Кори Гууд и Дейвид Уилкок 11-ти ЕПИЗОД, м. септември, 2015 г.

ПОТЕНЦИАЛЪТ НА ЧОВЕШКОТО СЪЗНАНИЕ

(С) 2016 Превод АТИ

Добре дошли в Космическо разкритие. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок и съм тук заедно с Кори Гууд, един свидетел, който притежава наистина удивителна обширна информация за различни много секретни проекти на така нареченото космическо свръх-секретно ниво, което е 35 нива над това, достъпно за президента на САЩ. Ние разговаряхме за тренирането на интуицията и за програмите, в които Кори е участвал и в които са участвали други свидетели, с които съм разговарял, които програми имат за цел  развиване на психичните способности. Всичко това ни отвежда до „тялото-дъга” – един много интересен аспект от тибетската будистка медитативна практика. И така, Кори, добре дошъл в предаването.

Кори Гууд: Благодаря.

ДУ: Тибетското „тяло-дъга” изглежда е основата, към която в крайна сметка ни отвежда цялата тази дискусия. Аз съм писал много по този въпрос. За тези, които още не знаят и за които това може да е нещо ново, тялото-дъга е някакъв вид преобразуване на физическото тяло по време на смъртта. В основата на тази практика изглежда е заставане в продължително състояние на медитация и пропъждане на абсолютно всякакъв вид отрицателни мисли, или допускане само на мисли изпълнени с любов. В същото време това, което ти описа в предишния епизод, е много смущаващо – видът обучение, при което някои от тези хора в програмата са виждали себе си като черния лорд на Сит (Междузвездни войни). 

Да. Те виждаха себе си като владетели на тъмната страна на силата – лордове на Сит. Голяма част от тази митология бе част от тяхната система от убеждения.

ДУ: Без да навлизаме в много подробности, тези, които ги обучаваха, използваха ли най-отрицателните неща, които е възможно да бъдат причинени на други хора, като черна магия, за да засилят способностите им да извършват това?

КГ: Да.

ДУ: Ти описваше хора, които в действителност могат да изстрелят топка енергия от ръката си и да огънат метал с нея. За какво става дума?

КГ: Става дума за разрушаване на метални врати.

ДУ: Уха!

КГ: Ако те направеха това на някой човек, той нямаше да оцелее.

ДУ: Когато говорих по-рано с другия свидетел, Даниел, той описваше два типа психично надарени хора – телепати и телекинетици. Имаше ли такова разграничение в програмата, в която ти участва?

КГ: Хората с телекинетични способности бяха преместени в друга програма.

ДУ: На Даниел са казали, че телекинетиците са един на 1000 души и че се срещат много по-рядко, но че могат да бъдат обучени, също като телепатите. Ти срещал ли си същото нещо – че телекинетиците могат да бъдат обучени да развият допълнително способностите си?

КГ: Всички подобни способности могат да бъдат развити чрез тренировки. Те също така поставяха на хората химически инжекции, които по някакъв начин усилват тези способности. Така че да, тези способности могат да бъдат засилени.

ДУ: Даниел също ми каза, че те приписват на хората рангове по някаква скáла на психични способности. Дават ти буквата П и след това някаква цифра. Така предполагам, че П-0 би обозначавало обикновен човек без психични способности. В обучението, през което той е преминал, хората са достигали до П-8, П-9 или П-10. И ако например си с телекинетични способности, те могат да те използват да стиснеш каротидната артерия на нечий врат и да накараш човека да умре от мозъчен удар. Срещал ли си случаи, в които психични способности са били използвани за убиване на хора? Това било ли е включвано в обучението?

КГ: Да. Те използваха тези способности, за да обучат тези млади хора да убиват. Този Даниел, той е започнал обучението си като възрастен, или като дете?

