Кори Гууд и Дейвид Уилкок 26-ти ЕПИЗОД, м. декември, 2015 г.

НАУКАТА В ТАЙНАТА КОСМИЧЕСКА ПРОГРАМА

(С) 2016 Превод АТИ

Дейвид Уилкок: Това е Космическо разкритие. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок. Тук съм с Кори Гууд, един свидетел, който твърди, че е работил в Тайната космическа програма. Кори, добре дошъл в предаването.

Кори Гууд: Благодаря.

ДУ: Едно от нещата, което за мен бе много интригуващо преди време, бе да установя връзка с този свидетел на име Даниел. Той нарича проекта, в който е работил, Феникс III. Той твърди, че е работил в Националната лаборатория Бруукхейвън на Лонг Айлънд. Повечето хора го наричат Проект Монтоук (Montauk Project). Това е бил един стол взет от НЛО, свързан с много мощни трансформатори, и столът е усилвал психическите способности на този, който го е управлявал … и той е можел да материализира неща в помещението, или да създава портал, през който някой е можел да пътува в космоса или във времето. По време на тези продължителни разговори, които водих с Даниел на тази тема, той често описваше някои много необикновени аномалии, настъпващи в човешкото тяло при преминаване през тези портали. Сега аз ще започна нашата дискусия като кажа, че според конвенционалните разбирания, ако си биологично на 30 години и тялото ти е изпратено в бъдещето, ти би помислил, че тялото ти ще остане на 30 години, когато се озовеш в бъдещето. Това ли е, което се случва според твоите познания? Или се случва нещо друго?

КГ: В моя конкретен случай аз участвах в това, което наричат „Програма 20 и обратно”. И в началото ми бе обяснено, че аз ще служа 20 години, след което колкото и странно да звучи, възрастта ми ще бъде регресирана и аз ще бъда върнат обратно към момента, в който съм започвал участието си в програмата …

ДУ: Ще бъдеш върнат обратно?

КГ: … Обратно в моя живот, с няколко минути разлика от момента, в който съм напуснал (преди 20 години).

ДУ: Но възниква проблем, защото ти си остарял с 20 години, докато си бил в космоса.

КГ: Правилно. Това, което се случва, е, че в края на твоите 20 години служба, а в моя случай това бяха по-скоро 21, те те връщат обратно в Лунния оперативен център, където преминаваш подробно инструктиране, подписваш документи, след което те слагат на една маса, упояват те и тялото ти се парализира, така че не можеш да помръднеш. Трябва да бъдеш напълно неподвижен по време на целия процес. Привързват те за тази мека постелка и поставят около цялото ти тяло едни пластини, които изглеждат леки като картон, по начина, по който боравят с тях. Процесът отне две седмици и през това време те по някакъв технологичен начин върнаха тялото ми назад във времето с 20 години. През тези 20 години някои хора бяха получили татуировки, белези, наранявания, които изчезваха. Хората, които са преминавали през това, след като са били върнати обратно в предишния им живот, или в този живот, който познаваме тук … след като са преминавали през хипноза или регресия на паметта … при тях белезите или татуировките са се появявали отново за кратко време, след което пак са изчезвали. Това, което се проявява, е някакъв вид клетъчна памет.

ДУ: Ти не знаеше това, когато се появи в публичното пространство, но преди много години, някъде около 2000 г., аз четох една много странна книга със заглавие „Архивите на Марс” (The Mars Records). И това бе един човек – по онова време нямаше други данни, с които да мога да сравня това, но не изглеждаше той да лъже. Интуитивно аз усещах, че той казва истината. В книгата той описваше същото, за което говориш сега ти – че е бил в Тайната космическа програма. Той обаче имаше много бледи спомени за това, че е бил около Марс, че е извършвал някакви психически убийства – някаква психическа техника за убиване, свързана с телекинеза, в която той е бил много добър. Той е изпържвал синапсите на хората. И той описва, че в края на службата си през 1970-те, бива подложен на възрастова регресия и е бил върнат във времето непосредствено преди изминалите 20 години. Това е точно същото, което казваш ти. Запознат ли си с някакъв вид психическо обучение, след което да можеш да изпържваш синапсите на хората?

