Анализ на фотоархива на Джоузеф Скипър – епизод 106, 6 юни, 2017 г., Дейвид Уилкок и Кори Гууд.

(с) Превод АТИ, 2017 г.

Дейвид Уилкок: Добре дошли в още един епизод на Космическо разкритие. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок. Тук съм с Кори Гууд и ние ще ви покажем и разкажем някои неща. Имаме снимки на аномални формации, събрани от един частен детектив в Интернет, Дожзеф П. Скипър. И независимо дали тези неща са действително реални или не, те със сигурност провокират въображението ни и подлежат на дискусия относно това, което може или не може да се намира там.

image001

Тук за да дискутира заедно с мен е Кори Гууд. И така, Кори, добре дошъл в предаването.

Кори Гууд: Благодаря.

ДУ: И така, първото изображение, което имаме тук, е на една скала, която при голямо увеличение изглежда като капибара или прерийно куче.

image002

image003

Кори, независимо дали това което виждаме тук е в действителност гризач или не, има ли потенциална истина зад това, на основа твоите познания?

КГ: Мисля, че съм докладвал преди, че съм чел в интелигентните таблети, че когато германците са строили тези различни бази на Луната и на Марс, те са пренасяли в своите по-големи кораби много храни и провизии.

image004

И сред тези храни и провизии е имало различни гризачи, паяци и хлебарки, които са използвали възможността за безплатно пътуване.

След известно време, те се опитват да ги изгонят от базата си и ги прогонват на открито на територията на Марс, където мислят, че те ще загинат.  Част от информацията обаче гласеше, че плъховете, които са били на открито, са започнали да мутират, станали са по-големи и са променили външния си вид. .

Имаше също и забележки относно някои насекоми, които са станали по-големи и те мислеха, че това се дължи на радиацията.

ДУ: Отсъствие на атмосфера и съответно повече радиация от Слънцето.

КГ: Точно така.

ДУ: Ако НАСА в последно време заяви, че всъщност на Марс съществува течна вода и водни площи, тогава не следва ли логично, че такива животни биха могли да оцелеят?

КГ: Да, те биха могли да се хранят с насекомите, които са избягали заедно с тях от същите тези бази.

ДУ: Точно така.

КГ: Така че ние може да сме създали малко среда за живот, или те са завладели средата на местни живи организми, вече съществуващи на Марс.

ДУ: О кей. Сега ще видим едно изображение, което очевидно е било изпратено на Джоузеф Скипър от някой, който е работил в Европейската космическа агенция и то се отнася конкретно за кратера Хейл на Марс.

image005

Това което виждаме тук на мястото, обозначено с „Място за доказателства”, е една област, която в близък план ни показва някои много странни образувания, наподобяващи мрежи/решетки.image006

Текст на изображението: „Доказателства за цивилизация, които едва се забелязват на оригиналното изображение, без пояснения и предимно неясни. – Бел.прев.

image007

В този момент започваме наистина да виждаме някои странни неща.

image008

Кори, какво мислиш че виждаме тук?

КГ: Знаеш ли, не съм сигурен. Когато са ме водили до различни бази или места на Марс, ние обикновено се спускахме рязко към повърхността, за да не можем да видим определени неща.

ДУ: Ъх.

КГ: И когато кацахме бе трудно да определим къде се намираме. Така че това е много възможно да са артефакти, които не съм виждал преди.

ДУ: Това е много странно, защото прилича на определени формирования, групи от прави линии. Изглежда, че това е някаква архитектурна организация.

image009

И още нещо, Кори, странното относно това е че някои изображения са контрастни, докато други изглеждат замъглени, все едно че някой нарочно не е искал зрителите да видят части от изображението.

image010

Така че какво мислиш, че се случва тук?

КГ: Ами, ако прекараш много време в разглеждане на изображения на Марс по Google Earth ще видиш, че в някои случаи те са свързали заедно дадена група фотографии. Когато попаднеш на места, където всичко наоколо е ясно, а в същото време има сферични или овални замъглени области, това обикновено е място, върху което трябва да се опиташ да се концентрираш и да се огледаш наоколо дали можеш да откриеш нещо друго по-малко, защото даже в Интернет, ако някой открие нещо интересно днес на Марс или на Луната чрез Google Earth, обикновено ако се върне след някоя и друга седмица, ще види че и то е било замъглено.

