Башар – През огледалото – 22 декември, 2012 г.

(с) Превод АТИ

Башар: Здравейте, всички, в този ден от вашето време, как сте?

(бурни ръкопляскания)

Благодарим ви и ви казваме „добре дошли” от другата страна на портала. Ние сме преминали през прага и сега разбираме, че много хора на вашата планета са си мислели, че от другата страна на портала ще настане голям хаос … или голям рай. Както обаче сме описвали много пъти, идеята е, че това е накланяне на везната и вие сте от другата страна на портала, от другата страна на огледалото, което не е задължително веднага да изглежда много различно. Сега обаче имате възможността да разпознаете, че от тази страна на портала и на огледалото, след накланянето на везната, колективната енергия на вашата планета се е изменила като средна стойност от малко повече отрицателна в ма-а-алко повече положителна. И отново: както вече казахме, това ви предоставя възможността да започнете наистина да ускорявате своята енергия в положителна посока, като позволите да се получи нещо подобно на това, което наричате „ефект на снежната топка”. И така с нарастването на ускорението да може да изпитате, в удобна за вас степен, реалностите, които се доближават повече до вашите предпочитания и до това, което предпочитате да бъдете.

В началото промените може да изглеждат бавни и малки, но вие наистина сте преминали през прага и през огледалото. Сега енергията ви е наистина по-различна и това е вашата възможност наистина да се синхронизирате с тази енергия и да се понесете на гребена на вълната, с нейното ускорение във вашата 2013-та година на трансформация, като това ускорение става все по-голямо и по-голямо, и по-голямо. Отново: разбира се, че всъщност няма нищо подобно на ускорение и вие само усещате безкрайната скорост на Творението, което е в идеален покой, докато се придвижва с безкрайно голяма скорост, при което вие само ставате по-чувствителни и все повече, и повече в синхрон с вече съществуващата безкрайна скорост. Така че вие не се ускорявате, а само ставате по-чувствителни към скоростта, с която по принцип се движите.

Точно както сме казали и по повод на проявленията – вие никога не привличате към себе си нещо от някъде, а само усещате по-добре това, което е вече тук, и му позволявате да стане по-видимо за вас. И така, идеята за вашето ускорение от този момент нататък се свежда до процеса на вашето желание да позволите на безкрайната скорост, която вече съществува, да стане все по-осезаема за вас, като си позволите да се освободите и да ви обхване вибрацията, която най-добре отговаря на истинската ви същност.

Ние много добре разбираме, че всеки от вас ще премине през своя собствен процес и ще преживее началото на това ускорение от другата страна на огледалото по свой специфичен начин. Някои от тези начини може все още да се окажат свързани с преживяванията ви от миналото. С други думи, докато преминавате през тези процеси на освобождаване от убеждения, които не ви принадлежат, може все още да създавате за себе си определени преживявания, сходни на тези от миналото. Разберете обаче, че сега причините да имате тези преживявания ще бъдат различни, както ще обясним по-нататък.

Сега, след като сте преминали от другата страна, благодарение на прехода, който осъществихме съвместно миналата вечер, вие започвате да усещате своето придвижване в тази нова реалност, предпазливо, по една стъпка наведнъж, и ускорявайки с удобното за вас темпо, може да започнете да усещате определени неща. Някои от вас може да се почувстват леко дезориентирани, други – малко натъжени или меланхолични. Важно е да разберете, че това, което се случва, е, че вие се освобождавате от една остаряла идея за себе си. В определен смисъл, вашето предишно „аз” е починало и в определен смисъл, вие сте в траур. Тези неща ще бъдат изпитани по различен начин от мнозина от вас, но вие ще привикнете с това и ще се освободите, ще прекъснете тези линии на комуникация с тази остаряла идея за себе си и ще се свържете по-пълно с идеята за истинската си същност. В даден момент ще престанете да се обръщате назад и ще погледнете напред. И колкото повече си позволявате да гледате напред, толкова повече ще се свържете с тази реалност, с тази своя същност и все по-малко ще усещате следите на тези убеждения, които може да създават тази дезориентация, меланхолия, или тъга. Вие ще усещате тези неща по най-различни начини, но в това няма нищо лошо. Преживейте ги, но бъдете наясно какво чувствате, за да може да приложите своя инструмент на радостна възбуда и винаги чувствайте, даже когато сте под влиянието на тези остатъчни емоции, винаги знайте, че притежавате способността да направите избор, да приложите едно определение, което отговаря в по-голяма степен на истинската ви същност и на този, който предпочитате да бъдете.

Парадоксално, този процес се свежда до разбирането и пълното приемане на това, че се отказвате по такъв начин, че лицето, което сте били преди, ще бъде преживяно от друга гледна точка и макар че ще знаете, че това сте били вие, вие никога не сте били това. Ето това е парадоксът. Защото вие преоткривате себе си и, както вече казахме, когато наистина знаете, че сте един нов човек, вие имате различна история, тъй като миналото се определя от настоящето, а не обратното.

Когато напълно разберете идеята за това друго лице, което наистина е едно друго лице, което не сте вие и което никога не сте били … тук не става дума, че вече не сте това лице, а че никога не сте били. Всичко се свежда до това да разберете, че онзи човек гледа на вас като на своето бъдещо „аз”, а вие никога не сте били онова лице. Вие сте буквално един нов човек, в една нова реалност, с една нова лична история и ново самоопределение. Когато напълно схванете тази идея и я направите своя, ще добиете чувство на разгръщане, свобода и екстаз, което ще бъде почти непоносимо.

Отново: независимо какви емоции ще изпитате в този процес, разберете, че те служат единствено на освобождаването ви, на отмиването на онези идеи, химически съставки и клетъчни телесни структури, които отразяват старата идея. Отново: когато разберете, че тази стара идея няма нищо общо с това, което сте сега, вие ще се преобразите и ще почувствате промяната. Вие се променяте непрекъснато, но ще почувствате промяната и това ще бъде един от силните симптоми от тази страна на огледалото. Ще усещате все повече тези промени – във вашето същество, в рефлективния свят около вас – ще преживявате знаци и символи на промените. Синхронността ще се увеличи по начини, по които ще я почувствате по-осезаемо, докато започне да изглежда почти магическа, както вие казвате. И ще си дадете сметка, както сме подчертавали много пъти, че чудесата са в естествения ред на нещата. И когато разберете, че новата ви личност вече не притежава определение за съпротивата по отношение на естествената ви природа, на природата, която ви е създала, ще преживеете всички неща, присъщи на реалността, която предпочитате. Разисквали сме, че вие непрекъснато преминавате през успоредни реалности – милиарди пъти в секунда – и затова не става дума, че трябва да се научите да преминавате, тъй като това става просто автоматично; това е вградено във вас. Става въпрос за това да обръщате внимание на преминаването, да си позволявате да го усещате в по-голяма степен съзнателно, за да може по-целенасочено да избирате успоредните реалности, които предпочитате. Степента на различие, което създавате между отделните успоредни реалности, е това, което ще ви позволи да възприемате по-ясно факта на промяната. Защото само малкото различие между тях ви позволява да поддържате илюзията, че едва се променяте, докато всъщност вие преминавате в напълно различни реалности милиарди пъти в секундата и ставате напълно различна личност милиарди пъти в секундата – следователно колкото по-голямо различие създавате между реалностите, в които преминавате, толкова по-ясно ще забелязвате промените.

Чувствайте се свободни да определяте и проектирате новата реалност, както пожелаете. Възможно е да не я усещате задължително веднага, в степента в която сте си я представяли в своите визуализации. Когато си я представяте като възможно най-различна от предишната, това ще ви накара да чувствате все по-голямо ускорение в тази посока и все по-голяма физическа промяна. Ще почувствате все повече магия около себе си, ще ви се разкрият все повече възможности и сетивата ви ще обхващат неща, които преди това за вас са били невидими. Ще започнете все по-пълно да разбирате, че радостната възбуда е един завършен инструмент, който съдържа всичко, от което се нуждаете, и че животът ви се разгръща автоматично, в синхрон и перфектно, и всяко обстоятелство, всяка ситуация, и всеки човек, с когото общувате, е там по определена причина – не винаги такава, каквато си представяте, но определено по причина.

Овластете себе си, като приписвате положителна причина на всичко, което ви се случва, и винаги ще извличате положителен ефект. Това ви е завещано и това е ваше право по рождение. Използвайте го. То винаги е присъствало на ваше разположение. Възможностите никога не са ви напускали; единствено вие сте избирали да ги изоставите. Те никога не ви изоставят. Всъщност вие никога не ги изоставяте, а само създавате илюзията, че го правите. Всичко това обаче е вече на отвъдната страна на огледалото – старият път, старите идеи и макар в съзнанието ви те да са стари, те никога не са съществували за новата личност, която сте сега.

Сега, бяхме споменали, че тази вечер ще ви представим едно ново същество, чието име е Уила Хилакрисинг. Между другото, никога не сме казвали, че трябва да произнасяте шепнешком името й. Може да го правите по желание, но това не е необходимо. Тя е специалист по успоредни реалности. Това може да бъде или да не бъде началото на някои идеи, които тя има да сподели с вас, но това ще бъде въведението, защото оттук нататък тя ще взаимодейства с вас, особено през тази 2013-та година на трансформация, за да може да свикнете взаимно. За да може да започнете един диалог и обмяна на мисли и полека-лека тя ще ви помогне с нови понятия и нови перспективи за това как да използвате и осъзнавате по-пълно настъпващите във вас промени между различните успоредни реалности. Така постепенно вие ще израствате заедно и ще се учите заедно, ще споделяте и ще усвоявате нови позволения, които са в нейната сфера на компетентност и са предназначени като подарък за вас.

Тя ще ви обясни малко за себе си, за своя свят и реалност. В този смисъл ние ще започнем, като ви напомним, че така както вие разбирате линейното време, тя е приблизително 700 години във вашето бъдеще. За нея това е нищо повече от една успоредна реалност, която съществува едновременно с вашата. Въпреки това, тъй като е специалист по успоредни реалности и поради факта, че ние сме работили от известно време с нея, за да я подготвим да общува с вас и за да улесним нейната комуникация с вас, тя разбира начина, по който вие разбирате и преживявате времето, и разбира, че в продължение на много дълго време вие сте забравили, че непрекъснато преминавате през различни успоредни реалности. И така, тя ще се появи с известно разбиране, но е възможно все още да има някои неща, които са й чужди, така както ще има неща, които ще са чужди на вас по отношение на нея. С времето вие ще свикнете взаимно. Ние обаче искаме да разберете, че тъй като тя е друго същество и е такава, каквато е, за да бъде улеснено общуването й чрез медиума, който седи пред вас, енергията й ще контактува с различни части от мозъка на медиума. При това ще се прояви не само различие в личността, тъй като тялото и енергията на медиума донякъде ще отразят тази нова личност, но също така ще се проявят по нов начин неща, които са типични за нейната реалност. 

