Наръчник за новата парадигма – част 2

VII

„Около света за 80 дни” бе една чудно забавна сатира за състезанието между доброто и злото. Не бихме ли искали  същият сценарий в собствената ни реалност да бъде толкова безгрижен и забавен с всичките клопки и изправящи косата потенциално опасни сцени? Може да сте сигурни, че тези, които наблюдават пиесата на сцената на планетата Земя, не се усмихват на подобни сцени, когато преминават през вашата действителност. Вместо това, те наблюдават с безпристрастна мъдрост, знаейки, че краят ще бъде положителен, но също така са загрижени за това колко ще бъдат етапите на пробуждане в напредващия процес на трансформация и колко много ще бъдат тези, които ще изостанат, за да бъдат поведени като овце през процеса на следващата възможност. За тях ще бъде голямо облекчение, когато битието на Земята в този конкретен фокусен момент бъде завършено. Точно как ще се случи това е станало повод за голям интерес, тъй като вие наистина сте сътворили своя  грандиозна пиеса.  Сценарият е твърде уникален, нещо като „Патилата на Полин в Галактиката”.*

Трябва да отбележим, че условията във Вселената и Галактиката се изменят неудържимо и може да останете озадачени, ако се опитате да ги осмислите в триизмерната реалност. Всъщност това не е възможно, но ще направим опит за обяснение. Под Галактика разбираме потокът на определена добила осезаем вид реалност, разположена около един център или фокус. Под Вселена разбираме фокусираното намерение на едно струпване на енергия, което според вашата терминология стои зад тази осезаема реалност и я поддържа. Съществуват Закони на Вселената, които

*) бел.прев.: Полин – популярна героиня от американски филмов сериал от началото на 20-ти век, която изпада непрекъснато в неприятни рискови ситуации.

позволяват образуването и поддържането на тази Галактика. Тъй като вие сте част от тази Галактика (която сте нарекли Млечен път), то ако трябва да изпитате вътрешната й хармония, вие трябва да живеете според тези закони. В конкретния случай вие сте като деца, които играят на „сляпа баба”, защото тези закони са били скрити от вас и сте оставени да ги намирате по пътя на проби и грешки. До този момент вие имате зад себе си много погрешни опити. Дали е било„писано” да ги научите по този начин? КАТЕГОРИЧНО НЕ! Кърпата е била нарочно вързана върху очите ви и сте били подлъгани да мислите, че нямате право да я свалите. Това е една игра на измама, в която вие сте подведени да гледате в посоката, в която магьосникът отвлича вниманието ви, докато прави своя трик с движения, които вие не виждате. Вниманието ви е фокусирано върху това, което приемате за единствено случващо се.

За щастие не всички в аудиторията са измамени. Те ви наблюдават и се учудват защо не виждате действията на магьосника. Всъщност те се учудват защо вие, които сте на сцената, виждате само осветеното от прожекторите действие и не виждате даже и самия магьосник. Вие сте толкова хипнотизирани, че в действителност  заблуждаващите движения вече даже не са прикрити. Те са на сцената пред очите ви и въпреки това вие не ги виждате. Как е възможно това?  Чрез хипнотизиране на съзнателния ум!

За щастие има и друга част на ума, която е отвъд това съзнателно мислене. Вашите психолози я наричат подсъзнание. Те са я обрисували като част на ума, която съхранява в плен възприятието ви на Живота и която е изпълнена с тъмни, ужасни преживявания, причинени ви от добронамерени, но тиранични родители. В резултат на това вие се страхувате от нея и блокирате участието й във вашите възприятия на Живота. Защо думата Живот е с главна буква? Защото това е целта на съществуването ви на тази планета! Вие сте живи, т.е. преживявате тази енергия на Живота, която преминава през вас и се проектира върху сцената на вашия наблюдаващ его ум. А ето го и егото, дяволът на вашето съществуване, или това са ви накарали да повярвате. Всеки, който действа по натрапчив начин, е егоист. Неговото его го води като с примка на шията и го кара да се държи неприлично от гледна точка на наложените обществени норми. Той е контролиран от злото си подсъзнание, което се изявява чрез егото му и той трябва да бъде сломен, а егото му поставено в смирено подчинение. Успелият бизнесмен е успял, защото неговото преекспонирано его е превъзмогнало това на околните и той измъква успеха из под ръцете на заслужаващите губещи и т.н., и т.н. Трябва ли да продължавам да рисувам тази картина на играта на ума?

