7. Отваряне на пътя към Единното съзнание

© 2019 Превод АТИ

Здравейте, приятели мои.

Аз съм Адаму от Монадичната същност на цивилизацията на Плеядите.

Време е да направим следващата крачка в съвместното ни пътешествие. Надявам се, че сте следили цялата серия Говори Адаму, тъй като тези разговори следват един след друг и изграждат заедно едно синхронно цяло. Взети поотделно, те няма да изглеждат особено смислени.

Досега разговаряхме за едно духовно осъзнаване, наречено Единно съзнание. Аз обсъдих с вас факта, че всъщност Всичко е Едно. Това, че всички сте едно цяло, едно с планетата и едно с вечния, безкраен създател на всичко. И да, разбира се, също така едно с Монадата на Плеядите… с вашия покорен слуга.

Ние дискутирахме, че докато това е вярно, на вас определено ви се струва, че това не е така, в резултат на една уникална и много силна илюзия наречена Двойственост, която е създадена за вас със Завесата на Незнанието.

В последния ни разговор аз споделих с вас някои от облагите на Единното съзнание. Това са добрите неща, които може да очаквате да ви се случат, ако се пробудите достатъчно, за да видите илюзията на отделеността. Ако успеете да откриете, като своя лична истина, че Всичко е Едно. В края на този разговор аз обещах, че ще започна да споделям с вас някои от инструментите, които може да използвате, за да пробудите единното съзнание в себе си. Това е частта, в която ще ви кажа как да придобиете сами Единно съзнание.

И така, преди да продължим, трябва да ви попитам, за да бъда сигурен. Наистина ли сте готови за това? Трябва да сте сигурни, защото това не е обратим процес. Веднъж пробудили се и след като веднъж ЗНАЕТЕ, тогава никога повече не може да не знаете. Ако преминете през това, вие ще се промените завинаги. И това, което ще ЗНАЕТЕ, ще бъде, че не сте и никога не сте били жертва. На нищо и на никого. Вие сте и винаги сте били едно същество творец с неимоверна сила. Вие ще узнаете това. И вие ще узнаете КАК се проявява тази сила. Ще узнаете ЗАЩО сте скривали тази истина от себе си. И ще влезете в разпореждане на тази сила и ще творите, с пълно знание и мъдрост, реалността, която желаете да преживеете. Вие ще отворите своето енергийно поле за тези, които резонират с вашата духовна честота, и ще сътворявате заедно, със знание и с желание.

Мои приятели… Това е еднопосочен път към истинската ярко бяла светлина на Единството. Време е да сте сигурни, че това е пътят, който желаете да поемете. Време е да сте сигурни, че малките, немощни, обезсилващи, страшни и болезнени драми, които сте разигравали, повече няма да ви бъдат полезни. Трябва обаче да сте СИГУРНИ. Ако не сте готови да отхвърлите тези драми, тогава това, което имам да кажа, няма да ви хареса. То ще причини вашия гняв и съпротива. И тогава, преди да сте продължили, вие ще установите, че не можете да следвате по-нататък този път.

Сега, аз нямам никакво желание да ви причинявам болка, затова ви питам и моля да бъдете наясно и сигурни. Ако вече не сте направили това, моля да отделите един момент, за да се уверите, че можете с абсолютна убеденост да потвърдите следното изявление:

„За мен е правилно да тръгна по пътя на Единството сега и да започна да се пробуждам директно спрямо факта, че съм Едно с всичко живо, едно с планетата, едно с природата и едно с вечния създател на всичко.” 

Ако това не е правилно за вас, моля ви да напуснете този разговор сега. Той няма да ви бъде от никаква полза. Ако обаче той Е за вас, тогава ние сме готови да започнем.

Все още следите ли мисълта ми? 

Добре.

Аз вярвам и приемам с доверие, че сте задействали свободната си воля и сте избрали да следвате пътя на Единството. Това е една прекрасна новина. Това, което ви очаква, е наистина величествено! 

Сега: има серия от стъпки, които може да предприемете, за да улеснят вашето пробуждане за Единното съзнание. Преди обаче да ви разкажа за тези стъпки, трябва да направя крачка назад и да ви разкажа за Драмите.

