Разкритие на зуни заедно с Клифърд Махути – 124 епизод, 3 Октомври, 2017 г., Дейвид Уилкок, Клифърд Махути и Кори Гууд.

(с) Превод АТИ, 2017 г.

Дейвид Уилкок: Добре дошли в Космическо разкритие. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок и тук имаме една специална изненада за вас: древна мъдрост от самия Клифърд Махути.

И тук заедно с мен, за да участва в тази вълнуваща дискусия, е Кори Гууд. Кори, добре дошъл в предаването.

Кори Гууд: Благодаря.

ДУ: Клифърд, добре дошъл в предаването.

Клифърд Махути: Благодаря.

ДУ: И така, Клифърд, разкажи ни накратко кое племе представляваш и защо си решил да участваш в това предаване днес.

КМ: Аз съм от индианското племе „зуни пуебло”, от Ню Мексико.

image001

Причината да реша да дойда и да разговарям с вас днес е, защото мисля, че имам доста информация, която е била съхранявана в нашите индиански общества дълго време.

Вярвам, че нещата, които се случват по света, са свързани по много начини с това, което ние сме знаели в продължение на столетия, или поне това се отнася до моите прадеди. Така че аз вярвам, че е време да говорим за тези неща и да дадем възможност и на други хора да узнаят това, което сме знаели в продължение на много, много години.

ДУ: Кори, би ли ни казал накратко защо ти пожела да доведеш Клифърд в нашето предаване? Кои са някои от нещата, които той каза, които те развълнуваха най-силно?

КГ: Това определено е време за разкритието на зуни.
image002Има много общи неща … много неща, които съм видял в тайните космически програми, съдържат споменавания на американските индианци.

ДУ: Хм.

КГ: Наскоро той участва в една конференция и информацията, която изнесе там, бе твърде важна. Тя засягаше древните извънземни, тайните космически програми и как правителството работи заедно с коренните жители на Америка, за да запази някои неща в тайна.

ДУ: Клифърд, как този език бива предаван от поколение на поколение?

КМ: Зуни притежават устна история. От момента, в който се раждаш, теб те обучават на този език не само родителите ти, но също така и всички твои роднини.

image003

Така че езикът … Първото нещо, което научаваш, е езикът на зуни. По-късно научаваш и другия език, английския. И това важи за всички индиански семейства. Ако си зуни, това е първото, на което те учат.

ДУ: Всеки зуни получава ли знанието на предците си, за което ни разказваш днес, или това е нещо, обект на специално обучение?

КМ: Много от информацията вече не се предава на младите.

ДУ: Хм.

КМ: Когато направих някои видеоматериали и ги изпратих на някои хора, там младата генерация реагира по познатия начин: „О, значи за това става дума.”

И аз им обяснявам каква е историята и откъде са дошли тези знания, за да добият правилната представа за техния произход.

КГ: И след като си остарял, те действително са те помолили да запишеш историята, нали?

КМ: Устните предания ти дават познания за историята. Има много начини за подход към този въпрос. Преди всичко, това е митологията, нещо подобно на басните на Езоп. Какъв е смисълът на една история? Умът ти започва да гледа на нещата по картинен начин. След това се научаваш да свързваш в ума си различни идеи, без даже да гледаш образите, само по думите.

И с напредването на възрастта, започват да те въвеждат в други исторически събития и също в неща, които са свещени.

ДУ: Как обикновеният зуни, който е бил обучен по този начин, гледа на извънземните?

КМ: Всъщност тук има два момента. Единият е, че ако те видят сфери или нещо, което прилича на огън в небето, те го приемат за лоша поличба.

ДУ: Ох!

КМ: Ако обаче видят в небето летяща чиния, тогава казват: „О, това са Пазителите или Хранителите.”

ДУ: Наистина?!

