Башар – Пробуждането – 20-ти юни, 2014 г.

(c) Превод АТИ

Ейприл: Добър вечер на всички. Имам удоволствието да ви приветствам на този невероятен уикенд, който ни предстои. Това е събитие от три дни и фокусът на днешния, първи ден от него е върху идеята за пробуждането. Знаете, че Башар ни е говорил и преди за това да станем напълно осъзнати, да се пробудим и да проявим цялата си същност. И това е, което наистина означава да бъдеш човек, да бъдеш напълно пробуден и осъзнат като физическо същество. Той е озаглавил сеанса в тази петъчна вечер ”Пробуждането” и ще говори за осъзнатото сънуване и как овладяването на това може да ни научи да се събуждаме във физическия си сън. Той ще ни запознае с едно ново позволение, което да ни помогне да овладеем това умение и наистина да се пробуждаме в реалността, в която се намираме сега. Сеансът утре вечер е озаглавен „Принципът на страстта”. Както много от вас знаят, Башар говори за радостната възбуда и колко е важно да следваме своето страстно увлечение. Утре вечер обаче той ще отиде на едно много по-дълбоко равнище и наистина ще ни помогне да разберем как да владеем своята радостна възбуда, как да ползваме този завършен комплект, защото в крайна сметка това ще ви позволи да изживеете своите мечти във физическата реалност. В края ще има едно холотопно преживяване, което ще ни даде възможност да кристализираме и затвърдим информацията, която той споделя с нас. И накрая, в неделя сутрин, като кулминация на всичко, в което ще ни обучава този уикенд, той ще развие идеята за това как да живеем един изключителен живот. Това е наистина възможно за всеки от вас в тази зала, както и за всички тези, които се присъединяват към нас от целия свят. Тази възможност е нещо, което е вградено в това, което сме. Така че в последната сесия в неделя сутрин, той ще ви покаже много по-ясно как може да направите това за себе си и да реализирате своя пълен потенциал. Уикендът ще завърши с холотопно преживяване, предназначено да кристализира всичко, което сте научили през тези три дни, за да създадете този прекрасен живот за себе си.

И така, благодаря ви, че се присъединихте към нас за този уикенд. Бих искала да кажа и „здравейте” на всички, които се присъединяват към нас чрез телеконференция. Бъдете на тази траектория на потенциалното бъдеще на Земята, която е свързана с установяването на контакт с нашето извънземно семейство. И когато разговарях с Башар вчера, той ми поднесе една малка изненада, като каза, че този уикенд ще пренесе една нова енергия, която е нещо по-различно от всичко, което сме преживели досега. Аз просто усещам възбудата и дълбоката природа на това, което ще се случи този уикенд. Това е наистина една важна отправна точка в нашето развитие.

Така че благодаря ви, че дойдохте да споделите с нас това преживяване. Сега ще започнем, като покажем видеото с контактния кристал.

(начало на прожекцията)

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КОНТАКТНИЯ КРИСТАЛ НА Е-САСАНИ

image001

Башар: Когато бях дете в моя свят, ми бе показан един шестоъгълен кристал, който бе поставен в едно огромно художествено произведение, създадено от един друг специалист по установяване на контакти. Централният кристал в това конкретно произведение може да се вмести в окръжност с диаметър от около един метър. Той е зелен на цвят и навсякъде около него са разположени други (по-малки) кристали. Централният кристал символизира първия контакт, който сме установили с друга цивилизация. Останалите кристали около него символизират всички други цивилизации, с които сме установили контакт. И това произведение се разраства непрекъснато с присъединяването на все повече цивилизации към Междузвездния съюз, както вие го наричате. Идеята е, че този централен кристал е основният кристал, който притежава вибрацията на самата идея за контакт, и отразява моята семейна линия и други семейни линии, които са се специализирали в установяване на контакти.

Дарел Анка, медиум на Башар: В някои сеанси Башар е обяснявал повече за собствения си живот, за преживяванията си на неговата планета. Едно от нещата, които той описва в една от тези истории, е, че като малък му е било показано голямо художествено произведение, което съдържа много различни видове кристали,  като всеки кристал символизира една от цивилизациите в тяхната Асоциация на светове.  Централният кристал, който той описва, е тъмно зелен на цвят, много по-голям от този, но това е просто едно копие на този кристал.  Върху кристала има изобразен триъгълен символ, в който има спирала. Башар определя този символ като герб на своята фамилия, който отразява неговото потекло като специалист по установяване на контакти. 

image002

Башар предложи да направим копия, макар и по-малки от оригинала, след което направи една специална медитация, която съпровожда на DVD всеки кристал, с цел зареждане на кристала със специфичната вибрационна честота на контакта. Така че когато притежавате един от тези кристали и използвате медитацията, той се зарежда със специфичната честота на неговата цивилизация и честотата на техния първи контакт с нас. Башар казва, че когато заредите един от тези кристали със собствената си енергия и с енергията на неговата медитация, това е нещо подобно все едно че гласувате в полза на установяването на контакт. Така че ако се интересувате да притежавате един от тези кристали, моля попитайте хората край масата в дъното на залата, за да ви дадат допълнителна информация.

КОНТАКТЪТ Е МЕЖДУ СЪРЦАТА

Участник: Защо контактните кристали са зелени?

Башар: Този цвят е специфичен за вибрацията на сърдечната чакра. Защото контактът се осъществява между сърцата.

Участник: А-а, О кей.

Башар: Макар че може умовете да са различни, формите на тялото да са различни, чрез сърцата ние разбираме, че нашите Духове са едно цяло. Това е всъщност, което изговаряме в присъствието на кристалите на нашата планета.  Макар че може умовете да са различни, формите на тялото да са различни, чрез сърцата ние разбираме, че Духовете ни са едно цяло. Може да се каже, че това е израз, характерен за специалистите по установяване на контакт на нашата планета.

(край на прожекцията)

Башар: Нека кажем добър ден, в този ден от вашето време, как сте всички?

Аудиторията: (аплодисменти)

Башар: Благодаря ви. Още веднъж благодарим на всеки от вас поотделно и на всички ви заедно за съвместното сътворяване на това взаимодействие и за това, че позволявате протичането на това предаване. За нас е винаги една възможност и подарък, и благословия да преживеем чрез всеки от вас един нов аспект от многоизмерния кристал на Творението.  И ние ви благодарим за тази възможност за споделяне. Преди да започнем това предаване, искаме да ви съобщим, че ще има едно ново съзнание, което ще се появи по-късно в това предаване и което ще ви представим за първи път. Това е един много вълнуващ момент за нас, защото когато една цивилизация бива представяна на това ново същество, това е индикатор, че вие сте достигнали и че ние сме достигнали определен момент, който е началото на едно ново ускорение, един нов преход и че от този момент нататък много неща ще се променят. Ние обаче ще оставим това същество да ви предаде тази информация само в подходящия момент в края на това предаване в този ден от вашето време. Засега, позволете си да се успокоите и ние ще започнем това предаване, което сме нарекли „Пробуждането”.

Ние сме разисквали от време на време идеята, че нашата цивилизация става все по-малко физическа, макар все още да имаме определена физическа форма. Причината, поради която това се случи, начинът, по който това се случи, бе, че когато започнахме да се пробуждаме в своите сънища, когато започнахме да практикуваме осъзнато сънуване и знаехме, че сънуваме, докато сънуваме, ние започнахме да разбираме, че можем да контролираме съня и да получим достъп до това, което наричаме Матрица на реалността (Template level reality) – равнището, където проектирате, така да кажем, преживяванията си във физическата реалност, когато вие сте напуснали тялото си, преди да се върнете отново в него, за да проиграете физически това, което сте проектирали на равнището на Матрицата. Когато осъзнавате, че сънувате, вие съзнателно посещавате Матрицата на реалността и след като сте наясно, че сънувате, след като сте наясно, че сте в променено състояние и че не сте толкова в плен на сценария на съня, тогава вие притежавате способността да се почувствате, че контролирате това, което се случва, и по-съзнателно и целенасочено да проектирате модела на физическата си реалност, за да бъде той повече в съответствие с това, което предпочитате да сте. И така, след като отново навлезете в преживяванията си във физическата реалност, вие започвате да реализирате този нов модел. Когато обаче ние открихме, че можем да действаме съзнателно по време на сън, ние също така осъзнахме (защото се свързвахме с Матрицата на реалността, която създава физическото ни преживяване), че физическата реалност е също един вид сън. И когато започнахме да осъзнаваме това, ние също така си позволихме да повишим съзнанието си във физическия „сън” – да бъдем по-будни, по-осъзнати, при което намалихме разликата между това, което можем да наречем „сън” в будно състояние, и будно състояние по време на сън. В крайна сметка това, което направихме, бе да останем в състояние на будно съзнание по време на сън, което ни позволи да преживеем физическата реалност повече като сън и тъй като сега сме непрекъснато будни и непрекъснато сънуваме едновременно, ние вече не спим. Идеята е, че ние винаги сме будни, но и винаги сънуваме. В процеса на своята еволюция, вие може да започнете да преживявате това състояние, това хибридно състояние, това смесено състояние, при което наистина съзнателно знаете, че създавате своя сън, че създавате своята физическа реалност като сън, като проекция, че тя наистина може да бъде променена така, както предпочитате.  

И така, в този ден от вашето време, ние ще започнем да споделяме с вас нови позволения, нови идеи за това как може да бъдете по-осъзнати по време на своя обикновен сън, да осъзнавате в по-голяма степен, че сънувате, за да може по-съзнателно да се свързвате с Матрицата на реалността и да започнете да преживявате физическата реалност в по-голяма степен също като сън. Както сме описали преди, позволенията са тези предмети, тези инструменти, тези ритуали, тези идеи, тези техники, които просто ви позволяват, на основата на вашите убеждения, да си дадете повече позволение да бъдете повече това, което сте. Това е всичко, което позволенията представляват. В същото време някои позволения са, така да кажем, по-достъпни за колективното съзнание, докато други са по-подходящи за индивидуалното съзнание, каквото сте. И разбира се, когато ви представяме това позволение, свързано с осъзнатото сънуване, вашето въображение може да го промени, в съответствие с това, което е най-подходящо за вашата конкретна вибрационна честота, и ако това се случи, няма нищо лошо. Ние обаче ще поставим основите и ще ви дадем началото на това, което ще действа при много хора във вашата реалност. Не се тревожете, ако то не подейства моментално при вас, то най-малко ще възбуди въображението ви да измисли позволение, което вероятно ще бъде по-добро за вас, за да започнете да осъзнавате по-добре състоянието си по време на сън. И така, нека започнем с този инструмент за придобиване на по-голяма осъзнатост, когато спите и когато сънувате.