И така, в началото ще откриете известна дезориентация в начина на изразяване, защото тя просто изпраща мисли, които ние се опитваме да опосредстваме, но някои аспекти от нейната реалност ще се промъкнат в превода, за да добиете по-добра представа за нейния свят и за нейната същност. Ние няма напълно да изчистим превода, при което вие ще имате възможност наистина да усетите в малко по-голяма степен как тя възприема света и как мисли. Това ще ви помогне да разширите своите представи по отношение на други сфери и успоредни реалности, които тя евентуално ще ви представи, когато се запознаете по-добре с нейния „отличителен аромат”.

Ще пристъпим към взаимното ви общуване по следния начин. Разбираме, че вие сте определили с жребий имената на тези, които ще задават въпроси и ние ще отговаряме на тези въпроси след разговора ви с Уила. Въпреки това, ще имате възможност да зададете на Уила няколко въпроса, но ние ще постъпим по различен начин. Нания (обръща се към водещата).

Нания: Да?

Башар: Моля, би ли се приближила до микрофона … Тук ли си?

Нания: Аз съм тук.     

Башар: И така, когато Уила се появи, възможно е да има известно забавяне в превода, докато тя привикне с общуването с вас. Когато тя позволи задаването на въпроси, тези от аудиторията, които искат да зададат въпрос, може да вдигнат ръка. Ти Нания ще избереш кой да зададе въпрос, той ще ти каже своя въпрос, след което ти ще повториш въпроса по микрофона.

Нания: О кей.

Башар: Тогава ако ни позволите, ще пристъпим към тази промяна …, …

Уила: Приемаме ви в своите сърца … Вие приемате ли ме? *)

*) Част от думите на Уила не отговарят на литературния английски и са непреводими. В случая преводът е направен смислово, според общия контекст, при опит за запазване на специфичния за Уила словоред. – Бел. прев.

Нания: … Да.

Уила: Ние ви говорим надолу по веригата. Ние сме по-нагоре (по веригата) в сравнение с вас. От нашето сега, до вашето сега, едновременно. Разбирате ли ме?

Нания: … Да.

Уила: Казали са ви името ми, защото аз имам име, така както вие имате имена …, защото аз съм част от вашия свят. След 700 от вашите цикли … част от шестата хибридна раса. Аз съм … също така в комбинация с генетика на звездите … от Сириус, както вие го наричате … хомо … хибриден хуманоид … не извънземен … триада от генетика, която не е задължително типична за шестата хибридна раса. Аз съм, както са ви казали, специалист по успоредни реалности, 700 от вашите цикли нагоре по веригата. Възторжено да приема вашите намерения … и да ви пожелая „добре дошли” в нашите сърца … Да, и аз имам също (сърце). Подобно на вашите две мозъчни полукълба и сърцето ви … моето сърце … отразява центъра и двете полукълба … трептения, напред и назад … между двете. Схващате ли това?

Аудиторията: … Да.

Уила: Ние сме получили своите имена … на вашия език … на вашия древен език … но нов език за нас … Уила Хилакрисинг … Но ако трябваше да го разберете на древния език, на вашия език, надолу по веригата, щяхте да ме наричате Уилоу Хилакризъм. Но при нас се случва еволюция … след 700 цикъла, нагоре по веригата … и това, което на вашия древен език щеше да бъде Уилоу Хилакризъм, е еволюирало в моята реалност и в моето „сега” като Уила Хилакрисинг. Вие може да ме наричате, ако пожелаете, Уилоу. Нямам нищо против това. Причината, поради която не схванах в началото връзката с вашия древен език, е еволюцията в нашето време, нагоре по веригата. Във ваши дни аз щях да бъда Уилоу Хилакризъм. Това ви дава идея за тези хибриди, които ще се приземят и които ще бъдат по-близо до вас надолу по веригата – по-близо до вашето „сега”. В моето „сега” нагоре по веригата, приземилите се хибриди са живели на Земята стотици цикли. Каквато и представа да имате за тях сега, преди те да се приземят във вашето „сега”, когато те се приземят, във вашето бъдеще, ще приемат нови имена, болшинството от които ще бъдат комбинации от наименования на естествени неща. Така на вашия древен за мен език аз щях да бъда Уилоу Хилакризъм*)

*) Willow = върба; helichrysum – вид билка. – Бел. прев.

Много от хибридите ще приемат подобни имена, след като се приземят. Други наименования, които ще споделим при нашето общуване и обучение, нагоре по веригата от вашето „сега”, ще ви станат известни. Едно от тях, което ще споменаваме много често, ще бъде от шестата хибридна раса – 150 цикли надолу по веригата от мен. Преди мен, според моето разбиране за времето, в това, което наричате мое минало, 150 цикли надолу по веригата, ние ще наричаме това същество в бъдещите ни разговори … защото това същество е написало нещо, което наричате книга, наречена „Парчета от счупеното огледало”. Това ще бъде така нареченият от вас окончателен труд за разбиране на успоредните реалности, от който ние, нагоре по веригата, сме извлекли познание и от който аз съм извлякла своето разбиране. И аз ще се позовавам на тази книга в нашите разговори. Този труд е написан като друг пример за хибридните наименования, от Холи Котън.*)

*) Holly = бодлива зеленика; cotton = памук.– Бел.прев.

И така, ние ще се позоваваме на Холи Котън много пъти в нашите разговори. Разбирате ли какво казвам?

Аудиторията:  Да.

Уила: Башар, който подпомага моя разговор с вас, споделя с мен съществуването на едно младо същество. Нания, ако надолу по веригата има хора, които искат да разберат нещо, могат да ме попитат.

Нания: Те могат да зададат въпроси?

Уила: Да.

Нания: Някой иска ли да зададе въпрос?

Нания: (препредава въпрос от аудиторията) Въпросът е: Кой е най-добрият начин да се приспособя към честотата на успоредната реалност, в която искам да се пренеса?

Уила: Можеш ли да си представиш тази реалност?

Нания: Може да си я представи.

Уила:  Усещаш ли я в костите си?

Нания: Да.

Уила: Онагледила ли си я?

Нания: Имаш предвид да я изпише, или да я изиграе?…

Уила: Целият спектър – изписване, изрисуване, изграждане, актьорско изпълнение … потапяне, поемане навътре, схващане, вдишване, приютяване в сърцата си … прощавайте, в сърцето си (смях в залата). Нещо, което не е напълно схванато, не е напълно преживяно, не е пълно вдишано, не може да бъде напълно осъществено. Има ли във вашето разбиране други неща, които бихте могли да направите? Да бъдеш парче от счупеното огледало, да отразяваш това парче от огледалото …

Нания: (към задалата въпроса) Има ли такива други неща, които можеш да предложиш, за да реализираш представата, която имаш?

Нания: Тя казва – да върви подобно на човека, който иска да бъде.

Уила: Вървенето достатъчно ли е за теб?

Нания: Още не го е изпробвала.

Уила: Защо не? Къде е твоето удоволствие? Какво си направила с него? Затворила си го в кутия?

Нания: Тя се опитва …

Уила: Схващам понятието, което споделяш, но не го приемам.

Нания: (към задалата въпроса) Мисля, че трябва да повишиш вибрациите си даже когато общуваш.

Уила: Показателно е, че когато споделяш нещо, то не достига до сърцето ми. Сърцето ми не го приема. Разбираш ли ме?

Участник: Да

Уила: Ако то не достига до сърцето ми, то не достига и до твоето сърце.

Нания: Тя разбра това.

Уила: Позволете един момент …, … Разбирам, че това е, което трябва да правим в този цикъл. Ще ми трябва един момент, за да продължа да обяснявам … за да ме опознаете … да ме схванете … ако желаете, като Уила Хилакрисинг, или Уилоу Хилакризъм, от нощния цикъл, от нощта … и от нощните цикли. Изследвайки успоредните реалности, които свързват с блестящите точки в небето. Като препратки, като мрежа, като парчета, които отразяват към нас счупеното огледало. Всяка звезда е едно парче от това огледало. Отражения на парчета, в парчета, в парчета … Разбирате ли?

Нания: Да.

Уила: Сега нашето надолу по веригата и вашето нагоре по веригата ще се слеят в едно „сега”. Но аз ще съхраня всички вас в своите сърца и ще се свържа с вас отново, в съответствие с вашите намерения. Желая ви благоденстнвие.

Нания: Благодаря, Уила!

Башар: Приятен ли ви бе първоначалният разговор? (аплодисменти от аудиторията)

Нания: Това бе прекрасно.

Башар: Ще има и още. Когато му дойде времето. Сега обаче, нека продължим нашето изследване на идеята за по-будно съзнание, за вашето преобразяване, за преминаването ви в различни успоредни реалности, според вашите предпочитания. Сега ви питаме как можем да ви бъдем от полза.

Нания: Моля, по реда на записванията – нека първите пет души да се подредят пред микрофона.

Участник: Здравей, Башар!

Башар: Добър ден.

Участник: Ще се научим ли някога да не се вслушваме в банковите мошеници …

Башар: Това ли е светът, в който живееш?

Участник: Да.

Башар: … ?

Участник: В момента …

Башар: Това тревожи ли те?

Участник: Да.

Башар: Защо? Ако това не е светът, който предпочиташ, защо приемаш, че той ще те засегне по отрицателен начин?

Участник: Това подсказва умът ми и това мисля.

Башар: Но защо избираш да мислиш по този начин?

Участник: Всъщност аз избирам да не мисля.

Башар: Тогава това няма да бъде в ума ти.

Участник: О кей.

Башар: Не разбираш ли реда на тези неща? От убежденията следват емоциите и след това мислите. Не можеш да имаш мисъл без това чувство и не можеш да имаш това чувство, без да вярваш в нещо. И ако ти мислиш така, то е поради твоите вярвания/убеждения. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Ще си помисля по въпроса.

Башар: Ако искаш да си помислиш, давай напред. Искаш да кажеш, че все още не разбираш, че убежденията пораждат емоции и мисли?

Участник: … … Да.

Башар: Тогава, ако разбираш тази идея, защо ще се придържаш към убеждения, които пораждат мисли, които не предпочиташ? Определенията, към които се придържаш, ти позволяват да чувстваш това, което чувстваш, и да изразяваш мислите, които изказваш. И това създава твоето поведение, което излъчва честота, която подкрепя реалността, която казваш, че не предпочиташ. Тогава защо не проследиш нещата в обратен ред и не си дадеш сметка, че мислите, които имаш, те отвеждат обратно към чувствата и оттам – обратно към убежденията; след като осъзнаеш какви са те, можеш да ги изоставиш и да ги замениш с убеждения, които предпочиташ, и това автоматично ще промени чувствата ти, което автоматично ще промени мислите ти, което автоматично ще промени нагласата ти, което автоматично ще промени поведението ти, и което автоматично ще промени честотата на вибрациите ти, което автоматично ще промени твоята реалност. Нали така?

Участник: Тогава въпросът ми е – дали ние като вид някога ще се освободим от това …

Башар: Да! Но ти няма да преживееш това, ако не участваш в неговото сътворяване.

Участник: Правилно.

Башар: Тогава, когато питаш: „Ще го направим ли?”, аз просто ще ти върна въпроса: Ще го направите ли?