Драми

Драмите са жанрове на сценичната игра наречена живот, които съществата с двойствено съзнание използват, за да поддържат себе си поотделно и съвместно в състояние на двойственост.

Това са много, много истории, които си разказвате ежедневно и които може да използвате, за да поддържате вярата си, че сте отделени един от друг, от твореца вътре във вас и от Единството на Всичко. И най-важно, за да продължавате да вярвате, че не сте същесва, които сътворяват съвместно, че нямате нищо общо със създаването на своята реалност и следователно не сте отговорни за своя живот и за своите преживявания. Това е функцията на вашите драми.

В ежедневния съзнателен живот на едно същество има множество застъпващи се драми, които може да се случват едновременно. Всички те имат една обща тема. Това са все истории, които вие сте създали или сте привлекли към себе си, които ви казват, че не можете да бъдете щастливи и успешни, докато нещо извън вас контролира промените. Ето защо вие трябва да чакате да настъпи тази промяна или по някакъв безпомощен начин да я предизвиквате.

Драмите могат да имат твърде лична и преходна природа. Една пъпка на носа, забелязана преди романтична среща, която в този момент може да ви направи нещастен. Драмите могат да бъдат и доста  продължителни. Може би вярвате, че ви трябват повече пари, за да се почувствате щастливи. Да бъдат изплатени дълговете ви или да си купите някаква ценна придобивка, която просто трябва да притежавате. Може би мислите, че тялото ви трябва да изглежда различно, или да изглеждате по-слаби или по-атлетични, за да сте щастливи. Може би имате нужда семейният ви партньор да се държи различно. Или всичките ви познати да се държат различно. Може би вярвате, че ще бъдете щастливи, ако живеете на друго място. Или ако имате друга работа. Или ако ви повишат. Виждате ли? Това са все преживявания, които сте си причинили, в които вярвате, че сте жертва и които стоят между вас и щастието и успеха, които желаете.

Драмите също така не биват само лични по природа. Те могат да бъдат съвместен продукт в обществата, нациите и даже като част от една цяла планетарна култура. Нека видим един идеален пример за панетарна драма: политическата система.  

Вашият свят е много закъсал, нали? Разбира се, че е така. Също така има хора, които са били поставени във властови позиции и които биха могли да упражнят своята власт и да направят от света едно по-добро място: политиците. Проблемът обаче е, че те никога не го правят, нали? Те изглежда винаги объркват нещата и правят света още по-лош. Казват ви обаче, че ако повярвате на драмата и й дадете своята енергия, може да замените настоящата група клоуни с един отбор от фокусирани лидери с визия, които ще ОПРАВЯТ всичко. И вие го правите. Вие отдавате своята енергия. Вие откривате някакво убеждение в дълбините на душата си, ставате активни политически, участвате в дебатите и накрая отивате и гласувате. Някак обаче една или три години по-късно се оказвате в изходно положение. Вашите нови фокусирани лидери визионери са се превърнали в клоуни, които допускат същите грешки, които познавате от предишните циркови представления. Или още по-лоши. Какво трябва да направите? Да продължавате твърдо да вярвате в настоящото представление? Или да се присъедините към надигащия се хор в подкрепа на голяма политическа промяна, която да изхвърли тези палячовци и да ги замени със следващата група от обещаващи фокусирани лидери визионери, които чакат в периферията да настъпи техният час?

Политиката е един идеален пример за драма. Защото вие ЗНАЕТЕ това и въпреки всичко продължавате да му отдавате своята енергия. Все още се подвеждате по поредната песен и танцувате отново, и вярвате в драмата.

Така че драмите могат да варират много по своите мащаби. Те също могат да варират по своето влияние. Те определено могат да варират доста по начина, по който изглеждат за участващите в тях. Едно общо нещо обаче, което те ВСИЧКИ имат, е, че в основата им съществува  една вяра, че не може да бъдете щастливи и успешни, докато някой отвън не се намеси и не контролира промените. Всички те са основани на илюзията за вашата безпомощност. Илюзията, че сте жертва. И ТАЗИ илюзия е крайпътният камък на двойствеността. Драмите и двойствеността са неразделно свързани. 

