Башар – 11.11.2011 г. – порталът към 2012 г.

(с) Превод АТИ

Водещата Ейприл Рошел: Добър вечер и добре дошли на всички. Сесията тази вечер е озаглавена: „11.11.11. – порталът към 2012”. Тя е основно предназначена да разтвори този портал във всеки един от вас, за да можете да ускорите подготовката си за приемане на енергиите, които ще се появят в 2012 г. Всъщност това е целта и на следващите две сесии в този уикенд. Сесията, която ще се състои утре вечер, е озаглавена: „По-дълбоко гмуркане в 9-те равнища на съзнанието”, посветена на структурата на съзнанието и как съзнанието изявява себе си във физическата реалност. И накрая, последната сесия в неделя, е озаглавена: „Законите за привличането и отблъскването”. В нея Башар ще представи някои нови инструменти за идентифициране и трансформиране на основните ни вярвания и убеждения, за да можем да ускоряваме своите вибрации и да постигаме по-лесно предпочитаните от нас преживявания.

Между другото, колко от присъстващите тук в залата ще се срещнат за първи път с Башар? … О, три четвърти от всички присъстващи! Толкова е вълнуващо да имаме толкова много хора от различни части на света! Това е феноменално.

Искам също така да съобщя, че от 4-ти до 11-ти март, 2012 г., аз провеждам един работен семинар с делфини в Хаваите. Това са делфини и китове, тъй като сега е сезонът на китовете. Аз провеждам това в сътрудничество с Башар, който е записал предварително свои медитации по този случай. Започваме деня с медитация на Башар, предназначена да ни подготви за общуването с делфините и китовете, и за получаване на информация от тях. След това ще бъдем заедно с делфините в океана в продължение на четири часа. Това са диви делфини. Аз плувам с тях вече 15 години и те са мои приятели. Плуването с тях е прекрасно преживяване. Те са винаги изпълнени с толкова радост. Много от тях са родени по време на тези наши контакти. Това е едно общество на делфини, свикнало да общува с хората, което се интересува от контактите си с хората. И до днес, след 15 години, те не престават да ме учудват с това, което виждам, и с това, което правят с мен. Ако се интересувате, може да се свържете с мен на адрес april@Bashar.org

Може би много малко от вас знаят това, но символично 11-ти ноември е рожденият ден на Башар. Интересно е, че едно от имената на Башар е Или (Illi), които букви наподобяват датата 11.11. Значението на „Или” на техния език е „огледало”. Това е един от основните начини, по които Башар се проявява по време на контактите си с нас – да действа като огледало за нашата енергия и като усилва нашата енергия. И като израз на нашата благодарност от контактите си с Башар, ние сме подготвили едно малко признание – няколко подбрани епизода от срещите си с него.

(Следва прожекция на тематично подбрани кратки епизоди от сеанси на Башар)

ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА

ЧОВЕЧЕСТВОТО КОПНЕЕ ДА УЗНАЕ: „САМИ ЛИ СМЕ?”

Участник: Аз съм член на SETI*). Ти знаеш ли какво е SETI?

Башар: Да, знаем.

*) SETI /Study of Extraterrestrial Intelligence/ – Институт в САЩ, който изследва космоса за следи от извънземни цивилизации, основно с помощта на радио телескопи. – Бел. прев.

Участник: Търсене на извънземни …

Башар: Ето ме! (смях в залата). Край на търсенето! (аплодисменти)

И НИЕ СМЕ ТОЛКОВА УЧУДВАЩИ ЗА ТЯХ,

КОЛКОТО СА ТЕ ЗА НАС.

Башар: Самата идея, самото понятие да живееш на една планета, е чуждо за много същества на различни равнища и в различни измерения и реалности. Те гледат на вас така, както вие гледате на тях – като на чужда форма на живот. „Как е възможно нещо да живее върху повърхността на една топка? … И да плува в един изолиран сектор на пространството?” Това е нещо много чуждо за доста същества. Разберете, че за много създания на Творението, вие сте изключително екзотични.

Участник: Когато наблюдавате човечеството, кои неща ви се струват най-забавни?

