Наръчник за новата парадигма – част 3

2

Нека започнем този нов ден в търсене на един нов ден. Хората от вашата планета затъват все повече в блатото на депресията и потисничеството. Новините навсякъде ги заливат с гибел и мрак и поради отсъствие на визия за Светлина, всичко изглежда потъващо в тъмнина. Фокусът на вниманието, насочен към делата на дявoлите на тъмнината, не решава въпроса.

За да може Светлината да триумфира над тъмнината, трябва да има визия за Светлината, която се превежда в разпознаваема реалност. Нека вземем зараждането на САЩ като пример. Макар да не можем да обхванем подробностите, можем да разгледаме процеса, така както той е известен. Имало е хора, които са се събрали, за да си представят нещо различно от това, преживявано до момента от жителите на планетата. Нито един човек не е бил сам автор на визията. Тя е била съставена от отделни вдъхновения като части на едно цяло.

Този процес трябва да бъде повторен отново. Има такива, които вярват, че трябва да се завърнете към това, което сте имали преди. Трябва да кажем, че даже и това няма да разреши съществуващия проблем. „Бащите основатели” не са имали мигновени комуникации, Интернет, екзотични разузнавателни методи, съоръжения под и над океана, както и ужасяващи оръжия за масово унищожение, с които да се разправят. Вие сте позволили на тези неща да бъдат създадени и макар да копнеете да се завърнете към по-прости времена, вие или ще ги обуздаете, или те ще ви погубят. Вие трябва да погледнете отвъд това просто да преживеете методите на измама, предназначени да ви унищожат, и да си представите това, което желаете да имате на мястото на хаоса на мрака.  Нещата са толкова прости, защото докато избирате само да издържите и оцелеете от терзанията на потисниците, вие затъвате все по-дълбоко в блатото. Вие може да се издигнете на върха само с една нова визия. Ние не можем да ви дадем тази визия. Книгата с Духовните Закони дава някои насоки, но за да бъде силна, визията трябва да бъде проста. Тя трябва да бъде нагледна в своята простота, щото хората, които в момента са заобиколени от мрака, да бъдат буквално поразени от нейната красота и да се почувстват привлечени от простотата и яснотата й.

Как може да направите това? Една малка група не може да направи това. Трябва да се формира едно ядро и когато членовете му поставят началото на процеса, други хора с визия ще бъдат привлечени от него, всъщност буквално изпратени. Времето за стартиране на този проект не е в удобен момент по-късно, а сега. Ако искате да постигнете това, няма време за губене. Протакането само ще затрудни нещата и ще доведе до повече страдание на вече потъпканите. Прозорецът ще се затвори буквално в рамките на седмици, ако не започнете веднага. Зная, че сте се включили в процеса на разясняване подробностите на хаоса, но какво е допринесло това за неговото преустановяване? Може ли наистина да видите, че се случва нещо, което променя скоростта на падението? Тогава трябва да промените своята гледна точка. Погледнете в обратната посока. Вие сте ли част от проблема като негови наблюдатели, или може вместо това да станете част от разрешаването му, като потърсите градивните блокове на това, което желаете?

Започнете в своите медитации да питате кой би послужил добре в това начинание. Това не е езотеричен процес за хора, които търсят възможност да си чешат езиците, да стоят настрани и да наблюдават. Това е за реалисти с въображение, които може никога да не видят конкретно мащабите на свършената от тях работа преди самия й край. Тези хора ще могат да погледнат отвъд хаоса и да разпознаят потенциалната възможност. Предполагам, че бихте могли да си ги представите като хора с единия крак във всеки от двата свята, които не губят своето равновесие. Щом започнете да ги търсите, ще ги откриете как се появяват във вашата действителност по начини, които ще изглеждат прекалено необичайни, за да бъдат случайни. Срещайте се по 3-ма, 7-мина и по дузина. Това е най-важната стъпка за момента. Знайте, че ако поискате, ще получите всичката възможна помощ. Ще се появят много идеи, но тези, които имат стойност, ще намерят почва и мечтата ще се превърне в реалност. Тя трябва обаче първо да бъде зачената, преди да се роди. Не трябва да се чувствате отговорни за нито един етап от процеса, освен за първоначалното прокарване на идеята.