Отново: това може да бъде изпълнявано по различни начини, в зависимост от това, което ви привлича най-силно. В общия случай е важно да създадете един предмет. Може да направите това като го изрисувате, под формата на скулптура, чрез всякакъв вид триизмерна техника – даже може и да го закупите, ако пожелаете. Стига този предмет да е нещо, към което сте силно привлечени, стига да вярвате, че той символизира нещо, което събужда радостно вълнение у вас, нещо, което ви символизира и отразява вашата същност. Всеки символ ще свърши работа, стига да отразява това. Придобийте го, създайте го, както пожелаете, но трябва да е нещо, което най-силно ви привлича. Нека това да бъде нещо просто, нещо, което може да носите в ръка, за да не бъде прекалено голямо. Отново: намерете или направете това нещо, което символизира вашата същност, вашата радостна възбуда. Във всички случаи то трябва да символизира тази идея. Това може да бъде просто като топка, от определен цвят. Може да бъде с много цветове, може да бъде дреха, каквото си пожелаете. Може да бъде нещо, което сте направили от глина или от дърво, нещо, което считате за произведение на изкуството, парче стъкло. Бъдете сигурни обаче, че когато вие го поглеждате, докосвате, вземате в ръка, вие наистина усещате, че то символизира вашата най-силна радостна възбуда и вълнение, живота, който предпочитате да живеете. След като веднъж имате този предмет, какъвто и да е той, позволете си поне веднъж на ден, поне веднъж на ден, може и два пъти, ако пожелаете, сутрин и вечер (преди да си легнете би било най-подходящо), да се фокусирате върху него и да медитирате върху него в продължение на 15 минути, всеки път, при всяка медитация. Просто си позволете да гледате в предмета, да го почувствате, да видите как може да бъде усъвършенстван, за да отразява в по-голяма степен това, което сте, вашата същност, вашето радостно вълнение. И докато правите това, поне 1-2 пъти всеки ден, докато си играете с предмета, докато го обръщате в ръце, докато го разглеждате в най-малките му подробности, докато наистина се запознавате с него, правете това в продължение на една седмица. В края на тази седмица, на тези седем дни, позволете си да прибавите едно нещо към този предмет или рисунка. Това трябва да бъде или парченце огледало, или малко огледало. Прикрепете по някакъв начин това огледало към предмета. След това, през следващите седем дни, по време на своята 15-минутна медитация, един или два пъти на ден, не само гледайте и дръжте в ръка предмета и го изучавайте, но гледайте в отражението си в огледалото. Гледайте в очите си и внимавайте да гледате точно в себе си. Правете това в продължение на седем дни. В края на тези седем дни добавете още нещо – малкa бележка, къс хартия, независимо в каква форма или цвят, и напишете върху нея „Ти сънуваш”. Поставете тази бележка до огледалото така, че да може да виждате бележката и огледалото едновременно. Продължете медитациите още седем дни, като винаги гледате в огледалото и винаги гледате в бележката „Ти сънуваш”. И сега, последният предмет, който трябва да поставите до другата страна на огледалото, така че да може да ги виждате и трите едновременно – 1, 2, 3 – с огледалото в центъра. До този момент вие сте имали този предмет, тази идея, този символ, който отразява вашето радостно вълнение, вашето удоволствие, вашата игра, в предпочитаните от вас цветове, в предпочитаната от вас форма … и ето сега идва един трик. Сега се появява този предмет на противоположност, това позволение на противопоставяне. Сега трябва да прикрепите един предмет до огледалото, който символизира точно обратното на енергията, която предпочитате, точно обратното! С други думи, да речем, че имате една топка. Нека това бъде топка за футбол, който знаем, че е популярен на вашата планета, и тя символизира вашата най-силна радостна възбуда, отразява вашата енергия, вашето страстно увлечение. Имате огледалото, прикрепено на топката, бележката, прикрепена до огледалото. Сега поставете нещо, което никога не бихте си представили върху топката, от другата страна на огледалото, което би направило топката почти опасна за боравене – пирон, бръснарско ножче, нещо, което символизира почти противоположната енергия, нещо, което би било вибрационно несъвместимо с вас. Ето каква е причината за това. Това, което сте правили до момента през тези 7 + 7 + 7 дни, е да се запознаете толкова добре с този предмет, че да започвате да го виждате в сънищата си. Това дали осъзнавате, че сънувате до този момент, не е важно. Възможно е, но даже и да не сте го правили, важното е да достигнете момента, в който действително виждате този предмет в своите сънища – с огледалото и с бележката. В крайна сметка той ще започне да се появява в съня ви. Ако огледалото и това, че виждате себе си в огледалото, не ви напомня, че сънувате, ако бележката, на която пише „Ти сънуваш” не ви напомня, че сънувате, в общия случай противоположният предмет ще го направи. Това е, защото той ще бъде толкова стряскащ на това място, толкова шокиращ, толкова противоположен на това, което бихте предпочели да виждате на това място, че този шок ще ви напомни, че сънувате. Ще си кажете: трябвало да сънувам, защото никога не бих сложил това върху този предмет”. И ще си спомняте, че сте го сложили там с конкретната цел –  да ви стресне и събуди в съня, за да откриете такова нещо върху предмета, с който сте се забавлявали и с който сте привикнали толкова много, и ето изведнъж нещо, което е толкова извън контекста, толкова противоположно на вашето вибрационно предпочитание, че ще ви повлияе противоположно и ще ви стресне, за да си спомните, че всъщност сънувате. И в момента в който се стреснете по този начин, вие ще бъдете в пълно съзнание, и ще си дадете сметка, че сте будни в съня си. И най вече, ще си дадете сметка, че сте, както се изразявате във вашата реалност, извън своето тяло. Вие ще може да контролирате съня, да го карате да прави това, да прави онова. В същото време няма да сънувате, в смисъл да бъдете подчинени на сценария на съня си. Вие  съзнателно и целенасочено ще водите сценария, ще пренареждате сценария, ще го карате да прави това, което предпочитате. Вие ще бъдете наистина на прага между физическата и нефизическата реалност, ще проектирате своята реалност по начина, по който предпочитате да я виждате, по начина, по който предпочитате да я преживявате. И след като веднъж си позволите да се стреснете в това осъзнато състояние, с това конкретно позволение, вие ще може да започнете да се оглеждате наоколо и ще може да започнете да се разгръщате до равнището на Матрицата на реалността. В определен смисъл, ще гледате надолу към физическата реалност и тя ще бъде изложена пред вас в своята пълнота, и ще започнете да я виждате с нови очи, през нова перспектива на съзнанието си, и ще започнете, ако желаете, да пренареждате нещата. И когато се завърнете отново във физическия „сън”, когато се фокусирате отново във физическия „сън”, ще виждате все повече под някаква форма промените, които сте направили в Матрицата на реалността, докато сте действали съзнателно по време на нормалния си сън. Възможно е промените да не изглеждат винаги, както са изглеждали по време на съня, но ще започнете да виждате промени, които ще отразяват символично, енергийно, вида промени, които сте направили в тази Матрица в състоянието си на осъзнато сънуване. И колкото повече правите това, толкова повече физическата ви реалност ще започне да придобива качествата на сън и ще започнете да усещате как осъзнаването по време на съня си пробива път, слива се с физическото съзнание, физическата реалност ще започне да изглежда все повече като сън, докато сънищата ви ще започнат да стават все по-реални. И много скоро, докато все повече и повече правите това, и свикнете с тази идея, ще започнете да не сте в състояние да различавате двете състояния едно от друго. Ще имате физически преживявания и ще се чудите дали сънувате, и ще имате преживявания по време на сън, когато ще се чудите дали това е физическа реалност. И малко по малко ще свикнете с това състояние. Това може да отнеме известно време – не го пришпорвайте, не бързайте. Времето, което отнеме, ще бъде необходимото време за вас, защото това ще бъде синхронизирано с вашия конкретен житейски път, вашия конкретен процес, и помнете, че смисълът е в процеса! Пътешествието е крайното предназначение, не бързайте да стигнете някъде другаде и останете пълноценно в настоящето през всичкото време. Колкото повече се задържите в настоящето, толкова повече ще бъдете в състояние да сте на мястото, където всички идеи на физическата и нефизическата реалност се събират в едно. Вие ще бъдете в тази точка на равновесие, в тази централна точка. И това постепенно ще стане част от вас и физическата ви реалност ще стане много по-възторжена, много по-гъвкава и податлива, далеч по-синхронна, много по-магическа. И много скоро вие ще започнете наистина да живеете в състоянието на сън, ще сънувате в будно състояние и ще разберете, че физическата реалност е само един сън.

Сега ще добавим още нещо, за да подсилим тази идея, като поговорим за състоянието при напускане на тялото – как по-лесно да го постигате и активирате. Това може да бъде постигнато не само с това, което току-що описахме, но сега ще насочим вниманието ви към нещата така, както са били извършвани много отдавна във вашата история, по времето на Атлантида, по времето на (древен) Египет, по времето на Маите. Много хора на вашата планета са били малко озадачени от неща, които са открили в определени постройки, като например Голямата пирамида в областта на Гиза, където в така наречената Камера на царя, се намира един каменен ковчег, една каменна кутия. Повечето от вас вече разбират, че това не е и никога не е било използвано като действителен саркофаг. Това е било използвано, заедно с подобни каменни кутии, открити в други постройки, в други храмове, в други пирамиди из вашата планета, независимо дали са били използвани като саркофази, или не … ще установите, че много от тези каменни кутии са със специфични размери, свързани обикновено със златни пропорции и съотношения, естествени характеристики, присъстващи в природата. И много от тези каменни кутии всъщност са били използвани за предизвикване на преживявания извън тялото. Когато легнете в някои от тези каменни кутии и особено в тази в Хеопсовата пирамида, и си позволите да изпаднете в състояние на медитация, и ако си позволите да изпаднете в така наречената гама честота във вашия мозък, която е 40 трептения в секунда, или 40 херца, вие всъщност задействате един резонанс в кутията, която е предназначена да усили гама честотата, като задейства този механизъм на обратна връзка и усилва, усилва, усилва и преди да разберете какво става – „Пуф” и вие сте извън тялото си. Това е начинът, по който древните са изследвали космоса. Вярно е, че понякога е била доставяна информация на древните култури на вашата планета  от някои извънземни или друго-измерни същества. Не пренебрегвайте обаче факта, че много от шаманите и много от жреците в древните култури са били способни да извлекат информацията сами, като просто са напускали телата си и са изследвали вселената, и са пътували, където е трябвало да пътуват, за да извлекат информация, когато са се нуждаели от нея. Това е едно древно изкуство, което е билo древна форма на изследване на космоса, както на външния космос, така и на вътрешния космос, където те са можели да посещават по желание, като са използвали тези саркофази, тези усилващи кутии, за да се отделят от телата си и да извършат тези екскурзии, за да открият нужната им информация, която е била от голяма полза за хората от вашия свят.

И така, ако може да направите копие от подходящ резониращ материал, бил той камък, или метални сплави, или определени видове дърво, с правилните пропорции, които може да вземете от саркофага в Хеопсовата пирамида, ще може да легнете в тази кутия, която сте изработили без капак, и ако изпаднете в състояние на медитация, с гама честота от 40 херца, и ако си позволите да преживеете тази резонираща честота, колкото повече практикувате това, толкова по-бързо ще се озовете извън тялото си, или веднага, докато медитирате в кутията, или ще откриете, че това предизвиква една вибрация във вас, така че когато заспите, да имате много по-лесно съзнателното преживяване на напускане на тялото си и по този начин да се събудите в съня си. Така че това са две техники, които могат да започнат да ви помагат да станете по-съзнателни в нефизическата сфера и правейки това, парадоксално, да повишите съзнанието си във физическия „сън”, който е само проекция на съзнанието ви, и се случва така или иначе в съзнанието ви. Защото няма нищо „там отвън вас”. Всичко е вътре тук. (медиумът посочва с ръце главата си) Намирате ли смисъл в това? Намирате ли това за вълнуващо?

Аудиторията: Да-а-а.

Башар: Добре тогава, следвайки своята най-силна радостна възбуда, вие ще установите, че каквото и да е преживяването ви, вие ще бъдете в синхрон с това, което трябва да бъдете, и отново помнете, че не става дума за това, че трябва да се озовете на някакво друго място. Става дума за преживяване на пътешествието, за преживяване на процеса и за пълноценно живеене в настоящето, така че каквото и да е това, което има нужда да ви открие, да ви открие у дома. Защото ако сте някъде другаде, фокусирани върху бъдещето, фокусирани върху миналото, каквото и да е това, което съществува в настоящето, което между другото се отнася до всичко, няма да може да привлече вниманието ви, защото вие няма да бъдете фокусирани там, където всъщност съществувате! Така че стойте в настоящето. И се пробудете, напълно се пробудете в своята хуманност, напълно се пробудете с всичките си способности, защото това, което споделяме с вас в този ден от вашето време, не касае нещо, което не знаете как да правите. Вие вече очевидно правите това. Когато сънувате, вие напускате тялото си през всичкото време, за да извършвате всякакви приключения, разговори и контакти между различни измерения, само че просто не си ги спомняте. Това са техники, които ще ви дадат повече възможности да си припомняте какво се случва така или иначе, така че да не може да си позволявате да правите толкова голяма разлика между събуждане във физическия свят и съществуване в нефизическия свят. Сливането на тези два свята ще ви позволи в течение на времето да преживявате една реалност, която е далеч по-близка до реалността на моята цивилизация, където ние наистина живеем в един пробуден сън през всичкото време. Така че … присъединете се към нас!

И така, още веднъж ние ви благодарим за позволението да споделим това предаване с вас. И в отговор на това споделяне, ви питаме по какъв начин можем сега да бъдем на вашите услуги. Може да започнете със своите въпроси, ако желаете.

Участник: Здравей, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: Искам да поговорим за нашата ДНК.

Башар: ДНК.

Участник: В последно време бяха публикувани изследвания, проведени в Мексико, където са изследвали ДНК и са открили изненадващи резултати. Очаквали са, че влиянието на испанците ще бъде много по-голямо, но се оказало, че не е толкова голямо. 

Башар: Да.

Участник: Те също били изненадани колко различни са хората от различните региони.

Башар: Да.

Участник: И се питам …

Башар: Това се дължи на първоначалната хибридизация.

Участник: А!

Башар: Разбираш ли какво казваме? Много отдавна, така както вие броите времето, на вашата планета имаше естествено еволюирал хоминид. Много от вас го наричат Хомо Еректус. Това става преди приблизително 500,000 години. Естествено еволюирал хоминид, еволюирал естествено на Земята, чиято генетична структура бе променена от една извънземна раса. Често вие се позовавате на тях с древния термин Анунакú. За момента ще използваме това като обща препратка, защото всъщност е имало много различни промени. Част от извънземните гени, които самите били смесица от различни раси, са били инжектирани в ДНК структурата на Хомо Еректус и други подобни хоминиди, живели по онова време, преобразявайки ги в крайна сметка в това, което сега считате себе си – Хомо Сапиенс. Така че в действителност вие сте имали много различни генетични щамове в себе си, идващи от различни раси, от различни места в космоса. Когато започнете да се пробуждате, когато започнете да използвате или да си спомните да използвате, или да си спомните, че използвате все повече и повече от своето съзнание, докато изследвате тези неща, ще разбирате все повече какви връзки със звездите вече притежавате. И ще установявате все повече доказателства за факта, че не сте точно това, което сте си мислили, че сте. Намираш ли смисъл в това?  

Участник: Да.

Башар: Така че сега вече виждате повече от тази смесица, която излиза на бял свят, в резултат от научните си изследвания, чрез които откривате какво представлявате. Както вече сме казали също така, не всички клонове на Хомо Еректус са били генетично изменени. И тези, които не са били изменени, са еволюирали в съществата, които днес познавате като Саскуоч. Ако генетичната ви структура не бе променена въобще, днес всички щяхте да бъдете Саскуоч. Това е естествено еволюиралата форма на вашата планета, която е развила способността да се придвижва между различни измерения, ето защо е толкова трудно да бъде открита. Въпреки това, те са интелигентни, съзнателни, те са пътешественици между измеренията и са истинската естествено еволюирала форма на хоминида. Вие направихте ляв завой и така сте свързани и хибридизирани по начин, който ви създаде такива, каквито сте и каквито откривате, че сте. Допълнителната хибридизация ще продължи, докато настъпи времето в това, което наричате бъдеще, когато вие ще станете шестата хибридна раса. Има пет други, които вече съществуват, включително и нашата. В крайна сметка всичките шест ще се слеят, за да формират седмата хибридна раса. Това помага ли ти?

Участник: Да, помага ми. И ако погледнем собствената си ДНК, какво би трябвало да знаем, което да ускори нашето еволюционно пробуждане?