ДУ: Той е работил в базата Монтоук (Montauk). Там са имали особен начин на подхождане към хората – обикновено с привидно случаен разговор. „Какво мислиш за особените психични способности?” И след това, ако покажеш интерес и кажеш, че си имал определени преживявания, те ще ти кажат: „Виж, оказва се, че има една програма и ти можеш да получиш допълнително заплащане, без това да навреди на нормалните ти работни часове и ще можеш да научиш някои наистина много специални неща. Какво мислиш? Искаш ли да опиташ?” Те са вербували хората по този начин.

КГ: Попитах, защото една от причините да създадат програмата MILAB е, че деца между петгодишна възраст и пубертета, които притежават тези способности в такава ранна възраст и започнат да се обучават, засилват много, много, много повече тези си способности, в сравнение с възрастните. Ако вземеш един човек, като този, за когото говориш, и го поставиш до друг, който е бил обучават от дете, и измериш и двамата по тази П-скáла, вторият направо ще го издуха. 

ДУ: Мисля, че Даниел е достигнал само до П-7 и е бил телепат. Той каза също така нещо странно, а именно че телепатите и телекинетиците са били като ин и ян по отношение на съзнание и подсъзнание. Ако си телекинетик, тогава твоята телепатична способност е подсъзнателна и тя се проявява, но не можеш да я контролираш. А ако си телепат, тогава телекинетичните ти способности са подсъзнателни и не можеш да ги контролираш. Ти притежаваш или едното, или другото, но не и двете – това е, което изглежда са открили.

КГ: Е, имаш ги и двете, но едното е много слабо изявено. Много често по време на обучението ми се случваха странни неща, при което предмети се движеха по пода или из стаята, когато хората сериозно се концентрираха върху … особено когато използвахме помощни технически средства при обучение в далековиждане и за засилване на интуицията. Това се случваше с тези млади хора, във възрастовите граници за които говорих.

ДУ: Едно от нещата, което бе наистина впечатлило Даниел, е, телевизионната научнофантастична серия „Вавилон 5”, в която авторът Майкъл Стражински показва такава П-скáла. Някои от извънземните във филмите били П-11 и даже П-12, докато на него са му били казали, че възможният максимум е П-10. Очевидно не са му казали истината.

КГ: Да.

ДУ: Просто това са му казали.

КГ: Да, когато започнат да обучават хората на тези способности в зряла възраст, те вече са пропуснали един важен период. Когато си в млада възраст, още не си затвърдил убежденията си за това кое е възможно и кое не е. Твоето съзнание е по-податливо, а то е в основата на способностите ти. Така че тези млади хора могат да бъдат обучени да правят много повече неща от някого, който отдавна е преминал пубертета и е в зряла възраст, и има установени убеждения и идеи за това кое е възможно и кое не е.

ДУ: Защо мислиш, че тези практики, свързани с тялото-дъга, изискват много повече работа от инжекциите и техническите приспособления, с които могат да настроят отрицателно психичните ти способности?

КГ: Това е винаги един кратък, заобиколен път. Това да се развиеш по положителен начин е един много дълъг и труден път. Сините авиани отправиха това послание, че трябва да станем по-любвеобилни и да прощаваме на себе си и на другите, да спрем колелото на кармата и да се фокусираме ежедневно върху повече служба на другите, върху повишаването на своите вибрации и съзнание. И това звучи наистина нещо много леко, безобидно, но уверявам те, че е един изключително труден път. Когато можеш да извървиш един много кратък отрицателен път и да получиш някои много силни и интересни способности, това изглежда по-интересно и постижимо за хората.

ДУ: Защо мислиш, че в холивудските филми лошите герои изглежда винаги притежават свръхестествени способности, а добрите герои са тези, които трябва да се бият само с оръжия и да разчитат на късмет?

КГ: Защото във филмите … кой контролира правенето на филми? Те искат да внушат, че пътят на омразата и страха, пътят на тъмнината е най-мощният. Това е начинът да станеш богат, известен и силен. В нашето общество трябва да бъдеш безпощаден. А да бъдеш добър човек е много трудно и почти сигурно означава да загубиш битката. Много е трудно да спечелиш тази битка.