Башар: О, откъде да започнем?! Някои от учените биолози на вашата планета  казват, че използвате само малък процент от своя мозък. Ние намираме това за много забавно, защото от наша гледна точка, вие използвате 100% от възможностите на мозъка си, за да създадете впечатление, че използвате само 10%. (смях в аудиторията) Вие сте майстори на ограниченията, майстори в преструването, майстори в това да спускате пердето пред собствените си очи. Ние никога не бихме намерили причина да изобретяваме телевизията или киното. Ние просто идваме тук и ви наблюдаваме.

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

(В началото на сеанса видимо в залата се чувства земетресение)

Башар: Чудесно. Това успя ли да ви разбуди? Вече започвате да чувствате по-осезателно прехода, нали? (смях и аплодисменти)

БЛАГОДАРИМ ЗА ТВОЯТА МЪДРОСТ

Участник: Аз съм един такъв мечтател …

Башар: Какво означава това?

Участник: Мечтая да срещна истинската си любов.

Башар: Мечтаеш да срещнеш истинската си любов?! Погледни в огледалото! (смях в залата) Това е първата ти истинска любов. Как би могъл да привлечеш към себе си отражение на една истинска любов, ако истински не обичаш себе си? Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Външният свят е само едно отражение!

БЛАГОДАРИМ ЗА ТВОИТЕ ПРОНИКНОВЕНИЯ!

Участник: Много съм нервен.

Башар: А, нервен, колко вълнуващо!

Участник: Не съм свикнал да бъда пред  големи групи от хора.

Башар: Къде виждаш голяма група?

Участник: Точно тук.

Башар: О, да не се намираш насред Китай?

Участник: Не, не съвсем.

Башар: В сравнение с някои други части на вашата планета, това е сравнително малка група, нали?

Участник: Да.

Башар: Сега чувстваш ли се по-добре?

Участник: Много по-добре.

Башар: Помни, че реално ти не стоиш пред никого другиго, освен пред отражения на самия себе си. Помни, че макар да има други същества, единственият начин да ги възприемеш, е да създадеш тяхна версия в своята реалност. И така, всичко, което виждаш, е всъщност твое творение. Така че това е твоята група. Тогава от какво се страхуваш? Ако се намираш в една огледална зала, страхуваш ли се от отраженията си? „Аз съм заобиколен отвсякъде! Оу, всъщност това съм само аз самият”. Всичко наоколо си само ти … в различни перспективи, от различни гледни точки. Така че всъщност в момента ти говориш сам със себе си в едно празно помещение. (смях в залата)

С ЛЮБОВ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, БАШАР!

Ейприл към Дарил Анка: Благодарим ти, че ни даваш възможност да контактуваме с нашия прекрасен Башар! Високо оценяваме твоите способности и ти благодарим! (аплодисменти)

Дарил Анка: Благодаря! Благодаря на всички за присъствието ви тук тази вечер и единственото, което мога да добавя, е – забавлявайте се и ще се видим по-късно.

Башар: Добър ден, в този ден от вашето време, как сте всички?

Аудиторията: (аплодисменти)

Башар: Преди всичко, ние благодарим на всеки един от вас индивидуално и на всички ви заедно за съвместното сътворяване на това взаимодействие и за това, че ни дарявате с възможността да преживеем контакта с всеки един от вас по този начин. Благодарим ви също така за вашите пожелания по случай рождения ден. Те отекват дълбоко в нашите сърца. 

Датата, която вие наричате 11.11., е просто дата, която съответства на моята рождена дата в нашата реалност, макар ние да нямаме същия календар като вас. Тази дата донякъде съответства на последователността на броенето на дните в нашия свят, но макар да имаме приблизително същата продължителност на деня (това, което вие наричате 24 часа), ние сме отдалечени на по-голямо разстояние от нашата звезда, годината ни е по-продължителна и изминаваме нашата орбита за около 454 дни. Аз съм роден в това, което вие бихте изчислили като 55-тия ден от една наша нова година, която вие приблизително бихте разпознали като 3197 година, така както ние разбираме времето. Нашата реалност обаче функционира на честота, която е десет пъти по-висока от вашата. В този смисъл, датите отразяват характерната енергия на връзката между различни равнища, когато установяваме контакт с различни цивилизации. И така, докато изследваме тази енергия днес заедно с вас, и прага, през който вие самите преминавате не само по пътя на установяване контакт с нас и с други цивилизации, но предимно засега към установяване на по-добър контакт със самите себе си, в собственото си съзнание, ние ще демонстрираме тази идея за преминаване през прага и за отваряне на портали, за да позволите на собствената си енергия да се ускори и да се синхронизирате с тази вибрация на контакта – външно и вътрешно. Енергиите, които съпровождат това преминаване на прага и наклоняването на везните, докато се премествате непрекъснато през различни успоредни реалности, могат да послужат като стрелката на един компас, за да ви насочат по-категорично към вибрациите и резонанса, които отразяват реалността, която казвате, че предпочитате. И така, докато се премествате от една успоредна реалност в друга милиарди пъти в секундата, вие може да позволите на тази вибрация да ви насочва безпогрешно, по един експанзивен начин, към една поредица от реалности, които приличат повече на вида свят, който казвате, че предпочитате, за да може да изявите в самите себе си този вид необходими промени, за да видите в отраженията на външния свят повече от това, което предпочитате да бъдете, в предпочитаната от вас физическа реалност.