Участник: Аз ще го направя.

Башар: Добре, тогава имаш отговора, свързан с реалността, която ще преживееш. Други хора ще предпочетат други реалности, но няма значение какъв ще бъде техният избор. Някои хора от твоя свят ще изберат да преживеят идеята за световен колапс по отрицателен начин. Това не би трябвало да бъде успоредната реалност, в която ти ще се прехвърлиш. Ако твоята реалност е различна, за теб няма значение какво ще изберат други хора. Нали?

Участник: Няма значение.

Башар: Тогава всичко е наред.Това помага ли ти?

Участник: Да.

Башар: Благодаря ти.

Участник: Здравей, Башар!

Башар: Добър ден.

Участник: Имам много труден брак и …

Башар: Много труден брак.

Участник: Имам много трудни взаимоотношения с дъщеря ми, откакто е родена…

Башар: От какво произтича съпротивата?

Участник: Не зная.

Башар: Знаеш много добре. Какви убеждения имаш, или си имал, относно този вид взаимоотношения, преди да си ги създал?

Участник: … Не зная.

Башар: Разбира се, че знаеш.

Участник: Може ли да задам въпроса отново?

Башар: Да зададеш същия въпрос или друг въпрос?

Участник: Трудно ми е да открия какво трябва да правя … Мисля да напусна и не напускам … Оставам, но съм все по-нещастен …

Башар: Какво научаваш за себе си от взаимоотношението такова, каквото съществува дотук?

Участник: …

Башар: Научаваш ли каква е истинската ти вибрация и какви са истинските ти предпочитания?

Участник: … Не предпочитам брака си, не предпочитам жена си …

Башар: Не това те попитах.  Научаваш ли кои са истинските ти предпочитания? Не те питах за това, което според теб те не са.

Участник: До известна степен …

Башар: До каква степен?

Участник: Научавам колко съм нещастен в тази ситуация …

Башар: Добре. Какво е определението ти за едно взаимоотношение и за неговото предназначение?

Участник: Разгръщане …

Башар: Целта на едно взаимоотношение е да отрази – за всички останали във взаимоотношението – това, което трябва да разберат, за да реализират в по-голяма степен истинската си същност.

Участник: …

Башар: Разбираш ли?

Участник: … Не.

Башар: Не. Всеки, който участва в дадено взаимоотношение, го прави, с цел подпомагане на останалите хора във взаимоотношението и за да им предостави възможност да изявяват истинската си същност във все по-голяма степен. Това ясно ли ти е?

Участник: …

Башар: Не.

Участник: Не.

Башар: Какво мислиш, че би трябвало да получиш от едно взаимоотношение?

Участник: … …

Башар:  В идеалния случай?

Участник: Доволно съществуване.

Башар: Доволно? Доволно, за да правиш какво? За да бъдеш какво?

Участник: За да бъда себе си.

Башар: Мислиш, че това е смисълът на една човешка връзка?

Участник: Не зная какъв е смисълът на една връзка.

Башар: О, благодаря ти за откровението. Тогава защо мислиш, че имаш проблеми във взаимоотношенията си?  След като не знаеш за какво служат, не е за учудване, че имаш проблеми с тях.  Ти нямаш ясно определение за това какво всъщност представлява едно взаимоотношение. Това означава, че преди всичко ти нямаш ясно взаимоотношение със себе си.  Тогава по отношение на какви свои черти ти не си наясно? По отношение на това кой си, кой предпочиташ да бъдеш, в какво се състои твоята радостна възбуда и доколко действаш според нея.

Участник: Объркан съм по отношение на нещата, които радостно ме възбуждат.

Башар: Как може да си объркан по отношение на нещо толкова просто? Това би трябвало да е нещо очевидно. Освен ако определението ти за радостна възбуда включва нещо, което е трудно да бъде открито, което очевидно е твоят случай.

Участник: А, мисля, че правя точно това.

Башар: Добре, но защо? Какво извличаш от това, че го правиш толкова сложно и мистериозно? Не е трудно да действаш под влиянието на радостната си възбуда. Защо дойде на тази сбирка тази вечер? Има ли някаква радостна възбуда свързана с това?

Участник: … Да.

Башар: Добре, това не бе нещо трудно, нали?

Участник: Беше свързано с трудности. Аз пристигнах от Англия.

Башар: И това бе трудно?

Участник: Не особено трудно.

Башар: Но ти дойде.

Участник: Да, направих го.

Башар: Защото си следвал радостната си възбуда, нали?

Участник: Да.

Башар: Следователно не е необходимо да имаш някакъв особено специален случай или проект, за да следваш радостната си възбуда. Всичко, което трябва да направиш, както сме обяснявали многократно уравнението, е просто да се огледаш за наличните възможности и да действаш първо според тази, която има най-голям положителен емоционален смисъл за теб, която отговаря в най-голяма степен на възможностите ти за действие, докато изчерпиш напълно това, което ти предлага, с абсолютно нулево настояване по отношение на крайния резултат. Още веднъж – 1,2,3,4. Действай, по повод на която и да е възможност, която ти предлага най-голямата радостна възбуда в даден момент, която ти предоставя най-голямата възможност за действие; при това действай, докато не изчерпиш напълно възможността, с нулево настояване по отношение на конкретен краен резултат. И след като си направил тези четири неща, петата инструкция би следвало да бъде: „Повтори току-що стореното”. (смях в залата) Отново и отново, и отново, и отново. Всеки път, когато попаднеш на кръстопът, спри, огледай се, огледай всички възможности, независимо какви са и колко прости могат да изглеждат, и с какво биха могли да бъдат свързани. Просто огледай наличните възможности и избери тази, която те привлича най-силно, и вложи в нея всичките си способности, докато изчерпиш възможностите си за действие, без да очакваш или настояваш за какъвто и да е краен резултат. И ако просто продължаваш да го правиш, това е всичко необходимо, за да се синхронизираш с механизма на Творението и да му позволиш да работи в твоя полза в положителен контекст. Това ще премахне всичкото объркване, защото ти ще използваш една машина по подходящ начин. И когато направиш това, защото радостната възбуда не е само двигателят и организиращият принцип, но е също така и един завършен комплект, тя ще доведе до вниманието ти, докато правиш това – всяко определение и убеждение, което не е съвместимо с вибрацията на радостната ти възбуда, и тогава ще разбереш към какво убеждение си привързан, което е извън синхрон с твоята истина и ще можеш да се откажеш от него като нещо, което не ти принадлежи, за да можеш да трансформираш тази енергия на съпротива в допълнителна енергия на радостна възбуда, което ще увеличи способността ти да виждаш допълнителни възможности за действия, които да ти носят радостна възбуда. Ето така са устроени нещата. Това е цялата формула, това е всичко и точка. Това помага ли ти?   

Участник: … Това е много информация за смилане.

Башар: Тогава, ако ти трябва време да го осмислиш и да го оставиш да „попие”, докато го разбереш напълно и го направиш нещо твое, направи това, което е необходимо.

Участник: …

Башар: Или не става? Разбираш ли, че това, което казахме, се отнася до въпроса ти относно твоите взаимоотношения?

Участник: …

Башар: Защото първото взаимоотношение е между теб и твоето „аз”. Защото ако не разбираш себе си и не си наясно с убежденията си, тогава ще си объркан по отношение на всяка връзка, която си привлякъл в живота си и която ще привлечеш. Първата стъпка винаги е да си изясниш кой си и да развиеш взаимоотношението между физическия си ум и висшия си разум във възможно най-голяма степен, за да се справиш с взаимоотношението вътре в теб и с взаимоотношението между теб и Творението, след което това ще изясни всяко друго взаимоотношение в живота ти и тогава ще знаеш в сравнителен план какво да правиш. Това вижда ли ти се по-смислено?

Участник: Да, вижда ми се по-смислено.

Башар: Нека това да „попие” в теб; обмисли го отново и отново, докато добие повече смисъл и когато разбереш как да си предоставиш възможността да видиш по-ясно какви са убежденията ти, на първо място по отношение на самия теб и връзката ти с Творението, и след като това започне да се изяснява, всичко останало ще го последва.   

Участник: Мога ли да задам само още един въпрос?

Башар: Това вече беше въпрос.

Участник: Все пак да попитам. Ако правя неща, с които да повиша честотата на вибрациите си, дали това ще направи по-лесно разбирането какво предизвиква най-силно радостната ми възбуда?

Башар: Ако следваш най-голямата си радостна възбуда, това ще повиши честотата на вибрациите ти и ще ти помогне да разбереш какво друго ще ти причини голяма радостна възбуда. Първо обаче трябва да действаш. Не можеш да впрегнеш каруцата пред коня, както вие казвате. Ако преди всичко не си в подходящо състояние, ти няма да можеш да възприемеш нещата, които са присъщи на това състояние. Не можеш да възприемеш нещо, което не съответства на твоята вибрация. Това ясно ли е?

Участник: Да, благодаря!

Башар: Благодаря и аз.

Участник: Здравей, Башар!

Башар: Добър ден.

Участник: Миналата вечер съпругата ми ти зададе един въпрос и в определен смисъл ще продължа разговора, свързан с въпроса за избора и свободната воля.

Башар: Добре. Изборът е свободната воля. Ние казахме, че това е комбинация от съдба и свободна воля. 

Участник: Снощи ти използва метафората, че ние можем да подредим нещата подобно на редакцията на един филмов епизод и също така каза, че в състоянието на сън можем да се издигнем до равнището на реалността на матрицата, където да подредим нещата и да се върнем, така да се каже, обратно в реалността.

Башар: Да, така да се каже.

Участник: Когато ти казваш – вие имате право на избор, вие създавате собствената си реалност, необходимо ми е повече разяснение коя част от съзнанието ни е това „вие”. Защото очевидно не става въпрос за физическия ум.

Башар: Става въпрос за висшия ви разум. Висшият разум работи директно с реалността на равнището на матрицата. И идеята е, че както сме казали, физическият ум е само маската за подводно гледане, която ви дава възможност да преживеете това, което висшият ви разум е подредил в матрицата. Когато обаче вие отидете на това равнище, вие в този смисъл се сливате с висшия разум, защото това е вашият избор на това равнище. Макар че физическият ум може да забрави това, или да не го знае, когато той се свърже отново с идеята за физическата перспектива и си сложи отново маската за гледане, той си остава продукт на вашия избор на това равнище. Това не означава, че изборът се отнася до конкретното нещо, което се случва по конкретния начин, по който то се случва. Изборът касае определени прозорци от възможности, представени чрез различни видове преживявания. Физическият ум определя кое преживяване ще бъде привлечено да представи направения избор, на основа убежденията на физическата личностна структура. Затова е важно изясняването на физическата личностна структура и нейните определения, за да може физическата структура да се синхронизира възможно най-пълно с висшия разум, за да може преживяванията – резултат от направения избор – да отразяват в по-голяма степен факта, че изборът е направен от по-високото равнище и че отразява в по-голяма степен по-високата вибрация, а не отразява съпротива и отрицателни вибрации. Намираш ли смисъл в това?.    

