Програма за личностна метаморфоза – 49-ти епизод, Май 2016 г., Кори Гууд и Дейвид Уилкок

(с) Превод АТИ, 2016 г.

Дейвид Уилкок: Добре дошли в Космическо разкритие. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок. Тук сме заедно с Кори Гууд. В този епизод ще разговаряме за една от най-чувствителните тайни на престъпните групировки, известна като Програма за личностна метаморфоза. Това е една изключително важна тема, която всеки трябва да разбере, защото … ще оставя на него да ви каже останалото. Кори, добре дошъл в предаването.

Кори Гууд: Благодаря.

ДУ: От популярния лексикон ни е известно, че има хора, които някои наричат социопати, а други – психопати. Съществува мит, че психопатът е агресивен, но това не винаги е вярно, нали?

КГ: Не е.

ДУ: Тогава кои са някои от характеристиките на социопата, които можем да видим в ежедневието? Ако имаш социопат като част от твоя живот, кои са някои от характеристиките, които той може да демонстрира?

КГ: Обикновено това е нещо, което няма да те шокира, или да ти се стори мистериозно – пълно отсъствие на емпатия за всякакъв вид емоционална или физическа болка, която можеш да изпитваш. Това е основният признак. Начинът, по който се отнасят с децата и с животните, е един добър индикатор.

Много от тези хора са се научили да бъдат незабелязани. Социопатите са се научили да симулират емоции или емпатия. Така че някои от тях не са лесни за идентифициране от средния човек. Докато не си прекарал известно време заедно с тях, много от тях са трудни за разпознаване.

ДУ: Съгласен ли си с широко разпространеното мнение, че тези хора са склонни да се величаят и да проявяват нарцисизъм, че са в известен смисъл приветливи, дружелюбни и екстроверти?

КГ: Да, точно така.

ДУ: Дай ни пример за неагресивен, често срещан социопат, който би притежавал тези характеристики.

КГ: Това би бил обикновен измамник, който може да получи това, което иска от своята набелязана жертва, без да използва физическо насилие, с помощта на манипулация и без да го е грижа каква емоционална или финансова вреда би нанесъл.

ДУ: Мислиш ли, че обществото е започнало да разпознава повече съществуването на тези хора?

КГ: Да. От известно време е твърде очевидно и с помощта на масмедиите, Интернета, това е станало много популярно. На хората са известни интернет троловете, те имат информация за социопатите и за това, което причиняват на този свят, обикновено от своите властови позиции. 

ДУ: Интересно е,  че според конвенционалната статистика, това е валидно за 4% от мъжете и 2% от жените, но когато става дума за Интернет троловете, различни изследвания посочват, че между 5% и 8% от всички ползващи Интернет имат такова поведение. Защо според теб Интернетът е такъв чудесен развъдник за тролове и социопати? Какво е това, което им харесва толкова?

КГ: Илюзията за анонимност. Много малко от тези хора биха се държали по същия начин пред други хора, които нападат. На болшинството просто не им стиска или не могат да понесат последиците. Така че те се чувстват овластени от анонимността в Интернет. И ние, разбира се, имахме вече едно предаване за правителствените центрове за тролове, в чието разработване съм участвал, където платени от правителството тролове влизат в мрежата и създават най-различни проблеми.

ДУ: Също така имаме и Стокхолмския синдром, когато заложници в крайна сметка приемат философията на своите похитители и приемат ролята си на заложници, като част от борбата за добра кауза.

КГ: Да, тези програми попадат под общото наименование MILAB, като някои хора говорят и за MKULTRA, без да разбират, че MKULTRA бе програма, в която бяха разработени множество техники, използвани в най-разнообразни, стотици други програми. Така че много от тези други програми не са част от MKULTRA, но MKULTRA разработи много тактики, използвани от тях.

Хората, които прилагат този тип програми в процеса на подбора, групират децата на основа тестови резултати. И за някои от програмите те търсят социопати, като ги идентифицират на възможно най-млада възраст. А за програмата, за която говорим днес, те също така търсят деца, които са патологични лъжци, и също така притежават интуитивни и емпатични способности, с които могат да преценяват и манипулират другите. И те вземат тези деца и ги включват в програма, която винаги съм чувал да наричат Програма за личностна метаморфоза. Те разработиха тази програма, която обучава децата през определени периоди, докато преминат пубертета и след това и ги превръща в най-добрите манипулатори и саботьори на планетата.