ДУ: Наистина?

КГ: Да.

ДУ: И хората са документирали такива неща?

КГ: Да, съвсем наскоро. И интересното е, че даже с камера с висока резолюция, когато си над Марс и разглеждаш неща, които преди са били сгради, руини, много от тях са покрити с дебел слой тиня и след като по-голямата част от влагата се е изтеглила от атмосферата, тази тиня някак се е втвърдила.

ДУ: Разбирам.

КГ: И това, което предимно се вижда, са области с останки от сгради, стърчащи от тинята, или части от структури, стърчащи над изсъхналата тиня.

ДУ: Запознат ли си с бази, в които има дълги коридори и които са успоредни едни на други?

КГ: Да, виждал съм такива много често, но това може също така да са останки от някогашни заселници на планетата.

Много от тези обитания изглеждат почти като размит кирпич, все едно че са били изградени от кирпичени тухли, след което върху тях се е изляло голямо количество вода по време на някаква катастрофа.

ДУ: И така, Кори, ако има нещо в този конкретен кратер Хейл, мислиш ли че той представлява удобно място за заселване?

КГ: Да, по няколко причини. Те строят вътре в кратерите, защото кратерите предлагат известна защита срещу ветровите бури. Вятърът е голям проблем на Марс. Също така, в зависимост от движението на Слънцето по небето, кратерите предоставят защита от слънчевата радиация.

ДУ: О кей. Възможно ли е това да има нещо общо с недостига на вода и че кратерът може да бъде по-удачно място за добиване на вода?

КГ: Възможно е под земята да има вода. Втората причина кратерът да бъде добро място за заселване е, че когато кратерът е бил образуван в резултат от удара на метеор, той е причинил напуквания на кората на планетата, които могат да бъдат разширени и използвани за построяване на подземни бази, които са по-защитени от околната среда.

ДУ: Добре, ето това прилича на множество разклонения на нещо, което се намира на повърхността на терена.

image011

Според теб какво виждаме тук?

КГ: Струва ми се, че в миналото съм говорил за тези странни колонии от храсти, които растат там и които са много бодливи като шипки.

ДУ: О кей.

КГ: Те имат остри листа оцветени в лилаво и червено и растат на колонии. Корените на някои от тях пълзят по почвата и от тях поникват нови разклонения. И те се разклоняват във всички посоки от центъра на първоначалното растение. Така че това е възможно да бъде въздушна снимка на такива растения при по-ниска разделителна способност на камерата.

ДУ: Това наподобява ли видяното от теб? С други думи, виждал ли си неща, които изглеждат по този начин, като кръгли образувания, докато си летял над тях?

КГ: Те бяха кръгли в смисъл, че когато ги погледнеш отгоре, имат разклонения, които образуват кръгли формирования.

ДУ: Ох.

КГ: Когато обаче се приближиш, виждаш всички тези… просто образувания от разклонения на тези растения. 

image012

ДУ: Кори, изглежда, че тук виждаме една много по-плътно покрита област от подобни неща. Това прилича малко повече на гора. Мислиш ли, че това е една област с по-гъста подобна растителност?

КГ: В определени области растителността става по-гъста, но те обикновено са по-разпръснати. Това е нещо като… Това прилича повече на пустинни растения.

ДУ: О кей.

КГ: Те копаят дълбоки тунели за извличане на вода или се установяват близо до един от тези водни басейни, които са се образували в даден кратер. И застоятала там вода е пълна с утайка.

image013

Все едно че си при едно от езерата в Оклахома, ако си ги виждал, където водата изглежда почти червена поради червената плаваща утайка.