Тогава коя е истинната картина? Ако няма никакво его, няма да има и възприемане на осезаемите преживявания! Егото е вашият магнетофон. То е наблюдателят на вашите мисли, потребности и желания. То приема тези мисли в механично фокусиран формат и това им позволява да се проявят в обстоятелства и ситуации, които сътворяват вашите преживявания. То буквално филтрира вашите мисли, чувства и желания и ги кара да се обединят в изявено преживяване. Това е един процес, не някаква даденост. Това е процес, върху който имате пълен контрол, ако овладеете мислите, чувствата и желанията и ги насочите активно към това, което желаете да преживеете. Тези мисли обаче би трябвало да са сравнително ясно очертани. Например, ако просто се фокусирате върху промяна, тогава очаквайте хаос в живота си, защото това ще бъде създадената от вас промяна, докато не изберете някоя по-точна идея за това какво искате да преживеете. Процесът, по който протича това, е свързан с Универсалния Закон наречен Привличане. След като една идея е формирана с положителното разбиране за това, че е възможна, то егото задържа този образ и завършва процеса чрез положително/отрицателно поляризирана енергия.

Чрез действието на Закона за Привличането и податливата природа на потенциала, съдържащ се в една идея, тя става част от вашето преживяване. Тъй като моменталната изява на идеи на тази планета в момента е много трудно да бъде осъществена, егото включва процеса във вашата представа за време. Ако не сте в състояние да останете фокусирани върху желанието си за определено преживяване, то често вие се лишавате от това желано преживяване. Има един коментар във вашата Библия, свързан с „погрешната молитва”. Тъй като това, което наричате Бог, е творческо по природа, винаги когато фокусирате искрено желанието си за дадено преживяване, то вие сте в „постоянна молитва”, тъй като попадате в това творческо, разгръщащо се проявление, което възниква в Източника на вашето съществуване. Но какво става, когато молите за нещо, което би причинило проблеми другиму? Законът действа! И има резултат от това, което сте причинили. Както отбелязахме по-горе, вие използвате Универсалния Закон за Привличането и неговият процес включва взаимното привличане на сходни енергии. Ако вие причинявате проблем другиму, като целенасочено използване на този Закон, то това, което създавате за някого другиго, се превръща и във ваше преживяване. Това е като двете страни на една и съща монета. Едната страна е обърната към другото лице, а другата – към вас. Ако се отнасяте сериозно към опита си да разберете този Закон и ако имате смелостта, огледайте събитията, които вече сте преживели и ще видите, че това се е случвало многократно. Когато пожелаете благословия другиму, вие изпитвате същото, не точно по същия начин, но чрез нещо в този смисъл, което се появява в Живота ви. Вгледайте се също така в трудностите. Вярвам, че има препратка в Библията, която ви наставлява „да пазите устата си, защото думите (както и мислите), които излизат от нея, се връщат обратно, но без да са изпразнени от съдържание”.

Ако приложите това разбиране, би трябвало да поддържате желанието в своето съзнание. Ако направите грешка в желанието си и поискате да създадете проблем в живота на някой друг, имате време в началото на процеса да преосмислите и да оттеглите фокуса на това си намерение. Тогава то няма да му се случи. Емоции и силни чувства могат да усилят потенциала на изявата и да ускорят процеса, независимо дали става дума за собствено „добро” преживяване, или за нечие чуждо такова. Обратното също е вярно.