ДУ: Популярната психология твърди, че двете основни характеристики на социопата са безстрашие и склонност да доминира. Така че те използват термина безстрашно надмощие (fearless dominance). Как мислиш, че тези две характеристики на безстрашие и склонност към доминиране могат да бъдат полезни в една програма като тази за личностна метаморфоза?

КГ: Основната цел на тези хора е да манипулират и контролират другите и да проникват в организациите. И не само това, но те могат да накарат своите жертви да развият много силна привързаност към тях до степен, в която изпитват силна нужда да контактуват редовно и продължително време с тях. Това е нещо много странно. Едно от най-странните неща е, че хората, които обучават тези деца … когато децата достигнат до пубертета, възпитателите им не могат повече да ги контролират. Децата започват успешно да манипулират учителите си. Така че те използват интуитивни емпати, които наблюдават зад огледало с еднопосочно виждане, за да им помагат. Връзката се осъществява чрез миниатюрни микрофони в ушите и по този начин учителите получават дискретно информация кога техните ученици в Програмата за личностна метаморфоза им казват истината и кога ги лъжат и манипулират. Така че е било много, много трудно тези деца да бъдат управлявани и контролирани.

ДУ: Защо мислиш, че тези хора са безстрашни? Искам да кажа, че повечето хора се страхуват от най-различни неща. Как един човек може да достигне до състояние, в което не се страхува от нищо?

КГ: Много пъти някои от тези деца са били подлагани на невероятно ужасяващи преживявания, при които просто са блокирали своите чувства и емоции. Някои са родени по този начин. Те са родени по някаква причина без правилен химичен баланс и не притежават нормалните емоционални реакции към различни ситуации като нас. 

ДУ: За да допълним това, което казваш, нека погледнем тези две изображения, А и Б, където А е на нормален мозък, а Б е на мозък на психопат или социопат. Това, което забелязваме, е, че зелено-жълтият цвят, който преобладава в мозъка на нормалния човек, отсъства от фронталните лобове на мозъка на социопата. Защо мислиш, че фронталните лобове не показват никаква електрическа активност при мозъка на тези хора? image001КГ: Това е областта, в която протичат много от тези емоции и мисловни процеси.

ДУ: Така че техният мозък няма никаква или има много малка електрическа активност.

КГ: Електрическа активност в тази област.

ДУ: Значи те буквално са блокирали цяла област от мозъка си.

КГ: Точно така, и това може да се случи след психическа травма или да бъде по рождение.

ДУ: Дали това е някакъв вид защитен механизъм срещу допълнителна травма, при който тялото се адаптира към травмата, за да не може тя да пробие през него?

КГ: Това е при хора, на които се е налагало да се абстрахират многократно от случилото се с тях. Това се е случвало с жертви на изнасилване и други, попадали многократно в ситуации на жертви. Те са се абстрахирали, абстрахирали, абстрахирали до момента, в който мозъкът им просто е блокирал и е престанал да произвежда импулси. Но това засяга само определена част от мозъка.

ДУ: Друго нещо, което разбираме за социопатите, когато четем за тях в популярната психология, е, че те без изключение търсят силни усещания. Те непрекъснато се борят срещу скуката и се нуждаят от адреналин. Те се нуждаят от възбудата, която носят опасностите, за да не се чувстват отегчени.

КГ: Това бе определено проблем с тези деца в Програмата за личностна метаморфоза. Те се биеха помежду си, правеха най-налудничави неща. Като един пример, в един от тези тестове те обличаха един от тези млади мъже много контешки и натруфено, изсипваха го в един от най-претъпканите рокерски барове и го оставяха там. И в края на деня той си тръгваше яхнал един мотоциклет с девойка на задната седалка. Ситуациите, в които поставяха тези хора, и начините, по които те преобръщаха тези ситуации в своя полза, бяха абсолютно удивителни.

ДУ: Какво всъщност бихме видели, ако наблюдавахме този човек, когато влиза в такъв бар? Очевидно, ако влезе там облечен по този начин, хората биха искали да го набият или нещо още по-лошо.

КГ: Точно така.

ДУ: Тогава как по дявалите той се измъква от тази ситуация?

КГ: Ами те не напразно ги наричат метаморфни личности. Те могат да преценят ситуацията и напълно да преобразят личността си – начинът, по който говорят, да съчинят някаква история много бързо. Вероятно ще влязат и ще кажат: „Толкова съм доволен да попадна тук между свои хора. Попаднах на тези дрехи.” Те биха направили всичко необходимо, за да манипулират ситуацията и са наистина много добри. Тези хора са използвани, за да проникнат сред военните, в разузнаването, във финансите, във всички клонове на правителството, във всяка част на икономиката и корпорациите, във всяка общност, в това число и сред уфолозите.