 ДУ: Тибетците също са имали черна магия и аз мисля, че хората не разбират това. Има някои много отрицателно настроени практикуващи в Тибет, които са описани в книги като „Животът и ученията на учителите от Далечния Изток”.  Едно от нещата, за които се говори в тази книга, е, че някои от тези практикуващи черна магия, ако са искали да убият някого, са вземали един нож или кама и са го зареждали с невероятно количество омраза, след което, ако правели това достатъчно, човекът, за когото е била предназначена черната магия, вземал ножа и се самоубивал с него. Но казват, че това е изключително опасна форма на черна магия, защото почти неминуемо магьосникът свършва като пожелава да използва ножа, за да убие себе си. Или го застига някаква лоша карма. Ти какво мислиш, че става в такива случаи?

КГ: Това са универсални природни закони, които се намесват в такива случаи. Ако ще използваш омразата и страха като инструмент, тогава законите на кармата винаги ще те застигнат. Изглежда че винаги виждаме … няма да споменавам имена на политици, тези наистина зли и ужасни хора, които изглежда винаги се измъкват невредими от всичко, и продължават, и продължават да извършват ужасни неща, и никога не отговарят за тях. Е, в крайна сметка законът за кармата ще ги застигне и ще ги удари изведнъж.

ДУ: Ние виждаме също, че ги застигат невероятни скандали и те биват наранявани по някакъв начин. Изглежда че те са нужни, за да запълнят определена длъжностна характеристика, но даже и в рамките на един живот не мисля, че изпитват голямо удоволствие.

КГ: Даже и ние, които се опитваме да вървим по положителния път, ако не срещаме предизвикателства от тъмната страна, от по-зловещата страна на монетата, няма наистина да израснем в духовно отношение. Ние израстваме чрез нещастията, които ни сполетяват. Много хора се ядосват, когато казвам това. Те казват: „Знаеш ли какво, остави ме на мира и аз ще си седя в поза лотус, ще медитирам и ще израствам духовно. И ще постигна възнесение много по-бързо, отколкото ако живея в един свят, в който ми се случват всички тези отрицателни неща.” Това обаче не е начинът, по който са устроени нещата.

ДУ: Интересно е, че тибетците казват, че най-лошото нещо, което можеш да направиш, е да седиш, да медитираш и да бъдеш благословен през всичкото време. Те предупреждават, че така можеш да се озовеш в „сферата на не-концептуалните божества”, което е много опасно. Едно от смешните неща, които казват, е, че ако попаднеш в ситуация на екстремен страх, страх за живота си, като например ако те преследва глутница диви кучета и ти бягаш, в този момент в много отношения си най-близо до космическото съзнание, тъй като напълно си смъкнал завесата пред това кой и какво си в действителност.

КГ: Никога не си повече фиксиран в настоящия момент и не се чувстваш по-жив от случаите, в които си в опасност.

ДУ: Мислиш ли, че това е в основата на причината, когато ви обучават да ви поставят в тези ужасни ситуации, за да предизвикат този „копнеж на душата” за Висшия разум, или за Бог, за да запазите живота си?

КГ: Целта е да те накарат да се фокусираш върху настоящия момент, върху запазването на живота си и да се опреш на вътрешната енергия и сила, които притежаваш чрез съзнанието си и които са неизменна част от теб, за да ти помогнат да оцелееш.

ДУ: Какво мислиш, че се случва в тези случаи – вече не чуваме много за тях, но те бяха много чести през 70-те години – когато например майка, чието дете е заклещено под една кола, повдига цялата кола, за да го спаси. Какво мислиш, че се случва в такива моменти?