Време е за забавната част от този целенасочено написан епизод от пиесата и за поставяне край на отвличането на вниманието ви от целта на преживяването ви на планетата Земя. Сега вие трябва да решите дали да си възвърнете властта, да си свалите сами кърпата върху очите, или да чакате, докато някой друг я свали. Картината ще бъде даже още по-шокираща, ако изчакате, защото ще се окажете напълно неподготвени за гледката, която са ви подготвили. Остава ви малко време да вземете това решение. Кичозният свят, в който живеете, е илюзия. Зад неговата фасада има друг, където се разиграва игра на власт, която изисква цялото ви съдействие и доброволното отдаване на творческите ви сили, след като преодолеете чувството си, че не притежавате лична власт. Пример: „Но какво може да направи един човек?” Звучи ви познато? Отговор: „Повече от това, което може да си представите, но първо трябва да осъзнаете, че притежавате тази власт!”

VIII

Когато условията на разрухата ви заобикалят отвсякъде, как мога да твърдя, че това е един величествен ден? Той наистина е такъв, тъй като съществуващите условия са на път да изчезнат. Краят може да съдържа много изненади. Вашият Армагедон ще настъпи, но той няма да бъде във формáт, който са ви казали да очаквате. Силите на Светлината и мрака няма да се сблъскат под формата на война. Въпреки това ситуацията ще съдържа моменти на нещо, което може да се нарече конфронтация, но не в триизмерна битка с оръжия. Това би трябвало да звучи успокоително, защото силата на тези триизмерни съоръжения може да разруши планетата.

Ако Творецът е наистина фокус на Любов, тогава няма да са възможни методи на разрушение. Те са възможни само при извратеното използване на отрицателно поляризирана енергия. Между двата фокуса на положителната и отрицателна енергии се намира централната точка на хармонията. Това е целта на всичката изявена енергия – да съществува в тази точка на хармония. Има обаче един недостатък, че съществуването в застинала точка не позволява движение и затова може да бъде поддържано за относително кратък период от време. В резултат на това има непрекъснато движение на отдалечаване и връщане към този идеал. В рамките на целостта на Галактиката съществува равновесие между частите, които се отдалечават и приближават към тази неподвижна точка. Това може да се види при движението на планетите и при това, което приемате за Зодиак, където те се движат в цикли около центъра на Галактиката. В рамките на тези въртеливи движения има много по-малки цикли, които вие не можете да наблюдавате. Когато се появи нарушение в някой от по-малките цикли, то бива допускано до определен предел. Когато то достигне момент, в който започне да влияе на по-големи цикли, тогава бива съсредоточено внимание към неговата корекция. Сега вниманието е насочено към планетата Земя. Разрушението й наистина ще засегне други цикли. Една планета от вашата слънчева система вече бе разрушена. Тогава равновесието бе запазено много трудно, но загубата на още една планета би довело до хаос с наистина сериозни последици. По тази причина сега към вашата ситуация е насочено голямо внимание.

Ако не съществуваше ограничителният фактор на свободната воля на жителите на планетата, равновесието щеше отдавна да бъде възстановено. Това подчертава значението на постигане на съгласие за преодоляване на измамата над населението, свързана с ядрените средства за разрушение. Налице са планове за създаване на хаос, резултат от разрушаването на планетата. В тази игра на контрол залозите са наистина големи. Амбицията на плана, свързан с това разрушение, далеч надхвърля въображението ви. Този план е свързан със създаването на вселена/галактика с отрицателно поляризирана енергия. За извършителите в тази ситуация, вие дори не сте дребни риби в играта. Това е конфронтация на равнището на Твореца на тази Вселена/Галактика. Дали ние сме сътворили всичко това? Наистина бихме искали да ви кажем, че това е така, но фактът на узурпирането на вашата власт да вземате свободни решения за това дали да сътрудничите, или не, е малкият ключ към успеха на техния план. Това ще ви позволи да разберете многобройните равнища на контрол, които са били използвани и защо вашият цялостен контрол (нещо, което е разбира се невъзможно) е бил използван като манипулация в основата на приложената ви измама. Всъщност има много равнища на контрол, упражняван върху хората от вашата планета. Тези, които мислят, че контролират и планират този сценарий, са също толкова контролирани, колкото сте вие. В течение на развоя на събитията ще има елементи в тази ситуация, които ще бъдат повече изненадани, отколкото населението като цяло. Тази изненада обаче вероятно ще бъде на по-високо равнище от това, което предполага самият план.