КГ: Абсолютно. Има също така станции, в които тези хора стоят прави, или седят, които усилват техните способности. Това е една от оръжейните системи и тези, които биват обучавани в далековиждане и в оказване влияние на разстояние … споменах, че това е нещо като анод и катод. Едното е направено от мед. Другото е направено от неръждаема стомана или друг метал. Те поставят ръцете си на тези неща, след което фокусират ума си върху дадена жива мишена и могат да убият мишената по няколко различни начина, както и няколко мишени едновременно. И точно както сега убиват хора с помощта на дронове, много от тези хора биват лъгани относно мишените, които унищожават. Но да, това е една много реална, но трудна за вярване технология и оръжейна система. Някои от същите тези хора са обучавани и да защитават съоръжения от хора, владеещи далековиждане. Хора, които са посветени в тези умения, блокират далековиждането на лица на противника и ние ги наричаме „тези, които разпръскват” (those who scatter). Те са обучени да разпръскват мислите на далековиждащите. За усилването на тези способности също използват технология. Това до голяма степен съответства на разказа на този човек.

ДУ: Ти супер войник ли си?

КГ: Не. Категорично не съм супер войник. Има хора, които попадат в тази категория. Работил съм заедно с такива хора, но аз бях под напълно различен чадър. Винаги поставят всички, преминали през програмите на MILAB, в един кюп. Щом си в MILAB, значи трябва и да си супер войник. Когато хората ме свързват със супер войниците, това ме смущава. Това няма нищо общо с работата, която извършвах.

ДУ: Имаше една книга за супер войници, която четох отдавна, и тогава нямах идея дали тя описва нещо достоверно, или не. Това бе в началото на новия век. Авторът описваше някои доста странни неща. Едно от нещата, в които описваше, че са го обучили, бе, да скача от големи височини без парашут и твърдеше, че краката му отскачат от земята и той може да подскочи след приземяването си и да остане невредим. Това не ми звучеше вероятно.

КГ: Виждал съм супер войниците, с които съм работил, да правят някои невероятни неща. Никога не съм ги виждал … това не ми звучи … не зная.

ДУ: Е, не мисля, че можем да направим един цял епизод посветен на супер войниците, но бих искал да чуя за някои от невероятните неща, извън нормалните човешки възможности. Нека поговорим малко за това.

КГ: Те определено могат да проникнат в ума на своята мишена. Те могат психически да работят като едно цяло. Те можеха да се движат не точно както в „Матрицата”, но мускулите им бяха достатъчно усилени, за да се движат много бързо и да нанасят смъртоносни удари. Това обаче не бяха свръх хора. Това бяха просто усилени човешки възможности.

ДУ: Едно от нещата, които ми каза Пит Питърсън, в което лично е участвал, е било някакъв вид обучение, в основата си заимствано от Изтока, при което хората са могли да блокират ума си и да оставят тялото да действа напълно инстинктивно, след което да уловят с ръкавица изстрелян към тях куршум, макар че е трябвало да започнат да движат ръката си, преди противникът да натисне спусъка.

КГ: Присъствал съм на такова нещо.

ДУ: Наистина?

КГ: Ъ-хъ.

ДУ: Какъв е процесът в основата на нещо такова?

КГ: Когато напълно блокираш ума си, ти се оставяш на инстинктивната част на своя мозък, за която говорихме преди, при което ако срещу теб лети хвърлен камък, те са измерили неврологичната реакция на мозъка, която показва, че мозъкът ти реагира нещо като десета от секундата, преди камъкът да те удари. Тези хора са били обучени да контактуват и да работят с умствените си способности така, че наистина почти да се отдръпнат от летящите куршуми и да се придвижват по удивителни начини. Това, което описваш, не е извън способностите на много от тези мъже, както и на жени. Има също така и много жени. 

ДУ: Някои супер войници очевидно наричат себе си нинджи и твърдят, че са получили някакво подобно обучение.

КГ: Обучение в множество бойни изкуства.

ДУ: Чувал ли си за обучение на войници самураи в точно боравене с меч със завързани очи?

КГ: Да. Много от тези неща звучат както при джедаите, Люк Скайуокър със светлинния меч и малкия робот, който лети и го обстрелва с лазерно оръжие. Да, обучението на супер войниците включва много такива неща. Аз не съм преминавал през това, но съм чул войници да описват подобни неща.