А ще повярвате ли, ако ви кажа, че има драми, които достигат отвъд границите на планетарните култури? Драми, които са даже галактически по своите мащаби? Ще повярвате ли, ако ви кажа, че има същества, чията драма е:

„Аз никога няма да бъда щастлив, докато цялата галактика не се подчини на моята воля.” 

Ще го направите ли? Да, наистина, има някои същества, които притежават такива аспирации към грандиозна лична его-задоволяваща власт. Това пък колко странно ви изглежда?

И след това има перфектно противоположната драма, която гласи:

„Никога няма да бъда щастлив, докато тези тъмни сили, които искат да ни владеят, не бъдат разбити и унищожени.”

Тази двойна драма за власт спрямо другите и упорита борба за свобода е бушувала в галактиката от вечни времена. Тя е древна.

И така, приятели мои, искам да ви попитам. Желаете ли да бъдете засмукани от тази драма? Защото точно сега вашата планетарна култура е изправена на прага на едно пробуждане. И със своето пробуждане, вие самите ще повдигнете карантината, която ви е държала отделени от взаимодействие с космически култури от други части на галактиката.

И когато това се случи, вие повече няма да бъдете предпазвани от невежеството на изолацията. Вие ще бъдете привлечени в ежедневния бизнес на галактиката. А този бизнес не е само сладости и светлина. Защото съществуват тези галактически драми. Част от това ви е предавано и споделяно чрез различни сеанси на ченълинг от същества, които говорят от перспективата на тези, които се борят за своята свобода. Те желяет да се присъедините към тях. И има ОПРЕДЕЛЕНО такива, които разпространяват информация, с която целят да ви заблудят. Въпросът е в това, че и двете страни са всъщност ангажирани със същата тази велика драма. И двете страни искат да се присъедините към тяхната кауза.

И ТОВА е причината да ви говоря за тези неща. Аз ви моля, мои приятели, независимо дали драмата е лична, национална, или даже универсална по своите мащаби, мислете много, много внимателно, преди да бъдете засмукани от повече драми. Помнете, че смисълът на тези драми е да забавляват ума ви, за да може да останете в двойствеността.

Ако искате да останете в двойствеността, аз нямам проблем с това. Тогава наслаждавайте се на драмите. Ако обаче желаете да се пробудите за Единството и за собствената си вътрешна сила като същества-творци, тогава трябва да знаете, че тези драми не са във ваша полза. 

Има една драма, за която споменах в един предишен разговор относно разкритието. Мнозина вярваха и продължават да вярват, че ще бъдат щастливи и успешни единствено когато настъпи разкритието. Има драми, които се разиграват в момента относно ограничаване властта на престъпните групировки на вашата планета. И скоро ще има други и различни драми. Едно нещо, на което може да разчитате, е, непрекъснатия поток от нови драми! И когато тази година привършва, ще има очаквания относно това какво трябва да се случи и какво действително ще се случи с планетарното възнесение и това ще се превърне в друга драма.

И сега, моля ви, приятели, аз НЕ казвам, че тези проблеми не са реални и че не възникват. Промяната е непрекъсната. Тя е осезаема. И тя също така се ускорява. Вие знаете това. И в момента протичат огромни промени на всички нива на тази вселена. Това също го знаете. Това, за което ви говоря, е, да вземете обратно своята сила. Да постигнете правилното обединение на своята душа. Да престанете да вярвате, че ключовете за вашето щастие и успехи се намират някъде извън ВАС. Да престанете да вярвате, че не сте създатели на собствените си преживявания. Да осъзнаете напълно КАК създавате своята реалност. И неизменно свързано с всичко това… да осъзнаете напълно, че сте Едно с Всичко, Което Е.

И така, това бе първото, което исках да ви кажа. Драмите възникват. Те ще продължат да възникват, докато има същества, които избират двойственото съзнание. Те СЕ НУЖДАЯТ от своите драми, за да поддържат своята отделеност. И така текущата серия от драми ще затихне и замре, само за да бъде заменена с различни вариации на същата тема, а именно, че „се нуждаете това или онова извън вашия контрол да се промени, за да може да се почувствате щастливи и успешни”.