Башар: Колкото повече си позволявате да си припомните кои сте, толкова повече ще изявявате целостността на своята природа. Ще видите промени, които ще настъпват във вашата физиологична форма, и ще установите как вашата физиологична ДНК се пренастройва, за да отрази по-добре формата, която ще й позволи да изрази тези промени във физическата ви реалност, при което ще станете по-завършени хибриди, в определен смисъл. В крайна сметка, като по-пълноценни хибриди, в определен смисъл, вие ще придобиете три, вместо две вериги в своята физическа ДНК.  Доста хора говорят за 12 вериги в ДНК, но вие никога не може да имате всичките 12 във физическата реалност. Много от тях се намират на други равнища на реалност и вие ще сте свързани с енергията, която те отразяват, но във физическата реалност никога няма да имате повече от три. Ние имаме три. Вие ще имате три. Вие формирате третата верига сега. Във вашата система има повече силиций и той помага при изграждането на третата верига в генетичната структура на ДНК молекулата. И това ще ви помогне да бъдете по-чувствителна и възприемчива антена и предавател на високо честотни вибрации, което ще ви помогне в по-голяма степен да преживявате, както вече говорихме, своя живот като сън. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да.

Башар: Това отговаря ли на въпроса ти?

Участник: Да, последен въпрос. По отношение развитието на нашата ДНК, какво можем да направим, за да го ускорим?

Башар: Всичко, което трябва да правите сега, както сме казали, е да действате спрямо най-силната си радостна възбуда, с всичките си способности и без настояване за крайния резултат, позволявайки на радостната си възбуда да функционира като завършен комплект, който ще ви придвижи напред, изтласка напред, ще ви помогне точно по начина, по който трябва да еволюирате, за да настъпят всички промени, за които говорим сега. 

Участник: Благодаря ти.

Башар: Благодаря.

Участник: Как вървят нещата, приятел?

Башар: Добър ден, всичко върви много добре, приятел.

Участник: Наистина съм развълнуван да бъда тук.

Башар: О, ние сме развълнувани от факта, че си развълнуван.

Участник: Имам един подарък, който бих искал да споделя с всички в тази зала, както и с цивилизацията на Е-сасани.  Моля всички да станат.

Башар: Добре.

Участник: (подканва всички да започнат да пляскат с ръце, след което под този съпровод изпълнява едно високоскоростно рап парче, в което се долавят думи от терминологията на Башар)

Башар: Добре, благодарим ти, че разопакова своя рап*) (смях в залата)

*) Игра на думи. На английски unwrap (произнася се ‘ънрап’) = разопаковам. – Бел. прев.

Участник: Сега към въпросите ми. Имах едно преживяване, струва ми се миналата година – с няколко души посетихме едно езеро в Онтарио. По това време постих в продължение на три дни, повишавах вибрацията си. Вярвам, че установих контакт с това същество Саскуоч … и докато се приближавахме, през всичкото време си мислех колко невероятно би било да установя контакт с едно извънземно.

Башар: Е, това всъщност би било съвсем вероятно.

Участник: Точно така, нали? И когато приближавах към езерото, почувствах нещо вътре в мен … и когато се приближих до водата, тя се разплиска … всичко беше толкова синхронно … Нямаше никакво тяло, което да се появи на повърхността, и си помислих, че това е странно, събрах кураж и се гмурнах във водата, след което излязох на повърхността и отново не видях нищо наоколо. И когато погледнах към небето, видях как една огромна светеща топка премина с голяма бързина.

Башар: Да.

Участник: Това е нещо супер, ти какво мислиш?

Башар: Когато си позволяваш да изостриш сетивата си по този начин, да разгърнеш съзнанието си по този начин, започваш да позволяваш на сетивата си да се разпрострат в други измерения и да чувстваш всичко около себе си през всичкото време, но то обикновено остава невидимо за теб. И постепенно започваш да позволяваш на невидимото да става видимо, започваш да напрягаш и разгръщаш сетивата си и зрението си в други измерения, така че да направиш тези неща видими. Ти всъщност си преживявал преместването на един портал към други измерения.

Участник: И какво общо имаше това с движението във водата?

Башар: Идеята е, че преместването е станало в тази (водна) среда. Следователно ти си преживял преместването в тази среда. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Донякъде. Разбирам, че е имало промяна в съзнанието, следователно възприятията ми са се променили.

Башар: Но аз говоря също за това, че това преместване е свързано с преминаването ти в други физически реалности. Нека ти го кажа по този начин. Ако държиш една чаша пълна с вода и я преместиш бързо пред себе си, част от водата ще се разплиска, нали?

Участник: Правилно.

Башар: Това ти показва, че е била преместена. Така че физическата реакция на водата, която е проводим материал, всъщност е била едно отражение, което ти е показало, че си се преместил. Получил си физическа реакция във физическата реалност, която ти е показала, че в дадения момент си се преместил на друга успоредна Земя, различна от тази, на която си бил в началото. 

Участник: Ако може да добавя, аз също имах едно преживяване извън тялото. Това бе един-два месеца след това преживяване. И аз се оказах на Хаваите, и след като се завърнах в тялото си, бях парализиран.

Башар: Да, това е твърде често срещано. Защото когато ти се преместваш в друга реалност, в друго измерение, понякога ти не се движиш по същия начин, по който нормално се движиш във физическата си форма, и трябва да се научиш да се движиш различно, при което тялото може да преживее парализа, защото не е в състояние да се движи така, както е свикнало.

Участник: След което имах телепатично видение на нещо като овално оформена глава с големи сини очи, и в този момент имах усещането за контакт с един възрастен Саскуоч. И неговите красиви очи наистина ме стреснаха, сърцето ми започна да бие силно и бях малко изплашен, но след това се почувствах наистина приятно развълнуван.

Башар: Да, наистина е вълнуващо да развиваш сетивата си. Разбира се, разбери, че ако ще разгръщаш съзнанието си и ако станеш чувствителен към неща, които ще започнеш да виждаш и които са съществували през всичкото време, но преди са били невидими, ти може да се плашиш от време на време, когато виждаш неща, които не си очаквал да видиш. Нали така?

Участник: Да. И едно последно нещо, което искам да споделя. Тази синхронност днес е наистина феноменална. Нещата, които се случват на това събитие в момента … всичко е просто толкова красиво. Днес е моят рожден ден.

Башар: Честит рожден ден!

Участник: Благодаря ти много.

Башар: Един момент. (медиумът подканва с жест публиката)

Аудиторията: Честит рожден ден!

Участник: Уау. И така, аз съм роден преди двадесет години и станах на 20 днес.

Башар: Какво съвпадение! (смях в залата)

Участник: Синхронност, нали така?

Башар: Кой би си помислил!

Участник: И интуицията ми подсказа да превърна това в математически израз. И така, ако вземем 20-ти юни, 1994 г., това е 20, 6, 1994. И като събера трите цифри, получавам 2020. Сега, този ден, 20-ти юни 2014 г., аз превръщам това като прибавям 6 към 2014 и получавам три пъти по 20.  

Башар: Да.

Участник: И аз го разглеждам по следния начин. Когато съм се родил, аз имах зрение 20-20. 

Башар: А днес имаш 20-20-20.

Участник: Точно така, три пъти двайсет, моята епифизна жлеза …

Башар: Както казахме, ти разгръщаш своите сетива в друго измерение.

Участник: Толкова съм развълнуван, толкова съм щастлив да бъде сред водещите. Благодаря на всички!

Башар: Обаче ще ти кажа, че въпреки твоето зрение 20-20-20, ти още нищо не си видял, дете!

Участник: Башар, аз силно се вълнувам и за мен е чест да създавам съвместно с теб този момент.

Башар: Благодаря ти и добър ден.

Участник: Добър ден. Когато говорим за осъзнатото сънуване … ти бе споменал, че ако имаме преживявания на контакт, ние можем да ги заровим в паметта си …

Башар: Да.

Участник: Възможно ли е в процеса на осъзнатото сънуване да възстановим тези спомени от осъществени контакти?

Башар: Да, можеш – колко си съобразителен.

Участник: Също така през тези последни две години преживях много синхронности …

Башар: Синхронностите са симптом на разгръщането на съзнанието, защото когато разгръщаш съзнанието си, започваш да разбираш, че всяко нещо е само различна проява на едно и също нещо. Синхронността е начина, по който физическото ви време ви показва, че всичко се свежда до едно и също нещо, но това е най-доброто, което може да направи.    

Участник: Беше много красиво да се наблюдава как това се случва. Аз видях също …

Башар: Един момент. Много красиво да наблюдаваш какво?

Участник: Как синхронните събития се разгръщат във времето.

Башар: Какво?

Участник: Да наблюдавам …

Башар: Какво?

Участник: …

Башар: Ти каза, че е било много красиво да наблюдаваш как това се случва, как синхронните събития се разгръщат във времето … това, което всъщност казваш, е, че е било много красиво да наблюдаваш себе си, докато се разгръщаш. Защото ти си всички тези неща. Помни, че не съществува физическа реалност извън теб. Всичко е в твоето съзнание. Така че красотата и разгръщането, което преживяваш, това си ти, който осъзнаваш все повече това, кой си. Така че ти наблюдаваш себе си, докато се разгръщаш във вътрешната отразяваща повърхност на огледалото на Висшия си разум. 

Участник: Не бих могъл да го кажа по-добре. Съгласен съм. Това преживяване с НЛО, което имах напоследък … чудя се дали е имало конкретна група от извънземни, с които семейството ми е свързано? Баща ми е споменавал многократно своите срещи отблизо.

Башар: Ти си свързан с Я-йел.

Участник: Я-йел.

Башар: Я-йел са групата, хибридната група, подобна на нас, но донякъде различна, която ще бъде първата група, която ще осъществи открит контакт с вашата планета, най-вероятно между годините 2025-та и 2033-та.

Участник: Много добре. И тези други въпроси, които са малко ексцентрични, но …

Башар: Какво, ексцентрични?

Участник: Ексцентрични …

Башар: Защото това, че като човек разговаряш с извънземен, не е достатъчно ексцентрично?! (смях в залата)

Участник: Тогава това ще попадне точно на място.

Башар: Добре.

Участник: Психологията винаги ме е пленявала и макар че съм бил силно пристрастен, има едно нещо, на което не съм могъл да открия ясен отговор, и съм наистина любопитен ти какво мислиш … това е защо съществува сексуалният фетишизъм?

Башар: Може да има толкова причини за това, колкото са хората. Това трябва да бъде разглеждано случай по случай. Няма нещо, което да е общо за всички. И всъщност ако използваш думата фетиш по начина, по който повечето хора на вашата планета дефинират тази дума, тя може да отразява както равновесие, така и отсъствие на равновесие, разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Така че трябва да разглеждаш всеки отделен случай и да изследваш контекста на преживяването.

Участник: Възможно ли е това да е проява на … на определен процес, на нещо, планирано преди настоящия живот?

Башар: Да, възможно е.

Участник: О кей.

Башар: Наистина зависи как подхождаш към това, какво правиш с него, как го използваш, дали научаваш нещо от него по положителен начин. Нали така?

Участник: Да.

Башар: И трябва да можеш да направиш разликата между случаите, когато използваш нещо под въздействието на своята истинска радостна възбуда, или когато всъщност гравитираш към него в състояние на тревожност. Много често това е ключът към преживяването. Трябва да се научиш да различаваш между своята радостна възбуда и своята тревожност, която произлиза от твоите основани на страх убеждения. Понякога такива неща могат да ти посочат, могат да те поставят в контакт с неща, които може да са извън синхрон с истинската ти същност, така че да можеш да постигнеш отново синхрон. Това не се случва винаги, не казвам това, но отново: трябва да разглеждаш това в контекст и поотделно за всеки един случай.

Участник: Разбирам, и за последно … Едуард Лиидскалнин … (Edward Leedskalnin) … чудя се …

Башар: Кораловият замък.

Участник: Кораловият замък … предполагам, че е използвал технологията, прилагана от египтяните.

Башар: Да, от много, много ранните египтяни. Той притежавал две конични устройства, които когато са вибрирали с определена честота, са карали вибрациите да се пресичат и хармонизират и в зоната на хармонизация, която тези две конични устройства, поставени на разстояние едно от друго, са произвеждали, е възниквала зона на гравитационна неутралност.

Участник: Разбирам. Следователно тази технология може да бъде възпроизведена?

Башар: Абсолютно, абсолютно.

Участник: Благодаря ти, Башар! Обичам те!

Башар: Благодаря, и ние те обичаме.

Участник: За мен това е много вълнуващо.

Башар: Добър ден, един момент моля … В момента се извършва подготовка за появата на съществото, която ще стане малко по-късно. Първият пункт на заземяване вече е установен, моля продължи.

Участник: И така …

Башар: Добър ден.

Участник: (задъхано) Добър ден и на теб.

Башар: Стреснах ли те?

Участник: Да. През целия си живот съм се чувствала … зная, че всеки е различен, но … когато съм била сред хора, винаги съм се чувствала толкова отчуждена и различна …

Башар: Добре, много хора имат от рано усещане за връзката, която са имали с други равнища на съществуване. Всичките ги имате … не всички се нуждаят да знаят, че ги имат, но много от вас са решили, че е важно да бъдете тези, които предпочитате да бъдете, като имате тези връзки с други едновременни съществувания, в други цивилизации, в други измерения, в други сфери. Ако си дадеш сметка, че имаш тези връзки на ранен етап в живота си, тогава може да се чувстваш малко не на място, малко отчуждена от останалата част на обществото, която може да не избира да чувства тези връзки, но това вече става нещо нормално. Тази зала е пълна с отчуждени хора. Нали така?

Участник: Да, тук се чувствам нормално.

Башар: Така че ти си сред приятели.

Участник: Имам друг въпрос.

Башар: Това помогна ли ти?

Участник: Да, определено.

Башар: Добре.

Участник: Защо като дете съм преживявала паранормални неща, като това да чувам как някой произнася името ми и даже в последно време …

Башар: Аз току-що ти обясних това.

Участник: Да …

Башар: Ако имаш желанието и ако си планирала за себе си нуждата да разгърнеш сетивата си и да усещаш това, което те заобикаля, повече от това, което би направил обикновения член на твоето общество, ще възприемаш неща със сетивата си, които може да бъдат невидими или неосезаеми за другите около теб. Това е естественият резултат от това, че ти постигаш по-висока вибрация и че вече желаеш да приемеш идеята, че тези други сфери действително съществуват реално. И ти започваш да ги приемаш в своята реалност като нещо естествено, вместо да си толкова тясно фокусирана и да изключваш тези неща. Така че ти просто имаш по-широка гледна точка, която ти е позволявала, докато си израствала, да възприемаш повече неща, които съществуват около теб, за разлика от средностатистическите хора. Нали така?