Нека изследваме малко по-подробно тази вибрация на 11.11.11., която се усилва експоненциално и рефлективно. Както бе вече споменато, идеята за съчетанието на тази поредица от 11-тици действа като рефлексивна енергия, тъй като физическата реалност не е нищо повече от едно отражение на енергията и вибрациите, които излъчвате. Подходящо е, под формата на символично позволение, да се опитате да усилите тези вибрации по най-различни начини. В този ден от вашето време и в това предаване ние ще ви запознаем с две позволения-медитации, две упражнения, които ще ви подпомогнат да прилагате тази енергия и да отворите тези портали по нови начини, и да създадете нови перспективи за своето съзнание, което … така да се каже … ще внесе малко повече забавления във вашия живот. Ние ще достигнем до това след малко.

Както вече бе споменато, на нашия древен език, който вече не използваме, думата illi означава „огледало” и „отражение”, и е структурирана по този начин с помощта на буквите от вашата азбука. Идеята в случая е, че когато започнете да осъзнавате, че всичко е едно отражение и когато започнете да конкретизирате това в своето съзнание, възприемането ви на физическата реалност ще започне да се променя и наистина ще започнете да преживявате много неща по един рефлексивен начин, като други версии и други аспекти на себе си, на собственото си съзнание, като истински отражения, които ви дават обратна връзка по различни вибрационни начини, по отношение на случващото се в структурата на вашата личност – във вашите емоции, мисловни навици, поведение. Когато започнете действително да виждате физическата реалност като едно отражение, вие ще започнете да резонирате по различни начини в своята личностна структура по отношение вярвания, емоции, мисли и поведение и вибрацията на тези компоненти на структурата на личността ще изведе на преден план по по-очевиден начин, по по-ясен начин, всяко нещо във вашата вибрация, което не отговаря на вибрационната честота, която предпочитате … ще го изкара на преден план от вашия несъзнателен ум и ще го предостави на вниманието на вашето съзнание, и ще ви даде повече възможности да се справите с него, да го интегрирате, да се слеете с него, да му позволите да се трансформира по начин, който му позволява да се присъедини към енергията у вас, която отразява в по-голяма степен истинската ви същност и помага при създаването на една по-рефлексивна реалност по отношение на тази истинска ваша природа.

Има много начини, по които тази идея е била описвана и преживявана от време на време във вашата реалност. Тази идея за 11.11. е била преживявана по много различни начини – енергийно, електромагнитно, физически, акустично, музикално, по различни начини във вашата история, от страна на индивиди, които разбират нейната резонираща сила, която отразява и усилва конкретна вибрация, която отразява отварянето към нови измерения на преживявания и желанието, желанието … вижте средата на тази дума (willingness = желание), illi.

Това е желанието да се отворите към нови отражения. В структурата на вашия език няма никакви случайности! Всичко е оркестрация на съзнанието. И когато изразявате това желание, вие се отваряте все повече и тази вибрация ще се излее към вас, повече от същностната ви честота ще се излъчи от вашето същество, ще резонира в света и ще се върне обратно в най-различни форми и по най-различни начини, които ви дават повече възможности да разберете и проумеете кои сте в действителност, и да се настроите и проектирате кои искате да бъдете.