Участник: Да, да.

Башар: Това достатъчно ли е, или е необходимо допълнително изясняване?

Участник: Бих искал да засегна един друг аспект на това.

Башар: Добре.

Участник: Например, когато казваш, че по същество трябва да следваме радостната си възбуда и че тя е един завършен инструмент, движеща сила и организиращ принцип …

Башар: Да, да, да.

Участник: И че всички срещи вече са били уредени, така че няма защо да се тревожим за тях …

Башар: Да, да.

Участник: Значи, в този смисъл вече има един сценарий … (в този момент медиумът прави знак с ръка над главата си, все едно, че отхвърля нещо зад гърба си, последвано от силен смях в залата),

Башар: Продължавай и не им обръщай внимание.

Участник: О кей. Значи всичко се свежда до това да се предам на радостната си възбуда, да я оставя да ме води и толкова?

Башар: Да! Това прекалено просто ли е?

Участник: Не! Прекрасно е.

Башар: Да, наистина е изпълнено с прекрасни неща.

Участник: Да, наистина.

Башар: Да.

Участник: Друг въпрос на друга тема, по която бих искал да получа мнението ти.

Башар: Да?

Участник: Парадоксът, свързан с това, че физическата реалност е една илюзия и преживяване в нашето съзнание …

Башар: Да.

Участник: И когато в същото време ти споделяш неща, свързани с космически кораби, или линейността на времето и прочие …

Башар: Да …

Участник: Всичко това е осезаемо, но в същото време е и една илюзия.

Башар: Да, да. Спомняш ли си, че наскоро споделихме една идея, наречена „това и онова”? Това не обяснява ли нещата?

Участник: Да.

Башар: Тогава?

Участник: Хм.

Башар: Ти си мислиш за „това или онова”. Това ли е, или онова? Ние казахме, че става дума за „това и онова” и отвъд онова е разбирането, че „това е онова”, от различна гледна точка.

Участник: Ъ-хъ.

Башар: Да, всичко се случва в съзнанието ви, като в същото време преживяването ви е, че то се случва ей там, онова нещо. Това не е противоречие, въпреки че е парадокс. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да.

Башар: Тогава, това отговаря ли на въпроса ти?

Участник: Да. Един последен въпрос?

Башар: Да.

Участник: Съпругата ми вчера попита дали има някакво съобщение, което идва от хибридните й деца. По някаква причина аз свързах това с идеята, че нейните хибридни деца и моите хибридни деца са също така свързани по някакъв начин…

Башар: Да, има някакво застъпване.

Участник: Ти усетил ли си някакво съобщение от тяхна страна?

Башар: Ти или жена ти да сте имали някакъв сън, свързан с това?

Участник: Тя последва съвета ти от снощи, преди да заспи …

Башар: И … ?

Участник: Тя не си спомня нищо.

Башар: Сигурен ли си?

Участник: Тя си спомни няколко сънища, но доколкото си дава сметка сега, няма никаква явна връзка …

Башар: Тогава бих казал да изследва сънищата си по-дълбоко и ще открие това, което търсите.

Участник: Добре, благодаря, Башар.

Башар: И аз благодаря.

Участник: Здравей, Башар!

Башар: Добър ден.

Участник: Имам натрупан 60 годишен опит в това да бъда неразбрана.

Башар: 60 годишен опит в това да бъдеш неразбрана. Това звучи като реклама.

Участник: Не е, но в моя случай би трябвало да бъде. Това бе болезнено, затормозяващо и ме е изпълвало с гняв…

Башар: Все твои крайъгълни камъни и медали на честта. И сега какво?

Участник:  И сега…когато присъствах за първи път на твой сеанс, това бе най-удивителното нещо, което се бе случвало в живота ми. Тогава бях около 30 годишна и изпитах толкова силна любов към теб и към всички вас и толкова дълбока признателност за стореното спрямо мен и моя живот. 

Башар: Добре, но ти си направила всичко това сама за себе си.  Ние сме щастливи, че сме били част от това, но ти си го направила сама за себе си.

Участник: Благодаря!

Башар: И ние благодарим!

Участник: Когато бях на около 30 години имах сън и бих искала да зная, дали това наистина се е случило с мен в този мой живот. Дали това е била друга реалност, или е нещо, което си спомням.

Башар: Какъв бе сънят?

Участник: Сънувах, че съм в Калифорния. Стоях на един хълм и гледах надолу в една дълбока долина, в която се приземяваха извънземни кораби. Хората около мен бяха много възбудени…

Башар: Както би казала Уила, това е било нещо нагоре по веригата.

Участник: Значи това е било нещо, случило се в този мой живот.

Башар: Да, в реалността на равнището на матрицата, тъй като всичко съществува сега, но ти не си го усетила като явление на твоето физическо равнище.

Участник: О кей, о кей… Моите хибридни деца…аз нямам съзнателни възприятия спрямо тях, но имам една племенница, която почина наскоро. Казва се Елиса… 

Башар: Нарциси…говори ли ти нещо?

Участник: Не.

Башар: Може би това е също така нагоре по веригата. Оглеждай се за нарциси. Те ще създадат вибрационна връзка към племенницата ти.

Участник: О кей, благодаря ти!   Преди малко ти говори за взаимоотношенията. Аз имам подобно преживяване, което бе много разочароващо.

Башар: И ти също не харесваш живота си.

Участник: Не, не го харесвам. Трябва ми нов живот. Преживяването ми бе разочароващо, защото съпругът ми преживя катастрофа и получи мозъчна травма, в резултат на което много трудно комуникира. 

Башар: Зависи как избираш да общуваш с него.

Участник: Да, така е. И аз гледам на него като отражение…

Башар: Това не означава, че отражението е едно към едно. Означава само, че това се случва в живота ти по определена причина и ти трябва да извлечеш нещо от него, но това не е нужно да бъде същото нещо, което той извлича.

Участник: Значи аз също отразявам нещо от него?

Башар: Разбира се, но това не е отражение 1 към 1.

Участник: Значи аз отразявам повече към него, отколкото той към мен?

Башар: Когато казваме 1 към 1, имаме предвид, че не става въпрос за един и същ въпрос.

Участник: Можеш ли да поясниш?

Башар: Какъв е източникът на разочарованието ти?

Участник: … Оу…Отсъствие на комуникация.

Башар: Тогава защо не комуникираш по различен начин?

Участник: …Опитала съм всичко…не зная как да го направя.

Башар: Какво си опитала?

Участник: Да не комуникирам…

Башар: Да не комуникираш?  (смях в залата)  Прекрасно!

Участник: Опитвах напълно да се оттегля.

Башар: И какъв бе резултатът?

Участник: Не много добър.

Башар:  Какъв вид комуникация си опитала?

Участник: Търпение.

Башар: Това форма на комуникация ли е?

Участник: Да, с него.

Башар: Наистина?  Защо ти е нужно търпение?

Участник: Той не разбира нищо от това, което казвам.

Башар: Но защо ти е необходимо търпение?  Разбираш ли, че единствената причина, поради която ти е необходимо търпение, е защото си нетърпелива?

Участник: Да.

Башар: Тогава защо си нетърпелива?

Участник: Защото не ми харесва начинът ни на общуване?

Башар: Тогава защо не създадеш нов начин на комуникиране?

Участник: Ще направя това. Все още не зная как, но ще го направя.

Башар: Къде е въображението ти?

Участник: То е изчерпано.

Башар: Наистина?

Участник: Изчерпано е.

Башар: Открила ли си начин на общуване, който да ти позволи да изразиш себе си така, както би искала?

Участник: Хуморът върши работа.

Башар: Хуморът върши работа.

Участник: Но не винаги и това не е взаимоотношението, което искам.

Башар: Какво е взаимоотношението, което искаш?

Участник: Комуникация, искам да мога да бъда разбрана.

Башар: Защо? Защо това е толкова важно?

Участник: Защото се чувствам недостатъчна.

Башар: Искаш да кажеш, че избираш да се почувстваш недостатъчна?

Участник: Аз избирам да се чувствам недостатъчна.

Башар: Защо избираш това?

Участник: Не зная.

Башар: Напротив, знаеш.

Участник: О кей… (смях в залата)

Башар: Какво извличаш от това, да се чувстваш недостатъчна?

Участник: Извличам повече любов към самата себе си.

Башар: Е и…?  Тогава знаеш, че не си недостатъчна, нали?

Участник: Да, зная това.

Башар: Ако го знаеш, защо решаваш да се почувстваш недостатъчна?

Участник: Все още осмислям това.

Башар: Добре, ако все още го преработваш, не трябва да се учудваш, че имаш усещането, че си недостатъчна и следователно и това ще води до чувство на разочарование и до това, че не си разбрана. Всичко е резултат от избора, който правиш.

Участник: Да.

Башар: Ако не предпочиташ това, направи друг избор.

Участник: Имам чувството, че следвам радостната си възбуда когато не съм около него и не правя това, когато съм с него.

Башар: Защо?

Участник: Зная, че има някаква причина.

Башар: Коя е тя?

Участник: Не зная?

Башар: Каква причина си създала?

Участник: … Помогни ми.

Башар: Поеми отговорност.

Участник: За какво?

Башар: За нещата, които създаваш. За възприятията, които избираш.

Участник: Аз съм го създала?

Башар: Ти си създала определена негова версия в своята реалност, по свои собствени причини. Поеми отговорност за твоята част от сътворяването на това, което преживяваш в твоята реалност. Има нещо, което научаваш. Какво научаваш? 

Участник: Научавам да обичам повече себе си и да не ме е грижа, че той ме прави излишна и че не ме разбира.

Башар: По какъв начин те прави излишна?

Участник: Значи аз сама се правя излишна…

Башар: Значи той те учи как да се научиш да избираш да знаеш, че си необходима.

Участник: Да.

Башар: Добре, това не е ли един прекрасен урок, който той ко-му-ни-ки-ра към теб?

Участник: Да (смее се).

Башар: Може би в крайна сметка не става дума толкова за това, което ти искаш да кажеш, а за това, което трябва да се научиш да чуваш.

Участник: Много добре.

Башар: Съгласна?

Участник: Съгласна! Може би трябва да слушам повече.

Башар: Защото когато не говориш, можеш да чуваш повече неща.

Участник: Благодаря ти!

Башар: Не е задължително той да поднася това по отрицателен начин, но даже и да го прави, ти си задължена спрямо себе си да не го тълкуваш по отрицателен начин и да не го приемаш лично, защото не става дума за теб, а за собствените му страхове. Разбираш ли?

Участник: Да!

Башар: Тогава защо приемаш, че това, което ти казва и което се проявява по отрицателен начин, има въобще нещо общо с теб? Всичко се свежда до собственото ти убеждение, че си излишна, което си приела за истина.

Участник: Да, благодаря ти.

Башар: В този смисъл, просто се вслушай в истината вътре в теб и не се опитвай за я удавиш с това, което мислиш, че протича като комуникация и което в много случаи е просто шум.

Участник: Красиво казано, благодаря ти.

Башар: И аз благодаря.

