3. Проблемът за Разкритието – Пояснение

© 2019 Превод АТИ

Здравейте, приятели мои!

Аз съм Адаму от Монадичната същност на цивилизацията на Плеядите.

След публикуването на „Проблемът на Разкритието”, имаше невероятен изблик на любов и подкрепа за това послание. Имаше обаче и известна доза стъписване от страна на някои. Едно от местата, където този материал бе публикуван, бе „Сценарият 2012” (The 2012 Scenario) и моят приятел Стив, който завежда този сайт, даде израз на тези мнения като постави въпроси на Адаму. Аз осигурих отговори от Адаму и тук, за ваше удоволствие, ви предоставям моя разговор с него.

Стив: Адаму, бих искал да потвърдя твоята информация, или да помоля за твои пояснения. Болшинството наши източници твърдят, че Разкритието на НЛО/извънземните ще се случи скоро, според някои – незабавно. В същото време изглежда ти си на мнение, че това няма да се случи, при никакви обстоятелства. Че това няма да се случи преди Възнесението. Ако те разбирам правилно, на какво основание казваш това, и как става така, че твоята информация се разминава с доказателствата на редица други привидно надеждни източници на ченълинг?

Също така, твоето твърдение, че „Много от познатите ви случаи, в които ви е било обещано разкритие, или когато ви е била обещана голяма демонстрация на извънземни кораби в небето, са били всъщност една игра между групите ВУНД и ВУНС или за да наложат своя сценарий, или да стимулират съзнанието ви към собственото ви пробуждане” очевидно е объркало доста читатели. Това звучи все едно, че сме били измамени както от представителите на тъмнината, така и на тези от светлината. „Да наложат своя сценарий.” Чий сценарий? На лошите, или на добрите? Моля, можеш ли да поясниш този момент и да ни увериш, че не сме били измамени от представителите на светлината.

Адаму: Драги мой Стив. Вие живеете в интересно време. Промяната изобилства навсякъде. Промяната във вашата планетарна сфера обаче не е всъщност нещо повече или по-малко от едно отражение на промяната, която протича във вашата психика. Нови мисли и нови идеи идват да заменят старите. И този процес може да бъде труден за овладяване, докато не привикнете да виждате тези неща като преходни.

Единственото постоянно нещо в цялата вселена, е промяната. Така че е най-добре да свикнете с това.

Позволи ми да отговоря на твоите въпроси.

Нека започна с тревогата, която някои хора са изпитали, която е свързана с моето характеризиране на случващото се във вашата реалност като „игра”. Изглежда някои са приели това да означава, че тези в по-висшите реалности си играят с вас в тази „игра”. Това е едно погрешно разбиране. Това Е една игра. Една игра за всички. Цялата ваша реалност е една илюзия. Вселената е една огромна сцена, изпълнена с всякакви видове интересен сценичен реквизит. И тази илюзия с чудна сложност и удивително разнообразие съществува точно за да позволи разиграването на всякакви видове игри, в които участвате сега. За да може да откриете себе си и да се пробудите от едно състояние на „незнание”, за това, което РЕАЛНО представлявате. Това е същността на играта. И това е една игра, в която с голямо желание сте избрали да се въплътите. ВСИЧКИ тук участват в тази игра.

Нека ти припомня, Стив, че аз говоря от перспективата на Единното съзнание. Това е перспективата, че „Всичко е Едно”. Нямам предвид това като красива фраза или като философска конструкция. Аз заявявам това като буквална и директна истина на моето същество. Всичко, което аз съм, и всичко, което зная, ми показва, че това е неоспоримо вярно. ВСИЧКО Е ЕДНО. Това е перспективата, от която аз изхождам. И от тази перспектива няма жертви и няма насилници. Има само индивидулизирани части на Единството, които временно и илюзорно преживяват себе си като отделни, като разделени и сами. И те са положили огромни усилия да забравят, че сътворяват и че винаги са сътворявали своята собствена реалност.

Не правете грешката да допуснете противното – вие НАИСТИНА сътворявате своята реалност. Когато обаче вие успявате да забравите какво правите, тогава играта, която играете, може да стане много бързо доста сериозна. Смъртоносно сериозна. Когато забравите, че сте Едно и че непрекъснато сътворявате тази игра, тогава някаква възприета намеса на някоя друга част на Единството може да ви разгневи. Може да ви накара да се почувствате уязвими и несигурни. Появява се страх. А когато егото се страхува… егото отвръща на удара, за да накара страха да изчезне. И изведнъж се появява ескалация от двете страни. Две взаимни огледални отражения, които се вглеждат едно в друго и избухват, и бият… себе си. Защото това е, което в действителност представлява целият живот. Всичко, с което взаимодействате в живота, е реално едно огледало, което ви показва нещо за самите вас обратно към вас.