КГ: Много хора казват, че тук се намесва адреналинът и са проведени тестове, които доказват, че адреналинът играе роля, но в голяма степен тук става дума за господство на ума над материята. А какво е умът? Това е съзнанието. И нашето съзнание е изключително мощно. И най-вероятно в такива случаи съзнанието ни е концентрирано толкова в настоящия момент, че променя физиката или материята около теб, променя реалността и съответно изхода от ситуацията.

ДУ: Моят свидетел от Тайната космическа програма, Джейкъб, казва, че хората, които са документирани в тези случаи, са били често тайно отвличани, след което са изтривали паметта им и са ги тествали. И това, което са открили, е било, че те са имали някакво енергийно ДНК претоварване и всъщност са повредили своята ДНК, и много от тях са умирали няколко години, след като са извършили нещо подобно, защото изглежда че по някакъв начин са объркали своя биологичен механизъм.

КГ: Те са изразходвали цялата своя жизнена енергия с един мощен удар.

ДУ: Значи ти си съгласен, че можем да си навредим на това ниво, ако се опитаме да прекараме през себе си наведнъж такъв висок волтаж?

КГ: Да, ако не сме достатъчно духовно израснали, за да можем да го понесем.

ДУ: Тогава има ли начин положително да генерираме такова състояние, при което да можем да се справим с такъв висок волтаж, без да се нараним?

КГ: Да, ние трябва да започнем да правим това сега … Нашата Слънчева система навлиза в една много високо енергийно заредена част от галактиката и ние изпитваме тази енергия точно сега, тъй като тя засяга психиката на всички хора около нас. Това е очевидно.

ДУ: Изглежда, че повече от всякога хората преживяват повече стрес за по-малко време. Животът става непрекъснато все по-труден.

КГ: И времето изглежда се компресира и ускорява. И хората, които се стараят да бъдат повече в услуга на другите, да повишават вибрациите си и съзнанието си, да откриват умовете си за този вид информация, ще бъдат далеч по-подготвени и годни за този вид промяна от тези, които са ориентирани повече към собственото си благополучие и към експлоатацията на други хора.

ДУ: Ти казваш, че германците са отишли в Тибет и са заграбили свитъци и хора, които са можели да ги разчитат, което всъщност са били инструкции за построяване на вимана, нали?

КГ: Да.

ДУ: И ако те са срещнали други култури, при които се предполага, че всяка мисъл е изпълнена с любов, което придава магически сили, как по дяволите са извлекли духовната философия на черната магия от това? Мисля, че за някои хора ще е трудно да разберат как това може да се е случило.

КГ: Те са носели със себе си своите идеи и вярвания и са ги наложили навсякъде, където са отишли. Те непрекъснато … те са корумпирали даже положителните символи, положителните учения и идеи, изкривили са ги и са ги превърнали в отрицателни идеи, както знаем добре от известната ни история.

ДУ: Тогава каква предполагаш ще бъде реакцията на един човек от типа на илюминатите, когато те чуе да казваш: „Обичайте повече, прощавайте повече”?

КГ: Ще се подсмихне. Тези хора искат ние винаги да сме тревожни, изплашени и винаги да сме се хванали един друг за гушите. Те искат да сме разделени, религия срещу религия, раса срещу раса – докато се нападаме един друг, ние няма да нападаме тях. Те ни разделят и владеят.

ДУ: Запознат ли си със социални програми, които са предназначени да засилят този вид състояние на обществото?

КГ: Искам да бъда внимателен в това, което казвам, защото те са присвоили и използвали религии, които са основани на този същия принцип на любовта, за който говоря. Този принцип на златното правило: „Прави на другите това, което искаш те да правят на теб”. Те са проникнали в много от тези религии и са ги изопачили, и са установили контрол върху тях, и са започнали да ги използват по омразни начини и така, че да ни разделят.

ДУ: Определено изглежда, че всички основни религии са били покварени в този смисъл.

КГ: Да.