Участник: Най-добрата ми приятелка почина тази година. Тя бе на 88, една прекрасна учителка…

Башар: Какво прекрасно число.

Участник: Тя ме научи какво означава безусловна любов. Мога ли да получа някакво послание от нея. Имам нужда тази завеса да бъде по-тънка…

Башар: Кога за последен път си била на пиано концерт?

Участник: Преди две години.

Башар:  Време е да отидеш пак.

Участник: Добре, благодаря ти.

Башар: Няма защо.

Участник: Обичам те.

Башар: Приеми и нашата безусловна любов.

Участник: Привет и добър ден, Башар!

Башар: Добър ден.

Участник: При едно от предишните предавания спомена идеята, че ние сме те създали. Спомняш ли си?

Башар: Вие създавате определена моя версия в своята реалност. И буквално, в много отношения вие сте наши прадеди.

Участник: Има нещо, което съвсем не мога да разбера – идеята, че всички съществуваме в тази споделена реалност и в същото време – вие сте тук, аз съм тук, как се осъществява интерфейсът?

Башар: Интерфейсът се осъществява на друго равнище.

Участник: Равнище, което е по-високо от физическия свят.

Башар: Да! Защото самото определение за физическа реалност създава преживяване за разделение. Вие преживявате всичко от гледната точка на своята част от това разделение. В същото време на това, което наричате по-високо равнище, съществува все още идеята за собствената ви идентичност, но нещата не са толкова разграничени едно от друго. Разбираш ли това?

Участник: Да, и в определен смисъл висшият разум представлява това обединено съществуване.

Башар: Да.

Участник: И в този смисъл, когато си отидем от този живот ние съществуваме като висш разум…

Башар: Ти ще бъдеш и винаги ще си индивидуален дух, като в същото време ще преживяваш себе си на равнището на висшия разум. Помни, че колкото по-нависоко се издигаш, чак до равнището на „Всичко, което е”, ти ще преживяваш всички тези равнища като своето аз. Ти не губиш идентичността си, а просто разбираш, че ти си всичко останало. Винаги нещата изглеждат от индивидуалната ти перспектива и макар че ще бъдат преживявани по много различен начин от преживяванията ти във физическата реалност, те винаги ще бъдат преживявани от твоята гледна точка.

Участник: Може би нещо като парчета от огледало?

Башар: Като парчета от счупеното огледало.

Участник: Вчера…

Башар: Един момент. Добре, добре – „Парчета от счупеното огледало” от Холи Котън.

Участник: Вчера ти спомена за числото Пи, след което спомена за цикли в секунда, което ме доведе до мисълта, че може би става дума за алюзия относно промяна във вибрациите?…

Башар: Не става дума за алюзия, а за пряко изявление.

Участник: Каква е изходната ни вибрация, за да преминем към тази 3.14…?

Башар: Тук става дума за различна сфера на вибрации, които се проявяват по различен начин. Идеята е, че в най общ смисъл, на вашата планета 333,000 цикъла в секунда е вибрационната област между физическата и нефизическата реалност. Много от вас в момента повишават вибрациите си и от гледна точка на реалността на четвъртата плътност, вие се приближавате средно към долната граница на 200,000. И така както ние, условно казано, се изкачваме нагоре по стълбата и се превръщаме в по-голяма степен в квази физически същества, вие все повече се приближавате до честотата от 333,000 цикли в секунда. Идеята е, че числото Пи е нещо като изходно положение и ако го умножавате и продължавате да го умножавате, ще постигнете хармония с по-високата честота и ще може по-лесно да осъществявате прехода от успоредна реалност в успоредна реалност, която съдържа хармоничната функция на тази честота, което ще ви позволи да почувствате ускорението по по-непосредствен начин.

Участник: Когато говореше за пространствено времевия резонатор, спомена, че това е честотата за постигане на тунелния ефект и аз се замислих по повод на това, че този резонатор е средство за извличане енергия от пространство-времето, нали?

Башар: Ние казахме, че това е един трансформатор.

Участник: Енергията, която преминава през този резонатор не е енергия, свързана с електрони, нали?

Башар: Не, макар че може да бъде преобразувана в такава.

Участник: При преобразуването възможно ли е да се използва индуктивен метод, при което се получава затворен контур, около който се получава друга обвивка…?

Башар: Да, защото по този начин може да извлечете енергията в използваема за вас форма.

Участник: Така си и мислех.

Башар: Да.

Участник: При построяването на този апарат, какво би променило природата на енергията в термините на намотки на един метър? Например, ако имам бобина с пет намотки на един метър, каква ще бъде разликата в сравнение с бобина, която има например 30 намотки на един метър?

Башар: Това ще бъде нещо, което ще може да настроиш фино по-лесно и в този смисъл по-малкото намотки ще направят апарата по-труден за използване и за контролиране. Той ще действа като мощен кондензатор, който ще се разрежда лесно и ще може да нанесе поражения. Колкото по-гъсти са намотките, толкова по-фино ще може да настройвате апарата на желаната честота.

Участник: Можем ли да варирам физическата дължина на проводника за да правим фината настройка, или мога да използвам верига с кондензатор и резистор?

Башар: Може да използваш и това, но трябва да откриеш нов дизайн, различен от тези, които съществуват в момента на вашата планета. Ние всъщност вече сме описали това като серия от вградени кондензатори с определен обем и форма, които създават определена резонансна честота.  

Участник: Последен въпрос. Какво представляват, от ваша гледна точка, Акашовите записи?

Башар: Това е просто способността да разбереш, че всичко съществува тук и сега и следователно е винаги достъпно за вас, стига да вибрирате на правилната честота на информацията, която искате да изтеглите.  В този смисъл това не е хранилище, някъде там, в мистериозните дълбини на космоса. В този смисъл това даже не е записано в тъканта на пространството и времето, освен ако това ви върши работа като позволение. Всъщност идеята е да изоставите остарялото си определение и да осъзнаете, че по същество става дума за разбирането, че всичко съществува тук и сега и е достижимо, ако позволите на вибрацията си да бъде тук и сега, настроена на честотата на съответната информация, която ви интересува.   

Участник: Значи винаги става дума за съзнанието и неговата честота?…

Башар: Да. Всичко е въпрос на честота. Всичко е въпрос на честота. По този начин също така използвате всички успоредни реалности, защото всяка от тях има собствена честота. Бих го казал по този начин – позволение за успоредна реалност. 

Участник: Благодаря много.

Башар: Благодаря.

Участник: Здравей Башар. Аз съм нова във всичко това…

Башар: И ние също! Чисто нови! Защото всеки момент е и първи момент.

Участник: С удоволствие съм следвала радостната си възбуда. Усещам магията, усещам възможностите. Това е нещо удивително, аз се смея насън. Усещам тези високи вибрации, чувствам се свързана с висшето си Аз.   

Башар: Няма нужда да казваш „тези вибрации” и „онези вибрации”. Всичко е една вибрация – твоята вибрация, която ти усещаш по-добре. Това си ти – повече от истинската ти същност.

Участник: И аз усещам това по-добре.

Башар: Да, всъщност ти си едно цяло и не ставаш нещо повече като енергия, а усещаш в по-голяма степен енергията, която съществува.

Участник: Как да задържа за по-дълго това усещане? То някак се появява и изчезва.

Башар: Винаги ще има приливи и отливи, в зависимост от това, колко е подходящо да задържаш определена честота. Ти трябва да можеш да променяш честотата си, за да имаш определени преживявания, но отново – не трябва да гледаш на това по този начин (очертава хоризонтална синусоида с ръката си), а така (очертава синусоида, която се изкачва нагоре), която се изкачва. Разбираш ли?

Участник: Разбирам и усещам това. Усещам също така, че би трябвало да бъда нещо повече и да правя повече и…

Башар: И по какъв начин би искала да направиш това?

Участник: …, …

Башар: По какъв начин искаш да следваш своята най-голяма радостна възбуда, за да реализираш в по-голяма степен себе си?

Участник: Да бъда последователна.

Башар: Да бъдеш последователна. Това означава ли, че не следваш своята най-голяма радостна възбуда? Или определяш нещата по начин, който не ти носи радостна възбуда, защото ако не следваш радостната си възбуда, защо просто не продължаваш да действаш?

Участник: … Страх.

Башар: И това е вибрация, която не е съвместима с радостната ти възбуда, макар че това е неин вариант, защото страхът е енергия на радостната ти възбуда, филтрирана през система от убеждения, която не е в синхрон с истинската ти същност. Това представлява страхът. И страхът ти дава възможност да разбереш, че имаш убеждения, които не са в синхрон и през които прекарваш  енергията си. Така тя те предупреждава, за да можеш да трансформираш тази енергия и да я прибавиш към радостната си възбуда, нали така?

Участник: Да и…

Башар: Следователно, не се страхуваш от това да изпитваш страх, нали?

Участник: Не (смее се).

Башар: Добре. Тогава към какви убеждения се придържаш, които пораждат този страх?

Участник: Убеждения, свързани с това, че „не мога”.

Башар: Не можеш какво? Очевидно има много неща в живота ти, които можеш.

Участник: Да.

Башар: Кои са нещата, които вярваш, че не можеш? Можеш ли да назовеш едно?

Участник: Да довеждам нещата до край.

Башар: Какво означава това?

Участник: За завършвам…

Башар: … Защо трябва да завършваш?

Участник: Аз правя малко от това, после малко от нещо друго…

Башар: Това би трябвало да е интересно.

Участник: Да, интересно е…

Башар: Разгледай и изясни своите определения. Понякога в ума ти се появява объркване и си мислиш, че прескачаш от едно нещо на друго, докато това, което правиш е, че следваш различни прояви на една и съща обща радостна възбуда.  Това ли се случва, или наистина избягваш нещо, поради начина, по който го дефинираш?

Участник: Мисля, че може би избягвам нещо.

Башар: Тогава защо избягваш нещо, което казваш, че обичаш да правиш? Или определяш радостната си възбуда по начин, който те кара да престанеш да правиш нещо и да се насочиш в друга посока? И се страхуваш от това, което може да се случи?

Участник: Аз правя много неща, които обичам да правя.

Башар: Не те питам за това! Какво се страхуваш, че ще се случи, ако продължиш да правиш нещо, което казваш, че ти носи радостна възбуда? Какво е възможно най-лошото нещо, което се страхуваш, че може да се случи, ако продължаваш да го правиш?

Участник: …

Башар: Хайде! Впрегни цялото си въображение, за да отговориш.

Участник: …

Башар:  Най-ужасното нещо. Представи си, преувеличавай! Нека това ужасно нещо да стане толкова голямо, че да бъде очевидно. От какво се страхуваш?

Участник: Ссссссс…Че няма да се случи това, което съм си мислила, че ще се случи.

Башар:  А-а-а-а…

Участник: Това очакване…

Башар: Да-а-а-а. Това настояване, че нещата трябва да се случат по точно определен начин, защото ако това не стане…ще стане нещо ло-о-о-шо, ло-о-о-о-о-шо, ло-о-о-о-о-о-о-шо.  Започваш ли да чуваш собствения си глас?