ДУ: Добре. Ето сега едно изображение, което е странно, защото тук отново имаме нещо като храсти, но определено изглежда, че изображението е било обработвано.

image014

Кори, това което виждаме тук прилича все едно че някой си е играл по някакъв начин с филтрите за яснота и контраст във Фотошоп. По този начин триизмерни обекти престават да изглеждат като триизмерни.

image015

image016

image017

Това определено изглежда подправено изображение. За какво мислиш, че става дума тук?

КГ: Съгласен съм. Изглежда че тук имаме нещо подобно на предишното изображение, някакви радиално разположени биологични образувания, които са обработени за да приличат на сенки и на хълмове.

ДУ: И това е нещо, което НАСА прави рутинно, ако има нещо, което те не искат ние да видим.

КГ: Да, и ние имаме свидетели, които разказват как НАСА обработва изображения на Луната.

ДУ: Точно така.

КГ: Тогава защо да не го правят и по отношение на Марс?

ДУ: О кей. Сега имаме едно от тези изображения, което може просто да е една скала, а може би и нещо друго.

image018

Това формирование прилича много на череп на хоманоид.

Според това което знаеш, Кори, имало ли е действително скелети на повърхността на Марс след всичкото това време и настъпилите катастрофи? Ако знаеш къде да отидеш, можеш ли да намериш човешки останки, видими на повърхността?

КГ: Те са открили вкаменени останки, и както описах по-рано, тази тиня която е покрила артефактите и след това е изсъхнала, се е втвърдила. Така че това е пореста скала или изсъхнала тиня. И под нея те са открили някои от скелетите. Обаче много от нещата, които са открили..,. имало е гигантски статуи, които са били разпиляни на парчета – парче от рамо тук, парче от глава на друго място. Така че това, което може би виждаме тук, а ние можем само да предполагаме, е част от глава или нещо подобно. Това може да е останка от древна структура или статуя.

ДУ: Имаше нещо, което се случи и привлече вниманието ми в началото на 2000-те, на първи април, когато Ръш Лимбоу направи нещо по време на своето телевизионно шоу, наречено Докладът на Гол. И той говори за този Доклад на Гор и за това, че на Марс има живот, и че там има тоталитарно правителство с един малък елит, който властва над останалите хора и където хората са били много подтиснати, а елитът е бил много богат.

КГ: Звучи ми познато.

ДУ: Да, така е. Това е интересно. И той също така каза, че са открили тела, но те са били както при Помпей. Тогава някой ми изпрати този линк, и аз го рекламирах веднага на моя уебсайт, след което почти моментално шоуто бе напълно изтрито от уебсайта на Ръш Лимбоу.

Не зная дали в действителност някой е казал нещо на Ръш, което е било истина, но защо мислиш, че нещо като това предаване ще бъде внезапно заличено от уебсайта? Може ли да има нещо вярно в това, което той е казал по време на онова предаване?

КГ: Да, много е възможно в това да има истина. Дали той е знаел със сигурност това, което е говорел… или просто е било една шега, не съм сигурен. Много често обаче много истини биват поднасяни като шеги.

ДУ: Друго интересно нещо относно този Доклад на Гор – изглежда че той говореше за Ал Гор и за темата за климатичните промени, която бе нашумяла тогава – той каза, че е взел тази информация от секретни документи.  Още в самото начало той каза, че е в контакт с хора, които са недостъпни за широката публика, но поради позицията му на известен радио водещ е могъл да получи тази информация. Така че бе много любопитно, че той говори за тези неща.

Възможно ли е някой като Ръш Лимбоу да получи секретна информация, макар за него да представлява риск като я споделя в своята програма?

КГ: Разбира се. Много често бива предоставена информация на отделен индивид или група, с цел правдоподобно опровержение, или като начин за предоставяне на информация без авторите й да си навлекат неприятности. Те я поднасят като шега, или на първи април, както в този случай.

ДУ: Точно така. Добре. Ето и нещо много странно, свързано с Донна Хеър.

image019

Тя категорично свидетелства, че НАСА наема служители, които да обработват аномалии, появили се във фотосите. Когато гледаме тази снимка, очевидно е, че някой не си е свършил добре работата, за да заличи някаква кула.

image020

Ето тук нещо като кула, което е замазано.