Идеята също така е, че 11-тиците са успоредни линии и това също отразява преминаването през различни успоредни реалности. Идеята също така е, както сме казвали многократно, че вие се премествате между различни успоредни Земи милиарди, буквално милиарди пъти в секунда и при това толкова плавно, че даже не знаете, че го правите. Следователно не трябва да се учите да се премествате, а да се пробудите по отношение на вибрацията, която предпочитате, за да се ориентирате в тези премествания, които протичат автоматично във вас от свят в свят, от успоредна реалност в успоредна реалност, по начин, който позволява появата на последователности от успоредни реалности, които са в по-голяма степен в посоката на вашия предпочитан свят. Помнете обаче, че всяка отделна успоредна реалност не съдържа никаква промяна. Това, което наричате „промяна”, всякакъв вид промяна, представлява преживяването на преместване между различни статични успоредни реалности – също както прескачането през различни кадри на филмовата лента. Всеки такъв кадър не съдържа никакво движение. Просто всеки от последователните кадри е малко по-различен от предходния. И така, когато прекарвате светлината на прожектора през кадрите, движейки кадрите пред светлината на прожектора, вие, подобно на съзнанието си, прокарвате последователност от успоредни реалности през съзнанието си, позволявайки им да преминат през вас по начин, който създава ефекта и илюзията, и усещането, и преживяването, което наричате „движение” и „промяна”. Всъщност вие никога не променяте никаква конкретна реалност, вие винаги променяте само себе си. Докато обаче променяте себе си, вие имате преживяване на трансформация, преживяване на промяна в своето съзнание. И така, фокусирайки се върху идеята за вибрацията на 11.11.11., като начин на свързване на успоредни линии, успоредни светове, успоредни реалности, все по-силно и конкретно с помощта на тази резонираща честота, вие може да я използвате като насока, като упътване, като две успоредни водещи линии, които ще вибрират с определена честота и ще представляват пътя, по който предпочитате да се придвижвате. И възприемайки тази конкретна честота в този канал, в този проход, може да си позволите да се понесете върху тази вълна без усилия, с радост, за да не почувствате никаква болка, усилие и борба, а предизвикателства по един вълнуващ и радостен начин.

Има много начини, по които тази идея за 11.11.11., е била изявена в очевидните промени, които протичат при преминаването през различни успоредни светове, в преживяването на вашата реалност. Има много промени, които протичат в момента, и най-забележимите включват индивиди, които изразяват, най-накрая, след много хиляди години, идеята за самоовластяването, за това да не отстъпвате на други своята власт и да си я вземете обратно, да отстоявате своите исконни права, да дадете глас на своята истина и на това, което вярвате, че е важно като представа за вида свят, който искате да обитавате.

Затова виждате на вашата планета много демонстрации на индивиди, които искат смяна на властта от малцината към множеството, за да може да бъдете самоовластени индивиди и да работите в хармония с други самоовластени индивиди, защото когато всеки е пълноценен индивид, само тогава може да имате единство и хармония на вашата планета. Не е хомогенността тази, която създава единството, а възможността всеки да бъде уникалният индивид, който е създаден да бъде. Такива индивиди съдържат в себе си вибрационната честота, вдъхновението и необходимото въображение, които им позволяват да видят как те прилягат автоматично към всички други индивиди, които са верни на себе си – така както всички парчета от един пъзел прилягат едно към друго, за да формират общата картина. Ако се опитвате да имате форма, която не отговаря на тази, в която първоначално сте създадени, вие не може да намерите своето място, но ако сте в своята оригинална форма, ще прилегнете прекрасно към всички останали, за да образувате голямата картина, която поддържа всички ви. И така, вие създавате голямата картина и голямата картина създава отделните парчета. Те се поддържат взаимно в обща синергия. Това е един друг израз на идеята на тези успоредни линии, защото те функционират не само вертикално, но и хоризонтално – „както отгоре, така и отдолу”. Идеята, която ще изложим в предаването утре вечер, посветено на деветте равнища на съзнанието, ще поясни как тези успоредни равнища на съзнанието, които сте създали, за да осъществите себе си, действат съвместно и обменят енергия така, че да ви свържат с „Всичко, което е” и в същото време да ви заземят в преживяването, което наричате физическа реалност. Ние ще обясним как да използвате тези равнища едновременно по такъв начин, че да получите по-висок ефект от приложението и на останалите инструменти, които сме споделили с вас до момента.