КМ: Те винаги са били част от нашата история. Ако погледнем например петроглифите, вземете, които искате петроглифи в САЩ, винаги ще намерите препратки към летящи чинии, както и към други неща, случващи се в небето. Така че ние знаем за летящите чинии.

image004

Ние не сме ги наричали „летящи чинии”. Това обаче е част от системата, която не научаваш, преди да си преминал през предишните стъпки.

С напредването на възрастта те учат на различни неща, например за хората качина.

image005

Качина са представители на извънземните, които първи са дошли при нашите хора, когато още сме били в ранен етап на развитие. Те са обучавали коренните американски индианци как да се грижат за себе си и за Земята, и за връзката с другите живи същества.

КГ: Да, на земеделие и на най-различни …

КМ: Технологии.

КГ: … технологии.

КМ: В това число селско стопанство, как да строим неща, как да се отнасяме към други божества. Така че това са били нашите промени през историята, по простата причина, че … Това е една от причините за отвличанията от страна на извънземните в миналите времена. В тези случаи отвлечените са посещавали така нареченото общество на Качина. И така днес ние заемаме мястото на тези хора.

И работата е в това, че те казват, че по този начин ставаш като тези хора, ставаш индивид като качина. И качина са винаги край теб, макар да не можеш да ги видиш.

ДУ: Клифърд, в тези видеоматериали, които си направил, ти обясняваш, че когато си бил около 22-годишен, с теб са започнали да се случват някои доста интересни неща.

КМ: Ъ-хъ.

ДУ: Можеш ли да ни разкажеш малко за тях?

КМ: Ние поставихме началото на една програма наречена „Информацията от старейшините”. И така започнахме да събираме тази информация в един източник.

По онова време ние провеждахме програма, с която да накараме всички старейшини в селото да ни предадат своите истории за това, което знаят, което е митология, както и част от личния им живот – основното, на което техните дядовци и дядовците на техните дядовци са ги научили.

И така ние започнахме да събираме тази информация. И едно от най-интересните неща бяха историите за небесните хора, за летящите чинии в онези времена. В средата на 1980-те имаше много чести намеси на летящи чинии по цялата страна, но на това не се даваше гласност. Ние обаче сме знаели за това от векове, от хилядолетия и сме го считали за факт.

КГ: И това е отразено в аудио записите, които сте правили на старейшините?

КМ: Да. Ние имахме магнетофони. И мисля, че едно от най-интересните неща, бе, когато един от старейшините разказа как през 1950-те е имало голяма суша и той е трябвало да заведе своето стадо овце до един язовир. И когато приближили до язовира, там видели една кацнала летяща чиния. Той каза, че отишъл до чинията и се срещнал с тези трима малки хора, високи около 1 – 1,20 м. и разговарял с тях.

И интервюиращият го запита: „На какъв език разговаряхте?” Без да се замисли, старейшината просто каза: „Те разговаряха с мен на зуни.” 

Така че бе твърде интересно, че те могат да разговарят на всякакъв език.

ДУ: Клифърд, аз съм правил много изследвания върху тези енергийни линии, които опасват земното кълбо.

КМ: Ъ-хъ.

ДУ: Има определено сведения за явления от типа на Бермудския триъгълник, където неща се появяват и изчезват в това, което повечето хора наричат портали.

КМ: Ъ-хъ.

ДУ: Чудя се дали някога са се случвали такива неща в земите на зуни.

КМ: Разказват истории за това, но ние имаме и така наречените „свещени места”. Те са били създадени от тези, които наричаме „хората Ра”, или в този случай Звездните хора.

Има определени места, които само определени хора могат да посещават и да участват в дейности, свързани с тези портали, тези свръх-измерни сводове, ако можем да ги наречем така.

КГ: С такива места са свързани и доста военни действия.