Това, което трябва да се помни по отношение по-обхватната картина, е, че всичко, което съществува, и това означава ВСИЧКО, съществува поради съдържащия се в него потенциал, който съответства на изявеното от Твореца. Ако проследим в обратен ред енергийните равнища, които се преплитат в изявените реалности, градивните блокове стават все по-фини по отношение своите вибрации, докато достигнат до това, което в Кабала се нарича Ain Soph **) или чиста потенциалност. Смяната на полярността на една цяла Галактика изисква завръщането в тази точка, за да се случи това събитие. Не ще и дума, че това е едно изключително елементарно обяснение, но то ще ви даде идея за дързостта на идеята и за шансовете й за успех. В същото време опитът да бъде извършено това чрез придвижване в обратна посока през съществуващото Творение за постигане на съответната цел, съдържа възможността за хаос в значителни мащаби.

 **)  бел.прев.: Ain Soph – „безкрайна светлина” на иврит.

Сега нека достигнем до осъзнаване на факта, че получаването на вашето съзнателно съгласие е трябвало да се случи, за да се постигне това, след което вие ще имате възможност да забележите отговорността, която носите. Докато не се пробудите и не промените пътя, който следвате, вие ще носите огромна отговорност.  Приемаме, че сте били подмамени в едно зомбирано съществуване, но това е бил ваш избор при отсъствие на лична отговорност към себе си и към вашите събратя. В края на това пребиваване в Живота, вие разказвате житейския си опит в светлината на пълно разбиране и сте съдникът на собствените си действия. Никой не ви съди. Тогава вие сте наясно какво щеше да стане, ако бяхте живели живота си чрез разширяване на Любовта, която ви е създала, вместо да преследвате развлечения, които не ви доставят истинско удовлетворение.

Сега какво правите в тази повратна точка от вашето време? След като ви е известна тази картина, която едва можете да разпознаете като възможност, какво може да направите? Първо, вие трябва да се замислите върху това проумяване и да се изправите лице в лице срещу него в рамките на съзнателния си мисловен процес. Вие трябва да приемете това като реална възможност. След това трябва да признаете несъзнателното си съучастничество в третирането на вашите човешки събратя на тази планета.

Вие трябва да преминете през съжалението си затова, че не сте почувствали какво става чрез един процес на отрицание, тъй като съществуването на тази ситуация ви е било ясно представено от магьосника. Използването на вашето съгласие е било дело на истински конспиратори, които са имали намерение да реализират един много мащабен дневен ред. Вие не може да продължавате участието си в този разрушителен процес изпълнени с вина. Вие трябва да решите твърдо да поемете личната си отговорност и да накарате тази ситуация да промени първоначалната си посока. От вас се очаква да спрете да бъдете жертва и определено да не ставате мъченик, защото няма как да започнете да се съпротивлявате на тази яростна атака. Вие трябва да се заречете и да се ангажирате да станете част от решението на проблема. След това, въпреки продължаващия натиск от измамна намеса във вашите възприятия, трябва да започнете да разпознавате истината. Трябва да удържите решението си да се придвижите към едно ново и по-голямо разбиране. Когато това се превърне във вашата най-голяма лична Истина, тогава ще откриете възможности да станете част от едно различно движение, което прилага методи, които не съдържат физическа съпротива, а един съвършено нов подход. Няма друг възможен път, защото съпротивата на физическо равнище ще бъде моментално парирана. Конституцията ви вече не предлага ефективна защита и ще бъде отхвърлена. Това обаче няма значение. Когато един приеме предизвикателството с поемане на пълна отговорност, ще го последват и други с подобна сетивност и съзнание. И това растящо групово осъзнаване ще произведе повратната точка, която ще постави край на тази ситуация. Решимостта да бъдеш част от решението на проблема, взето от дълбините на индивидуалното съзнание, е ключът, който ще отвори ключалката, ще постави край на поробването на човечеството и ще доведе до истинска свобода за жителите на тази планета. Много са призовани, но малцина решават да откликнат. Къде е вашето място в този повратен момент? Вие трябва да се запитате и да си отговорите!