Това, което се случва в момента на вашата планета, бива изявено и кодирано по много различни начини. То може да бъде открито даже в някои древни ваши текстове, като предвестник на вибрациите, които много индивиди са знаели, че ще настъпят. Макар до известна степен да са съществували погрешни тълкувания на много от древните ви текстове, когато определени събития се случат във вашия свят, вие може ясно да видите как те съответстват, как се проявяват успоредно едни с други в определени коментари и изрази в някои от древните ви текстове. Ако използваме само като пример това, което наричате ваша Библия, макар някои хора да са интерпретирали части от този документ по начини, които задължително не съответстват на първоначалното им намерение, въпреки това, може да видите определени мотиви, които отразяват случващото се сега. Ако вземете това, което наричате Книга 11, наречена „Царе”, и отидете на Глава 11 и стих 11, или 11.11.11., ще видите, че там става дума конкретно за предаването на властта от царете на народа.*)

*) В „Първа книга на царете” от Стария завет, съответният текст гласи: „И Господ рече на Соломона: задето това се върши у тебе, и ти не запази Моя завет и Моите наредби, които ти бях заповядал, ще изтръгна царството от тебе и ще го дам на твоя раб”. вж. http://dveri.bg/bible/oldtest.bg/11.htm. Бел. прев.

И това е, което се случва точно сега на вашата планета. Царете падат и народите се надигат.

Смисълът на това във всички случаи не е отрицателен, т.е. не съдържа идеята „ние срещу тях”. Идеята е да се разбере, че става дума за настояване, изразено с любов, отправено към тези индивиди, на които сте предали своята власт, че е вече време да върнат тази власт обратно, при което те няма да загубят властта, а само ще я увеличат, ако я упражняват в хармония с други индивиди и съвместно ще формират едно хармонично цяло, което да представлява всички. Време е да бъде отхвърлена идеята за недостиг и нищета, идеята, че няма достатъчно за всички. В този смисъл, всеки, който е верен на себе си и отразява своята истинска вибрация, ще привлече в своя живот точно това, от което се нуждае, а вие не се нуждаете от едни и същи неща. Всички не притежавате едни и същи отражения. Когато обаче сте верни на себе си, всички неща, които привличате към себе си, ще съответстват точно на това, от което се нуждаете, и ще бъдат в хармония с това, което всички останали желаят да привлекат към себе си.

И когато в неделя говорим за Закона за привличането и отблъскването, ще отидем в подробности и ще говорим за този вид позволение, и за това как може да го използвате много резултатно, за да се отървете от убеждения, които не са ваши, и да привлечете към себе си тези, които ви принадлежат. И така, този праг на 11.11.11. ще открие пред вас много различни възможности да гледате на нещата и много различни възможности за интегриране в своето съзнание, за да може плавно да се спуснете по този път по един радостен и творчески начин, при което посрещате всички предизвикателства със знанието, че те възникват, за да ви позволят да израствате като душа, като дух, като същество, по начина, по който сте избрали да проведете своето изследване в този живот. Темите, които сте избрали да изследвате, винаги се разкриват пред вас чрез предизвикателствата в живота ви, това е тяхното предназначение. Като използвате идеята за енергията на отражението, символиката на 11.11.11. и на свързаната с нея вибрация, вие ще усилите способността си да се справяте с тези предизвикателства по един много ефективен и творчески начин, за да се превърнат те в преживявания на радост, за да може да ги трансформирате и да усилите своята енергия, при което да се синхронизирате с честотата на прехода, свързан с вашата година 2012-та, защото този преход представлява буквално едно нагнетяване на вашето съзнание, което се изтласква от себе си, за да наклони везните. Това ще отразява факта, че след този повратен момент, общата енергия на вашата планета ще се промени към малко по-положителна. След това тази енергия ще започне да се усилва подобно на падащата по наклона снежна топка и може да надграждате към нея, но вие трябва да уловите тази честота, да яхнете тази вълнá, когато тя преминава през този праг, за да получите възможно най-положителния ефект в своя живот.  

И така, настройте се, за да приемете този преход като радостно преживяване, като творческо предизвикателство, като част от вашия път, а не препятствие. Няма такова нещо като спънка или препятствие, ако вие не го дефинирате по този начин.