КГ: Да, казвали са ми, че някои от тези кули да високи повече от три километра.

ДУ: Високи три километра?

КГ: Три километра.

ДУ: Сега отиваме на Луната и ще видим някои много интересни изображения, към които Джоузеф Скипър първи насочи вниманието ми. Това са странни аномалии на лунната повърхност, които изглеждат размазани.

image021

Кори, това което виждаме тук в долната част, изглежда като някаква кула. Когато обаче погледнеш наляво и нагоре, там има няколко прави линии. И тези прави линии се простират на около една трета от ляво до центъра на изображението. Те са хоризонтални и определено не изглеждат като естествена част от пейзажа. Какво мислиш, че може да бъде това? Има ли пътища по лунната повърхност? Те имат ли превозни средства, които пътуват по повърхността, или ползват летателни апарати с анти гравитация?

КГ: Не съм виждал много аномалии, които да приличат на пътища, но съм виждал нещо подобно на следи от огромни земекопни машини, които не принадлежаха на нас. Те са твърде древни.

ДУ: Добре. Сега на тази снимка ще видиш някои много интересни неща. Кори, изглежда че имаме едно напълно размазано изображение на фона на две нормално изглеждащи кратера, като цветът му е по-светъл от лявата страна и по-тъмен от дясната.

Имаш ли чувството, че може да има структури на повърхността на Луната, които да изглеждат толкова тъмни? Защото каквото и да е това, чието изображение е размазано тук, изглежда да е с много тъмен цвят.

image022

КГ: Не си спомням да съм виждал нещо черно, но има определени структури, които са били повредени по време на някакъв вид конфликт.

Това може да е наслоение на въглерод от някакво оръжие. Не мисля, че на Луната ще има много открити огнища поради ниското съдържание на кислород. Наистина не мога да идентифицирам нещо, което да си спомня като черно.

ДУ: Следващото изображение е изключително любопитно.

image023

Кори, мисля че зная какво виждам тук. Това ми изглежда много очевидно. Ти какво мислиш, като гледаш това?

КГ: Това ми прилича на купол, тъй като не всички куполи са сферични. Сферичните куполи, които се намират там, в повечето случаи са разрушени. Този ми изглежда като някои от куполите, които съм виждал там и които са трапецовидни.  Те изглеждат триизмерни по този начин.

ДУ: Добре. Сега ще разгледаме някои снимки направени на Земята. Това са аномалии от Google Earth, отново подбрани от Джоузеф Скипър, които напомнят определено на аномални структури на океанското дъно тук на Земята.

Кори, като начало, има слухове за бази, които са извънземни или съвместни между хора и извънземни, близо до брега на Лос Анджелис, съвсем близко до мястото, където аз се намирам, около Малибу.

Преди всичко, преди да разгледаме тези изображения, какво би казал за тези слухове за някаква аномална база на дъното на океана близо до Малибу?

КГ: Информацията която имам, е, че това е действителен вход към някаква пещера или пукнатина, която минава под океана и достига чак под Невада, на северозапад и след това се свързва с други подземни каверни, които достигат чак долу до Антарктика.

ДУ: Толкова надалече?!

КГ: Да. Накои от тях… Те естествено не отиват чак долу до Антарктика, но Древната раса Основатели се е намесила и е прокарала тунели между отделните разриви, като е построила тези големи арки, които…

ДУ: В един момент ти бе поръчал такива илюстрации.

image024

КГ: Да и ние имаме големи електромагнитни подводници, които пътуват нагоре и надору през тези разломи и преминават през тези големи арки.

image025

ДУ: Тези арки, както е показано на илюстрацията, изглеждат доста добре отвътре, все едно че са прорязани с лазер. Така ли е?

КГ: Да, освен в частите, които някак са се отчупили и са паднали на дъното. Виждаш, че те изглеждат доста древни.

ДУ: Защо мислиш, че е трябвало да бъдат толкова големи? Защото в тази илюстрация подводницата изглежда изключително малка, сравнена с размерите на арката.