ДУ: Причината някой да бъде наричан супер войник свързана ли е с някакво усилване на физическото тяло – с части на тялото от титан … нещо като киборги?

КГ: Не. Те получават обаче инжекции. Усилват възможностите им. Засилват умствените им способности. Това да си супер войник обаче означава да си елита от елита, от елита, от елита на войниците. Впоследствие това им коства супер много. Те нямат висока продължителност на живот.

ДУ: Тези хора могат ли да задържат дишането си по-дълго от болшинството от нас?

КГ: Ъ-хъ.

ДУ: Могат ли да се гмуркат по-дълбоко във водата от болшинството от нас без проблеми?

КГ: Те могат да понасят по-беден на кислород въздух. Да, всички тези неща.

ДУ: Тези инжекции, те основани ли са на някаква високо развита извънземна технология, която усилва тялото по необикновен начин?

КГ: Това е комбинация. Отчасти напълно химическо въздействие, отчасти нанотехнологии.

ДУ: Наистина? Ако биват използвани нанотехнологии, това означава ли, че тези супер войници са уязвими от зараза с изкуствен интелект?

КГ: Те са уязвими.

ДУ: Нека сега се завърнем към проблема с времето. Странното нещо, което Даниел ми каза, бе, че в ранния период на проекта Монтоук, те са открили, че ако изпратиш някого, който е да речем на 30 години, и го изпратиш 40 години в бъдещето, където според нас той би трябвало да е вече станал на 70 години, физическото му тяло изведнъж ще остарее много бързо за няколко дни или даже часове, и то ще стане на възраст 70 години. Срещал ли си подобна информация?

КГ: Срещал съм такава информация, както и информация за страданията на хора, извършвали пътуване във времето, както вече споменах – така наречената времева дименсия, както и за откриването на начини тя да бъде преодоляна. Те са правили това с помощта на инжекции, които са помагали – мисля, че бе някаква генетична терапия на теломерите, която предотвратява дименсията или забавя проявяването й.

ДУ: Добре, нека се върнем за момент към възрастовата прогресия.

КГ: Регресия?

ДУ: Не, прогресия. Някой отива напред във времето, когато би трябвало да е вече нормално на 70 г. и тялото му внезапно остарява.

КГ: О кей.

ДУ: Имам много конкретна информация от Даниел за това той какви обяснения е получил за посоченото явление. Любопитен съм дали ти си чул нещо от тази теория, или те са имали тяхно разбиране защо това се случва. Има ли причина това да се случва? Защо тялото да не си остане същото, ако отидеш в бъдещето? Ако си ти в един момент от време и отидеш в друг момент от време, защо тялото ти да не си остане на същата възраст, на която си бил, когато си потеглил?

КГ: Вярвам, че това си остава все още една голяма мистерия за много хора, които не вземат предвид съзнанието. Когато ти съзнателно знаеш къде принадлежиш и къде си се озовал в даден момент, съзнанието ти е свързано с твоето тяло. Чувал съм за това, което ти спомена – за зануляване на времето (zero time reference), но не зная много конкретно за тези неща.

ДУ: Какво си чул за зануляването на времето? Просто съм любопитен.

КГ: Това, че твоята физиология, твоето тяло и твоето съзнание (мисля, че го наричат комплекс ум-тяло-душа), и трите трябва да бъдат в хармония. И когато започнеш да си играеш с времевите технологии и вземеш да придвижваш тялото напред и назад в това илюзорно време, комплексът ум-тяло-душа се разстройва.