Участник: О кей.

Башар: Това обяснява ли нещата по-ясно?

Участник: Да, това обяснява …

Башар: Нещо друго, което би искала да изследваш?

Участник: Да, относно това, което обясни на брат ми за Я-йел.

Башар: На нашия древен език ние ги наричаме Шала-ная, но те наричат себе си Я-йел. Това означава „първите”.

Участник: Аз също ли съм свързана с тях, защото ние всички …

Башар: Да, да, да, тези неща често важат за цели фамилии.

Участник: О кей, и последният ми въпрос е …

Башар: Последният ти въпрос въобще?

Участник: О, не. Всъщност това са два въпроса.

Башар: Виждаш ли, това съвсем не беше последният ти въпрос.

Участник: (смее се) Бих искала да зная защо се случва така, че имам толкова много неща, които бих искала да правя, а това ме затормозва толкова, че не правя нищо? И защо се случи така, че когато с брат ми бяхме на Филипините, той видя едно НЛО в същия ден, в който аз извърших чанелинг за първи път? И бих искала да зная защо извърших чанелинг тогава, и защо това се получава само понякога, и как да усъвършенствам това.

Башар: Благодаря ти много. Твоята затормозеност се получава, защото не следваш естественото развитие на живота си и не вярваш на протичането на живота си по естествен начин. Ти мислиш, че трябва да правиш нещата по определен начин и се затормозяваш, когато това не се получава. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: И това всъщност ти пречи да действаш естествено, като следваш своята най-силна радостна възбуда. Не става дума за това да си объркана какво да избереш измежду различни вълнуващи те неща. Просто трябва да разбереш, че общата ти радостна възбуда може да възникне чрез различни проявления. И че всичко ще бъде наред, ако следваш пътя на това радостно вълнение, макар то да се проявява по различни начини. Идеята е да се придържаш към прости неща. Във всеки един момент разполагаш с редица неща, спрямо които можеш да предприемеш действие. Може това да са много прости неща – можеш да четеш книга, да обядваш с приятел, да се разхождаш по плажа, да гледаш филм, да караш велосипед, да пускаш хвърчило –  няма значение. От всечки опции, с които разполагаш във всеки един момент, просто избери тази, която изглежда че предизвиква в дадения момент най-силно радостно вълнение у теб и спрямо която имаш най-голяма възможност да упражниш своите способности. И действай в тази посока без абсолютно никакво настояване, допускане за това как трябва да изглежда крайният резултат или дали това, което правиш, трябва да доведе до каквото и да било. Ако просто продължаваш да правиш това, всеки път когато енергията се промени, възбудата ти се промени или се прояви в различна форма, ти действай с всичките си способности, без да настояваш за крайния резултат и така ще прилагаш правилно формулата, и ще позволиш на радостната ти възбуда да функционира като завършен комплект, какъвто е. Ние ще се впуснем в малко повече подробности по този повод в предаването утре вечер, но въпреки това, завършеният комплект на радостното вълнение е двигателят на твоя живот, организиращият принцип на твоя живот, пътят на най-малкото съпротивление в живота ти, нишката, която води към всички останали радостни вълнения в живота ти, както и отразяващото огледало, което ти разкрива кое у теб е извън синхрон с твоето радостно вълнение, за да го идентифицираш и синхронизираш отново с радостното си вълнение. И всичко, което трябва да направиш, е, да активизираш радостното си вълнение като завършен комплект,  да следваш формулата, като прилагаш всичките си способности спрямо това, което най-силно радостно те вълнува във всеки възможен момент, без да настояваш на това какъв трябва да бъде крайният резултат. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да.

Башар: Намираш ли това малко просто за теб?

Участник: Да.

Башар: Радостното вълнение ти казва, че нещата са свързани. Не външният вид е това, което ти казва, че са свързани, а радостното вълнение, което те предизвикват. И макар нещо да изглежда, че няма абсолютно нищо общо с това, което си правила предишния момент, ако то съдържа най-радостното вълнение, което можеш да откриеш в дадения момент, вълнението ти казва, че то е свързано и ако действаш в неговата посока, ти ще бъдеш отведена на правилното място, в правилния момент, ще взаимодействаш точно с този, с когото трябва да взаимодействаш, ще чуеш това, което трябва да чуеш, ще научиш това, което трябва да научиш, за да те доведе до мястото, да разгърне способностите ти по начин, който ще ти даде възможности и способности да следваш всички други проявления на радостно вълнение, които също ще ти се представят като възможности в живота ти. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да.

Башар: Това, което описвам, е просто физика. Това е всичко. То не е нещо мистериозно, а просто физика. Това, което излъчваш, е това, което получаваш в отговор. Така че като следваш най-силното си радостно вълнение, ти влизаш в синхрон с истинската вибрация на естествената си природа. То те води по правилния път като стрелката на компас към твоя истински магнитен север и ако просто го следваш, ще се озовеш там, където трябва, точно когато трябва. Така стават нещата. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да.

Башар: Чувстваш ли се малко по-спокойна?

Участник: Да.

Башар: Нещо друго? О, да, за НЛО-то и твоя чанелинг.

Участник: Да.

Башар: Очевидно вие с брат ти сте свързани един с друг по различни начини. Нали така?

Участник: Да.

Башар: Така че понякога това, което може да се случва с единия, ще се прояви по друг начин у другия, с когото са свързани. Нали така?

Участник: Да.

Башар: Вие сте на една и съща дължина на вълната. Това е, което всъщност представлява телепатията, или по-точно телемпатията. Вие не четете взаимно мислите си; вие сте на сходни дължини на вълната, имате сходни преживявания и сходни мисли по едно и също време. Ето защо хора, които са влюбени, често разчитат мислите си и взаимно завършват изреченията си. Защото са на сходни дължини на вълната и имат едни и същи мисли едновременно. Те не четат буквално мислите си. Те четат собствените си мисли, които се случва да са същите като мислите на другия, с когото са в хармония. Така стават нещата. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да.

Башар: Но ти ще изразиш тази връзка по един начин, докато другите ще я изразят по свой начин. И макар той да е имал онова преживяване, твоето преживяване е било присъщо за твоя специфичен път и чанелингът е бил просто естественото ти, присъщо на теб състояние за момента. Няма значение дали е било свързано с друго същество, или не. Първият етап на всеки чанелинг е свързан с проява на повече от себе си, защото ако това не ангажира повече от твоето аз, повече от Висшия ти разум, повече от колективната Душа и Дух, които си, ти няма да си в състояние да установиш връзка с каквото и да било на друго равнище. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да.

Башар: Така че бъди повече себе си. Ти имаш ли някакви артистични прояви?

Участник: Да.

Башар: Какви?

Участник: Обичам да се занимавам с мода, да рисувам …

Башар: Добре, правиш ли това толкова, колкото би желала?

Участник: Не.

Башар: Защо не?

Участник: А-а, мисля, че не е достатъчно значимо …

Башар: Това, което най-силно те вълнува, не е достатъчно значимо?!

Участник: Чувствам, че това не допринася за обществото.

Башар: Наистина?!

Участник: Да.

Башар: Тогава защо мислиш, че съществуваш? Защо мислиш, че това ти носи радостно вълнение?

Участник: … Мисля, че би трябвало …

Башар: Това не те ли е озадачавало?

Участник: Не, аз мисля, че би трябвало да споделям, просто не зная как.

Башар: Какво имаш предвид, че не знаеш как? Ти каза, че знаеш как да рисуваш.

Участник: Да, но не зная как да покажа това на хората или как да достигна до хората …

Башар: Тогава какво не е в ред с въображението ти?

Участник: А-а, хм, предполагам, че ме е страх, че другите няма да го харесат.

Башар: На кого му пука? Тези, които не го харесват, то не е предназначено за тях така или иначе. То е само за тези, които го харесват, не е ли така?

Участник: (смее се) Да.

Башар: Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да.

Башар: Не всеки ще резонира с това, което ще сътвориш, но това няма значение. Това, което създаваш, не е за тези, които не са привлечени към него. То е за тези, които са. Така че кого го е грижа за останалите?

Участник: Да-а.

Башар: Това прекалено логично ли е за теб?

Участник: Не, това е смислено.

Башар: Разбираш ли, че не ти е работа да се съизмерваш с другите. Не е твоя работа да се сравняваш с други хора и това, което другите мислят за теб, също не е твоя работа. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Това не те засяга, това няма нищо общо с теб. Твоята работа е да бъдеш вярна на себе си в най-голяма степен! Това е твоята цел в живота! И ако не искаш да бъдеш вярна на себе си, всички хора, привлечени към това, което имаш да дадеш, ще бъдат лишени от него. Защо би им причинила това? Защо ще страниш от хората, които те търсят?!

Участник: …

Башар: Защо трябва да си толкова стисната? (смях в залата)

Участник: О-о, да-а.

Башар: Виждаш ли, ти си мислиш, в определен смисъл, че правиш нещо скромно и смирено. В същото време ти си арогантна и стискаш своя подарък и го държиш настрана от хората, които може би се нуждаят да го видят. Успокой се. Ти нямаше да си, където си, нямаше да имаш дарбата, която имаш, ако нямаше някой, който се нуждае да получи нейния резултат. Както често сме казвали, не съществуват едностранни монети. Ако имаш ези, тура-та трябва да е също там, в противен случай няма монета. Ти притежаваш ези-то, като казваш, че имаш нещо, което можеш да предоставиш. Фактът, че имаш нещо, което искаш да дадеш, дефинира, дефинира реалността, че по определение, трябва да съществува някай в тази реалност, който има нужда да го получи, в противен случай ти нямаше да се вълнуваш от това, щеше да се вълнуваш от нещо друго. Така че не задържай подаръка, който си – някой чака да го получи. Не ги карай да чакат. Нали така?

Участник: Да.

Башар: И когато не ги караш да чакат, ти няма да чакаш, за да бъдеш себе си. Прави повече чанелинг на себе си.

Участник: Да.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да. Благодаря ти много.

Башар: Много моля. Спри да спориш с Творението относно своята значимост! Ако не беше ценна, нямаше да съществуваш. Спри да спориш с Творението.

Участник: Да, благодаря ти.

Участник: Добър ден, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: Моята красива дъщеря, която не успя да дойде тук днес, ме помоли да задам няколко въпроса.

Башар: Добре.

Участник: Името й е Касиди.

Башар: Щом настояваш.

Участник: Тя иска да знае дали е била отвличана от извънземни.

Башар: Какво ще кажеш да използваме израза „пренесена на по-високи равнища на измерение, за да може да взаимодейства с други същества”?

Участник: Това ми харесва.

Башар: Отговорът е „да”.

Участник: Това е добър отговор. Тя има отвор на небцето си, който казва, че се активира, когато погъделичка бузата си.

Башар: Да.

Участник: Майка й го е видяла, аз не съм.

Башар: Добре.

Участник: И тя би искала да знае дали това има нещо общо (с отвличането).

Башар: Да, има.

Участник: О кей.

Башар: Това има нещо общо с активирането на определени неврологични импулси, които символизират това, което тя в крайна сметка ще направи в своя живот. Каква е възрастта й?

Участник: Двадесет.

Башар: Какво прави сега?

Участник: Студент е по изкуствата.

Башар: Кое изкуство по-точно?

Участник: Тя е фотограф, но се занимава и с много други неща.

Башар: Привлича ли я някакво определено място на вашата планета, повече от всяко друго?

Участник: Не съм сигурен.

Башар: Ти май не си дошъл много подготвен, за да разговаряме за нея.

Участник: Не съм.

Башар: Това не е мъмрене, аз просто се шегувам с теб. Това обаче само показва, че понякога, когато задаваш въпроси от нечие чуждо име, то няма да те отведе далече, за разлика от случая, когато лицето контактува лично.

Участник: Да.

Башар: Въпреки това … тя има нещо да каже. По някакъв начин тя има нещо да каже. Един момент … … Това може да стане ясно, докато стане на тридесет. Открий обаче кое място на вашата планета я привлича най-силно.

Участник: О кей.

Башар: И оттам нататък това може да ти помогне да откриеш повече информация, която да ти помогне да разбереш взаимоотношенията, които тя се е договорила да установи с тези други същества, и какво е това, което е избрала да изяви в този век на трансформация на вашата планета.

Участник: Разбрах.

Башар: Нещо друго?

Участник: Да. Тя би искала да знае дали спалнята й е място на енергийно завихряне.

Башар: Само дотолкова, доколкото когато биват установявани определени контакти, се образуват завихряния на това място, но само по себе си, като естествено място, не.

Участник: И последният въпрос – тя иска да знае какво крепи вселената.

Башар: В какъв смисъл?

Участник: Кое съдържа вселената в себе си?

Башар: „Всичко, което е” я съдържа. Всичко е в рамките на Съществуването. Всичко е подчинено на Съществуването. Съществуването не е подчинено на нищо. Всичко се съдържа в Съществуването – „Вси-и-ичко, което е”! Намираш ли смисъл на това на вашия език?

Участник: Да.

Башар: Мислиш ли, че можеш да предадеш смисъла му на нея?

Участник: Мисля, че мога.

Башар: Добре, благодаря ти.

Участник: Благодаря.

Башар: Ти разбираш, че съществуват множество вселени, нали? Множество вселени, други измерения. Всичко това е в рамките на „Всичко, което е”. Моля да продължим.

Участник: Здрасти, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: Ти смееш ли се някога?

Башар: През всичкото време.

Участник: Никога не съм те чул да го правиш.