Позволете си да преосмислите своите определения и да ги замените с други, които отразяват вашата предпочитана реалност, защото когато правите това, вие поемате пълен контрол върху себе си по начин, замислен от Творението и придавате истински смисъл на своя живот. Без вас животът е безсмислен. Вие сте направени така, че да придадете смисъл на своя живот и това е нещо, с което Творецът ви е дарил. И когато придадете на живота си смисъл, който е повече в хармония с този/тази, които/която предпочитате да бъдете, ще получите и съответните отражения в заобикалящата ви действителност.  Отново обаче помнете, че няма значение дали околният ви свят изглежда, че се променя. Важно е вие да промените отношението си към външното отражение и това е истинската промяна. Не търсете доказателства за промяната в отражението! Чувствайте промяната вътре в себе си просто като знаете, че независимо какво се случва и как изглежда, то трябва, трябва, трябва да ви служи по положителен начин. И ако се отнасяте към реалността от тази гледна точка, независимо как тя ви изглежда, вие ще разтворите пред себе си този портал и ще преминете върху гребена на вълната, ще прекарате през себе си всяко свое преживяване по начин, който причинява натрупване на резонанс в структурата на личността ви и ще ви разкрие всичко, което трябва да знаете, за да интегрирате тези енергии, които стават достъпни за вниманието ви. Всичко, което се свежда до резонанса 11.11., наподобява два успоредни камертона, които вибрират в хармония един с друг, и взаимно се усилват, усилват, усилват експоненциално. И усилвайки себе си по подобен начин, вие си позволявате да почувствате лекотата, с която може да се придвижвате в живота така, както животът преминава през вас. Разбирате ли всички това?

Аудиторията: Да.

Башар: Както вече казахме, в това предаване ние ще споделим с вас два нови инструмента, или две версии на един и същи инструмент. Сега ще ви покажем първата версия, в синхрон с определени светлинни и звукови вибрации. Преди всичко обаче позволете си да се почувствате много удобно, отпуснете се и освободете въображението си, което е вашата връзка с Висшия ви разум. Сега се опитайте да си представите това, което ще ви кажем.

Представете си, че имате едно огледало. То може да бъде голямо, малко, отделено от стената, няма никакво значение. Важно е да имате поглед към огледалото и то да има някакви очертания. Представете си, че написвате числото 11 на лист хартия и поставяте този лист пред огледалото така, че да може да виждате едновременно цифрата 11 върху хартията и нейното отражение в огледалото. Така ще виждате общо цифрата 11.11. След това се съсредоточете върху изображението 11.11., което се намира отчасти във вашата реалност и отчасти в реалността на огледалото. Позволете си сега да почувствате някакви вибрации, такива каквито предизвиква у вас цифрата 11, и й предайте тази своя вибрация. Сега си представете, че цифрата 11, отразена в огледалото, вибрира със същата честота. Докато си представяте, че вибрацията се предава от хартията върху отражението в огледалото, може също така да си представите, че самото огледало започва да вибрира с тази честота. И докато си представяте как огледалото вибрира с тази честота, представете си, че то отразява към вас честотата на реалността извън себе си. По този начин вие сте създали нещо като вибрираща обратна връзка. Вибрацията на вашата реалност, вибрацията на цифрата 11 върху хартията се пренася върху отражението на хартията в огледалото, след това върху цялото огледало, което отразява обратно към вас същата вибрация, отново, отново и отново, в затворен кръг. Позволете си да останете в тази вибрация за известно време с помощта на въображението си, като чувствате как тя преминава през вас – едно приятно, нежно, вибриращо хм-м-м-м-м-м.

Сега ще ви помоля да помислите за това огледало, да си представите това огледало по начин, който е различен от обикновената ви представа за огледало. Ние сме говорили за успоредни реалности. Сега ви моля да направите следното във въображението си. Позволете си, ако желаете, да си представите огледалото не като отразяваща повърхност на вашата реалност, а като прозорец към една действителна успоредна реалност, която съществува по същото време като вашата реалност, и където една ваша версия прави точно това, което правите в момента вие – по едно и също време. Приемете огледалото като парче чисто стъкло, през което виждате не собственото си отражение, а друга своя версия в друга реалност, която гледа към вас и прави същото едновременно с вас, защото това са две успоредни реалности. Започнете да свиквате с тази идея – че в действителност гледате през един прозорец, през един портал, през едно отвърстие и виждате една действителна успоредна реалност, където друга ваша версия прави в момента точно това, което правите и вие. Така че ако вие си докоснете носа, това прави и другото лице в другата реалност, но това не е ваше отражение, а друго лице, което прилича напълно на вас и което вижда във вас свое отражение в свое огледало. И докато приемате тази идея за двете различни реалности, може да започнете да правите различни неща, като наблюдавате вашето друго Аз в другата реалност, което е реално, независимо същество в собствената си реалност. Вие започвате да докосвате с ръце различни части на тялото си, да ръкомахате, да правите различни гримаси,  като наблюдавате другото ви Аз да прави същите неща, защото той или тя прави тези неща, според своите представи преди вас, и ви наблюдава, в своята успоредна реалност, да правите същите неща по същото време, защото вие сте в нейната/неговата успоредна реалност, вие сте неговото/нейното отражение. Позволете на тази своя представа да става все по-конкретна, все по-реална, все едно, че това наистина е един друг човек, който просто прави същото като вас, по същото време.