ДУ: При повечето хора, когато лъжат, един добър полицай може да разпознае това по определени признаци. Хората примижават по-често, започват да правят определени движения с пръстите на ръцете си, или нещо подобно. Тези хора могат ли да измамят един полиграф или един човек, обучен да разпознава измами?

КГ: Да. Наложи се да привличат интуити-емпати, за да могат да завършат последните 4-5 години от обучението, защото те ставаха толкова невероятно добри в преодоляването на всякакви технологии за разпознаване на измами, налични в програмите за обучение, които технологии бяха много специални. И след известно време техните инструктори трябваше да признаят: „Ние просто не можем да вярваме в това, което тези хора ни казват.” Затова трябваше да привличат интуити-емпати, които да им помагат на всяка стъпка от обучението. И инструкторите седяха с тези миниатюрни микрофони в ушите си, които издаваха сигнали всеки път, когато интуитите-емпати забелязваха измама, което беше почти непрекъснато, при което инструкторът трябваше да смени подхода си спрямо седящия срещу него ученик.

ДУ: Защо бе използван точно този термин „метаморф“, „личностен метаморф“?

КГ: Защото те могат да преобразят своята личност така, че да прилегне към всякаква група, в която попаднат, както и към всеки човек, когото срещнат. Има типични всеизвестни неща, които правят търговците, мошениците, за да имитират езика, движенията, или израза на лицето на човека, на когото искат да повлияят и други подобни неща. Това, което правят хората, за които говорим, отива много по-далече. Уменията на тези хора са много по-развити, защото те имат силна интуиция. Те разчитат хората срещу себе си, извличат интуитивно информация от тях, наблюдават очите им, за да знаят как да подходят най-резултатно и моментално ги преценяват даже преди да разговарят с тях, знаят с каква история да подходят и т.н.

ДУ: Тези хора получават ли обучение по невро-лингвистично програмиране?

КГ: Те получават всички видове обучение, когато става дума за контраразузнаване, разузнаване, всички различни начини за манипулиране на хора. Искам да кажа всичко от простите неща, като разчитане езика на тялото и съчетаването му с интуитивна обратна връзка, както и определени електромагнитни приспособления и обучение, за които съм говорил в други епизоди, което представлява повече обучение от полученото от всички останали измежду нас. 

В тези програми тези хора използват разнообразие от други технологии, използвани в други програми, като информационни технологии, които захранват директно с информация нервната им система. Те също така биват поставяни в условия на виртуална реалност, предназначени за усъвършенстване на уменията им. 

ДУ: Когато описваш личностната метаморфоза, неволно си мисля, че описваш политиците, участващи в изборите. И без да споменавам конкретни имена, има достатъчно популяризирана от журналисти информация за политици, които посещават различни градове и имитират акцентите на хората, живеещи там.

КГ: Това са стари, добре познати тактики, но са незначителни неща, сравнени с това, в което тези хора биват обучавани.

ДУ: Има ли политици, които биват обучавани в Програмата за личностна метаморфоза?

КГ: В политиката има такива личностни, но не всички биват обучавани в тази програма. Те са просто … предполагам, че повечето от тях са хора, на които работещите в Програмата за личностна метаморфоза биха желали да попаднат в по-ранните им години, защото те биха били идеални кандидати.

ДУ: Ти спомена нещо наистина провокативно, а именно че тези хора са били обучавани много добре в най-нови технологии и че са проникнали в обществото на уфолозите.

КГ: О, абсолютно.

ДУ: Без да споменаваме имена, защото не желаем да привличаме този вид карма и атаки от страна на техните фенове, на какво можем да бъдем свидетели, ако това се случва?

КГ: Това не винаги попада под светлината на прожекторите. Много често такъв човек става приятел на някоя известна личност или приятел на приятел на такова лице, като остава в сянка.

ДУ: Това какво му помага?

КГ: Той добива достъп до лицето, което е изпратен да манипулира, и прониква в съответния тесен кръг хора, и прокарва там своя сценарий или допринася за разпадането на дадена организация, в зависимост от указанията, които е получил. И това е само една малка част. Организациите на разузнаването са проникнали в сферата на уфолозите от самото начало, през 50-те години на миналия век.