Ето такива истина показва Единното съзнание.

Но вие сте все още вътре в играта. Все още вие участвате в една игра наречена „ние не знаем, че сме Едно”. И следователно вие все още не знаете, че сътворявате своята реалност.

Сега е времето за възнесение. Сега играта трябва да се промени. Вие трябва да преустановите ролята си в тази игра и да изберете коя ще бъде следващата игра, в която ще участвате. Това зависи от вас. Навсякъде около вас има агенти, които искат да ви поканят да участвате в тяхната игра. Те искат да вложите своята енергия и по този начин да дадете живот на техните драматични произведения. Начинът, по който сте играли ролята си в настоящата игра, ще предопредели участието ви в една или друга от следващите игри. Вие обаче все още притежавате свободна воля. Все още може да промените мнението си. Вие все още можете да направите различен избор.

И така, нека разгледаме агентите и игрите, в които те ви канят да участвате.

От една страна, има редица агенти на ориентицията ВУНД. Те искат да участвате в игра в тяхната реалност. Те искат да знаете, че това е израз на добрина и любов, и че там има много прекрасни и положителни взаимодействия. И това е вярно. Те обаче също така ви казват за „действието”, което се разиграва в периферията на тяхната реалност, където те водят война със своите смъртни врагове – радетелите на тъмнината – агентите и актьорите на ориентацията ВУНС.  

Нека погледнем и тях. Групата от агенти ВУНС са доста по-потайни. Те даже не ви казват, че става дума за една игра. Не, всъщност тези агенти ви казват, че ТОВА НЕ Е НИКАКВА ИГРА. Всичко това е твърде сериозно и вие трябва да се подчинявате на това, което казва правителството. Вие трябва да спазвате законите, защото те са ИСТИНА. Вие трябва да отидете да се биете, когато те ви наредят и да убивате, или да бъдете убити по заповед. Вие трябва да мразите страстно техните врагове и трябва да бъдете съвестни работници, войници и роби на своите лидери. И ако бъдете много, много, много добри, те ще ви върнат малко от властта и богатството, което са изсмуквали от вас през всичкото време.

Никоя от тези групи агенти обаче няма да ви каже нещо, което би трябвало да е много очевидно, ако имате очи да го видите: те не ви канят да участвате в две различни игри. Те ви канят в ЕДНА И СЪЩА игра. Играта, наречена „двойствена противоположност”. Вие просто получавате покана да се присъедините към една от двете страни на тази игра.

Сега, тези агенти… те самите са всъщност също вътре в играта. Почти всички те също отдавна са забравили, че Всичко Е Едно и че са творци на собствената си реалност. Виждате ли, в повечето случаи те са само една или две стъпки пред вас в своето развитие. В същото време една или две стъпки могат да изглеждат много. Представете си един представител на ранния каменен век да ви срещне с вашите автомобили, мобилни телефони и всички останали хитри устройства и джаджи на вашия технологичен век, които приемате наготово. За него вие ще изглеждате като богове! Вие обаче знаете, че не сте много повече от него, освен че имате достъп до технологии и до определена социализация и образование. Е… между вас и много от съществата, които в момента ви канят да участвате в двете страни на играта – ВУНД и ВУНС, съществува подобно различие. Те са по-напреднали както технологично, така и съзнателно. Те обаче не са особено по-напреднали от вас. Ако бяха, те щаха да притежават единно съзнание. Защото това е, което лежи отвъд двойственото съзнание. Единното съзнание не говори в термините на врагове, сразяване на противници и битки за власт. Единното съзнание говори в термините на… ами на единството. Единство. И в термините на възможност всяка частица от съзнание да може да твори от своята собствена перспектива. И всяка да даде своя най-голям принос. И никоя да не изпитва недостиг от нищо.

Ето това е перспективата, от която аз говоря.

И така, дали аз ви каня в играта?  