Въпросът за това „кой” е фокусиращата енергия на „посланията”. На този въпрос е трудно да се отговори едновременно тактично и изчерпателно. Всяко индивидуално съзнание трябва да потърси фокуса на своята същност. Докато всеки индивид се разгръща в процеса на само-идентификация, същото се случва и със способността му да позволи потокът на „същността” да премине през неговото житейско преживяване. Всеки ще привлече в своето съзнание знанието за живот, осъществен в мъдрост. Вибрациите на околната среда на тази планета и на членовете на човечеството са толкова ниски, че тази способност в момента е буквално недостижима. В желанието си да помогнат на членовете на човечеството, които искат да достигнат до необходимата информация, свързана с откриване начина на преодоляването на тази анормална ситуация, различни доброволни фокусни точки на съзнание във високите честоти на трептение са се включили подобно на компресорни станции, за да фокусират тази информация чрез тези, които са пожелали да участват на равнището на планетата. Познавайки обичая на жителите на планетата да изискват „именуване с цел идентичност”, на тези източници на информация са били дадени имена, които варират от екзотични до смешни. Информацията включваше упражнения за разпознаване и болшинството участници се провалиха на тези тестове. Случаите изпълнени с дълбока истина изобилстваха, но енергията на много от тях бе източена от непрекъснатия парад на жертви, желаещи решение на личните си проблеми. Информацията бе изопачена като акцентите й бяха заличени и доброволците я подправиха сами, тъй като искреността им бе удавена от стремежа към известност и от алчност.

С оглед на тази история, бе постигнато взаимно съгласие на страните, участващи в процеса на диктовка/превод/преписване на тези послания, че идентичността на съответните източници ще остане неразкрита и че няма да бъдат замесени никакви финансови поощрения. Допълнително, няма да бъде разпространявана никаква персонална информация, която да облагодетелства отделен индивид. Съвкупността на съответните източници трябва да облагодетелства планетата и нейните жители, точка!

Истинността на посланията трябва да бъде разпозната и използвана преди всичко в полза на човечеството и след това да бъде предоставена на индивидите, за да я прилагат като част от цялото, към което тя е фокусирана, без да е необходимо истината да се идентифицира чрез нечии лични имена. Ако това не бъде разбрано, то посланията трябва да бъдат прочетени отново, за да бъде преодоляна тази потребност (от подобно идентифициране) и се възприеме холограмното намерение на съдържащата се в тях информация.

Надяваме се краткостта на това послание да бъде приета в духа на заложеното в него важно значение. Прозорецът, отворен пред възможността за постигане на необходимия монументален преход в съзнанието, е малък в сравнение с препятствията в системите от вярвания на хората, които трябва да бъдат буквално изоставени, за да се постигне трансформация на цялото.

Искрено се надяваме, че съдържащата се истина ще бъде сабята, която ще разсече бронята на измамата и ще разкрие сърцата и умовете на тези, чиято численост ще гарантира успех.

№ 1

Сега е време за хората на земята да започнат сериозно да се подготвят за планираните промени. Дадени са ви толкова пророчества, че е настъпило объркване. Това е създало повод за мнозина да не правят нищо, защото как биха могли да се подготвят едновременно за толкова различни възможности? Задължително е да започнем с най-важните стъпки. Разгледайте най-основните потребности на хората в конкретната климатична област, където живеете. Ако там, където сте, наближава зима, това ще са храната, топлият подслон и водата. Ако отоплението е критичният фактор, на него трябва да обърнете внимание.

Нека вземем хипотетичния пример за една земна промяна наречена „бедствие”. Да предположим, че във вашата територия се разрази много силна зимна буря. Това ще бъде буря със силни ветрове, голям студ и много навят и натрупващ се сняг. Разбира се, електричеството ще бъде прекъснато. Даже и да имате газ, тя ще бъде неизползваема за отопление при липсата на газови камини. Няма да можете да готвите на електрическата си печка. Няма да имате електрическо осветление. Улиците ще бъдат непроходими и вероятно телефонните линии няма да работят, така че няма да можете да се свържете с никого. Какъв ще бъде вашият план? Обмислили ли сте поне една възможност докрай? Предлагам да осигурите в дома си поне някакви провизии за спешен случай или може би в автомобила си, тъй като вероятно той винаги ви е под ръка. Печка за къмпинг с гориво, малко консерви или сушена храна, спален чувал и най-важно от всичко – вода! Бъдете сигурни, че всичко това е готово за употреба, изпробвайте всичко, за да сте сигурни, че знаете как да го използвате и че всички части са налице. Знайте какво ще трябва да направите.