Програмата за личностна метаморфоза е обявена за една от най-успешните програми за проникване в определена социална среда. Не мога да си спомня името, но имаше една руска програма с подобно предназначение, през 80-те години, струва ми се, която бе считана за една от най-добрите по рода си. Програмата, за която говорим обаче, я прави да изглежда като детска игра.

ДУ: Тя е била част от КГБ?

КГ: Да. 

ДУ: Ти си споменавал един термин, на който мисля, че трябва да се спрем за момент – социално инженерство. 

КГ: Социално инженерство.

ДУ: Какво е това?

КГ: Това е термин, често използван, когато става дума за сигурност на данните, за лична сигурност. Хора могат да ти се обадят по телефона и да претендират, че са от банка и да ти кажат: „Трябва ми много бързо номера на вашата банкова сметка, и о, какво е вашето ЕГН?” Това е едно наистина бързо обобщаване на социалното инженерство. В контекста на личностната метаморфоза, при социалното инженерство те правят това в доста по-големи мащаби, в детайли, на основа личностния профил, който са разработили за теб в един твърде кратък период от време, един много специфичен пригоден към теб подход, за да ти влияят.

ДУ: Ето например всички тези хора, които твърдят, че земята е плоска и мислят, че представят много убедителни доказателства, и това е най-голямата измама на всички времена. Дали те са били обработени чрез социално инженерство в някои случаи – хората, които заявяват това, и вярват, че е истина?

КГ: Личностният метаморф ще се включи в някоя модна тема и определено ще подпомогне нейното пропагандиране. Мисля, че съм чувал редица хора да казват, че тази конкретна история произлиза пряко от НАСА. Не мисля, че това бе …

ДУ: Че това е истина.

КГ: Че това е истина.

ДУ: Това е с цел пълно дискредитиране на хора, които преследват истината …

КГ: Точно така.

ДУ: … Като ги правят да изглеждат толкова неграмотни, все едно че са от пред колумбовата епоха, когато Колумб обикаля света и открива новата земя, а те не вярват даже и на това.

КГ: Точно така.

ДУ: Значи те са овладели използването на тази технология до такава степен, че могат да направят на посмешище хората до такава степен.

КГ: Да. И една от главните цели, които тези хора са постигнали по отношение НЛО общността, е, да ни фрагментират във възможно най-голяма степен, като провокират вътрешни борби и системи от разнопосочни убеждения.

ДУ: Казваш, че публични личности в НЛО общността могат да имат свой манипулатор, без да са наясно с неговото съществуване.

КГ: Точно така.

ДУ: Тогава за какъв приемат те такъв човек?

КГ: Те мислят, че са открили нов приятел, който е много харизматичен, който им позволява да опознаят по-добре себе си и да се видят в нова светлина, и който проявява дълбоко проникновение в тях, което е необичайно за възрастта му. И те имат желание да прекарват повече време с него, което дава на провокатора достъп до тях и до тяхната психика.

ДУ: Споменавал си ми в частен разговор за личностните профили, разработвани за отделни хора, за много подробни психологични анализи. Ако нямаш нищо против, би ли обяснил как личностните метаморфи използват тези профили и как те биват създавани?

КГ: Ами личностните метаморфи не се нуждаят от досието с дадения личностен профил. Те са обучени да преценяват човека и неговия профил на място, със своите интуитивни способности и след като са преминали през толкова симулации и технологии, за които вече говорихме. В реалния свят те стават много уверени в своите умения и са много точни в своите преценки.

ДУ: В случаите, когато биват създавани психологични профили на хора, защото ти каза, че това е един от най-важните инструменти за един разузнавач, как изглеждат тези профили? Какво представлява един профил?

КГ: В основата лежи типа личност. Има 16 основни типа личности. И на основа един от тези типове, може да се добави информация за това какви списания получаваш, какви сайтове посещаваш в Интернет, информация от медицинското ти досие. Събира се цялата тази информация. Ако лицето посещава психиатър, те събират и тази информация. И накрая тя бива компилирана от психолози, които се занимават само с изграждане на личностни профили.

ДУ: Чести ли са случаите, когато личностните метаморфи в даден момент предават хората, към които са се прикрепили?

КГ: Абсолютно.

ДУ: И в какво се изразява това?

КГ: Обикновено в кулминацията, когато те напълно държат лицето в ръцете си. И ако задачата им е да дискредитират това лице или да разбият живота му, те използват това, че са спечелили напълно доверието му и са го обезоръжили. Това предполага, че те узнават тайни, които лицето не може даже да обясни защо споделя. И така този метаморф получава все повече възможност да влияе върху своя човек. И в един момент метаморфът или може да изпусне някаква информация, някаква бомба, или да се оттегли и да остави жертвата си отчаяна от това, че най-добрият й приятел е напуснал живота й.