ДУ: Нека споделя с теб това, което ми каза Даниел относно зануляването на времето, защото изглежда че в тази област имаме едно застъпване, а ти още не си чул (от мен) всичко. Да предположим, че в момента на зачеването, това е единственият момент, в който душата и физическото тяло се съединяват в това, което той нарече „разширяващ се времеви конус” (expanding time cone). Той също така каза и наблегна, че това е било нещо много важно в психическото му обучение, че когато те искат да се концентрираш в тихата област на ума си, казват ти да се свържеш  с момента, в който душата и тялото обитават един и същ квант, едно и също място. Той каза, че възрастта на физическото тяло всъщност не се базира толкова на биологията, колкото на ширината на (времевия) конус. Ако си заченат тук (показва с ръце върха на конуса) и когато остаряваш естествено, все едно че възрастта на душата ти се изкачва по едната страна на конуса, а биологичната ти възраст се придвижва надолу по противоположната страна на конуса и състоянието на физическото ти тяло е функция от разстоянието между двете. Така че ако се придвижиш напред във времето, изглежда че природата притежава самокоригиращ се механизъм, съгласно който не можеш да създадеш парадокс и да можеш да живееш по-дълго от естествената продължителност на живота си. Така че тези портали съществуват свързани със самокоригиращ се механизъм, вграден в природата на вселената.

КГ: Това ми звучи като един много по-сложен начин за обяснение на това, което казах, за нуждата от синхрон между ума, тялото и душата.

ДУ: Той каза също, че съществуват някакви технологични средства, разработени с помощта на извънземни, за изместване на зануляването на времето така, че хората да бъдат отведени някъде във времето и да не им се случва това внезапно остаряване или подмладяване. Чувал ли си това да е възможно – да бъдеш транспортиран в бъдещето отвъд времето, в което би трябвало вече да си умрял, и все още да си о кей?  

КГ: Да, чул съм, че са решили този проблем. Сигурен съм обаче, че това не може да е дело само на човешкото инженерство. Ние работим съвместно с толкова много извънземни, че човек не се нуждае от много въображение, за да си представи, че извънземните имат дял в преодоляването на този проблем.

ДУ: Ти каза, че са били сложени буфери на тези кораби, където е можело да се пътува във времето.

КГ: Технологии за пътуване във времето.

ДУ: Преди да поставят бариерите, имало ли е случаи, в които хората са прескачали назад във времето и са разглеждали някои исторически събития на Земята, и са забелязвали нещо особено?

КГ: Това обикновено са били неволни случаи, когато хората са правили дълги скокове напред във времето и когато са се завръщали обратно към настоящето, са пристигали в погрешно време. И те трябваше да поправят такива грешки. Обикновено когато хората са пътували назад във времето, за да разглеждат определени неща, това е било част от някакви експериментални програми, които в крайна сметка са били прекратени.

ДУ: Даниел описваше случаи, в които хора са се връщали обратно във времето, за да видят дали Исус е бил наистина разпънат на кръст. Чул ли си някога за нещо такова, или подобни случаи на опит за проверка на известни събития от миналото?

КГ: Ти говориш за проекта „Огледало” (Looking Glass)?

ДУ: Всъщност това е било по време на проекта Монтоук. Това е бил някой, който е пътувал през един портал на Монтоук, за да види разпъването на кръста и така да се каже, да присъства там.

КГ: Не, не съм запознат с това.

ДУ: Какво ще кажеш за проекта „Огледало”? Чул ли си за хора, опитвали се по време на този проект, да наблюдават разпъването на Исус?

КГ: Да. Чух, че по време на този проект хората са се опитвали да наблюдават почти всяко историческо събитие, за което можеш да си помислиш, особено тези, които изискват малко вяра и подлежат на съмнение дали действително са се случили, или не, за да ги верифицират.

ДУ: Сега всички са се изправили на пръсти, за да научат отговора. И какви са били резултатите? Или те са варирали в зависимост от вярванията/убежденията на всеки.

КГ: Точно така.

ДУ: Наистина?

КГ: Както казах, времето е в голяма степен основано на съзнанието. Когато някой гледа в бъдещето и когато гледа в миналото, той често вижда времева линия (от събития) в миналото или в бъдещето, основана на неговото съзнание и система от вярвания. Не съм виждал доклади, засягащи конкретно Исус, но съм виждал други. Мисля, че беше споменато убийството на (президента) Линкълн. Имаше различни доклади за видяното – не мога да си спомня точно – и някои други случаи далече в миналото. И те в крайна сметка разбраха, че всичко зависи от това кой наблюдава миналото събитие, и че предубежденията и вярванията играят голяма роля с видяното, особено по отношение на неща, които са теологични по природа. 

ДУ: Дали някой е гледал събитията във Валей Фордж*), или подписването на Декларацията на независимостта, или подобни неща?