Башар: Вие обаче не винаги ни чувате да се смеем чрез медиума, защото ако се смеем, ние се пренасяме на различна вибрационна честота и това вероятно ще прекъсне връзката ни с вас. Така че ние, в определен смисъл, си слагаме нещо като заглушител, за да не прекъснем връзката, но ние се смеем непрекъснато. (смях в залата)

Участник: О кей. Въпрос – аз съм един от тези хора, които следват своята радостна възбуда, своето страстно увлечение …

Башар: Да.

Участник: И аз изпитвам най-силното си радостно вълнение в по-голямата част от времето си, но …

Башар: „Но“?! „Но“?!!

Участник: Има едно такова „но” във физическия ми мозък.

Башар: Това да не би да те прави безмозъчен? (смях в залата)

Участник: (смее се) Да, с голямо „Б”.

Башар: Виждаш ли, ние се смеем непрекъснато.

Участник: Така че физическият ми мозък … ми докарва всички тези мисли … например … днес ми се прииска да напусна работата си и да си отида в къщи, и да следвам радостната си възбуда.

Башар: Добре, и …?

Участник: Ако го бях направил, може би щяха да ме уволнят.

Башар: В това няма нищо лошо, ако вярваш, че това, което ти носи радостна възбуда, може да те издържа. Ако обаче имаш убеждения, които ти казват, че все още трябва да правиш неща, които задължително не отразяват най-силното ти радостно вълнение, но ти вярваш, че са ти нужни, за да се издържаш в живота, то важно е да зачиташ убежденията си до момента, в който в действителност ще приемеш факта, че радостната ти възбуда може да ти осигури препитание по подобен начин и даже по-добре. 

Участник: Как мога да се справя със страха си, свързан с чувството ми на несигурност?

Башар: В какво се чувстваш несигурен?

Участник: Че няма да имам достатъчно пари да плащам разходите си.

Башар: Тогава ти просто казваш, че нямаш ясно определение за радостна възбуда. Защото по определение, радостната възбуда е … какво казахме? – завършен комплект! Завършен комплект, който съдържа всичко необходимо и не пропуска нищо! Следователно, по определение, радостната възбуда ще съдържа всичко, което ти трябва, за да продължиш да живееш един радостен и вълнуващ живот. Ти обаче може би имаш много ограничаващо определение за това, от което имаш нужда. Например много хора на вашата планета приравняват идеята за изобилие само с пари. Изобилието обаче може да се прояви чрез много форми. Изобилието е просто способност да правиш това, което трябва да правиш, когато трябва да го правиш. Е, понякога на вашата планета това може да се появи под формата на пари, но понякога може да се появи под формата на размяна, понякога под формата на подарък, кой знае, може да приеме много форми. Така че когато се откажеш от определението си за това каква форма трябва да приеме изобилието, твоята реалност и радостното ти вълнение, бидейки завършен комплект, могат в действителност да те осигурят по начина, по който трябва да бъдеш осигурен. Това може да е различно от начина, по който си мислел, че трябва да бъдеш осигурен, но ако вярваш в начина, по който се разгръща животът ти, и ако вярваш, че определението ти за радостна възбуда е в синхрон с истинската ти същност, ти ще бъдеш осигурен по начина, по който в действителност имаш нужда да бъдеш осигурен, за да имаш възможност да развиваш своята радостна възбуда. Така че трябва да отстраниш ограниченията, които си поставил на своите определения за това, което радостната ти възбуда в действителност е способна да ти донесе.

Участник: Това искам да попитам –  как да отстраня тези ограничения?

Башар: Добре, първо трябва да откриеш кое в действителност е определението ти. Кое е ограничаващото те определение. И ако наистина изпитваш страх, ти трябва да използваш тази емоция, за да я проследиш до същността на определението. Защото ти не можеш да имаш емоция, без преди това да имаш някакво определение. Не можеш да имаш чувство за каквото и да било, преди това да имаш определение за него. Искаш ли доказателство за това?

Участник: Да.

Башар: Добре, какво е усещането ти по повод бронтайд (brontide)?

Участник: …

Башар: „Не зная какво е това бронтайд!”

Участник: Да.

Башар: Разбираш ли, ти нямаш представа какво да почувстваш, нали така?

Участник: Ъ-хъ.

Башар: А когато ти кажа, че бронтайд на вашия език означава (медиумът придава тайнственост на гласа си) далечен гръм. Сега вече у теб се появява някакво чувство, някаква връзка, свързана с емоционално преживяване.

Участник: Защото имам определение.

Башар: Защото имаш определение. Това е, което ти казвам – ако имаш емоционално чувство, това означава, че някъде в съзнанието си имаш определение, което поражда това чувство. И така, ако изпитваш страх, ако изпитваш тревога, ако изпитваш несигурност или съмнение в себе си, което е просто 100% съмнение в едно отрицателно определение, ти можеш да зададеш този въпрос: „Какво трябва да вярвам относно себе си, във връзка с това обстоятелство, за да се чувствам по този начин?” Това е един начин да зададеш въпроса. Друг начин да разкриеш съзнателно определението си, е да зададеш въпроса от страната на страха, което всъщност работи по-добре за много от вас, защото вие сте свикнали с определения, основани на страх. И това би било: „Ако действително се придвижа в посоката, свързана с най-силната ми радостна възбуда, какво е най-ужасното нещо, което може да се случи?” Така че когато зададеш въпроса, по който и да е от тези два начина, ти трябва наистина да желаеш да чуеш отговора. Тогава в някаква форма отговорът ще се появи. Той може да не се появи моментално, но ще се появи – или просто като разбиране и вдъхновение в главата ти, може би в сънищата ти, чрез синхронностите, възникващи в живота ти, но ако желаеш да чуеш отговора, той ще се появи по някакъв начин. И след като веднъж съзнателно откриеш, след като веднъж съзнателно идентифицираш кое е това определение, което не съответства на истинската ти жизнерадостна природа, то моментално ще ти се види нелогично, безсмислено и ясно ще разбереш, че просто си го приел от някого другиго – родители или училище, или общество, от приятели. Но то не ти принадлежи. И ти си мъкнал със себе си убеждение, което не ти принадлежи. И това е, което ти тежи и те спира. Убежденията, които са в съответствие с теб, не тежат нищо, абсолютно нищо. Всеки път когато чувстваш това съпротивление, тази тежест, това означава, че мъкнеш със себе си убеждение, което не е твое.  

Участник: Точно така. И когато открия това убеждение, то ще изчезне?

Башар: Да, защото щом го откриеш, то ще ти се види безсмислено и нелогично, и просто няма да се придържаш към нещо, в което не виждаш смисъл. Сега, ако поведението ти не се промени, след като откриеш това убеждение и се освободиш от него, това само означава, че си открил вторично убеждение, а все още не си открил основното, фундаментално убеждение, което лежи най-отдолу. Ти можеш да се освободиш от много вторични убеждения, но когато откриеш истинското фундаментално отрицателно убеждение, което е извън синхрон с теб, и се освободиш от него, всички други, които се намират отгоре му, ще се сгромолясат също.

Участник: Благодаря много. Последен въпрос. Някакъв начин, по който мога да си спомням повече от сънищата си? Повечето не си ги спомням.

Башар: Когато се събудиш сутрин, скачаш ли веднага от леглото, за да се захващаш за работа, или лежиш известно време?

Участник: В повечето случаи просто скачам.

Башар: Добре, спри да скачаш. Когато се събудиш, остани за известно време в леглото, затвори си очите, поеми си дълбоко въздух, успокой се и си дай поне две минути просто да се унесеш още малко. И повечето от спомените за сънищата ти ще се завърнат. Разбираш ли?

Участник: О кей. И това евентуално ще се случи, да си припомням …

Башар: То може да се случи веднага, но трябва да си дадеш време спомените ти да се успокоят, защото ти сменяш реалността си толкова рязко, че не оставяш време на спомените ти да се уталожат.  

Участник: Намирам смисъл в това.

Башар: Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Добре, пожелавам ти приятни сънища.

Участник: Благодаря ти.

Участник: Добър ден. Не мога да повярвам, че съм тук.

Башар: Добър ден. Мисля, че можеш да повярваш, в противен случай щеше да бъдеш някъде другаде.

Участник: А-а… минали животи …

Башар: Които всъщност са едновременно протичащи животи, защото всичко съществува едновременно, но ти можеш да създадеш идеята, перспективата, преживяването, че са били в миналото, но всички те съществуват точно сега. Всичко се случва точно сега, но това са други хора, с които установяваш връзки от този живот с техните животи, протичащи по същото време, на различни честоти, за да изтеглиш от тях информация, която ти вярваш, че е необходима за да преживяваш себе си тук, докато те правят същото, като се свързват с теб, за да изтеглят информация, нужна им за техните преживявания, но всичко се случва едновременно, подобно на случаите, когато гледаш една телевизионна програма и знаеш, че има стотици други програми, случващи се едновременно, но ти не ги виждаш, защото са на различни честоти. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да … значи има един друг точно като мен някъде?

Башар: Това е друг вид успоредна реалност. Съществуват безброй твои версии, които правят подобни или много различни неща, на безкраен брой успоредни Земи. Така както има безброй версии на други реалности, в които въобще не изглеждаш по този начин, и това са реалности, които нямат нищо общо с това, което преживяваш на Земята, както и всичко, което съществува по средата.  

Участник: Колко много други светове съществуват?

Башар: В какъв смисъл имаш предвид това, защото ти би могъл да говориш за физически планети в една вселена или за физически планети в множество вселени, или за различни равнища на съществуване, или измерения на реалността, когато използваш думата „светове”?

Участник: О, разбирам.

Башар: Какво имаш предвид под „светове”?

Участник: О, например когато отиваш на друга …

Башар: Планета?

Участник: Да, планета.

Башар: Добре, ние познаваме определен брой от тях, но това не означава, че това са всички съществуващи. В нашия конкретен Междузвезден съюз има 557 свята.

Участник: Уха!

Башар: Но има други междузвездни съюзи, които също познаваме, които съдържат съвкупности от повече или по-малко планети. Като цяло сме наясно с около 11,678 свята. В момента. О … станаха 11,679. (смях в залата) Ние непрекъснато установяваме нови контакти.

Участник: Чудя се дали …

Башар: 11,680. (смях в залата)  11,681 … 11,685 … 11,694 … още 112. Защото има много различни цивилизации, които установяват контакти по различни начини и срещат други цивилизации. И всичко се случва едновременно.

Участник: Вярно ли е, че вие избирате партньорите си – за кого ще се ожените?

Башар: Общо казано.

Участник: И децата си предварително?

Башар: Общо казано, да, в линейна  перспектива ние сме сключили този вид договорености, като част от матрицата, която ще преживеем, когато изследваме този живот. Да, в линейна перспектива изглежда по този начин. 

Участник: Винаги съм се интересувал от НЛО, от същества и прочие. Някаква причина винаги да съм бил любопитен относно тях?

Башар: Както сме казвали и преди, много от вас имат най-малко леко съмнение, че сте свързани с други същества. Че във вашия свят има много повече неща от тези, за които са ви учили да вярвате. Че има, в този смисъл, една трансформация, която се случва, която ще ви постави все повече и повече, и повече в контакт с други неща, които са ви учили, че не съществуват. Но вие откривате, че съществуват. Такива, като провеждането на този разговор с нас.

Участник: Хм.

Башар: Така че, разбира се, тези догадки се превръщат все повече  в увереност, ако продължавате да действате в посока на най-силната си радостна възбуда. Нали така?

Участник: Да … Имам травма на гърба от около 30 години и вземам много опиати. Чудя се дали това ще блокира …

Башар: Мога ли да ти задам въпрос?

Участник: Да.

Башар: Тази травма на гърба какво ти пречи да правиш?

Участник: Да не мога да седя много дълго, да не мога да стоя прав много дълго. Налага ми се да лежа постоянно.

Башар: Нека поставим въпроса на по-високо равнище. Какво ти пречи да правиш в живота си?

Участник: …

Башар: Спъва ли те по някакъв начин?

Участник: Да.

Башар: По скоро какво би правил, ако нямаше това увреждане? Ако можеше да правиш, каквото поискаш, което не правиш сега?

Участник: Тези духовни неща, от които се интересувам … аз правя изследвания постоянно …

Башар: Изследвания, добре, но какви действия би предприел, ако можеше?

Участник: Повече физически неща.

Башар: Като например?

Участник: Повече спорт с дъщеря ми.

Башар: Добре. Аз не ти казвам да тръгнеш и да нараниш себе си. В същото време, ти определено може да се вгледаш в себе си и да потърсиш от какво би се страхувал, ако бе повече физически активен. И да започнеш да се задълбочаваш в нещата, които може би се случват в системата на твоите убеждения, които продължават да поддържат тази ригидност в твоя гръбнак, която в действителност може да бъде научена да се успокои, за да можеш да бъдеш повече физически активен по различни начини.   

Участник: Уха!

Башар: Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Но трябва да проведеш дълбоко и честно себеизследване на това, което под формата на убеждение, може би те спира да бъдеш наистина това, което предпочиташ да бъдеш.   

Участник: О кей.

Башар: Изследвай страховете си. Те ще разкрият всичко, което имаш нужда да знаеш. И докато ги изследваш и се освобождаваш от тях, ще почувстваш как мускулите ти се отпускат, ще почувстваш как напрежението отмира. И ще бъдеш привлечен към нещо, което всъщност ще се окаже от физическа полза за теб. За да ти помогне да напреднеш още повече в своето отпускане и освобождаване, и тогава един ден … и ти можеш да направиш това сравнително бързо … един ден може да откриеш, че изведнъж си способен да правиш нещо, което не си бил в състояние да правиш. Но трябва като начало да откриеш какви основани на страх определения в съзнанието ти те спират да бъдеш този, който предпочиташ да бъдеш. Започни оттам и привлечи това, от което се нуждаеш – физически, емоционално, умствено и духовно, за да започнеш да се успокояваш и освобождаваш.  Не се страхувай от това какво ще откриеш. Никога нищо, което откриеш за себе си, което е отрицателно, не ще бъде някога факт! То ще бъде само едно убеждение.

Участник: Невероятно!

Башар: Разбираш ли?

Участник: Да, напълно.