ДУ: Значи личностният метаморф може да се превърне в нечий най-добър приятел, когото някога са имали, с помощта на тази технология.

КГ: Хората се пристрастяват към тези личности и към тяхното приятелство. То започва да им действа като наркотик.

ДУ: Възможно ли е част от информацията, която те дават на провокатора, прикрит като най-добър приятел, да попадне в интернет по привидно неизвестни начини и човекът да си каже: „Не зная как това е излязло наяве, но ето че всичко това за мен се е появило в Интернет.”

КГ: Зависи от оперативните цели, преследвани от провокатора. Обикновено те проникват, за да получат информация, която докладват, или за да причинят разрив в отношения между хората или в организациите.

ДУ: Тези хора биват ли използвани в космическите програми и ако да, с какви цели?

КГ: Не съм ги срещал в Тайната космическа програма. Те са били използвани основно в програми със специален достъп тук на Земята. И както казах, те бяха внедрени във всяка област на живота, във всеки клон на правителството, в банките, навсякъде.

ДУ: Какъв е най-добрият начин човек да разбере, че е набелязан за такава жертва и какви контра мерки би могъл да предприеме? Каква е защитата срещу хора, обучени по този начин?

КГ: Най-добрата защита е да знаеш, че трябва да пазиш своята вътрешна информация и информацията, която може да ти навреди, на всяка цена. Ако попаднеш в ситуация и срещнеш някой нов човек чрез приятел, или чрез приятел на приятел, и той неочаквано заявява, че обича същото питие като теб, или случайно харесва същия музикален състав, който ти харесваш и за който са чули много малко хора, и се случат всички тези малки съвпадения, и вие станете добри приятели, и теб започва да ти се иска да бъдеш непрекъснато в компанията на този човек, както и да споделяш с него неща, които при нормални обстоятелства не би споделил с някого другиго, тогава трябва да ти светне червената лампа. И само след като ти си започнал да споделяш информация с този човек и си се оказал уязвим, той започва истински да те манипулира.

ДУ: Такива хора биват ли насочвани към лица, които установяват духовни контакти със същества, или имат сънища и видения, след което ги споделят във Фейсбук или в Интернет?

КГ: Да, да. Както и много други мишени, като например финансови фигури, които трябва да бъдат контролирани или насочвани по определен начин.

ДУ: Каква е най-голямата слабост, която притежават тези личностни метаморфи, която можем да използваме, за да се защитаваме от тях?

КГ: Собственото им високомерие. Те подценяват всички. Те са убедени, че … Те са високо интелигентни. Те са убедени, че са най-умните във всяка ситуация. Ако се научиш да се отдръпнеш малко и да държиш широко отворени очите си и затворена устата си, което е трудно за повечето хора, тогава ще научиш много повече, и ще се огледаш, и ще започнеш да забелязваш много неща, в това число и тези хора.

ДУ: Мислиш ли, че винаги ще има малки предупредителни знаци, които привлекателността на един новооткрит най-добър приятел ще ни накара да пренебрегнем … че ако наистина внимаваме, ще открием тези малки сигнали за това, че нещо не е наред?

КГ: Ако не си знаел, че съществуват такива личностни метаморфи, не мисля, че би могъл да се защитаваш или да внимаваш за евентуалното им появяване.

ДУ: Точно така.

КГ: Такива хора не съществуват. Това бе просто човек, който очевидно попадна в моя кръг от приятели, беше психически увреден, много интелигентен, манипулираше мен и приятелите ми, разруши едно бизнес начинание или една връзка, след което изчезна от живота ми. Ето как хората разсъждават за това, докато всъщност всичко е било една планирана операция. 

ДУ: Моето мнение е, че винаги ще има някакви признаци, които да издадат социопата. Винаги ще има усещане, че нещо не е наред, но тази пристрастеност има склонност някак да те засмуква.

КГ: Да. И трябва да се научиш да се вслушваш в този вътрешен глас, в това свое вътрешно чувство. Когато имаш усещането за някого, че нещо не е наред, обикновено в началото се появява такова усещане, в което хората най-често не се вслушват.

ДУ: Добре. Това бе времето, с което разполагаме за този епизод на Космическо разкритие. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок и както винаги, благодаря ви, че бяхте с нас.