КМ: О, абсолютно. Наистина наскоро … През последните, бих казал 20 години, с които съм запознат, се случиха … Територията на зуни стана място на много военни маневри и операции. И ако видиш във въздуха сфера или някаква аномалия, очаквай до 15 минути да се появи и хеликоптер. И аз се питам откъде е дошъл, защото най-близката военна база е в Албакърки, Ню Мексико, на 150 мили разстояние.

ДУ: Хм.

КГ: Аз ти показах снощи, докато карахме през Големия каньон, тези хеликортери Чинук, които летяха в самата сърцевина на каньона. Какво прави американската армия в Големия каньон?

КМ: Ъ-хъ. Ние имаме доказателства за това как на много зуни не се разрешава да посещават определени места. Мисля, че бях споменал места, подобни на Арчулета Меса (Archuleta Mesa)…

КГ: Ъ-хъ.

КМ: … където мнозина от … Даже хората, които живеят там, в този случай индианците джикарила апачи, нямат разрешение да посещават тези места.

КГ: Правителството не се ли намеси като построи казина и други подобни неща в замяна на достъп до един портал и възможност за изграждане от страна на Министерството на енергетиката на …

КМ: Мисля, че съществуват някакви споразумения и индианците не говорят от свое име, тъй като са подчинени на Бюрото по индианските въпроси, което е правителствена агенция към Министерството на вътрешните работи. Така че те са тези, които преговарят от името на индианците за построяването на казината и всякакви други дейности на територията, в т.ч. и за експлоатацията на природните ресурси.

Така че в този случай, ако военните биха искали да проведат някаква операция в резервата, те трябва да се отнесат към това Бюро, тъй като индианците не притежават никаква земя.

ДУ: А какво знаеш за Арчулета Меса? Какво се случва там?

image006

КМ: Има толкова истории, които са били … Спомни си историята, когато някой успя да се вмъкне и бе разправял за наличието на тунели, както и на някаква извънземна база. Има много бази на извънземни, за които съм чувал от твърде надеждни хора, и тези бази са съществували там от доста отдавна.

Аз обаче вярвам, че в този случай, според информацията, която е публично достояние, те са се натъкнали на нещо, когато са копали тунели до различните бази като Лос Аламос, Зона 51 и други подобни.

ДУ: Чувал ли си някога за необикновени същества, които са се движели в Арчулета Меса, когато като че ли някои експерименти са излезли извън контрол?

КМ: Чувал съм толкова много истории … На първо време, основната фигура бе Голямата стъпка, за когото се разказват всякакви истории сред всички индиански племена. В последно време обаче, през последните десет години, се запознах с някои различни същества. Аз гледам на това от две гледни точки. На първо място, стават доста неща, които те наричат „движещи се духове в кожа” (skinwalker activities). И това са тези, които … Хората, които представляват тъмните сили са тези, които могат да се превръщат в каквото животно поискат – вълк, койот или каквото и да е. След това към другата група принадлежат подобни на динозаври същества, които са се появявали в много каньони, особено около диви места като Арчулета Меса.

ДУ: Ух!

КМ: Има също така и една трета група, за която съм чувал много пъти, които или са били избягали, или са им разрешили да излязат навън. Изглежда, че те са тероризирали доста хора, особено около места като … базата Сандия (Sandia base). Там има също така една лаборатория позната на много индианци, които са работили там и разказват за провеждани там експерименти. Разбира се, те са били използвани за елементарни охранителни дейности и не са били допускани до свръх секретните места, макар да са чували за тях. Така че се разказват най-различни истории.

КГ: Ти спомена за същества подобни на динозаври.

КВ: Да.

КГ: Можеш ли да дадеш някакви описания – дали имат оперения, или нещо подобно?

КМ: Повечето бяха високи около 1 – 1.2 метра и ходеха на два крака. Те подскачаха, като се движеха и имаха опашки.

Но хората там не искаха да бъдат … не искаха да се споменават имената им, защото се страхуваха, както всички останали.

КГ: Да.

КМ: Също както едно време, когато разговаряхме за НЛО и ни се присмиваха.