Така че драмите възникват. Това обаче не означава, че ВИЕ трябва да се изгубвате в тях. Въпреки това, вие продължавате да желаете да живеете в тази реалност, нали? И тази реалност с всички свои красиви удоволствия е основана на отделеност. Така че вие не може просто така да обърнете гръб на отделеността. Вие просто не може да се освободите от всички свои преживявания, мисли, желания и творения и да сублимирате обратно в Единството. Вие имате мечти и амбиции, които първо трябва да задоволите. Прав ли съм? Разбира се, защото в противен случай отдавна нямаше да сте тук!

Тогава какво трябва да правите? Вие обитавате една система на реалност, създадена от илюзията на отделеността. Това означава, че винаги ще има драми. И тук достигаме до сърцевината на това, което искам да ви предложа. Голямата тайна на собственото ви щастие и успех е да позволите на тези драми да продължат да възникват около вас и въпреки това да откриете своята истинска автентична сила вътре във вас. Да откриете Единство в себе си.

И тогава, приятели мои, ще се случи нещо вълшебно. Когато се ангажирате с този процес на откриване на своята автентична сила и се свържете с Единството вътре в себе си… тогава светът около вас ЩЕ се промени. Това не е нещо, което ще можете напълно да разберете или повярвате, преди да сте го преживели. Най-простата истина обаче е, че светът около вас винаги идеално отразява към вас това, което е вътре във вас. И така, когато откриете истинската си същност вътре в себе си… драмите около вас ще започнат да затихват и да стават все по-хармонични и мирни. Когато откриете голяма любов към себе си, то и драмите около вас ще започнат да се изпълват с любов и радост. И когато овладеете наистина своята сила и истина, вие ще се окажете решаващ фактор за осъществяването на промените, които са били предсказвани и с нетърпение очаквани от незапомнени времена.

И така? Как да направите това? Как може да живеете в свят от шумни, изпълнени със страх и тревога драми, и въпреки това да придвижвате своето съзнание в посока на Единството, към разкриването на собствената си творческа природа?

Аз ще ви кажа. 

Има, виждате ли, серия от стъпки, които може да направите, за да улесните своето пробуждане в Единното съзнание. И аз ще ви преведа през тях една по една. 

Важното, което трябва да разберете тук, е, че аз не ви обещавам, че ще дойда да ви избавя. Аз не обещавам нищо, което е извън вас самите и което в някакво бъдеще ще ви направи щастливи, сигурни и успешни. Защото колкото и добре да звучи, то само ще ви задържи в едно безпомощно състояние на жертва. В отделеност. То ще ви попречи да откриете някога своята собствена истинска сила и своята връзка с безкрайното и божественото.

Така че вместо това, аз ви предлагам една поредица от важни учения, които съм преподавал в школата по възнесение на Зингдад. Аз ще ви ги предложа в кондензирана форма, за да можете да започнете да ги прилагате в живота си. Моля ви обаче да внимавате – това, което ви предлагам, са основните принципи. Вие ще трябва да направите своите избори и да свършите работата. Ще трябва да предприемете промените в своите мисли и убеждения. Вие ще трябва да се потрудите за това. Времето, с което разполагам в тези презентации, е ограничено. Аз мога единствено да ви предложа най-същественото от принципите. Ако почувствате, че тези неща са ви полезни, но се нуждаете от повече напътствия и съвети, тогава ви препоръчвам да се обърнете към Зингдад за по-интензивни и подробни контакти от тези, които аз мога да ви предложа тук.

А сега… напред към шестте свещени стъпки. Те са наречени така, защото всеки път, когато преминете през процеса на изминаването на тези шест стъпки, вие ще се окажете по-близо до единното съзнание. Така вие ще се доближите също до истинското познаване на себе си, като творец на собствената си реалност. И също така ще повдигнете нивото на съзнанието си.

Първата стъпка е наречена „Приемане” и това е стъпката, която ще разгледам в следващата презентация.

И с това аз ви напускам.

Аз ви обичам със сърцето на Единството.

Аз съм Адаму от Монадичната същност на цивилизацията на Плеядите.