КГ: Всъщност подводницата е твърде голяма. Такива подводници пренасят големи контейнери. Те са с размерите на товарните кораби, които пренасят тези контейнери.

image026

И те пътуват под земята по електромагнитен път. Нямам обаче представа защо тези арки трябва да са толкова големи, освен ако корабите, с които древните са пътували през тях, са били много по-големи от нашите. Или са пътували по няколко наведнъж.

image027

ДУ: Това, което виждаме тук, е изглед от океанското дъно близо до остров Сан Бенито, който… Това което се вижда тук, Кори, изглежда като една много странна, неестествена формация.

КГ: Да. Прилича на стъклените тунели на Марс с напречни ребра.

image028

Мисля, че някои наричат това „червеят”.

image029

ДУ: Забелязвам, че то прави един постепенен, не рязък завой, при което ширината му не се променя и като цяло е с продълговата и права като стрела форма. Какво всъщност мислиш, че виждаме тук?

КГ: Ти вероятно си запознат с тези пробивни машини, които използват ядрена енергия за да пробиват и през най-твърдите скали. Те стопяват скалите и покриват повърхността на издълбания тунел с нещо подобно на стъкло, което запечатва стените му.

ДУ:Точно така. Ето и тази скандална свимка на голямата пробивна машина, на която има надпис „ВВС на САЩ”, с всички тези хора застанали пред нея.

image030

А в последно време са официално публикувани снимки на много по-големи машини, които в действителност прокопават цели подземни транспортни системи.

image031

КГ: И те превръщат скалата в стъкло.

ДУ: Точно така.

КГ: Може да си чул за доклади, според които когато са копали през дълги скални участъци, те са достигали до открити пространства, при което са спирали работа и са изпращали малки роботи да огледат наоколо.

И понякога са срещали съвсем същата структура, тунел, създаден по много подобен начин, но много, много по-голям по размери от този, който те са копаели. И от време навреме са се появявали извънземни, предполагам там където сме навлезли в тяхната територия и са ни казвали да напуснем. Тогава ние сме давали заден ход и сме търсили обходен маршрут.

ДУ: В някои от по-старите епизоди на това предаване ти спомена, че някои от изоставените градове са много надълбоко под повърхността на Земята.

КГ: Да.

ДУ: Всъщност те не са били изследвани много. Любопитен съм дали някой в миналото е използвал пробивни машини за да достигне до някои от тези градове.

КГ: Най-вероятно това което се е случило, е, че когато са прокарвали тунел в някоя нова територия за да преминават със своите подземни влакове, те случайно са се натъквали на такива неща. Сега те са в състояние да сканират от разстояние и да виждат тези джобове дълбоко под земята, но не могат да разбират подробности, докато не стигнат на място.

ДУ: Ах.

КГ: Ако те са населени, това би създало неприятности ако продължат да копаят през тях, но те не могат да знаят това предварително. Както казах преди, те са се натъквали на някои големи правоъгълни пространства, издълбани в скалите, които предполагам са служили на някоя цивилизация за скривалище по време на катаклизъм.

ДУ: Тъй като сме на тази тема, в предаването Древни извънземни непрекъснато се говори за Кападокия, Турция, където тези тунели са били прокопани, струва ми се на девет нива в дълбочина.

image032

Текст на снимката: Подземен град Каймакли, Кападокия. – Бел.прев.

Какво мислиш, че представлява Кападокия, просто за да документираме мнението ти?

КГ: За мен, предполагам от военна гледна точка, това ми изглежда като място за изолиране на хора, които се крият от нашествие или катаклизъм.

ДУ: Изглежда ми наистина странно някой да е отделил толкова време, за да изкопае това с конвенционална технология. Това би отнело цяла вечност. Мислиш ли, че в Кападокия е била използвана някаква неконвенционална технология?

КГ: Даже и ако изключим физическата технология, математическата технология позволила направата на всичко това е по-напреднала от всичко, което вярваме че са притежавали хората по онова време.
image033ДУ: Добре.  Сега гледаме две изображения и ще ги поставим едно до друго, на тази същата система от тунели, но вече в по-близък план. Както виждаш, всичко е много ясно.

image034

Вижда се отворът на тунела, който сам по себе си е много широк. Има ли тунели на Земята, изградени от Тайната космическа програма, които трябва да бъдат толкова широки и защо трябва да ги правят толкова големи?