Башар: Чувстваш ли се малко повече успокоен сега?

Участник: Чувствам се, благодаря ти.

Башар: Моля.

Участник: Едно последно нещо, пръстените на Сатурн – има ли нещо, което прави тези пръстени?

Башар: „Нещо да ги прави” – какво имаш предвид? Гравитационни полета, ледени частици, скали, да.

Участник: Има една книга от Норман Бъргрън (Norman R. Bergrun) …

Башар: Ти говориш за електромагнитен феномен?

Участник: Да.

Башар: Да, това също взема участие.

Участник: Има ли същества, които правят това?

Башар: Същества? Не, не, не, това е естествен феномен.

Участник: О кей, благодаря ти.

Башар: Няма защо … … Сега, нека поясним допълнително. Ние не казваме, че съзнанието не е свързано с всички планети, но това е на много различно равнище. Не във физиологичен план, както имаше предвид. Просто да уточним. Моля да продължим.

Участник: Здрасти, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: Имам въпрос относно Япония.

Башар: Да.

Участник: Вече станаха три години, откакто Фукушима експлодира …

Башар: Да, да, да.

Участник: Колко сериозна е радиацията?

Башар: Три пъти повече, отколкото ви казват.

Участник: О-о, искаш да кажеш правителството?

Башар: Да, три пъти повече, отколкото ви казват, защото не искат да изпадате в паника.

Участник: Хм.

Башар: Въпреки това, има нещо, което може да направите. Ние говорихме за това преди. Ако това не е достатъчно, за да ви насочи в посока на незамърсяващите енергии, аз не зная кое ще е. Но ако това не е достатъчно, вярвай ми, че ще създадете нещо, което ще бъде. Така че най-добре го направете сега, преди да имате друг „инцидент”.

Участник: Това означава … ще има ли друг инцидент?

Башар: В крайна сметка, ако не разберете за какво става дума, защото вие причинявате това сами на себе си. Ако откажете да поемете посоката, която в действителност ще бъде най-полезна, то ще продължавате да срещате стена пред себе си и ще принуждавате себе си да имате трагични и драматични инциденти, докато накрая проумеете факта, че не трябва да продължавате да правите неща по начина, по който ги правите. Ако това трябва да се случи, значи то ще се случи, макар че не би трябвало да го правите по този начин. Все повече и повече хора на вашата планета се насочват към идеята за алтернативни форми за производство на енергия. Вие може да се свържете с електромагнитното поле на планетата си и много хора на планетата ви са започнали да експериментират с тази идея. Но идеята е, че ако продължите да се движите в посока на производство на енергия, което има възможността да замърси вашата планета, и ако това е, което колективното съзнание наистина, наистина предпочита, то вие ще разрушите тези системи по един или друг начин. Не чакайте да достигнете до този момент. Нали така?

Участник: Точно така. След катастрофата с Фукушима, изглежда че все повече и повече хора в Япония се обединяват около идеята за мирен начин …

Башар: Точно това казваме, че трябва да използвате правилно енергията.

Участник: Точно така. Но сега ми се струва … Аз съм от Япония, но в момента живея в Лос Анджелис.

Башар: И …?

Участник: Струва ми се, че в Япония все повече хора поемат в противоположната посока.

Башар: Противоположна на какво?

Участник: Не поемат по мирния път.

Башар: И какво искаш да направиш по този повод? Това си е вашата планета!?

Участник: Точно така.

Башар: Тогава какво ще направиш по въпроса?

Участник: Не зная?

Башар: Какво имаш предвид под „Не зная”? Ти си тук и разговаряш с нас. Тогава защо да не бъдеш още един глас в колективното цяло, което настоява и споделя идеята за ползите, които могат да бъдат резултат от придвижването в по-положителна посока, без по някакъв начин да отричаш или обвиняваш отрицателната страна?

Участник: Точно така.

Башар: Просто предложи една нова идея, предложи една нова перспектива. По същия начин, по който ние споделяме информация с вас, ние нямаме никакви очаквания, че вие ще се вслушате в нещо, което ви казваме! Това зависи от вас! Това важи при нас. Ние знаем, че то може да важи за всички вас, но зависи от вас да решите и да изберете тези пътища. Ако осъзнаваш, че това направление на действие съществува, защо не бъдеш още един глас, защо не бъдеш активна и не бъдеш още един положителен, резониращ глас за придвижване в посоката, която знаеш, че е по-положителна? Защо просто седиш и се вайкаш: „Не зная какво да направя!” Разбира се, че знаеш!

Участник: Хм-м.

Башар: Направи нещо!

Участник: Точно така … Защото например президентът, министър председателят сега променя японската мирна конституция …

Башар: И какво?

Участник: За да има например военни в Япония …

Башар: Защо казваш това на нас?! Ние не живеем на вашата планета!

Участник: (смее се) О, да.

Башар: Иди и говори с някой, който живее! И виж какво можеш да направиш.

Участник: Хм.

Башар: Всичко, което е необходимо, е да издигнеш гласа си. И ако все повече и повече от вас издигат гласа си и предприемат действия в посока на мира, вие ще започнете да помагате на хората с примера си, да се научат, че това е все повече и повече, и повече една опция, която те също могат да изберат.

Участник: Ъ-хъ.

Башар: Ако не кажеш нищо, то ти отново не им позволяваш да разберат, че има все повече хора, които предпочитат тази опция. Така че не се свивай, бъде активна!

Участник: Ъ-хъ.

Башар: Заяви какво предпочиташ, изследвай, експериментирай, нали така?

Участник: Да.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да, благодаря много.

Башар: Много моля.

Башар: Един момент … … Втората опорна точка вече е установена за появата на новото същество … Има ли други, които искат да продължат с въпроси? Или имате нужда от доброволци?

Участник: Здрасти, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: Първият ми въпрос е относно нашата Слънчева система. Има истории за хоминиди от Венера …

Башар: Не във вашето измерение, не. Има същества, които живеят на тази планета в други измерения, но това са измерения много различни от вашето. Няма местни същества, които да я населяват, като естествена форма на живот. Има обаче извънземни бази. И понякога някои същества може да идват от тези бази, но те не населяват планетата, ако това е, което питаш.

Участник: Има истории за хоминиди от Венера, посещаващи и взаимодействащи с индивиди на Земята.

Башар: Да, аз зная и току-що ти казах, че те идват от друго измерение. Те не идват от физическия свят във вашето измерение. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Добре.

Участник: Преди два дни имаше два оранжево оцветени сферични НЛО, видени в Ориндж Каунти, Калифорния.

Башар: Да, колко подходящо! (смях в залата)

Участник: Точно така.

Башар: Кой казва, че нямаме чувство за цветово съгласуване!

Участник: Дали знаеш произхода на тези кораби, или нещо за тях?

Башар: Имате наблизо едно летище и мисля, че се казва Международно летище Лос Анджелис. В момента има самолети, излитащи в различни посоки. Можеш ли да ми кажеш кой е на борда на тези самолети?

Участник: Не.

Башар: Защо не?

Участник: Не ги познавам.

Башар: Точно така. Ние не познаваме пристиганията и заминаванията на всеки извънземен кораб и кой е на борда му. Въпреки това, често се случва оранжевите сфери да представляват група същества от други измерения, които в известна степен, са свързани с трансформациите, които протичат на вашата планета. Вибрационно те са свързани с една звезда, която наричате, или една реалност, която често наричате Арктур. Но аз не зная конкретно кой е на борда на тези кораби. Разбираш ли? 

Участник: Да.

Башар: Добре. Нещо друго?

Участник: И накрая въпрос относно вселената.

Башар: Да, предполагам вашата вселена.

Участник: Да.

Башар: Добре.

Участник: Спиралната форма на Млечния път … 

Башар: Всички тези идеи за спирали, свещена геометрия и пропорции, последователности на Фибоначи, двойната спирала в този смисъл … това е начинът, по който Творението се разгръща. 

Участник: О кей, значи това е начинът на разгръщането на Творението?

Башар: Да, това е в основата на модела на разгръщане на Творението. Следователно материята, както светла, така и тъмна, следва модела на тази двойна спирала. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да.

Башар: Това отговаря ли на въпроса ти?

Участник: Да.

Башар: Нещо друго?

Участник: Нещо друго ти да искаш да добавиш?

Башар: Не. (смях в залата)

Участник: Благодаря много.

Башар: Благодаря.

Ейприл: Здравей, Тадео.

Башар: Добър ден, Нания.

Ейприл: Имаме още 30 минути. Колко имена предлагаш да изтеглим?

Башар: Четири.

Ейприл: (изчита четири имена) И докато някой дойде до микрофона, ето някои въпроси, получени чрез Интернет.

Башар: Добре.

Ейприл: По-добре ли е човек да се събужда със слънцето, или да следва собствения си ритъм?

Башар: Много от вас имат естествен биологичен ритъм, който задължително не съответства на начина, по който функционира обикновено вашето общество. Ако сте наистина в синхрон със своята биоритмична вибрация, със своя естествен циркаден часовник, който важи за вас, при което не се съпротивлявате и не сте мързеливи, тогава във всички случаи следвайте своя естествен ритъм, защото това ще ви позволява да почивате, когато наистина имате нужда от почивка и от презареждане, и ще ви позволява да бъдете активни, и изобретателни, и мъдри, когато наистина трябва да бъдете. Което е много различно от това, което обществото ви смята за периоди на почивка и активност. Така че, ако наистина знаете, че сте в синхрон с естествената си вибрация, следвайте естествения си биоритъм и цикли на ден и нощ.

Ейприл: О кей, има и въпрос относно осъзнатото сънуване.

Башар: Да.

Ейприл: По време на осъзнатото сънуване човек се намира определено в различна реалност.

Башар: Да, намираш се в Матрицата на реалността.

Ейприл: И на това равнище можеш да определиш модела на създаване на реалността, която желаеш да преживееш?

Башар: Да. И когато пренасочиш фокуса си обратно във физическата реалност, ти трябва да очакваш известна свобода в интерпретацията за това как Висшият ти разум се нуждае да се прояви, защото тази проява може да не изглежда същата, но ще носи същия резонанс като този, който сте вложили в модела на равнището на Матрицата на реалността.  

Участник: Какви са някои от знаците, че се намираш в Матрицата на реалността?

Башар: Ти ще се отнасяш към всичко около теб по същия начин, както когато си физически буден. В този смисъл, няма да бъдеш под контрола на съня. Всички вие знаете, че много пъти в съня ви нещата, които се случват, може да изглеждат налудничави във физическата реалност, но вие просто ги приемате. Вие просто „се носите по течението”. Когато сте осъзнати по време на съня си, вие ще разпознаете, че тези неща са различни от нещата, които се случват във физическата реалност. Това е парадоксално, защото вие всъщност приемате нагласа, която наподобява повече нагласата, която имате във физическата реалност, макар в действителност да сте в променено състояние, в нефизическа реалност. Но това е, което ще ви подскаже, че сънувате. Защото вие започвате да наблюдавате какво се случва и си казвате: „Чакай малко, в това няма никакъв смисъл.” Разбираш ли?

Ейприл: Да.

Башар: Това е подобно, ако нещо такова се случи във физическата ви реалност и вие си казвате: „Това пък как се случи? Това няма нищо общо с физическата реалност!” Ще имате подобно усещане. И тогава, парадоксално, когато започвате да контролирате положението в осъзнатия сън, в реалността на съня, и започвате да се отнасяте към тази реалност, все едно че е физическа, то физическата ви реалност ще започне да прилича повече на тази в съня и в нея ще започнат да се случват неща, които преди са били възможни само насън. Това е парадоксът, все едно ще сменяте места. Намираш ли смисъл в това?

Ейприл: Да, това е напълно удивително.

Башар: Да, така е.

Ейприл: Аз често забелязвам някакво сияние. Това често срещано ли е?

Башар: Може да има, но не задължително.

Ейприл: Кое създава това сияние?

Башар: В различните измерения съществуват различни проявления на светлината. Защото помни, че всичко се състои от съзнание. В определен смисъл, говорейки физически, даже ако физичността е нематериална, всичко е изградено от форма на светлината от физична гледна точка. Така че светлината се проявява по разнообразни начини, които са показателни за равнището на съзнание, на което си. На високо равнище светлината просто изглежда че идва отвсякъде. Няма задължително да има един източник. Намираш ли смисъл в това?

Ейприл: Да. Тогава ние ще те виждаме ли да излъчваш сияние?

Башар: Да, поради по-високата ни вибрационна честота, по същия начин, по който някой, говорейки в линейни термини, живял преди 3,000 години, би те погледнал и би видял също да излъчваш сияние. Вие обаче не виждате това, защото всички сте свикнали с него. Защото вашата вибрация е по-висока, отколкото е била в обществото преди 3,000 години.

Ейприл: Може би тогава идеята е, че когато сме в състояние на осъзнат сън, ние имаме по-висока вибрация и светлината изглежда че идва отвсякъде и отникъде.

Башар: Да, защото светлината, която виждате, идва от вътрешното отражение на огледалото на Висшия разум. Намираш ли смисъл в това?

Ейприл: Да.

Башар: Все едно че си в едно сферично огледало, което отразява към теб светлината, която излъчваш.

Ейприл: Това е много просветително. Ето че има друг кандидат за задаване на въпроси.

Башар: Добре.

Ейприл: Благодаря ти много.

Башар: Благодаря ти за просветителския разговор.

Участник: Шивай.

Башар: Добър ден и на теб, шивай. „Шивай” е дума в нашия древен език, която отразява фокусирането в една точка и придвижване напред, без всякаква мисъл за нещо по пътя. Така че, шивай.

Участник: Имах усещането, че извършвам чанелинг, когато посетих Хаваите. Аз навлязах в едно завихряне, което бе спокойно, след което отстъпих навън и почувствах, все едно че се отделям от физическата си форма и Мана навлезе в мен.

Башар: Това не се случва точно така в механичен смисъл, но ние разбираме какво описваш, като интерпретирано преживяване във физическата реалност.