*) Valley Forge – историческо място, свързано с епизод от Американската война за независимост 1777 – 1778 г. – Бел. прев. 

КГ: Декларацията на независимостта. Да, много от тези неща бяха описани. Имаше доста неща, които хората бяха видели, за които може да се разказва, но аз не се задълбочавах много в това.

ДУ: Телевизионният сериал „Доктор Кой” (Doctor Who) … това бе най-дългата по продължителност програма в историята на английската телевизия, продължила  някъде около 20-24 години. Сега я пускат отново, но изглежда я смесват с програмата „Игра на тронове” (Game of Thrones), като използват герои и от двете програми. Доктор Кой пътува в една телефонна кабина, която прилича на портал, и те я наричат ТАРДИС. Даниел казва, че в „Доктор Кой” има страшно много разкрита информация.

КГ: Да, има извънземни кораби, които отвътре са много по-големи, отколкото изглеждат отвън.

ДУ: Точно това виждаме и при ТАРДИС. Той влиза в тази малка телефонна кабина и се оказва в една огромна стая.

КГ: Да.

ДУ: Мислиш ли, че този, който прави тези програми, се опитва да ни подготвя за космическо разкритие в бъдеще?

КГ: Част от това има за цел да посее семе в подсъзнанието ни, за да ни подготви за разкритието, а част от него цели да дискредитира свидетели, които са започнали да разкриват информация. Исках да спомена и още нещо – има много хора, преминали през възрастова регресия в програмата „20 и обратно”, чиято памет е била изтрита. Както споменах преди, при 3% до 5% от хората това заличаване не действа. При тези обаче, които са преминали през всичко това и изтриването на паметта им е подействало, има редица признаци, по които това може да проличи. Те обикновено изглеждат по-млади. Например ти си на 45 години, а изглеждаш на 35 или на 38. Остаряваш нормално до определена възраст, след това стареенето бързо се усилва. Появяват се редица неврологични проблеми, обикновено между 30 и 40-годишна възраст. Възможно е да получиш синдром на карпалния канал. Появяват се проблеми с нервите на крайниците, в т.ч. и чести спазми. Проблеми с очите. Някои хора започват да имат странни проблеми с разпадане на някои вътрешни органи. Възникват най-различни биологични и неврологични проблеми в останалата част от живота.

ДУ: Моят свидетел от Тайната космическа програма Джейкъб ми каза, че медицината в програмата е вече толкова напреднала, че даже ако си парализиран от врата надолу, те могат да накарат нервните влакна да се възстановят по цялото тяло. Ти срещал ли си нещо подобно? Това вярно ли е в действителност?

КГ: Да. И за мен това е много смущаващо, особено когато посещавам Лунния оперативен център, където зная, че три равнища под мен се намира технология, която може да излекува някои от здравословните ми проблеми. Това трябва в известна степен да се дължи на факта, че им бях натрапен насила. Когато помолих за помощ за себе си и за някои членове на семейството ми, които заболяха напоследък, те ми отговориха, че не работя за тях.

ДУ: Джейкъб също разказа за подмяна на ръце и крака, които били отглеждани като заготовки, и ако например ръката ти бъде откъсната по време на службата, те могат да ти присадят нова, която съответства на твоята специфична ДНК, и тя става точно като собствената ти ръка. Това познато ли ти е?

КГ: Познавам хора, чиито крайници са били взривени и там имаха нещо като желатинови отливки, които биват холографски присадени към тялото. Това, което съм виждал, и това, което зная, бе използвано в Лунния оперативен център и на съоръженията, които могат да бъдат наречени кораби-болници. Нещо като холограмно поле около желатин, което възстановява нервите и изгражда нужния крайник.

ДУ: Защо мислиш, че те не предоставят тази технология на човечеството, ако тя ще бъде толкова полезна?

КГ: По същата причина, поради която тровят храната ни.

ДУ: Те искат да сме по-малко, не повече.

КГ: „Искат да сме по-малко, не повече“.

ДУ: Сигурен съм, че с течение на времето – и аз казвам това с любов – ще има все повече хора, които ще твърдят, че извършват ченълинг и че контактуват със Съюза (на Тайната космическа програма), независимо дали това са Сините авиани, Съществата от сините сфери, или Съществата със златните триъгълни глави.