Участник: Да, аз съм…

Башар: Виждаш ли, това се случва когато усилваш отрицателното си убеждение, усилваш страха си и той става толкова голям, че не можеш да пропуснеш това, с което се съгласяваш. И така ти осъзна, че настояваш по този начин и имаш очакването, че точно определено нещо трябва да се случи, в противен случай нещата не са наред. И ето сега си изясни това конкретно убеждение. Има ли някакви други убеждения, които се мотаят наоколо, които не предпочиташ?

Участник: О, боже, да, сигурна съм.

Башар: Това не е ли вълнуващо?  (смях в залата)

Участник:  (смее се)

Башар:  Какво друго убеждение те спъва за да не следваш най-голямата си радостна възбуда до степен, която предпочиташ?  Какво друго мислиш, че ще се случи?

Участник: Имам това усещане, че би трябвало да бъде самодостатъчна и силна…

Башар: Ти си самодостатъчна.

Участник: Аз съм?

Башар: Разбира се, че си.

Участник: О кей.

Башар: Помни – няма такова нещо, като недостиг на изобилие. Има само изобилие на (чувство за) недостиг. Следователно ти използваш своето изобилие, за да създаваш недостиг. Използвай изобилието си, за да създаваш нещо друго!

Участник: О кей.

Башар: Защото ти имаш всичко в изобилие; ти си самодостатъчна. Въпросът е как го използваш. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: О, да.

Башар: Така, че преразгледай това свое убеждение, преразгледай своите определения за това, от което мислиш, че се нуждаеш, вместо да оставяш живота да ти показва какъв вид изобилие може да ти трябва в даден момент, вместо да настояваш: „ако не се случи точно това, нещо не е наре-е-е-д, не е наре-е-е-е-д, не е наре-е-е-е-е-е-д.”

Участник: Да, да…

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да, помага ми. Имам друг въпрос.

Башар: Да.

Участник: От полза ли е за нас да знаем какво е извънземното ни наследство, или връзки…

Башар: Не задължително.

Участник: Оо.

Башар: Защо?  Помни, че всички тези неща съществуват едновременно, нали така?

Участник: Да.

Башар: Не като нещо в миналото и не в „наследство”, какъвто смисъл обикновено влагате в това.  Става дума за връзки с други животи, които протичат едновременно, които вярваш, че са ти били необходими, за да извличаш информация, която да ти помогне в изследване основната тема на този ти живот.  

Участник: Ъ-хъ.

Башар: Да, това може да е полезно, но въпросът е, че ако следваш най-силното си радостно чувство, синхронността ще ти донесе информацията от тези протичащи едновременно животи, която е необходимо да знаеш. А това, което не ти донесе, не е необходимо да знаеш. Защо? Защото радостната възбуда е пълен комплект.   

Участник: …Пълен комплект.

Башар: Тя обхваща всичко необходимо! 

Участник: Още един много бърз въпрос, свързан със способността да правиш това, което трябва да направиш.

Башар: Това е определение на изобилието. Способност да правиш това, което трябва да правиш, когато трябва да го правиш. Независимо от това в каква форма се появява изобилието, то ще ти даде способността да правиш това, което трябва да правиш, когато трябва да го направиш. Не това, което искаш да правиш, а това, което трябва да правиш!

Участник: О кей, ти просто четеш ума ми. Следователно въпросът…

Башар: Това е един прекрасен ум.

Участник: (смее се) Благодаря!  Тогава защо използваме „трябва”, вместо „искам”?

Башар: В термините на вашата реалност, става дума не да ходиш върху бананови кори, не да следиш за всяка отделна дума, а да разбереш, че често физическият ви ум зацикля в определения, според които той иска това, или онова, когато в действителност те не са му необходими. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Умът ви има нужда от това да се успокои чрез запълване на някаква празнина, която си представя, че притежава. Идеята е, че той наистина не се нуждае от тези неща, но ги иска, защото си мисли, че са му необходими.  Това, от което наистина се нуждаеш, ти е винаги предоставено. Винаги. И когато наистина разбереш и признаеш това, всяко отделно нещо, от което наистина се нуждаеш, ще ти позволи да узнаеш и преживееш това на всички равнища, в това число и на физическо равнище и физическият ти ум ще бъде абсолютно удовлетворен. И няма да иска нещо повече.

Участник: Няма да иска нещо повече.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да! Благодаря ти, Башар.

Башар: Благодаря.  Моля помнете, като допълнение на всичко това, че много често, когато много хора си запълват времето с искане на това, или онова, подразбирането е, че те вече не го притежават. И си създават преживяване непрекъснато да „искат”, като всъщност пропускат да „имат”.

Участник: Здравей!

Башар: Добър ден.

Участник: Моят въпрос е как протича вашето възнесение?

Башар: Перфектно. Автоматично.

Участник: Можеш ли да споделиш?

Башар: Както вече сме казали, нашето вибрационното разбиране на нашата реалност се е преместило от Е-сасани в Е-шакани и ние разбираме все повече, че сме съставени от светлина и преживяваме полу-физичността на тази реалност. И се сливаме в по-голяма степен с идеята за висшия си разум и кристализирането на висшия ни разум, което е осезаемо в нашата реалност, защото всичко там сега е полу-физическо. Квази енергията е нещо реално за нас. И така нашето възприятие се разширява по различни начини, които ни позволяват да виждаме все повече и повече възможности за взаимодействие с други същества и за изучаване на техните начини на разбиране на техния висш разум от гледна точка на нашия висш разум. Така имаме възможност да установяваме контакти с други цивилизации, които изявяват себе си по най-различни начини, които преди бяха извън нашето въображение, но вече не са.   

Участник: Благодаря! До скоро!

Башар:  Благодаря.

Участник: Здравей, Башар!

Башар: Добър ден.

Участник: Бих искал да споделя някои фрагменти от сънища, които имах в последно време. В първия случай бях заедно с един отряд на един плаж. Зад нас се разбиваха тези много мощни вълни и ние се опитвахме да избягаме от тях. След това стигнахме до някакво село, където се водеше нещо като битка. Аз държах една жена, която умираше в ръцете ми. Тя ми каза: „Твоята дъщеря е добре и живее в космоса”, след което издъхна. 

Башар: Добре.

Участник: Тогава, след няколко седмици имах друг сън. Бях в един университетски кампус в Оукланд, където живея. Вървях нагоре по един хълм и погледнах надолу, и видях това момиче, което седеше на земята и обядваше с приятели. Тя имаше огромни блестящи очи и ме гледаше много възбудено. След това се появи група от диви кучета. Това са двата фрагмента.   

Башар: Един момент, един момент…Моля продължавай.  Ние разбираме, какво означават тези символи и разбираме как те биват използвани и това е много смешно.

Участник: Можеш ли да ми кажеш какво означават?

Башар: Преди всичко, нека припомня, че сме казвали, че много от вас са имали контакт със своите хибридни деца, но не винаги си спомняте това. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Спомените за това често се появяват като фрагменти от сънища. И така, ти си спомняш взаимодействия с реални същества, но ти ги обграждаш със земни символи, които отразяват различни страни на съзнанието ти, в зависимост от това как възприемаш тази информация. Кучетата са символи на услуга и символи на Сириус, поне в един от случаите. В случая енергията на Сириус се е появила, но по начин, който те е претоварил и е отвлякъл вниманието ти от идеята за взаимодействието ти с това същество с блестящите очи. Било ти е показано, че все още не можеш да понесеш равнището на енергия, свързана с истинско взаимодействие, в резултат на което си се събудил като си накарал кучетата да лаят. С други думи, те са те предупредили, или ти си ги използвал като символ за това, че не си напълно готов да се пробудиш за тази реалност. Това за сега остава като сън, така че да не изглежда напълно реално, така че кучетата са те прогонили от това, което все още не си готов да преживееш и са го направили по много игрив начин. Осмисляш ли това?

Участник: Да. Това момиче с блестящите очи дъщеря ми ли беше от предишния ми сън?  Мое хибридно дете?

Башар: Да!

Участник: Едно друго нещо, за което съм любопитен, по повод на хибридните деца – какво представлява ежедневието им, там на корабите, какви са учителите им…Имат ли достатъчно място за игра?

Башар: Да, но също така има много планети. Не е необходимо да се пресъздава една пълна среда на даден кораб. Също толкова лесно е те да бъдат изведени на дадена планета, където могат да се разхождат свободно. Нашият свят на Е-сасани – Е-шакани е много естествен. Много от тях посещават нашия свят и други светове, които са също много естествени. Има други видове цивилизации, с които те могат да общуват. Дните им са много запълнени, много приятни, интересни, мистериозни и любопитни.

Участник: Това звучи чудесно.

Башар: Да, така е. И не е по-чудесно от вашето ежедневие. Просто те оползотворяват по-добре своите дни. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Вие може да извлечете също толкова от собственото си ежедневие и то може да бъде точно толкова любопитно, мистериозно и вълнуващо. Помнете, че за тях вие сте много чуждоземни, много екзотични. Така че бъдете екзотични спрямо себе си. И открийте това, което още не сте открили – кои сте в действителност. Защото много от вас могат да си мислят, че знаят кои са, но просто нямате и най-малка представа за себе си. И макар много от вас да се чувстват съпричастни към идеята за извънземно съществуване и в определен смисъл да си мислят, че с нещо се приближават до извънземните, това, което действително става, е че вие ставате по-пълноценни хора. Това помага ли ти? 

Участник: Да. И още нещо за последно. Момичето с блестящите очи имаше татуировки на ръцете си. Не мога да разбера какво означава това.

Башар: Отново, символите са друга форма на език, който тепърва ще трябва да тълкувате. Не че са много по-различни от свещените символи, с които вече сме ви запознали, но те включват и символи, с които все още не сме ви запознали. Това е свързано с разкриването на телепатичните ви способности за общуване по различен начин.

Участник: О кей.

Башар: Един момент… Някои от символите също така са свързани с неща, които Уила ще сподели с вас и това са позволения за разбиране на успоредни реалности. Така, че ти вече си получил намек за нещо, което предстои.

Участник: О кей, и…

Башар: О, и,и,и…

Участник: Значи това е едно мое хибридно дете, което съм срещнал. Има ли и други, или е само това?

Башар: Има и още някакви, но тази информация не ни е предоставена.

Участник: О кей. Толкова от мен. Благодаря.

Башар: Благодаря.

Участник: Добър вечер, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: За мен е чест да бъда отново тук. Задавала съм ти въпроси и преди. Ще опитам това отново и тази вечер.

Башар: Не, това няма да стане по този начин. Ние ще го правим за първи път.

Участник: Правилно, правилно. За първи път, ето и първия ми въпрос. Винаги съм се чудела, дали съществува една голяма душа, или има сливане на душите, или нашата душа се появява и си отива в различни етапи от живота ни? И ако това е така, каква е целта?

Башар: Зависи как определяш душата. Защото може да има много различни гледни точки на осмисляне на това понятие.

Участник: От това, което са ни казвали, става дума за нашата по-висша същност, която се появява във всеки следващ живот…

Башар: Отново помни, че това е гледна точка. Всички животи съществуват едновременно.