ДУ: Предполагам, че също така искам да открия … има хора, учени, които са изследвали неща като феминизма и са казали: „Виждате ли, Глория Стайнем *) бе финансирана от лошите и сега жените стават на 40 години и си дават сметка, че цял живот са преследвали това, което искат мъжете, а вече искат деца, но е станало много късно”. Мислиш ли, че те нарочно правят такива неща и се опитват да противопоставят мъжете и жените, защото това е основата на семейството?

*) Gloria Steinem  – Известна американска феминистка от края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. – Бел. прев.

КГ: Да, в известна степен, защото те се занимават непрекъснато със социално инженерство. От една страна, жените бяха репресирани толкова дълго, но от друга страна, лошите се насочват към определени движения, например тези, в които жените се борят за равни права, и където видят нещо положително, те проникват в него и го извращават.

ДУ: Точно така.

КГ: Аз гледам на женското движение за равни права след хилядолетия на репресии като на нещо положително, но в него е имало проникване и изопачаване, което е навредило на каузата и е причинило разрив в обществото ни.

ДУ: Ти каза преди, че има 22 генетични програми, прилагани върху нас за промяна на съзнанието и за подобни неща. Някои от тези програми изглежда че имат за цел да ни направят по податливи на контрол.

КГ: Точно така.

ДУ: Можеш ли да посочиш конкретни примери?

КГ: Има социални програми, има генетични програми и има духовни програми. Духовните програми включват също и въплъщаване в човешки тела. Те също са част от този глобален експеримент. Те са в голяма степен част от този глобален експеримент. Те не са просто опекуни, които създават и манипулират тези експерименти. Те в голяма степен са директно ангажирани в тях. Има обаче много категорични доказателства, които ми бяха показани чрез тези умни таблети, според които те са създали и манипулирали нашите гени, за да създадат един „божествен ген”, според който ние притежаваме генетично обусловена нужда да боготворим и да следваме даден лидер, и да боготворим някое по-висше същество. И това е сторено, за да ни направят по-лесно контролируеми. Тези 22 програми се изпълняват успоредно, като някои от тях се застъпват. Някои програми ни карат да бъдем по-духовно извисени и да се развиваме, докато някои искат да ни „принизяват” и да ни поддържат духовно неграмотни по отношение съзидателните възможности на съзнанието ни.

ДУ: Защо боготворенето на едно по-висше същество да е нещо лошо? Много хора биха казали, че това е нещо добро.

КГ: То е нещо добро, но е и нещо лошо, когато тези същества се представят като по-висши обекти на боготворене, когато се представят като богове, без да са такива. Тези извънземни не само че правят това, но от много, много дълго време, много от тези древни земни цивилизации-бегълци са излизали на повърхността на Земята и са се представяли за богове.

ДУ: Това, което изглежда че се получава като резултат от тренирането на светлинното тяло, е, че не боготвориш някакво свещено същество, а се превръщаш в активно съзнание. Според всичко, което съм чел, ти осъзнаваш природата на Съществуването като празнота, която притежава самосъзнание и ти се превръщаш в това съзнание. Това изглежда различно от боготворенето на нещо.

КГ: Различно е. И едно от нещата, които ми казаха тези същества от по-висока категория на плътност, е, че ние всички сме едно. И това съвпада с нещо, което казвах като дете и което смущаваше родителите ми, които бяха много консервативни, особено майка ми. Аз казвах: „Аз бях някога теб. Ти беше мен. Аз бях дядо и дядо беше мен.” А те ми отговаряха: „В това няма никакъв смисъл от научна гледна точка. Ние всички съществуваме едновременно във времето – как е възможно ти да си мен и аз да съм теб?” На което аз им отговарях: „Времето няма значение, само преживяването е от значение.” И те ме гледаха изумени. Аз бях на 5-6 години, когато говорех тези неща. И сега се оказва, че тези висши същества казват същото – че времето е една илюзия и че ние всички сме фрагментирани, но сме едно.

ДУ: Защо мислиш, че в книгата „Курс на чудесата”, която е подобна на „Законът за Единството”, едно от основните учения гласи, че прошката разпада времето?