Не. Аз не желая да дойдете и да населите един сценарий, който съм измислил. Аз притежавам единно съзнание и не се нуждая от енергията на „друг”, която да оживи моите творения. Аз имам, чрез пряката си връзка с Първоизточника, достъп до безкрайна енергия. И от моята перспектива също така не съществува „друг”. Има само варианти на „Аз”. От моята перспектива, вие сте едно друго мое „Аз”. Аз така или иначе нямам намерение да създавам постановки. Оттук нататък аз ще се потопя в Единството на Всичко, и оттам нататък… ами… оттам нататък ме зове Великата Мистерия.   

Но моята последна стъпка… последното нещо, което правя, докато все още съм индивидуализиран по този начин като Монадична същност от Плеядите, е, да погледна назад към реалността, в която съм играл, и да й дам всичко от себе си. Аз давам мъдростта, събрана от всички свои преживявания и своята любов, своето преклонение и своята благодарност. Това е причината да говоря. Аз говоря по много начини на доста места. Аз говоря директно на вашето сърце, ако вие приемете това с желание. И, разбира се, аз говоря чрез Зингдад, защото той ме помоли и защото прояви желание да понесе вътрешните свои промени, нужни, за да чуе моето послание.

Но сега обратно към проблема за разкритието и свързаните с това идеи за социални реформи, към които мнозина са се привързали. Аз действително казах, че вероятността от разкритие от страна на правителството, е пренебрежително малка. Това е, защото времевият прозорец на възможността им да направят това,  се затваря твърде бързо. Тези, които дърпат конците на властта, можеха да направят разкритието, ако имаха желание за това, но вместо това, агентите на ВУНД и ВУНС ориентациите се впуснаха в битка за надмощие. Те играха опасни авантюристични игри, за да се наложат и да постигнат своите цели. Всяка от страните държи силни карти и никоя не е готова да отстъпи и сантиметър. Тези битки са бушували хилядолетия и досега никой не е постигнал решителна победа. И сега, в самия край на играта, никой не иска да се откаже от нея.

Ти казваш, че много гласове от страна на ВУНД ориентацията казват, че разкритието е неизбежно. Аз поздравявам този израз на намерение. Но те също така не признават ли, че често в миналото са се оказвали в безизходица, когато са мислели, че са на прага на едно или друго велико събитие? Тези същества са красиви, мили и мъдри. Те са щедри със своята любов и добри пожелания за вас. Но те не контролират играта. Докато те се намират в двойствеността, те са в конфликт с агентите ВУНС. И конфликтът рядко позволява на една от страните да се измъкне гладко. Те се трудят неуморно, но въпреки това срещат препятствия и забавяния. Те казват „скоро”, но какво означава „скоро”?

Агентите ВУНС, от друга страна, също така ожесточено заявяват, че разкритие няма да има. Или не четете пресата? Всички заглавия са относно неща, за които ВУНС агентите се силно ентусиазирани: война, ненаситност, мизерия и подтисничество. Това са агентите ВУНС, които ви говорят и ви казват какво желаят.

И така, кой ще спечели? 

Никой. Природата на двойствеността е такава, че със самото си възникване, тя е напълно балансирана. Тя съществува, за да няма една от страните, която да надделее над другата, но за да ви предостави възможността за преживяване и за избор.

Агентите на двойствеността обаче самите са инвестирали много в играта и продължават да се бият, като никой не отстъпва и на йота.

Ето ТОВА е, което те правят. Но какво ще правите вие? Ще продължите ли да ги чакате да завършат своята игра, за да видите какъв е изходът и да го приемете? Ще чакате ли да бъдете „избавени” от това, което в крайна сметка е ваше собствено творение? Ще продължите ли да отдавате енергията си просто така? Или ще осъзнаете, че целта на играта никога не е била разкритието… а винаги е била относно ВАШАТА енергия. За това къде ще изберете да вложите своята енергия. И къде ЩЕ вложите енергията си?

Вие избирате.

Аз не мога да избера вместо вас.

Няма абсолютно никакъв проблем, ако продължите да избирате да отдавате своята енергия на други същества, които да творят вместо вас. Няма никакъв проблем, ако искате да обедините творческата си енергия с една от двете полярности. Ако това е вашият избор, то аз се радвам за вас, че сте избрали посока, която ви удовлетворява. 

Аз просто ви предлагам нещо различно. Не друга игра, в която да участавате, а нещо друго. Едно надзъртане зад сцената в стаята с декорите и в трапа на оркестъра. Да покажете, че всъщност сте същества, които могат и трябва да изберат да творят за себе си това, което желаят да преживеят.