Докато продължавате да правите това и да наблюдавате своя двойник в успоредната реалност, който очевидно решава да прави това, което правите вие по същото време, нека въображението ви да създаде само едно малко, изненадващо различие. Може би вие докосвате носа си, а в същото време другото лице докосва окото си. Нещо е малко по-различно от преди. И вие забелязвате разликата и спирате и чувствате как един шок преминава през вас, осъзнавайки, че това е наистина една различна реалност и че отражението вече не е идентично. Подобно, но не идентично. И сега започвате да развивате тази идея, че това е наистина едно друго лице, в друга реалност, което гледа към вас с лице, което е точно като вашето, но това е неговото/нейното лице, а не вашето.

Когато все повече и повече се вживявате в идеята, че другото лице прави малко по-различни неща от вас, тези различия може да започнат да се увеличават. В определен смисъл, паралелните линии ще започнат да се раздалечават и все едно, че докато наблюдавате, вие преминавате от една успоредна реалност в друга успоредна реалност и виждате различни успоредни реалности през това стъкло, през този прозорец. Вие виждате първо малките различия, след това по-големите различия, които настъпват в този свят. Вие даже може да видите изражението на учудване и изненада върху лицата на вашите двойници, когато те виждат, че вие вече не сте тяхно отражение, а реално същество в друга реалност, което прави нещо подобно, но различно от това, което правят те. И вие може да започнете да се отнасяте едни към други като различни аспекти на една и съща душа, но намиращи се в различни реалности, преживяващи подобни неща, донякъде едновременно.

Докато създавате все повече различия между вас и вашите двойници, може да започнете да разбирате, че можете да предавате вибрационната енергия на портала 11.11. в този сценарий, все едно, че вие сте едната единица от 11, а той или тя от другата страна на стъклото, е другата единица. Така всяка двойка, съставена от вас и ваш двойник в една от успоредните реалности, наподобява цифрата 11. И всяка една от тези двойки е като камертон и вие резонирате по такъв начин, че когато предавате тези вибрационни вълни напред и назад един към друг през прозореца, вие усилвате тази енергия дотолкова, че всеки започва да си представя реалността, която би искал да види, в която би искал да живее. Изградете тази своя представа и превърнете тази успоредна реалност в истинската реалност, която предпочитате. Вижте през този прозорец всички неща, които се случват в тази реалност и които отразяват това, което вие предпочитате да преживявате и да видите в тази реалност, с помощта на този свой идентичен партньор, който сте създали в тази едновременно съществуваща успоредна своя версия в тази реалност. И нека във ваше лице той/тя види в същото време реалността, която предпочита.