КГ: Мислех си за вашите тайни общества сред коренните индиански ордени, които контактуват с тези извънземни същества. Това доста наподобява случващото се на Запад с организации, които са тайни общества и имат връзка с извънземни групи, и след това разпространяват информацията, но това са много малко хора, които притежават такъв достъп.

КМ: Много от хората, които принадлежат към тези групи, или в техните … мисля, че това става в рамките на семейството. И това е свързано с тяхната ДНК. Те са били създадени … Когато земните хора са били създадени за първи път, те са били създадени заедно с останалите хора.

Според ученията на Зуни, те е трябвало да бъдат балансьори на живота. С други думи, тяхната цел е била да направят така, че да няма свръхнаселеност. Нещо като предпазна мярка.

Обаче нещата са се развили … Те повече не могат да ги контролират. И те започват да се свързват с други групи по цялата планета, които вероятно са дошли от други (звездни) системи, защото според историята на зуни, Земята е била водна планета.

И ние вярваме, че боговете са тези, които са създали това, но ние вече сме били тук. Те просто са усъвършенствали човеците.

Ние не сме дошли … Според зуни, ние не сме дошли от никаква друга планета. Ние вече сме били тук, но те са ни усъвършенствали със своята технология и със своите методи … особено по отношение интелигентността и духовността.

ДУ: Това звучи твърде познато.

КГ: Да. И също така, не е ли имало връзки между зуни, хопи или маите?

КМ: Маите, хопи и зуни са от един произход. Една от моите лекции е посветена на потъването на Лемурия. Това е мястото, откъдето те са емигрирали, за да дойдат тук. И е трябвало те да бъдат разделени, защото са били твърде много на брой.

КГ: Значи племето чако кениън (Chaco Canyon) са били също свързани с тях?

КМ: Да.

КГ: Защото те изчезват по едно и също време с маите, нали?

КМ: Съществуват доста теории за тези изчезвания. В някои от разкопките по земите на чако са видели … предполагат, че там е съществувал и канибализъм.  Също така там са се появили червенокосите гиганти, както и врагове на чако културата, които всъщност са превзели местното население, което се е разцепило.

КГ: Моят дядо бе чероки и съм чувал истории за червенокоси гиганти, които някога са имали огромна цивилизация, която се е простирала от източния бряг на САЩ по целия път надолу до Централна Америка. 

И след един голям катаклизъм тяхната цивилизация западнала и те никога повече не се възстановили. И най-накрая те се принудили да започнат да се хранят с човешки същества, при което коренните жители започнали да ги преследват и избиват.

КМ: Ъ-хъ.

КГ: И са ми разказвали една история, когато са преследвали червенокосите гиганти до една пещера, след което са запалили огън на входа на пещерата, за да ги задушат.

КМ: Ако разгледаш който и да е петроглиф, винаги ще видиш изобразен гигант.
image007Обаче гигантите, червенокосите гиганти например, са преобладавали, особено около Юта и Колорадо, защото веднага след Ледниковата епоха те започват да се появяват, както гласят легендите.

Има даже някои гробници в Невада, за които са ми разказвали много приятели, където все още действително има останки от червенокоси гиганти, но те не са искали да разкрият тези места, защото ако разкажат, останките веднага ще бъдат отнесени и просто ще изчезнат. Така че те просто са ги оставили там.

Ако погледнете на това във връзка с анунаки, особено около източния бряг на САЩ и в средата на Америка, съществуват множество подобни легенди сред ВСИЧКИ индиански племена.

Червенокосите гиганти обаче изчезват, както ти каза и мисля, че причината е била климатични промени или те просто са били … индианците са се погрижили за това, защото … даже чак до Аризона.

КГ: Даже испанците разказват, че са ги видели, когато за първи път са дошли тук.

КМ: Да. Аз мисля, че … Има много история. И мисля, че те са отишли някъде. Може би са отишли под земята.