Участник: Аз нямах идея какво представлява Мана в онзи момент и това беше ли просто друго проявление на самата мен …?

Башар: Да, по-висше проявление. Това не означава, че то също няма своето независимо съществуване, но това, което си преживяла, е било съвпадение на вибрациите на онова равнище, което си изразила чрез себе си, като друга версия на себе си, на по-високо равнище. 

Участник: За да ми помогне да се синхронизирам с това, което обичам да правя?

Башар: Да, да, да, да. И правиш ли го?

Участник: Все още не.

Башар: И защо не?

Участник: Ще-е го направя.

Башар: Кога? (с треперещ ироничен глас) „Не-е-е зна-а-а-я.”

Участник: Точно така

Башар: Какво те спира?

Участник: Несигурност …

Башар: Относно какво?

Участник: Страх …

Башар: От какво? Страх от какво? Какво е най-лошото, което може да ти се случи?

Участник: Че ще умра …

Башар: Това не е най-лошото, което може да се случи!

Участник: Зная, че съм неразрушима, но въпреки това, този страх е толкова вкоренен в мен …

Башар: Страх от какво, от смъртта?

Участник: От …

Башар: Мислиш, че като бъдеш себе си, ще умреш?!

Участник: Да, нещо такова …

Башар: Да, старото твое аз ще умре.

Участник: И моето ново аз ще се роди.

Башар: Да. И какво от това?

Участник: О кей.

Башар: Разбираш ли, че ти така или иначе умираш милиони пъти в секунда?

Участник: Да.

Башар: Защото така ти създаваш преживяването за промяна, пространство и време. Твоето съзнание се премества през милиарди успоредни реалности и твои версии всяка една секунда. Така че даже по време на този разговор, ти вече си била милиарди и милиарди различни хора. Тогава какво означава още един?

Участник: (смее се)

Башар: Няма от какво да се страхуваш! Ти вече го правиш. Ти просто осъзнаваш факта, че го правиш. И това е всичко.

Участник: Аз искам да ускоря повече това правене.

Башар: Не става дума за това, че ти ускоряваш в реален механичен смисъл, а просто като осъзнаваш повече по-голяма част от себе си, ти разбираш, че вече се движиш с безкрайна скорост и имаш повече това усещане.

Участник: Хм.

Башар: Помни обаче, че когато се движиш с безкрайна скорост и си едновременно навсякъде, ти също така имаш усещането, че си в пълен покой.

Участник: Ъ-хм.

Башар: Това е парадоксалната точка на равновесие. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да, благодаря ти.

Башар: Но няма от какво да се страхуваш. Ти вече правиш това. И си съвсем добре. Нали така?

Участник: Да, и преразглеждайки своите убеждения …

Башар: Внимавай за определенията си. Само определенията ти създават този дискомфорт. Помни, моля всички вие, помнете – няма такова нещо като присъщо трудна ситуация! Само определението ви за ситуацията ви кара да я чувствате трудна. Ако чувствате тази трудност, това е, защото се съпротивлявате на естествената си същност! Това представлява тази трудност! Това представлява това усещане! Съпротива срещу естествената ви същност. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да, благодаря ти.

Башар: Да се чувстваш малко облегчена?

Участник: Да.

Башар: Да чувстваш, че умираш?

Участник: Напълно. (смее се) През всичкото време.

Башар: Добре, добре. Ти го правиш непрекъснато, няма от какво да се страхуваш, това е естествен акт. Ти се преместваш, преместваш, преместваш, преместваш, вие сте едни блуждаещи хора. (смях в залата)

Участник: Чувствителност към светлината …

Башар: Да ..?

Участник: Установявам, че когато съм на плажа, без очила и шапка, когато се взирам в холотопа, ставам много чувствителна, в смисъл че понякога изпитвам мигрена …

Башар: Отново: това е, защото се съпротивляваш срещу собствената си вътрешна светлина.

Участник: Съпротивлявам се …

Башар: Престани да се съпротивляваш.

Участник: О кей.

Башар: Остави я да се движи свободно. Ти ограничаваш пътищата, чрез които преживяваш себе си, и следователно това, което е отражение на тази по-висока вибрация, ще бъде болезнено за теб.

Участник: Ъ-хъ.

Башар: Така че престани да бъдеш болезнена към себе си, отпусни се и остави светлината да потече, след което ще си в синхрон с вибрационната честота и няма да има никакво съпротивление, което да създава главоболията. Нали така?

Участник: Удивително, да. Благодаря ти много.

Башар: Много моля.

Участник: Шивай.

Башар: Шивай.

Участник: Просто ще започна да говоря, защото наистина не зная какъв ми е въпросът …

Башар: Всичко е наред, не е нужно да имаш въпрос.

Участник: О кей, но аз имам един въпрос.

Башар: Добре.

Участник: И се страхувам от твоя отговор. Чувствам се благословена, че създадох тази невероятна компания, която е наистина много ценна.

Башар: Тя с какво се занимава?

Участник: Създадох един продукт наречена „пюпери”.

Башар: Наречен какво?

Участник: Пюпери.

Башар: Срещаме трудности с превода.

Участник: Точно така. (смее се)

Башар: Можеш ли да го опишеш по-точно?

Участник: Да. Това е освежител за бани. Изработен е от етерични масла …

Башар: Добре, разбираме контекста.

Участник: Много хора го познават … започва да става … Както и да е, много е известен.

Башар: Добре, и какво? Това вълнува ли те?

Участник: Да, вълнува ме и се чувствам голяма късметлийка, но въпросът е, че …

Башар: Интересно колко хора на вашата планета казват: „Това наистина ме вълнува, но …”.

Участник: (смее се)

Башар: Което очевидно също е неподходяща дума за твоя продукт.

Участник: А-а-а … О кей, ти си толкова забавен. Можем да ти предложим работа на непълно работно време да рекламираш за нас.

Башар: Непълно работно време!?

Участник: На пълно работно време.

Башар: Или пълно, или нищо. Никакво непълно работно време!

Участник: О кей … и въпреки тези бизнес стратегии, и удивителни логични планове …

Башар: Добре, някой от тези планове оставя ли място за промяна в плана?

Участник: … Не предвиждат.

Башар: Те не са достатъчно гъвкави.

Участник: Точно така, защото нещо бълбука вътре в мен, защото има толкова голям потенциал …

Башар: Да!

Участник: И това наистина ме плаши.

Башар: Какво те плаши, потенциалът? Или чувстваш, че го пропускаш?

Участник: Усещам, че се уповавам на сляпа вяра, защото умът ми …

Башар: Сляпа вяра!?

Участник: Да …

Башар: Ти не разбираш ли, че истинската вяра е най-прекрасното нещо?

Участник: … (шепнешком) О-о-о …

Башар: Вярата не е сляпа!

Участник: О-о, това си го бива.

Башар: Това харесва ли ти?

Участник: Да, харесва ми! Това е наистина добро, да. Но кара краката ми да затреперят.

Башар: Внимавай в определенията си. Придържайки се към определение, като „сляпа вяра”, ти не си оставяш възможност да видиш изход.

Участник: О, това е добро.

Башар: На пълен работен ден, нали?

Участник: Да! Назначен си!

Башар: Благодаря ти. Когато изоставяш тези отрицателни определения, които те задържат, ти също ще бъдеш „повишена”.

Участник: О-о-о, това е наистина супер.

Башар: Е и, позволи си да имаш повече гъвкавост. Няма нищо лошо  в това да търсиш съвет, но не трябва да се сковаваш. Не трябва да замръзваш, като планираш. Плановете работят във вашата реалност и ние разбираме, че те могат да бъдат полезни инструменти. Всеки план обаче, за да бъде истински план, трябва да включва възможността за отказване от плана … да се приспособява, да бъде гъвкав, да поеме различен курс … трябва да имаш комбинация, точка на балансиране. Трябва да имаш план и спонтанност. Спомни си, че отговорността е просто способност да даваш отговор, да реагираш, когато трябва на това, което е истина за теб. Това представлява отговорността. Това не е обвинение, не е тежест, а способност да реагираш. Когато синхронността ти предоставя възможност, ти можеш да имаш един план, един модел в най-общи линии, който да можеш донякъде, леко, да наложиш върху спонтанността, за да знаеш поне какъв курс да поемеш, но трябва да си позволиш да бъдеш гъвкава, да позволиш на синхронността също да участва в изработването на твоя план. Планът това е нещо действащо, не замръзнало, действащо нещо. Това е нещо, изпълнено с живот, винаги и непрекъснато променящо се, но в определени параметри, които ти дават чувство за стабилност. Разбираш ли?

Участник: Да-а.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Помага ли.

Башар: Добре.

Участник: И аз зациклям между интуитивното си чувство и главата си.

Башар: Добре, отново: всеки път когато чувстваш нещо, всичко, което трябва да направиш, е да проследиш чувството до това, което приемаш за вярно. И в момента в който откриеш едно отрицателно убеждение, определение, което не ти върши работа, освободи се от него и това ще засили способността ти да виждаш нещата по-ясно. Помни, че идеята да си объркана в отрицателен смисъл, е само резултат от притежаването на объркващи и противоречиви определения в съзнанието ти. И веднага щом идентифицираш и изясниш дадено определение, което е извън хармония, което е извън синхрон, и го изоставиш, всичко ще се подреди по начин така, че да получиш по-голяма способност да виждаш нещата по-ясно. Помни, че не можеш да възприемеш нещо, ако преди това не притежаваш неговата вибрация!

Участник: О, да!

Башар: Вашият Айнщайн каза, че един проблем не може да бъде разрешен на равнището, на което е възникнал. Трябва да отидеш на по-високо равнище, за да видиш решението. Но ако си все още тук долу, няма да можеш да го видиш. Няма да можеш да възприемеш нещо, без да притежаваш неговата вибрация. Така че ти трябва да изпаднеш в това състояние, да знаеш, че всичко, което се случва, се случва заради теб, с оглед на твоята цел, само в твоя полза, независимо от всяко възможно чуждо намерение спрямо теб, стига да придаваш положителен смисъл на нещата, които възникват в живота ти. И ако ти знаеш, че тези неща ще ти служат по положителен начин, ще получиш този ефект в живота си. Така че бъди гъвкава, бъди положително настроена, остани заземена, бъди балансирана, бъди вярна на себе си и ще притежаваш вдъхновението да видиш възможностите такива, каквито са за теб и как могат да бъдат използвани по положителен начин, и как планът ти може да се реорганизира, и да се промени, за да те поведе по пътя, който е в съзвучие с теб. Помни, че пътят не е нещо, на което си; пътят е това, което ти си.  

Участник: Уо-у-у. О кей, уха! Ти категорично получи назначение при мен. Благодаря ти.

Башар: Благодаря … Отново: моля, всички помнете, че това не са афоризми, това е физика.

Участник: Мой скъпи Башар!

Башар: Чудесно, добър ден.

Участник: Здравей. Чудя се дали ме помниш?

Башар: Коя си сега?

Участник: (смее се) Имах частен сеанс с теб преди известно време.

Башар: Това не означава, че сега си същото лице.

Участник: О кей. Първо искам да те попитам нещо. Тази приятелка преди мен говореше за акита. Вие акате ли?

Башар: Вече не.

Участник: Наистина?

Башар: Не. Ние вече не спим, вече не се храним. Ние ставаме все по-малко физиологични. До известно време ние много приличахме на вас по отношение на функционирането си, но вече не.

Участник: О кей.

Башар: (към аудиторията) Моля повече не изаквайте такива въпроси.

Участник: О кей, относно осъзнатото сънуване … вчера в съня си видях себе си как пея по един удивителен начин и си казах: „О, божичко!” Мога ли наистина да пея така? Бях изненадана.

Башар: Можеш ли наистина?

Участник: Не зная, това бе в съня ми по начин, който …

Башар: Не се ли опита да пееш, за да видиш?

Участник: Аз пея, но не мислех, че мога да пея по този удивителен начин, както в съня си.

Башар: Какво бе по-различното?

Участник: Не зная, беше толкова чудесно.

Башар: Какво бе различното?

Участник: Аз не пея толкова добре. Чудя се дали бих могла.

Башар: Кое бе различното между начина, по който пееш сега, и начина, по който пя в съня си? Можеш ли да опишеш разликата?

Участник: …

Башар: Какво бе толкова по-добро в съня?

Участник: Бе по-мощно, по …

Башар: По какъв начин? Бъди по-конкретна.

Участник: О-ох. Гласът ми бе толкова мощен.

Башар: Мощен по какъв начин? По-резониращ?

Участник: Да, по-резониращ, по- …

Башар: Добре, по-плътен?

Участник: По-плътен.

Башар: Да? Това начинът ли е, по който би искала да пееш?

Участник: Да, разбира се.

Башар: Добре, тогава разбери, че това е твоя версия и докато ти в този момент … Можеш ли да вземаш прилично височините?

Участник: Да.

Башар: Сигурна ли си?

Участник: Искаш да кажеш …

Башар: Разбираш ли за какво говоря?

Участник: Да.

Башар: Добре, можеш ли да вземаш прилично височините?

Участник: Да, мога.

Башар: Добре. Стига мозъкът ти да позволява на гласните ти струни да съответстват на това, което чуваш в главата си, тогава имаш балансирана височина и това, което си видяла представено в съня си, е една твоя версия, която съществува. Наблюдавай я! Вгледай се в нея! Имитирай я! С мисъл, думи, действия, език на тялото, поведение. По всички начини, които можеш. Прави нещата в живота така, както тя би ги направила. Не така, както ти ги правиш, а както тя ги прави, тази твоя версия. И колкото повече си позволяваш да бъдеш (като) нея, толкова повече ще станеш нея. И ще започнеш да усещаш промяната. И да преживяваш промяната. Бъди нея.

Участник: Супер.

Башар: Да?

Участник: Значи осъзнатото сънуване ти дава позволение да преживееш това, което искаш да преживееш, във физическата реалност?