И ако това, което аз казвам, е подходящо за вас… ако сърцето ви е отворено от това послание и ако това, което казвам, резонира като истина за вас? Е, тогава това е прекрасно! Тогава пред вас лежи едно цяло различно пътешествие. Тогава може да оставите зад себе си играта на двойственост и да престанете да раздавате своята енергия, като вместо това, да преминете директно към процеса на себеоткриване и самоусъвършенстване.

„Как”, ще започнете да питате, „мога да създам по-ефективно своята реалност?”

„Как”, ще се зачудите, „мога да престана да се ограничавам и наранявам със соствените си отрицателни творения?”

Този вид въпроси ще възникват непрекъснато у вас. Ще откриете и други, които задават и си отговарят на същите въпроси. Вие ще откриете собственото си самоусъвършенстване. Вие ще знаете, че сте прави да сторите това и че защото вие сте в едно с Единството, вие сте агент на Любовта.

Това е една игра много по-различна от тази на двойствеността!

И сега, към разкритието. Добре. Когато се пробудите за истинската си природа и вземете обратно своята сила, вие ще бъдете като светлина, която се появява в мрака. Вие ще осветите всичко около себе си. Вие ще улесните другите да видят своя път и също така да се пробудят. Тогава и тяхната светлина ще засвети. И скоро ще забележите, че изгрява един нов ден и че всъщност светлината на зазоряването е тази, която вие колективно излъчвате. И когато тази силна светлина заблести, всичко ще се промени. Никой и нищо няма да могат да ви отделят от истината. Вие ще отворите очи и ще погледнете в небесата, и ще видите своето космическо семейство, които вече са били там, но са били скрити от тъмнината, която сте разпръснали. Тогава вие ще ги видите. И те ще бъдат не само в небето. Те ще бъдат между вас. И вие също така ще си припомните, че сте имали животи на други места и че сте били сред тях. Те и вие сте едно голямо семейство.

И тогава ще разберете, че няма нищо, което да очаквате. Никакво оповестяване. Никакво избавление. Всъщност през всичкото време вие сте очаквали СЕБЕ СИ.

Как ви се струва ТОВА за разкритие?!

И това е опцията, която лежи пред вас в посока на единното съзнание.

Това е, за което ви говоря. 

Ако сърцето ви подсказва това и ако се чувствате привлечени към този път, тогава той е на ваше разположение.

Ако след това послание сърцето ви се затвори и вместо това желаете да чакате новини от някой „външен друг”, за да ви каже, че всичко с вас ще бъде наред, защото той ще ви избави…? Тогава очевидно вие избирате двойствеността. И това е един валиден избор. Направете този избор съзнателно и информирано, и единственият съвет, който мога да ви предложа, е, да проверявате в себе си от време на време: „Това работи ли за мен?” По този път също евентуално ще получите разкритие. Това обаче ще бъде различно разкритие от това на обединеното съзнание. Моите способности да прозра в пътя пред вас не включват някой световен лидер, който да ви каже истината по въпроса. Шансовете тези хора изведнъж да променят своя курс са нищожно малки. Така че този вид разкритие също ще трябва да дойде от вас. Не е ли имало редица гласове, които да са ви казвали по един или друг начин, че вие трябва да бъдете част от процеса на разкритие? Те не изглежда да са били много наясно как може да направите това, но все пак са ви призовавали, нали? Е, това „как” се свежда наистина до това да направите окончателен избор относно своята полярност, след което да повишите своята вибрация спрямо тази полярност. Това е всъщност възнесение на следващото ниво на съзнание, нивото на полярността. И на това ниво вие ще почувствате тези от вашата избрана полярност, които ще са в небето над вас и между вас. Това ще бъде разкритие и вие ще познаете и видите своето космическо семейство. Вие правите това като избирате една от крайностите и като повишавате своята вибрация на нивото на този свой избор.

Една последна мисъл. Вие сте сияйни същества с величие и сила. Вие сте Едно с Единството. Вие сте прашинки от Първоизточника. Вие сте красиви и смели. Вие сте преминали през толкова много, за да се озовете там, където се намирате сега. И сега сте изправени на прага на избора за това къде ще отидете в бъдеще. Бъдете верни на себе си. Изберете със сърцето си. Изберете с Любов. Освободете се от страха. Станете всичко, което сте наистина. Сега… изберете.  

Обичам ви със сърцето на Единството,

Аз съм Адаму, от Монадичната същност на цивилизацията на Плеядите.