КГ: Може би са го сторили.

КМ: Или някъде, където са намерили убежище.

ДУ: Клифърд, ти също така имаш наистина интересна информация относно военната база Лос Аламос (Националната лаборатория Лос Аламос), свързана със зуни. Можеш ли да ни разкажеш за това?
image008КМ: Това, което разбирам за Лос Аламос, е, че това е един от порталите от голямо значение за всички индиански племена пуебло.

И това е мястото, където са създадени много от системите на вашето общество, особено медицинските групи и други организации, които съществуват и до днес.

И те са дошли от … Така например, както при зуни, те говорят за Млечния път … порталът, който тръгва от Лос Аламос и през който са дошли много от хората пуебло.

Така че според моята теория, или най-малко според ученията, песните и молитвите, когато те са дошли през портала, там са възникнали много свещени места. Най-близките биха били Меса Верде в Колорадо и Чако култура. 

image009

image010

КГ: Ти говореше, че не само правителството се интересува от свещените земи поради порталите, но също така католическата църква години наред се е опитвала да се добере до тези свещени земи и да завоюва някои от тях.

КМ: Ами един хубав пример е мястото при Маунт Граам (Mount Graham), непосредствено до резервата Сан Карлос апачи в Глоуб, Аризона.

image011

image012

И Маунт Граам … аз не знаех по онова време, когато работех за правителството, но шаманът на апачите Сан Карлос заедно с жена си, която бе също шаман, протестираха за това, че тази планина е свещена. И аз не знаех защо те протестират. По-късно обаче, след като напуснах, католическата църква построи този голям телескоп на това място.

image013

КГ: И ти мислиш, че те използват тези портали по някакъв начин?

КМ: Там има един портал. Това е един от най-големите портали, според местните жители.

И всъщност има един портал, който беше … Те построиха телескопа точно на тази свещена планина. И когато го откриха, имаше доста хора – учени и инженери, които отидоха да инспектират мястото, преди да го пуснат в действие. И тогава научих, че това е финансирано от католическата църква.

ДУ: Изглежда, че според науката на тези портали, може да има свещена земя, но ако не знаеш какво да правиш, когато порталът се отваря, няма да се случи нищо магическо.

КМ: Ъ-хъ.

ДУ: И се чудя дали твоите хора са свързани с определяне на подходящото време за тези неща … Дали те следят времето и разбират кога порталите ще се отворят?

КМ: Това, което съм научил, което аз … не пряко, но косвено, то е, че хората,  които са вещи в тези неща, това са много, много различни общества. И те ги наричат свещеничества (priesthoods). Свещеничествата са единствените, които имат достъп там. И те спазват някакви процедури, за да разговарят с тези, които преминават през порталите или които са там. Аз обаче нямам информация за тях, защото не принадлежа към тези групи.

Така че всъщност има хора, принадлежащи към тези ордени, които могат да ходят там и да разговарят с … хората от горния свят или от Вътрешната Земя. И, разбира се, те всички са считани за богове.

Така че когато станеш един от тези индивиди, ти биваш обучен да ходиш там и да разговаряш с тях. И много хора, които имат достъп там, са ми казвали, че могат действително да отварят тези портали.

Ако отидеш там, виждаш само едни големи скали. И те започват със своите песнопения, молитви и каквото е там, и порталът се отваря.

КГ: Значи си чувал за хора, които са виждали как една скала се отваря и превръща в портал?

КМ: Това е, което те имат …

КГ: Значи това е, което те виждат като портали?

КМ: Да.

КГ: Това задължително не е нещо енергийно, а просто самата скала се отваря?

КМ: Ъ-хъ.

КГ: О, интересно.

КМ: Да. Има много такива места, особено в Големия каньон. Има места в Големия каньон, които са ми известни …

КГ: Чувал съм за планинари, които са виждали как тези отвори в скалите се отварят и затварят.