КГ: Не зная. Когато чуя да казват: „Прошката към себе си и прошката към другите спира колелото на кармата”, това ми говори, че настъпва краят на някакъв цикъл. А времето за нас е нещо циклично. В това може да има някакъв паралел.

ДУ: Ние говорихме, че „прошката разпада времето” и че „прошката спира колелото на кармата” са едно и също нещо.

КГ: Да.

ДУ: Че времето е карма. Че преживяването на продължителност, преживяването да си в тази вселена, е само по себе си преживяване на една фрагментирана душа. И че колкото повече можеш да простиш на тези около себе си, толкова повече душата ти се интегрира обратно – оттук и спирането на времето, разпадането на времето и спирането на колелото на кармата.

КГ: Когато прощаваш на другите, ти прощаваш на себе си. Много често, ако си сторил нещо лошо другиму, най-трудно е да простиш на себе си. Да си простиш, че си извършил нещо ужасно – и повярвай ми, аз зная какво говоря – да простиш на себе си е най-трудната част от уравнението. Прощаването на другите е много алтруистично и освобождаващо за собствената душевност. Когато простиш на някого, в духовен план това е много освобождаващо. Но да можеш да простиш на себе си – този хап се преглъща много трудно. Много е трудно да задълбаеш навътре и да осветиш тези кътчета на душата си.  

ДУ: Срещал ли си информация, според която това явление с тялото-дъга е нещо реално, което може да се случи на едно човешко същество? Че хората могат да се превърнат в нещо като същества от светлина?

КГ: Това е информация, която съм срещал, но не съм обръщал особено внимание, защото по онова време не бе нещо, от което се интересувах – че хората на изток се възвисяват.

ДУ: Хм, и пишеше нещо такова?

КГ: Да, пишеше, но по онова време аз не му обръщах особено внимание. Разбира се, сега интересите ми са променени и аз бих обърнал много повече внимание на нещо такова, но не си спомням да съм чел нещо или видял нещо, свързано с „тяло-дъга”.

ДУ: Някога виждал ли си същества, които наподобяват това състояние, различно от биологичното състояние?

КГ: Освен сферичните същества, не съм.

ДУ: Все пак възможно ли е да преминем през една трансформация в днешно време, при която способностите ни да претърпят внезапно и драматично развитие?

КГ: Вярвам, че след като веднъж станем цивилизация в преход и започнем да преминаваме в четвърта степен на плътност, всеки по свой начин, ще започнем да се пробуждаме и в нас ще започнат да се пробуждат различни способности. И тези, които са по-напреднали, ще имат по-големи способности. Тези, които са по-малко напреднали, ще наблюдават тези с по-развитите способности … и това ще ги стимулира, защото вече ще знаят какво е възможно. Не съм видял обаче нищо конкретно относно това как ще стане тази промяна – дали ще бъде внезапна, или постепенна. Лично аз смятам, че това ще зависи от индивидуалното развитие на всеки, от това докъде е стигнал по „пътя”.

ДУ: Интересно е това, че тези тибетски свещеници, преди да достигнат до състоянието на това тяло-дъга, са можели да отскачат на 7-8 метра височина и на 50-60 метра дължина във въздуха. Това се нарича “lung gom pa”. “Lung gom” е самото упражнение, докато “lung gom pa” са наричали този, който може да го прави. Те са могли да оставят отпечатъци от ръцете си в скалите. Или да оставят отпечатъци от стъпалата си в скалите. Това предполага много големи способности за контрол върху реалността и за влияние върху материята, преди достигането на състоянието „тяло-дъга”.

КГ: Предполагам, че това ще могат да правят повечето хора, преди да се доближат до състоянието на „тялото-дъга”.

ДУ: Това е всичкото време, с което разполагаме за този епизод в Космическо разкритие – защото вие трябва да знаете истината. Очаква ни още много удивителна информация следващия път. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок и ви благодаря, че бяхте с нас.