КГ: Или двата вида, които още не са се появили. Това обаче вече се случва.

ДУ: О кей. Това не важи за всички, но има хора, които са уфолози, които изглежда че носят хубави розови очила и виждат само прекрасни неща. Всичко е толкова красиво. О, това е Съюза, о кей.  В същото време твоят опит показва … ние трябва да регистрираме това в публичното пространство, защото Съществата от сферите очевидно идват от едно много високо ниво. Те не са одобрили окончателно Съюза, нали? Преди всичко, те даже не желаят да разговарят с тях освен чрез теб и това ти ни го каза сам.

КГ: И чрез Гонзалес.

ДУ: Добре. Тогава каква е причината тези Същества от сферите да не искат да разговарят директно със Съюза, ако тези хора от Съюза са герои, които ще спасят Земята?

КГ: По начало всички тези хора са работили за лошите. Те са работили пряко за тайното земно правителство и за неговите мафиотски организации.

ДУ: Някои хора използват термина илюминати.

КГ: Да, илюминати.

ДУ: Много плашеща дума.

КГ: Тези хора в никакъв случай не са ангели. Да, те са се прехвърлили от другата страна. Те са били достатъчно подтискани. Те са видели достатъчно подтисничество, за да решат да се обърнат срещу своите господари и искат да доведат една нова ера за човечеството. Тези хора обаче все още са много повредени и много от тях … също така Съюзът, това не е просто една група. Това са хора, дезертирали от няколко различни (тайни) космически програми, които са формирали Съюза на Тайната космическа програма. Много от тях идват от лоши, по-лоши и много лоши групи. Също така тяхната тактика и собствените им цели не са напълно ориентирани в служба на другите. Те все още преследват лични цели. И Съюза на Съществата от сферите, и останалите извънземни са казали, че макар тези хора да работят за общото благо, те са все още частично ориентирани към преследване на собствените си цели и следователно не искат да разговарят директно с тях.

ДУ: Ти каза, че на хората от военната фракция на Тайната космическа програма е било казано, че всички тези неща в небето са наши.

КГ: Точно така.

ДУ: А какво им е било казано относно извънземните?

КГ: На някои е било казано, че катастрофата при Розуел е била реална. На други е казано, че ни посещават четири групи извънземни. Някои вярват, че има струва ми се 56 или 58 групи извънземни, които ни посещават. Всичко зависи от това в коя програма участваш.

ДУ: Аз всъщност съм в контакт с най-важния свидетел на Ричард Хогланд (Richard Hoagland). Той се свърза с мен някъде през 2008 г., когато провеждах една конференция в Джошуа Трии (Joshua Tree). Той навсякъде се кълнеше, че единствените извънземни това са Древната раса основатели и че всички неща, които летят в небето, са наши. Интересно, че ти казваш, че същото се отнася и за някои хора от военната фракция.

КГ: Някои военни от по-нисшите ешелони, особено тези от въздушното командване на военновъздушните сили (ВВС), вярват, че абсолютно всеки обект, който засичат в космоса, е човешко дело. Те вярват, че имат достъп до информация на най-високо ниво и ако им кажеш нещо различно, са готови да се бият с теб. Те вярват пламенно, че са върха на сладоледа, че имат достъп до възможно най-секретната информация и че няма нищо, в което не са посветени.

ДУ: Какво е Националната разузнавателна служба (National Reconnaissance Office – NRO) тук на Земята?

КГ: Националната разузнавателна служба е еквивалент на въздушното командване на ВВС. Те се занимават с гео-пространствено инженерство, с проследяване на неща близки до земната орбита и имат ниско разрядни космически програми, които вярват, че са върха на космическата техника. Имат космически станции близо до земната орбита, които са малко по-напреднали от Международната космическа станция, до която летят, и те вярват, че няма нищо по-добро от тях. 

ДУ: Някои свидетели изглежда мислят, че Националната разузнавателна служба е върха и че тя е най-голямата организация в разузнаването, когато става дума за космически въпроси. Ти май не приемаш това за вярно.

КГ: Не. Има отбрани хора в Националната разузнавателна служба, които притежават информация на по-високо равнище.