Моментът е отчаян и Божиите планове зависят от хората, готови да служат. Чувството за необходимост от промяна е добре установено в съзнанието на мнозина; сега трябва да бъде посята визията, за да израсне и се реализира. Нека вашият ден бъде благословен с Любовта, която притежавате, защото вие сте Любов, която изявява себе си. Вашата задача и привилегия е да я фокусирате, за да може Бог да възтържествува чрез Свободата и Истината в преживяванията на своите възлюбени чеда.

№ 3

Нашата надежда е, че започнатият процес ще доведе до формирането на едно ядро от съвместими членове, подобно на една органична клетка, която ще наподобява физиологичния процес на делене. Разпространението на този процес ще бъде твърде удивително. Спомнете си, че бебето започва с комбинирането само на две клетки и се превръща в същество с трилиони клетки само за 9 месеца. По силата на Закона за Привличането, един Универсален Закон, това е напълно възможно. Разбира се, природата на бебето бива определена от родителската комбинация. Техните характеристики имат решаващ ефект върху крайния продукт. Не се безпокойте. Тези, които не трябва да участват, няма да бъдат включени, но има мнозина, които са подходящи. Просто се отпуснете и позволете на процеса да се разгърне, което не означава, че тази фаза е завършена. Всъщност тя едва започва. Само настройването на умовете да мислят за тази възможност няма да доведе до ангажираност. Вие сте от важно значение за поставяне на началото. Важни са тези, които имат отзивчиви сърца и желаят да стартират процеса. Характерът, откритостта на действията отвъд настоящия момент, способността за поемане и отстояване на ангажименти, любовта към ближния отвъд тази към себе си, желанието да се издигнеш над дърветата, за да видиш цялата гора: това са съществените черти на тези родители. Този процес може да роди отново пробуждането на човека в „човешкото семейство”. Способността на човека да превъзмогне настоящата, сътворена от самия него дилема и да я превърне в една нова идея за съществуване, ще доведе до промени не само на отделни индивиди, но и на всички, а ефектът на домината ще бъде почувстван из цялата Вселена/Космос. Зная, че това изглежда прекалено голяма задача, която да започне само от двамина, но всяко ново дете е също едно чудо. Неговото начало не е особено обещаващо. Просто една маса от делящи се клетки без всякаква очевидна организация под формата на миниатюрно бебенце. Но в един вълшебен момент се появява миниатюрното творение. Вдъхновението ще постави началото в съзнанието на фокусираната група.

Задачата е всяка нова клетка да продължи своето делене. Как точно ще стане това? Първият се среща с двама. След това всеки от тези двама се среща с други двама, докато станат 7. (3 плюс 2 равно на 5 плюс 2 равно на 7) . След това групата се събира и добавените четирима се разделят и формират свои нови 7-мина. Сега първоначалните двама могат отново да започнат нов цикъл или да отпаднат. Колкото повече пъти всеки индивид повтори процеса, толкова повече се усилва цикълът на развитието. В състояние ли сте да видите как първоначалната организация може бързо да се разрасне, без да застрашава особено проекта или отделни индивиди? На този етап разпространяваме само мечтаната идея. След това бебето се оформя в критичния момент на осъзнаването на по-голямата група, след което планът се променя и така да се каже органите започват да се формират съобразно различните необходими функции за реализация на мечтаната идея. Тъй като фокусът е върху създаването на едно ново житейско преживяване, оръжията не са част от общата картина, което предполага по-малка опасност. Фокусът не е върху съпротивата, защото движението напред към промяна не бива отчитано от процеса за идентифициране, задействан в момента от потисниците.

Ще ви оставя да размислите върху казаното до момента.