Участник: Точно така, точно така.

Башар: О, точно така. Ти можеш да си създадеш преживяване, че душата преминава от един живот в друг и това преживяване може да бъде реално, но това не е коректно описание на съществуващата структура. Всичко съществува сега и всички животи съществуват едновременно.

Участник: Чувал ли си за сливане на душите, защото са ми казвали, че такова нещо съществува?

Башар: Разбираме какво имаш предвид и в определен смисъл да, такова нещо съществува, защото ако една свръх душа може да се „разчлени” на множество индивидуални души, всяка от които може да създаде преживяване за физически живот, свързан с конкретно физическо преживяване, то очевидно душите може също така да се слеят по обратен път в колективни цялости.

Участник: Това има ли за цел духовно развитие?

Башар: Да!

Участник: О кей. И по-развито съзнание?

Башар: Да!

Участник: Значи това наистина се случва.

Башар: И е много забавно.

Участник: Забавно?

Башар: Душите може да се забавляват.

Участник: Може ли да обясниш това?

Башар: От гледна точка на душата е забавно да се разбере, че когато те създават тази идея за сливане на душите, в определен смисъл те се превръщат в нещо като мини свръх души, при което става сливане на 5 или 10 индивидуални живота едновременно и това да се научиш как да се прехвърляш между тях и да приемаш различни гледни точки… да наблюдаваш как елементи от този живот може да съответстват на елементи от този друг живот…как те може да се комбинират и да породят една напълно нова идея за прераждане в напълно различна реалност, където такива неща са възможни, според тамошните физични закони. .

Участник: Можем ли някога съзнателно да почувстваме, че това се случва?

Башар: Разбира се!

Участник: Как?

Башар: Имаш предвид като физически съществуващ човек?

Участник: Да!

Башар: Не напълно, защото по определение, вие не може да възприемате от равнището на душата. Но може да усещате, че такова нещо съществува. Може да си създадете аналогии, които имат връзка с физическата ви реалност, но няма да може да преживявате това на равнището на душата, освен ако изберете да направите точно това.

Участник: Може ли да пожелая да го преживея насън?

Башар: Да, но помни, че в определен смисъл сънищата ти винаги ще бъдат облечени в символи, които са свързани с физическата ти реалност. В противен случай физическият ти ум просто няма да може да ги осмисли. И следователно това няма да отразява точно преживяванията на душата, а само някакво приближение. Всичко зависи от ограниченията на земния ви език и земните ви символи.

Участник: И колкото по-високи са вибрациите ми, толкова повече ще усещам това, нали?

Башар: Точно така.

Участник: Веднъж ми бяха казали, че представлявам образ на Светата майка и аз видях нейния образ в едно огледало. Тя държеше бебето Христос в ръцете си. Това друга реалност ли е, или…

Башар: Това е архетипно изображение, с което се свързваш вибрационно, което само за себе си е алтернативна реалност, защото всяка форма на съзнание притежава някаква степен на автономия. Това е алтернативно измерение, в което такива неща могат да намерят израз, но ти също така създаващ този символизъм в земни термини, за да можеш да имаш отношение към него. 

Участник: Това помага ли в излекуването на Майка Земя?

Башар: Това ти помага да се приближиш повече до вибрациите на Майка Земя, които предпочиташ да придобиеш. 

Участник: Това е прекрасно, харесва ми. Един последен въпрос. Аз ти разказах за огледалото. През последните 6-7 години в огледалото ми се появяват различни образи. Аз им правя снимки и веднъж видях един ангел, който спускаше всички тези книги и аз ги събирах. След това имах сънища, в които ангели ми казваха, че аз ще започна да пиша и аз започнах да пиша на принципа на чанелинг. Имам всички тези книги, които съм написала…

Башар: Приемам, че това отговаря на радостната ти възбуда, нали?

Участник: Да, аз обичам да правя това. И въпросът ми е – това ми позволява да се разгръщам…

Башар: Разбира се.

Участник: И целта ми е да помагам..

Башар: Какво каза? Цел?

Участник: Какво лошо има в тази дума?

Башар: Не вярваш, че животът ти се разгръща естествено така, че автоматично да съдържа способността да помагаш на другите, и затова е нужно да  превръщаш това в определена цел?

Участник: О кей, аз разчитам на доверието.

Башар: Това не е така!

Участник: Наистина?

Башар: Ти разчиташ на това, в което влагаш доверието си.

Участник: Аз влагам доверието си в нещата, които правя …

Башар: Помни, че ти вече имаш доверие в нещо, което считаш за вярно. Не трябва да се учиш да се доверяваш. Трябва само да осъзнаваш по-ясно в какво избираш да се доверяваш.

Участник: О кей, тогава аз избирам да се развивам…

Башар: Това ще стане от само себе си. Ако правиш това, което ти доставя най-голямо удоволствие, по определение, ти ще се развиваш. И ако правиш това, което обичаш да правиш, това е твоята дарба и ако това е твоята дарба, то в твоя свят трябва да има някой, който желае да се възползва от нея. Така че, ако нямаше получатели, ти нямаше да изпитваш удоволствие да изявяваш по този начин своята дарба. Затова не ти е нужна цел. Трябва само да знаеш, че синхронността в живота ти ще ти осигури контакт с тези, които ще извлекат нещо от това, което имаш да дадеш. Просто това става автоматично.

Участник: Това е прекрасно. И едно нещо за последно.

Башар: О, едно друго последно нещо.

Участник: Само него и няма повече.

Башар: Може би трябва да видим какво е определението за „последен”.

Участник: Зная, зная…просто ми дойде наум.

Башар: Разбирам, разбирам.

Участник: За последно.

Башар: Ще видим.

Участник: Честна дума! Тези образи, които казах, че съм видяла в огледалото. Някои от тях приличаха на влечуги. Дали тези същества..

Башар: И да и не.

Участник: Добре, кажи ми какви бяха те?

Башар: Не.

Участник: Защо не?

Башар: Защото това не е наша работа. Единственото, което можем да кажем, е че това, което правиш, създава форма на психомантеум, която ти позволява да надникнеш в друго равнище на съзнанието си и понякога има взаимодействия с други същества, но някои от образите, които можеш да видиш, може да бъдат само проекции, основани на символите, които трябва да разбереш на твоето земно равнище и те задължително не отразяват точно това, което тези същества изглеждат в своята реалност. И това е всичкото, което ще кажем.  

Участник: Трябва да приема това и благодаря за тази информация.

Башар: Благодаря.

Участник: Добър ден.

Башар: Добър ден и на теб.

Участник: Колко на брой същества слушат това в този момент?

Башар: В този конкретен момент 337 милиона.

Участник: Милиони…, о кей. (смях в залата). А по повод на 13-те души, които живеят на космически кораби, те слушат ли какво става тук?

Башар: Да.

Участник: Бих искал да им кажа „Здравейте”.

Башар: Добре, един момент… „Здрасти”. (смях в залата)

Участник: Ние сме смесица от седем ДНК…

Башар: Не, не, не.

Участник: О кей, аз си помислих… О кей… Вие използвате ли дрехи, като нас?

Башар: Ние имаме облекло, в определен смисъл. То е едно цяло и приема вида, който ние пожелаем, в това число и космически костюм…ако се наложи. 

Участник: Имам много сънища, свързани с вода и цунами, и понякога се чувствам…

Башар: Чувстваш ли се емоционално претоварен?

Участник: Не, сънищата ми са приятни.

Башар: Ти носиш ли се по вълните.

Участник: Понякога за 3 секунди.

Башар: 3 секунди. Знаеш ли ние колко харесваме числото 3? Е и?

Участник: НЛО-то на 21 ноември в 19 часа над Сан Франциско, космически кораб ли беше?

Башар: Опиши как изглеждаха.

Участник: Примигваше, движеше се бавно…

Башар: Още веднъж, какво е било времето на появяване според вашето разбиране за време.

Участник: 21 ноември в 19 часа. Мой приятел също го видя, от друго място на града.

Башар: … Не е било това, което разбирате под типичен НЛО, а наблюдаваща форма на съзнание, проектирана от друго измерение.

Участник: Уау, невероятно.  Какво би казал за НЛО-то на 21-ви декември…

Башар: Има един самолет, който в момента излита от летището на Лос Анджелис. Кои са пътниците?

Участник: Не зная.

Башар: Нито пък аз. Ние не водим отчет за всеки съществуващ космически кораб. (смях в залата)

Участник:  О кей. А някой знае ли?

Башар: Някой знае, но не е наша работа да знаем. Ако беше, щяхме да знаем.

Участник: Как вие се приветствате едни други? Физически движите ли тялото си (вдига ръка) или…(кланя се)…

Башар: Ние нямаме същите жестове като вас. Понякога същества от нашата планета приемат жестове на други цивилизации. Така че понякога има същества от Е-шакани, които се забавляват с ръкостискания, но това не е нещо естествено за нашата култура. Не са ни необходими, защото ние общуваме телепатично. В този смисъл всичките ни приветствия са известни преди да са се случили.

Участник: Яко…имам предвид прекрасно (смях в залата) Ако може само още нещо. Ако видя, че някой умира в моята реалност, той може би в същото време съществува в друга реалност. Когато той умира в моята реалност, аз преставам ли да съществувам в неговата реалност?

Башар: Ако някой умира в твоята реалност, от гледна точка на твоята реалност, като дух, най-вероятно, макар да има изключения, той ще продължи да те възприема като съществуващ във физическата реалност, докато е наясно, че вече съществуваш в нефизическа реалност. Тъй като той е направил преход от физическата реалност, той вероятно ще следва нормалната форма на дух, все още свързан с твоята реалност и способен да възприема физически живите. Помни обаче, че винаги има част от теб, която съществува там горе. И ако той въобще ще се свързва с теб и ще те наблюдава, най-вероятно е да наблюдава първо частта от теб, която е под формата на дух и в този смисъл той ще гледа на физическото ти същество като продължение на това духовно същество. За него обаче, болшинството от вас вече съществуват там, в духовната сфера. И следователно той няма винаги задължително да обръщат внимание на твоето продължение, което се намира във физическата реалност. Той ще проверява от време на време, защото разбира, че физическият ум може да се нуждае от този вид връзки и ще прави това от любов, но помни, че за него ти не отсъстваш, защото ти си вече там, в духовна форма и той вече общува с теб на тсвоето равнище. Намираш ли това за смислено. 

Участник: Да намирам го…

Башар: Стига толкова. Благодаря ти.

Участник: Прекрасен ден, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: Аз следвам своята най-голяма радостна възбуда и няма нещо по-прекрасно от това, че моето име бе избрано да задавам въпроси.

Башар: Чудесно, това не ти ли стига?

Участник: Не съвсем, искам още нещо.

Башар: Аз разбрах, че най-прекрасното нещо вече ти се е случило.

Участник: Да, но…

Башар: Значи преследваш и други прекрасни неща. Добре.

Участник: Много бих искала ти да ми зададеш въпрос.

Башар: Си-гур-на ли си?