ДУ: Ако видим една от тези космически платформи, притежание на Националната разузнавателна служба в орбита около Земята, ще ни се види ли футуристична, или странна?

КГ: Ако решат да направят някакъв вид разкритие и да ни кажат: „Това е нашата тайна космическа програма”, или се опитат да ни измамят и да ни покажат тези кораби и тези космически станции – да. Ние бихме помислили, че те са твърде напреднали. Те са около 50 години по-напред от Международната космическа станция. 

ДУ: Сигурен съм, че си запознат с една история, която не убягна на хората, които следят внимателно събитията, докато болшинството хора вероятно са я пренебрегнали. Става дума за това, че Националната разузнавателна служба подари три телескопа на НАСА, които са значително по-усъвършенствани от телескопа Хъбъл, с обяснението, че за тях те били остарели и вече ненужни.

КГ: Ъ-хъ.

ДУ: Мислиш ли, че са искали да изпратят някакво послание на хората като направят това? И ако е така, какво би било това послание?

КГ: Не зная дали са искали да изпратят послание, но такова определено се е получило. И когато НАСА им е отговорила, че няма пари, за да осигури персонал, който да управлява тези нови спътници – хайде стига циркове. Защо да не вземат част от персонала, обслужващ Хъбъл, и не го преместят да работи с нещо, което е десет пъти по-мощно от Хъбъл? Това просто е лишено от смисъл.

ДУ: Тогава възниква въпросът, ако имат нещо, което е 10 пъти по-мощно от Хъбъл, те какво правят?  Просто броят звездите и галактиките?

КГ: Защо военните ще искат да броят звездите?

ДУ: Това предполага, че там в космоса има нещо, което те са силно заинтересовани да наблюдават.

КГ: Ъ-хъ. И в един момент хората започнаха да задават въпроси –  защо две трети от оръжията, изведени в космоса, които уж не съществуват, са насочени навън, вместо към Земята?

ДУ: Ето и още нещо, което Джейкъб ми каза, което никога не съм споделял публично досега. Това ще звучи наистина скандално, но аз приемам да е така. Той каза, че е наясно, че Тайната космическа програма разполага с телескопи, които са толкова мощни, че могат да различават постройки и особености на повърхността на планети, които са много далече от Земята. Срещал ли си някога такова нещо?

КГ: Това не са оптични телескопи. Те притежават системи за улавяне на образи, които могат да извършват такъв вид разузнаване.

ДУ: Което ще рече, че ние можем да наблюдаваме какво става на такива огромни разстояния. Може ли да се каже, че всеки си е изцапал ръцете с нещо, което е бил принуден да направи?

КГ: Точно така.

ДУ: Нека се завърнем към древна Гърция за секунда и поговорим за някои от тайните общества там. Аз прочетох това в книгата „Нов световен ред – един древен план за тайни общества” от Уилям Т. Стил (William T. Still), където той казва, че членовете на тези тайни ордени са излизали нощно време и са издялквали пенисите на статуите на гръцките богове. И на следващата сутрин са претендирали, че са ужасени от стореното от някого. И правилото в тайното общество е било, че ако някой пропее, той ще понесе вината за тези деяния. Това се нарича „споделена престъпност” (common criminality). Тази споделена престъпност прилага ли се в тайната програма?

КГ: Това е норма при всяка престъпна групировка. Да, те те карат да извършваш неописуеми неща, при което ти затъваш толкова надълбоко, че ако проговориш, ще инкриминираш себе си.

ДУ: Това ли е един от начините, чрез който тайното земно правителство е искало да осигури ние никога да не разберем истината за тяхната космическа програма, защото в тази програма никой не е с чисти ръце? Всички са си изцапали ръцете. Всички са били принудени да извършват ужасни неща.

КГ: Категорично. Както казах, всеки от участващите в Съюза на Тайната космическа програма е извършвал ужасни неща и може би по някакъв начин те искат сега да компенсират за това.

ДУ: Е, чухте за какво става дума. Това е всичкото време, с което разполагаме в този епизод. Ще има още много в следващия епизод на „Космическо разкритие”, защото вие трябва да знаете. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок. Ние сме тук заедно с Кори Гууд и ви благодарим, че бяхте с нас.