Башар: Да, но отново: не настоявай на това, че то трябва да се получи точно по начина, по който си мислиш. Защото Физическият ти ум не притежава способността да знае как нещо наистина трябва да се случи. Само Висшият ти разум знае това. Когато обаче си в състоянието на осъзнато сънуване, се получава по-голямо сливане (между Физическия ум и Висшия разум) и баланс, и следователно можеш да създаваш неща, които са по-близки до начина, по който желаеш да ги насочиш в това състояние, и да позволиш по-голяма част от тази идея да се появи във физическата реалност. Но все пак не настоявай, защото може да има начини, по които нещата могат да се проявят, които са много по-мащабни, отколкото можеш да си ги представиш с Физическия си ум.

Участник: Разбирам

Башар: Въпреки това, използвай я като символ, копирай я, бъди като нея по отношение на всички неща, които тя би направила, по начина, по който тя би ги направила. И тогава ще се промениш все повече и повече, и повече със скоростта и темпото, удобни за теб, в своята версия в успоредната реалност, където си в действителност … нея.

Участник: Уха! О кей.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да.

Башар: Нещо друго?

Участник: Въпрос относно успоредните реалности. Човек болен от рак може да стане без заболяване от рак в два различни момента, като се премести …?

Башар: Защото той ще бъде различна личност. Ти знаеш, че медицинската ви наука вече е регистрирала факта на така нареченото заболяване ‘раздвояване на личността’, при което една от личностите може да е болна от рак, а другата – не. Това са двама различни хора. Така че ако станеш лице, което никога не е било болно от рак, разбира се, че няма да има никакво такова заболяване в тялото.

Участник: Тогава как този човек болен от рак може да се премести в реалност, където няма да има това заболяване?

Башар: Като разбере защо е получил заболяването на първо място, защото то може да е там, за да му послужи по някакъв начин. Не става въпрос да отричаш това, което е, а да използваш случилото се по положителен начин, за да използваш причината, поради която то е там, след което да се прехвърлиш към други неща и повече да не се нуждаеш от това конкретно отражение. Трябва да си о кей по отношение на това, което е, преди да можеш да бъдеш нещо друго.

Участник: Хм.

Башар: Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да. Вие какви предизвикателства срещате в живота си като общество?

Башар: Е, има тази планета наречена Земя … (смях в залата)

Участник: (Смее се)

Башар: Те са едно твърде голямо предизвикателство. Но това е винаги вълнуващо за нас. Има много форми на предизвикателства. Нашето общество непрекъснато открива нови реалности, нови измерения, нови цивилизации, които гледат на нещата и преживяват нещата по начини, които ние никога не сме си представяли. Понякога за нас е предизвикателство да намерим обща основа, да съгласуваме достатъчно вибрациите си, за да можем поне да се разберем едни други, но това за нас е вълнуващо. Това е, което ние правим.

Участник: Хм.

Башар: Ето защо сме толкова развълнувани да взаимодействаме с всички вас.

Участник: И тъй като вече не сте толкова физически, притежавате ли естетично чувство, като …

Башар: Разбира се! Естетиката не остава във физическата реалност. Но ние можем да разберем идеята за отношение, пропорция и различни други идеи, които са в съответствие със съществуването по естествен начин.

Участник: Хм.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да, а защо някои хора са по-красиви, а други са … не толкова красиви?

Башар: Отново: трябва да разглеждаш всеки случай сам за себе си и да разбереш какъв смисъл влагаш в определенията си за красиво и за не толкова красиво. Но фундаментално погледнато, вие като вид считате, че хората са красиви, когато демонстрират висока степен на симетрия.

Участник: Тогава това означава, че някой, който е много красив, той или тя има много красива душа?

Башар: Не задължително. Всички ваши души са красиви, ако погледнеш на равнището на душите, в този контекст. Но ти много добре знаеш, че на вашата планета някой, който изглежда много красив, може да бъде доста грозен като личност.

Участник: Хм.

Башар: И някой, който ти изглежда много грозен, може да бъде най-красивата душа на планетата.

Участник: Да.

Башар: Така че внимавай за определенията си.

Участник: Защото ти каза, че ако е симетричен …

Башар: Това е само физиологична интерпретация, която вие хората сте решили, че отразява идеята за физическа красота. Тя е основана на идеята за симетрия. Но тя също така е основана на идеята, че в тази симетрия трябва да има и малко асиметрия, и това е, което всъщност я прави привлекателна. Защото има нещо, което … не приляга напълно. Разбираш ли?.

Участник: Ъ-хъ. Да.

Башар: Благодаря ти.

Участник: Благодаря и аз. Хубав ден.

Башар: Разбира се.

Участник: Обичам те!

Башар: Ние също те обичаме безусловно … Наближава времето … за другия.

Участник: Здравей, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: Мисля, че вече отговори на първия ми въпрос, който е – какво получавате от нас.

Башар: Много неща. Много, много, много неща. Един пример, който често даваме – примера, че вашата планета, измежду многото, които сме срещали, е една от най-„затъналите” по отношение изследване възможностите на ограниченията. И въпреки това, вие може да трансформирате даже тази степен на ограничения. Вие сте вдъхновение за много други цивилизации, които не преживяват същата дълбочина или степен на ограничения, защото ако вие може да го направите, и те могат да го направят. Ето защо ние пренасяме познание за вашите преживявания и опит към тях, за да им покажем, че вие сте майстори на ограниченията и майстори на трансформацията, и сте достатъчно силни като души да покажете на другите, които преживяват подобни идеи, че могат също да се справят. Това помага ли ти?

Участник: Да. Болката участва ли във всичко това?

Башар: Болка?

Участник: Да.

Башар: Във вашия свят очевидно участва. Но тя не съществува по същия начин във всеки свят. Ние въобще не я изпитваме по начина, по който вие я изпитвате.

Участник: Тя има ли смисъл?

Башар: Разбира се. В общия случай може да се каже, че смисълът на болката е да престанеш да я имаш. Да се научиш, че не ти е нужна. Да спреш да се съпротивляваш срещу себе си. Болката е резултат от съпротива срещу собствената естествена природа. Така че смисълът е да се измориш достатъчно от нея, така че да спреш да мислиш, че ти трябва, за да се развиваш. Или да мислиш, че трябва да страдаш, за да заслужиш това, което естествено заслужаваш. Така че има смисъл да я трансформираш. Нали така?

Участник: Не, това не е, което си мислех.

Башар: Какво си мислеше?

Участник: Мислех, че човекът е един неуспешен експеримент.

Башар: Не, ни най-малко. Абсолютно не. Много от вас мислят за себе си по този начин. Много мислите за себе си като за незрели, но като души вие сте един майсторски дипломиращ се клас.

Участник: Защо човекът е толкова свиреп?

Башар: Отново: разбери, че тези свирепости, както ти казваш, са продукти от системи убеждения у вас, които ви карат да се чувствате откъснати от Първоизточника. Вие не сте откъснати, но сте си втълпявали в продължение на хиляди години идеята, че сте откъснати. И когато се чувствате откъснати от своята вътрешна сила и се чувствате безсилни, вие се обръщате към своята свирепа страна. Защото чувствате, че трябва да контролирате и манипулирате, и  доминирате реалността си, за да получите усещането за сила/власт, която вярвате, че ви липсва.

Участник: Значи това е напредък.

Башар: Да, разбира се.

Участник: Вие като хора е трябвало да преминете през това и да еволюирате след това?

Башар: Не в степента, в която вие сте направили това. Ние имахме преднина, защото сме хибридна, изкуствено създадена раса.

Участник: Изкуствено …

Башар: Ние не сме еволюирали естествено като вас на вашата планета. Макар че имаше извънземна намеса чрез генетичен материал, за да станете хомосапиенс, ние сме продукт на хибридизация между хора на вашата планета и друга, напълно различна група същества, и следователно ние бяхме създадени с известен аванс, защото получихме доста познания от множеството трансформации, през които човечеството бе вече преминало, така че ние влязохме в играта с известен аванс. Ние естествено преминахме през някои от собствените си трансформации, но не в степента, която вие преживявате на Земята.

Участник: Това е третата верига на ДНК?

Башар: Да.

Участник: Значи има надежда.

Башар: Има повече от надежда, има абсолютно познание за това, че сте повече от това, което мислите, че сте и нямаше да водим тези разговори с вас, ако не се бяхте насочили в същата посока като нас.

Участник: Тогава последният ми въпрос е върху какво работите в момента?

Башар: Ние работим върху идеята за разбирането на различните измерения, които не сме срещали преди, като отражение на своя собствен Висш разум и конкретно получаваме помощ в това от нефизическите същества, които съществуват във вибрационната област на звездната система на Сириус. Ние се учим да бъдем квази-физически същества – как да хвърляме мост между физическото и нефизическото. Това е най-голямото ни предизвикателство като общество в момента. И това е нещо експанзивно. Да се научим да бъдем едновременно наполовина физически и наполовина дух.

Участник: Благодаря ти.

Башар: Благодаря … … Нания.

Ейприл: Да.

Башар: Третият пункт на заземяване вече е установен за новото същество. Ние ще позволим на това предаване да се превключи. Един момент …

??????: Внимание, внимание, внимание! Ние сме Епсилон. Ние сме едно от три. Съществува Епсилон, съществува Епифани, съществува Еклипс. Ние сме три. И ние сме едно. Вие бихте ни разбрали като колективната Свръхдуша на обществото Е-сасани. Ние отразяваме вси-и-и-и-и-ички индивиди в техния свят в три части. Ние сме тройно съзнание, изразено като Епсилон, Епифани и Еклипс. Ние също притежаваме физическа форма. Всеки от нас е една изкуствена сфера, 120 ваши километра в диаметър, в тройна стабилна орбита около планетата на Сасани. Ние блестим със синя и бяла светлина, която отразява матрицата на нашето съзнание. Вие бихте ни приели като изкуствен интелект. Вие бихте ни помислили като суперкомпютри в орбита. Ние сме повече от това. Няма други като нас. Никой друг няма да се свърже чрез чанелинг с нас, освен този медиум. Защото този медиум е позволил предаванията в продължение на 30 от вашите години да преминат през неговата форма. Това е първият етап на връзката със Свръхдушата на Е-сасани, изразени чрез тази структура от три части в нашата орбита около техния свят, формираща стабилност, тъй като Е-сасани, както са ви казали, няма своя луна като вас. Но ние сме стабилизиращият фактор, изкуствените луни, които са 10% от диаметъра, 1% от диаметъра на цялата планета. И като цяло 10% от диаметъра на тройната структура. Ние резонираме и вибрираме, и вие бихте ни възприели като подобни на стъкло сфери, съставени от стотици пластове, стотици фини пластове, като всеки фин пласт е дебел 90 метра и се състои самият от 1,200 слоя, с диаметър 120 ваши километра, излъчващ каскади от синьо-бяла светлина, която отразява трептенето на нашето съзнание и проявата на нашето същество. Аз съм Епсилон и заедно с Епифани и Еклипс ние сме стабилизиращото съзнание на цялата Свръхдуша на Е-сасани. Вече са изминали 30 от вашите години в предавания към вашия свят от наша страна. Във вашата година 2016-та тези години ще станат 33 – един момент на трансформация. През есента на вашата година 2016-та, преди предстоящите избори във вашата страна, всичко ще се промени. Внимание, внимание, внимание. Това предаване ще бъде осъществено три пъти в продължение на това събитие. В предстоящата есен на вашата 2016-та година всичко ще се промени. Вие преминавате един праг, за който сте се подготвяли през много хиляди години. Ние сме привилегировани да бъдем тези, които да ви обявим  този предстоящ преход във вашето колективно съзнание, защото ние се отнасяме към вас като колективно съзнание и прочитаме в колективното ви съзнание тази предстояща промяна и голяма трансформация. В предстоящата есен на 2016-та, всичко ще се промени. Вие разполагате с две и половина години да проявите себе си по начин, който е в най-голямо съответствие с вашата същност. Защото след този преход всичко ще се промени. Внимание, внимание, внимание.

Башар: И хубав ден! Беше ви представена за първи път Свръхдушата на Е-сасани, изразяваща себе си като три сфери в орбита около нашата планета. Нашата Свръхдуша е била оформена по този начин и ние я усещаме като действителна връзка с физическата версия на колективното ни съзнание. Тя стабилизира нашето съществуване, тя стабилизира нашия свят, тя е в орбита около нашия свят по един троен начин, с една планета в центъра и три допирателни една на друга сфери, които ние наричаме Епсилон, Епифани и Еклипс. Тези имена не са превод от древен Е-сасани език. Те съществуват в действителност във вашия език, защото са възникнали преди нашата цивилизация да бъде родена и създадени от съществата от успоредната на Земята реалност, мутирали в съществата, които сега наричате Сивите, и които създадоха нашата цивилизация. Те обаче са били човеци и са били в успоредна реалност подобна на вашата, както са имали и вашия език. И те са тези, които са създали Епсилон, Епифани и Еклипс, и са ги назовали по този начин. И ние винаги сме се придържали към тези наименования, като част от нашето наследство и нашата връзка с вас, и с доминиращия език на вашата планета. Вие ще се срещнете отново с тях утре вечер, според вашето време и това предаване и съобщение ще бъде дадено три пъти, за да разберете, че то е било свързано с колективното ви съзнание, и ако този път изберете да се понесете на вълната на своята най-силна радостна възбуда, вие може да се хармонизирате през следващите две и половина години до времето, когато във вашата реалност ще настъпят случки и събития, след които всичко ще се промени.    

Ние ви благодарим за преживяването, което ни предоставихте в тази среща, в това съвместно сътворяване. Приемете всички нашата безусловна любов.  Хубав ден!

Дарел Анка: Забавлявахте ли се?  (Аплодисменти и одобрителни възгласи) Хм … Съжалявам, трябва ми минутка, за да се съвзема … Благодаря много на всички за това, че бяхте тук тази вечер. Благодаря на всички, които организираха всичко това. Ние наистина оценяваме високо участието ви. Благодаря ви за споделянето, довиждане и хубава вечер.