№ 4

Страхът в сърцето заглушава оценката на прекрасния дар, който животът представлява. Той също така затвърдява вярата в разделението и кара завладените от нея да се сковат в способността си да възприемат настъпващите наоколо им промени. Като че ли сетивността им бива обгърната с наметало. По този начин мракът увива своя злокобен план за подчинение и унищожение около вашите братя земляни.

Сега движението на Светлината започва сериозно да поставя край на тази ситуация. Както с всичко останало, това започва с процеса на мисълта и желанието за привършване. В този случай едва забележимото, скромно начало ще остане незабелязано. Силите на опозицията залагат своите семена на привидна непобедимост навсякъде. Ако те бяха реални, нямаше да е необходимо да действат на равнището на психологическата кампания. Помнете, че числеността на човечеството в момента е в милиарди. Това само по себе си е изумителна бройка. Това са души, които са дошли тук доброволно, за да бъдат от полза на тази планета и тези същества са се преродили тук с цел да преживеят следващия възход или най-малко, за да осигурят неговия успех. Те няма да останат не възнаградени.

Помнете, че всичко това е игра. Тази идея е трудно да бъде прокарана, но в една игра, трябва само да смениш очертаните линии и това променя обхвата на играта. Е, вие сте част от съвкупното Творение и може да започнете промяна на очертанията на играта. Това свръх опростяване ли е на ситуацията? Би изглеждало така от ваша гледна точка, но наистина е така. Това начинание е свързано с формирането на едно групово цяло, което може да смени очертанията, или да добави един нов характер на ситуацията – представете си процеса, както пожелаете. Помнете, че представата е свързана с образи. Думите, които ще използвате в своите контакти с тези, които може да станат решаващите родители на новата същност, ще реагират на това, което ще възбуди въображението и емоциите им. Учете се от вашите успешни политически избори, които апелират към емоциите преди логиката. Това, което работи при този инструмент на опозицията спрямо народа, може да работи и за вас. Логическият подход предизвиква много реторика, но това, което води до нови образни представи и емоции, стимулира към действие. Тук е необходимо действие, не реагиране. Прибягването към използване на оръжие срещу плана за превъзмогване на човечеството е обречен от самото начало. Въпреки това, фактът, че гражданите на тази страна (бел.ред.: САЩ) съхраняват своите оръжия означава, че те все още не са изгубили свободата си. Когато им отнемат оръжията, ще видите едно завладяващо младите хора разбиране за сериозността на това, което ги заобикаля. Затова отново подчертаваме важността на своевременното действие. Не желаем да прекаляваме с настояването си, но има прозорци на възможност, които трябва да бъдат използвани в наша полза, тъй като предлагат най-голяма вероятност за успех при най-малко страдания за болшинството от населението.

Колкото до оплакването на страдащите, нека ви уверя, че броят на душите, които се прераждат на тази планета, увеличава трудностите пред плановете на онези. (Забележете, че избягвам да използвам имена и ви съветвам да правите същото, тъй като в крайна сметка във вашето обкръжение идентичността на тези сили може да се приеме за известна). Преродените знаят добре своята роля предварително. Сега те, разбира се, не си я спомнят, но те се появяват, за да гарантират успеха на нашата мисия. Дали всичко това ви уверява във важността на земята в общата картина на нещата? Мисля, че да.

В началните сбирки на малките групи няма да има образна представа, която да импонира на всички, затова даваме едно предложение като насока. „Поискай и ще ти бъде дадено”. Постепенно ще се оформи едно цяло, притегателно за всички, когато участието достигне критичната си фаза. Разнообразието ще подпомогне за маскирането на процеса. Вие сте добре свързани помежду си, така че не се тревожете за този аспект. Използвайте представата за пуловете на доминото наредени така, че когато падне един, всички го последват в нарастваща прогресия. Това има чудесно приложение за предаването на нашата идея и подпомага идентифицирането на планирания от тях процес.