КГ: Не съм чувал да имаме способността да изградим толкова широк тунел. Единственият възможен начин, който мога да си представя, е с помощта на една от по-малките земекопни машини да бъдат прокопани няколко съседни тунела с които да бъде очертана окръжност, след което те да бъдат съединени в един по-голям.

ДУ: Мислиш ли, че е възможно да има извънземна група, която да прави това по своя причина със собствена технология?

КГ: Това е много вероятно. Тунелите, построени от извънземни, бяха изключително широки.

ДУ: Добре. За последно ще отидем при Марианската падина.

image035Първо я показваме в по-широк план, след това в по-близък план,с увеличение.

image036

Можеш да видиш, че островите Гуам и Сайпан за близо до областта, която разглеждаме. На океанското дъно има някакви формиромания във формата на полумесеци.

image037

Това, което виждаме тук, Кори, е странно, защото някой може да си помисли, че това образувание е някакъв трик на изображението. image038

След допълнително увеличение обаче, виждаме линии разположени като радиуси, които излизат от една точк,а като равномерно разположени върху океанското дъно бразди.

image039

image040

image041

Какво може да бъде това нещо, ако в действителност не представлява някакъв вид вулканичен купол под дъното на океана?

image042

КГ: Ами, ако това беше някъде другаде, бих прибързал със заключението, че това може да е ферма за отглеждане на кафяви морски водорасли, защото по-малки подобни конфигурации могат да бъдат видяни от сателити близко до крайбрежието, струва ми се на Северна или Южна Корея.

image043

image044

image045

Обаче кафявите водорасли не растат на такава дълбочина в Марианската падина и наоколо няма никой, който да ги отглежда. А тези изглеждат много по-големи. Така че това може да бъде или някакъв вид подводна растителност, но формированията са разположени в праволинейна геометрия, за която говори Ричард Хогланд, така че това са много вероятно изкуствени структури. За да мога да коментирам допълнително се нуждая от снимка с много по-добра резолюция.

ДУ: Кори, възможно ли е да има нещо на океанското дъно, което да представлява множество индивидуални структури, обвързани в някяква гигантска решетка? Възможно ли е да има причина за построяването на нещо такова на океанското дъно?

КГ: Има много подводни бази на ВМС, като някои даже съдържат елементи на бреговата охрана, които представляват дълги цилиндрични тръби, свързани една с друга в структури наподобяващи куполи, където има съоръжения за провеждане на изследвания.

Така че съм виждал… И те са построени на модулен принцип. Те ги спускат с кораби или ги транспортират под водата и ги подреждат на океанското дъно. След това идват хора с подводници и ги заваряват една за друга, като по този начин се формират различните модули.

ДУ:  Мислиш ли, че е възможно една такава решетка от тръби да бъде построена така, че да дава възможност за обитаване на много хора, като в същото време да е възможно отделни сектори да бъдат изолирани от останалите в случай на авария, така че останалата незасегната част да не пострада?

КГ: Да, и можем също така да изпробваме въображението си. Какво ако преди милиони години, тази територия в процес на последователни изменения на земната кора е била над повърхността на океана?

ДУ: Точно така.

КГ: Може да е била някаква наземна структура.

ДУ: Добре. Това е всичкото време, с което разполагаме за този епизод. Аномалиите на Джозеф Скипър на Луната, на Марс и на земното океанско дъно са нещо удивително, което провокира мисълта.

И това са само няколко малки неща, открити от отделни изследователи в Интернет. Така че ние в никой случай не казваме, че това е една завършена колекция. Това е само една малка част от много, много повече.

Аз съм Дейвид Уилкок заедно с Кори Гууд и с колекциите от аномалии на Джоузеф Скипър.  Това е Космическо разкритие и аз ви благодаря, че бяхте с нас.