Следете прогнозите за времето и бъдете наясно, че всяка потенциална буря може да бъде усилена и насочена целево. Съществуват съоръжения, които могат да направят това много точно. (HAARP) ***) Доколкото ние не можем да се намесваме, не можем и да ви предпазим от тази вероятност.

***) HAARP – военна програма за изследване на йоносферата на САЩ с възможности за влияние върху природните явления във всички точки на планетата. Съоръженията на програмата в Аляска са считани от някои за изключително мощно средство за масово унищожение.

Разбира се, този пример разглежда само една от многото възможности. Вие може да очаквате такива „бедствия” да се случват из цялата планета, тъй като оборудването бива изпробвано, за да се разберат възможностите му, преди да се излезе с планирана серия от сценарии, които да им помогнат да постигнат целите си. Проверете хранителните си запаси. Разумно е съхраняването на зимни зеленчуци и се научете как да ги приготвяте, тъй като много от вас са попаднали в плен на полуфабрикатите. Близката езерна и речна вода може да е замръзнала и тя рядко е чиста и годна за пиене. Разумно е да складирате питейна вода, но даже и тя няма да се задържи чиста без специална грижа. Има съдове за пречистване на вода с допълнителни филтри. Предвидете комплект за първа помощ, дрехи за смяна и пр. Силно ви препоръчвам да се запасите, да изработите план за действие и да подготвите комплект от неща от първа необходимост. След като направите това, редовно добавяйте неща, които ще са ви нужни за по-дълъг период. След като и това е свършено, може да насочите вниманието си към текущите задачи.

Има едно старо учебно упражнение в писане: „Настана време всички доблестни мъже да помогнат на своята страна”. Струва ми се, че това е особено подходящо за настоящия момент. За да се притече на помощ на страната си обаче, човек трябва да притежава увереност, за да може в кризисна ситуация да насочи вниманието си навън към нуждаещите се, вместо да се щура да задоволява собствените си потребности.

В заключение на нашата първа сесия ще ви напомня, че дните на по-големия хаос наближават с нарастваща бързина. Нека да продължим тези сесии, за да увеличим своята яснота и да може нашите послания да се превърнат наистина в пътеводна светлина в предстоящите дни на затъмнение. Понякога е необходимо над хората да се спусне мрак, за да оценят светлината, която ги е огрявала през всичкото време. Така ще настъпи времето на истинското семейство на Носителите на Светлина, за да победят усилията на тези с тъмните намерения. Винаги помнете, че нещата се развиват така, че да се осъществи планираното от много отдавна, защото Божиите планове не могат да бъдат осуетени. Продължителността и сложността на събитията могат да бъдат променени, ако има отслабване на вярата и на действията на тези, които трябва да служат. Никой не е поставен на място, където няма да има способността да изпълни своята мисия. Някои ще се забавят и може би даже провалят. Това, разбира се, е възможно, но са предвидени резерви и нещата ще се придвижат напред в Свещен Порядък. Ако вярвате на това, че наистина има един общ план, една по-обхватна картина и че тя ще успее, тогава ще е по-малко вероятно собствената ви смелост и вяра да ви изневерят. ВЯРВЯЙТЕ В ПЛАНА И НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ЕЖЕДНЕВНИТЕ ПОДРОБНОСТИ. ТОВА ЗНАНИЕ ЩЕ БЪДЕ ВАШАТА СКАЛÁ, НА КОЯТО ДА СЕ ОБЛЕГНЕТЕ ЗА ОПОРА. МЕРИЛОТО ЗА ВАШАТА ВЯРА.