Участник: О, да!

Башар: Това бе въпрос. (смях в залата)

Участник: Хайде, стига де.

Башар: Сега искаш да ти задам друг въпрос?

Участник: Да.

Башар: Танцуваш ли?

Участник: Да…не в момента, но…

Башар: Не те попитах дали танцуваш в момента.

Участник: Да, танцувам…малко. Искаш ли да танцувам повече?

Башар: Дали аз искам? Не. А ти искаш ли?

Участник: Да, предполагам, че да.

Башар: Предполагаш?

Участник: Вече съм съвсем сигурна.

Башар: Добре, защо? Просто защото те попитах?

Участник: Да, реших, че това е една добра идея.

Башар: И все пак защо?

Участник: Защото е вълнуващо.

Башар: Но защо?

Участник: (въздиша дълбоко)

Башар: Забеляза ли колко много въпроси ти зададох до тук?

Участник: Да, това ми харесва.

Башар: Защо танцуването е толкова вълнуващо за теб? Кое е най-вълнуващото нещо за теб?

Участник: Това, което се случва в момента.

Башар: Добре и освен него?

Участник: О, има толкова много…

Башар: Като например?

Участник: Например актьорското майсторство е вълнуващо…

Башар: Ти актриса ли си?

Участник: Да.

Башар: И…какво още?

Участник: Да рисувам и да творя…

Башар: Всички тези неща са различни форми на творческа изява и на общуване, следователно това е вълнуващата те област, с различните й проявни форми.

Участник: Да.

Башар: И така, актьорско майсторство, рисуване, писане, танцуване…още нещо?

Участник: Сигурна съм, че има, но…

Башар: Като например?

Участник: Ами не зная.

Башар: Ти искаше да ти задавам въпроси!

Участник: (смее се) Да, наистина.

Башар: Е…? Може би не сега?

Участник: Не, не, сега е чудесно…Ами…ти искаш да ти изброявам неща, които ме възбуждат…

Башар: Аз не искам!

Участник: Но ти ме питаш.

Башар: Да, питах те, но това не означава, че трябва да отговаряш…

Участник: О кей…

Башар: …ако това не ти е приятно.

Участник: О кей…приятно ми е да продължавам да мисля за това, разбираш ли?

Башар: Добре, тогава продължавай да мислиш за това.

Участник: О кей, много яко.

Башар: Също така помни, че трябва и да действаш от време на време.

Участник: Да, добре казано.

Башар: Тогава танцувай и когато танцуваш повече, ще откриеш, че това ще обогати всички твои други творчески изяви по начин, който ще обичаш.

Участник: Чудесно. Нещо повече.

Башар: Това беше подаръка до тук – опакован, вързан, заповядай!

Участник: Благодаря, Башар? Весела Коледа! Обичам те!

Башар: Приеми нашата безусловна любов.

Башар: (към водещата) Нания, какво показва твоят часовник?

Нания: Време е за холотопа.

Башар: Да, така е. Сега ще направим кратка почивка, след което ще направим заедно една холотопна медитация.

Башар: Нека сега продължим това предаване по следния начин. Преди да започнем холотопната медитация, бихме искали да добавим няколко думи. Говорихме за идеята, че от тази страна на огледалото, поради новата вибрация, сега ние сме приблизително 1800 км. над Седона и над повърхността на вашата планета.  Подобно на барометър, това е показател, че вие се приближавате до идеята за открит контакт.

Бихме искали да добавим няколко малки изненади, първата от които бе вашият контакт с Уила. Втората идея, която бихме искали да добавим е, че през предстоящата ваша година 2013, ще има, не казваме точно кога, но ще има относително ясно ново посещение, ново преживяване, ново появяване от Яйел, което ще подпомогне или отрази повишаването на честотата, което се случва в момента. Внимавайте за това. Бихме искали също така да добавим, че поради ускорението и протичащите промени, и успоредните реалности, през които преминавате сега, през вашата 2013 година, ние сме увеличили вероятността за открит контакт, който първоначално предвиждахме да се случи през прозореца от време 2025 и 2033 и сега вероятността за първи такъв открит контакт се очертава в годината 2026 (ръкопляскания в залата). Един момент…

Ние също така откриваме, че в годината 2013-та, ще ви представим третата хибридна раса. Вие вече ни познавате, чули сте и за Яйел. Съществуват пет хибридни раси и през този предстоящ цикъл ние ще ви представим третата. Всичко това за показатели за протичащото ускорение и за преходите между различни успоредни реалности, които ще усещате все повече.

Сега ви поканваме да се отпуснете и да позволите на всичко това да кристализира във вашето холотопно преживяване, докато ви въвеждаме в позволението за тази успоредна реалност. Сега нека светлините изгаснат и да прозвучи музиката.

Припомнете си, припомнете си, припомнете си. Изведете на преден план в съзнанието си всички идеи и възможности, които се появяват в огледалото, след като вече сте от другата му страна. И вглеждайки се в огледалото, виждате отразено около вас, както би казала Уила – „цялото време нагоре по веригата”. И сега, след като се вглеждате в холотопа и разбирате, че това е огледалото, вие виждате в него, независимо дали с отворени или затворени очи, отраженията, линиите от светлина и цветове, проблясващи в огледалото и отразяващи всички бъдещи линии нагоре по веригата на бъдещето, навсякъде около вас.

И бавно, бавно, бавно, вие обръщате гръб на огледалото, заставайки с лице към бъдещето и всички успоредни вероятни реалности нагоре по веригата, които ви очакват. Всички възможности за избор, които ви очакват. Всички коловози, които в момента напускат гарата, влаковете върху които се возите и светлините покрай всичките тези релси. Към вероятните серии от успоредни реалности, които са в хармония с предпочитаните от вас вибрации. Вижте, почувствайте и знайте, че всичко това е изложено пред вас и за вас. С тези малко преживявания, които вече сте имали, със съществата и специалистите по успоредни реалности нагоре по веригата, които очакват бъдещи разговори и бъдещи връзки с вас, и приемането на информация, която тепърва ще си представите, която ще ви отведе по-нататък и по-бързо в светове от съзнание, светове от светлина, светове от звуци, светове от вибра-а-а-ции. Светове от осъзнаване и познание, светове от откровения, в които ще разкриете все повече от себе си. Подобно на цветя, венчелисти след венчелисти, които ще се отварят пред вас – всички вероятности. Ще можете да вдъхнете сладкия аромат на всички тези преживявания, които се съдържат в свръхдушата на вашето същество, който ще ви обгърне. И нежно, нежно, нежно, ще ви насочи към центъра на своето същество, приканвайки ви към същността, към сладкия нектар на златната си вибрация на светлина, живот и любов, в своето сърце.

За да може да бъдете вплетени, подкрепени, и обгърнати в любещите й ръце. Ръце на хиляди успоредни животи, които ви приканват да се присъедините към осъзнаването, към великолепието, към екзалтацията от всички преживявания, които свръхдушата има едновременно. Приканват ви да се присъедините, да осъзнаете и да се пробудите за всички взаимовръзки, които съществуват във вашето сега и към всички други „сега”, нагоре и надолу по веригата и през веригата, във всички посоки и във всички измерения, като включвате и кристализирате в своето същество, в сърцето на своите сърца, в душата на своите души.

Вие сте собственият си източник на информация; вие сте своите начало и край; вие сте собствената си безкрайност; вие сте собствената си вечност и вие съдържате всички възможности за избор на успоредни реалности. И от равнището на матрицата, вие решавате как да пренаредите всички кадри по начин, който намирате за най-подходящ. Свободата за избор е вашата сила. Свободата за избор е вашият талант и умение. Свободата за избор е вашата дарба. Вие сте свободата за избор в очите на „Всичко, което е”. Изборът да бъдете себе си, защото „Всичко, което е” е избрало да бъде вас, всички вас и да преживее и да отпие от вкусния нектар на уникалното ви създание. В отговор отпийте до насита от подарените ви живот и светлина, и любов. Танцувайте, пейте, живейте, обичайте, бъдете свободни, отпуснете се в истинската същност на своето същество. И винаги, по всяко време, всеки ден и всяка нощ, следвайте потока на своето същество, в синхрон с „Всичко, което е”. Едновременно във всички посоки. Навън и навътре, усещайки прилива и отлива и пулса на сърцето на живота и на „Всичко, което е”. Носете се по течението и сънувайте заедно с нас, ръка в ръка, едни до други, плувайки и издигайки се към все по-високи сфери, към върха на планината и на самия й връх. За да погледнете към хоризонта и да видите, че той никога не свършва. Защото винаги ще има още нещо за изследване и за откриване от това, което наистина сте.  Още и още, и още. В екзалтирана експлозия от светлина и радост; в екзалтирана експлозия на живот, светлина и любов и съзнание, простиращо се в безкрая и навътре в безкрая, и във всички посоки. Благодарност, признателност, отдаване, получаване, изпиване до насита от всичко, което ви предлага живота. Откажете се от това, което не отговаря на вашата същност. Приемете в себе си „Всичко, което е”.

Отдайте се на съня и знайте, когато се събудите, че вие сте едно ново същество, в една нова реалност от възможности и успоредни реалности, отвъд въображението ви. Избирайте, избирайте, избирайте. Дайте свобода на себе си, дайте свобода на себе си, дайте свобода на себе си. Бъдете себе си, освободете се от всички ограничения, които не ви служат и позволете на тези, които ви вършат работа да ви насочат по идеалния път на най-малкото съпротивление, към златната светлина, която е централната искра на вашето същество, на вашето съзнание, на вашето сърце, на вашата същност. Носете се в съня си и вдишайте дълбоко, след което изпуснете дъха си. Вдишайте дълбоко и издишайте. Вдишайте дълбоко и задръжте дъха си. Сега обмислете всички вероятности, след което издишайте. И изпълнете своя свят с атмосфера, която е най-стимулираща и наелектризираща, най-намагнитизирана и най- разгръщаща се.

Вие сте от другата страна на огледалото. Вървете напред със самочувствие, познание и сигурност, и в мир, равновесие, любов и светлина. И преживейте мечтите си, защото вие повече просто не сънувате, че сте живи. Вие сега сте самия свой сън – жив и пробуден и ясен. Сънувайте себе си в собственото си преживяване, в отражението на своето същество и в отражението на „Всичко, което е”. Изследвайте парчетата от счупеното огледало. Нека Уила и Холи бъдат вашите водачи, докато вашият дух ви води и така ние сме заедно с вас едно семейство. Всичко е едно и едно е всичко. Ликувайте в своето съществуване. Знайте винаги от тук нататък, че сте станали една по-чувствителна антена спрямо по-високи честоти и идеи и вдъхновения и въображения, които отразяват вероятни реалности на части от „Всичко, което е”. Защото „Всичко, което е” е разчупеното огледало и вие сте парчетата, които отразяват към себе си „Всичко, което е”. Събудете се в новото си същество. Пожелаваме на всички вас един нов ден, един нов свят, една нова вероятна реалност и с думите на Уила, ви пожелаваме блаженство. Сладки сънища. Лека нощ!