КМ: Да.

КГ: Да.

КМ: И даже един човек бе хвърлил камък, за да види дали ще удари на дъно. Камъкът просто изчезнал.

ДУ: Ха, ха.

КМ: Искам да кажа, че тези хора не биха … Аз говоря за много високопоставени духовни водачи.

ДУ: Клифърд, ти спомена за предсказание на зуни, според което Земята ще премине през едно оздравяване. Можеш ли да ни обясниш какво е това предсказание и какво можем да очакваме да видим?

КМ: Според ученията, получени от моите баби, дядовци и от старейшините, ние винаги имаме тази възможност да се завърнем назад (във времето) и да поправим нещата. И това изисква едно масово усилие. Това е като всеки друг процес на съзнателна промяна.

Ако започнем да го практикуваме днес, винаги ще получим опрощение от боговете. Това обаче изисква тотално усилие.

Това е същото, както когато сме танцували, за да призовем дъжда. От 100-те души, които участват в такъв танц, даже и само един да не вложи в него цялото си сърце, дъжд няма да има. Така че усилието трябва да бъде тотално. И това ще бъде най-трудното нещо – да докараш всички в едно и също състояние. Но това може да бъде направено.

Нямам абсолютно никакво съмнение, защото ако вложиш своето … и ние сме го правили. Аз съм участвал в такива ритуали, когато това се е случвало.

Ние обаче трябва да се освободим от другите влияния, особено от тъмната енергия на някои хора. Ние трябва да ги убедим, че правим това и за тяхно добро, защото всички сме части от една система. Така че това трябва да се случи.

КГ: Окуражаващо е, че ти непрекъснато използваш „ние” вместо „те”, защото това поставя нещата отново в наши ръце като хора …

КМ: Да.

КГ: … като тези, които могат да оправят нещата.

КМ: Абсолютно.

КГ: Не трябва да чакаме някой да дойде и да ни избави.

КМ: Ние винаги сме казвали това. И ние винаги сме разговаряли по този начин с нашите врагове, когато сме ги срещали за първи път. Нещата трябва да бъдат точно така, но те никога не са се вслушвали в думите ни, тъй като техният дневен ред е различен.

Има обаче много печеливши начини това да стане. И мисля, че следващото поколение, което идва след нас, ще го направи. Аз напълно вярвам в това, защото сега те са … те са се отървали от старите неща и търсят нови начини да го постигнат, докато все още притежават тази ДНК и всички древни учения.

И аз давам този пример с децата индиго, които бяха последвани от кристалните деца, и след тях идват децата-дъга. И мисля, че следващата група ще бъдат тези, които ще доведат тези усилия до успешен край, защото сега те са по-напреднали. И те не са … Те нямат нашите ограничения, свързани с федералното правителство или с установената религия, които са деформирали нашия начин на мислене.

Така че тези от новата вълна вече притежават информацията. Те вече са получили тази информация и това включва индианците пуебло.

КГ:  И предполагам, че вече зуни предприемат първите стъпки за споделянето на тези коректни предсказания и на ценностите на вашата култура. Това ще обедини хората по някакъв начин.

КМ: Моето поколение … ние вече сме преминали този етап … ние бяхме прекалено индоктринирани. Така че мисля, че следващото поколение ще придвижи нещата напред. Те трябва да изровят тази информация. Ето защо аз давам своя дял да заложа това семе в тяхното мислене, за да могат да кажат: „О, поне имаме един източник. Ние притежаваме технологията.”

ДУ: Добре. Това е чудесна мисъл, с която да завършим нашето предаване. Благодаря ти, че бе тук, Клифърд.

Благодаря ти, Кори, за това, че насочи вниманието ни към този удивителен старейшина. А на вас благодаря, че гледахте предаването ни. Това е Космическо разкритие. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок, заедно с нашия специален гост Клифърд Махути и с Кори Гууд.