И докато позволявате на реалността от другата страна на стъклото да стане пълно копие на това, което предпочитате, като знаете, че в същото време лицето отсреща прави същото за себе си, почувствайте в себе си нарастващата вибрация на 11.11. Нека тази вибрация се усилва и изпълва с енергията на радостна и трепетна възбуда, която ви обхваща при изгледа на тази ваша желана реалност, която разбирате, че съществува. Сега почувствайте как вибрациите на вашата реалност и на тази желана от вас реалност от другата страна на прозореца започват да се приближават една към друга и приближават все повече към стъклото, което започва да вибрира и резонира, след което вибрациите от двете му страни се пресичат една друга и вие усещате удара на честотата на другата реалност, докато другото лице изпитва удара на честотата на своята желана реалност. Така вие моментално разменяте тези вибрации и тези две реалности. Останете с тази представа и докато вибрациите се успокояват, вие се завръщате към идеята да виждате стъклото като огледало, което вече отразява идеалната реалност и вас в нея! Това е наистина вашето отражение, във вашата реалност, вашата вибрация, хармонизирана, синхронизирана, в една паралелна реалност. И вие знаете, че вашият двойник от другата страна изпитва същото по отношение на своята желана вибрация и реалност. И вие сте си помогнали взаимно, работейки съвместно със свой дубльор от успоредна реалност, в усилването и закрепването на вибрацията на желаната от всеки реалност. И нека сега тази вибрация бъде ваша вибрация. Опознайте я като своя вибрация. Нека отражението стане ваша реалност. Нека това бъде отражение на вашето истинско Аз. Сега погледнете отново към изписаната цифра 11 върху хартията и към нейното отражение и знайте, че всеки път когато пожелаете, като вземете в ръце този лист хартия с изписаната върху него цифра 11, и видите себе си как държите този лист в отражението си в огледалото, вие може да използвате това позволение, този инструмент, когато пожелаете да усъвършенствате своята хармонизация и синхрон с предпочитаната от вас реалност. Може винаги да използвате това, като телефонен номер, чрез който да се свържете със своя двойник в успоредната реалност. Може, когато пожелаете да поставите листа хартия до огледалото, за да виждате цифрата 11.11., и знайте безпогрешно, че двойникът ви винаги ще бъде там, от другата страна на стъклото, от другата страна на прозореца, защото той/тя прави същото по същото време и е там, за да ви помогне така, както вие може да му/й помогнете. Това е един от начините, по който може да си позволите наистина да преживеете идеята за свързващите енергии между съществата в успоредните реалности,  които взаимно си помагат да се превръщат все повече в това, което желаят да бъдат. Това е един от начините за реално усилване и закрепване на едно отношение към самите себе си, едно отношение на отражение, отношение на желание да бъдете все по-близко до истинската си същност, докато сте в услуга на други същества-дубльори и им помагате да се доближават все повече до тяхната истинска същност.

Поемете дълбоко въздух и закрепете тази енергия на 11 в себе си. Тя е ваша, използвайте я. Вие непрекъснато се премествате през различни успоредни реалности. Вие сте същества на успоредни реалности, това е вашата природа. Няма нужда да се учите как да правите това преместване, защото при вас то става автоматично. Вие само трябва да се научите да го насочвате в посоката на предпочитаната от вас вибрация. Всичко е толкова просто.

Както казахме, по-късно в това предаване ще използваме друга версия на това позволение-упражнение. В отговор на това, че се съгласихте да резонирате съвместно с нас в този ден от вашето време, сега сме на вашите услуги от нашата успоредна реалност към вашата реалност. Може да започнете със своите въпроси, ако пожелаете.

Участник: Здравей, как си?

Башар: Добър ден, прекрасно, а ти?

Участник: Аз съм о кей. Току-що се свързвах с моята успоредна реалност в това упражнение и … предполагах, че се питах …

Башар: Предполагаше, че се питаш?!

Участник: Не, аз знам, че се питах.

Башар: Чудесно, благодаря ти.

Участник: О кей, и зная, че се чудих как мога да поддържам тази връзка … някак губех връзка с тази успоредна реалност, която предпочитам … например да не изпитвам никаква физическа болка, но продължавам да чувствам тази болка …

Башар: Добре, ти разбираш ли определението за болка?

Участник: М-м-м.

Башар: Съпротива спрямо естествената ти природа.

Участник: О кей…

Башар: Тогава къде е съпротивата?

Участник: Имаш предвид физически в тялото ми?

Башар: Емоционално, енергийно, в структурата на твоите убеждения е първото място, където се проявява съпротивлението. И то се проявява през равнището на убежденията ти, минава през емоционалното равнище и то активира енергията, кристализира я във физическата реалност, на равнището на твоите мисли и така тя се появява в структурата на физическата реалност. Началото й обаче е в структурата на твоите убеждения. Така че къде е съпротивлението срещу естествената ти природа, което поражда преживяването, което ти определяш по болезнен начин? Какво е това по отношение на себе си и твоето развитие, срещу което ти се съпротивляваш?

Участник: Хм-м-м-м. Ам-м-м-м. Мисля, че моите религиозни и духовни практики.

Башар: Искаш да кажеш или намекнеш, че те налагат върху теб някаква сковаваща структура, която ти не предпочиташ?

Участник: Да.

Башар: Добре, тогава защо не се откажеш от тях? Защо се страхуваш да бъдеш вярна на себе си? Какво се страхуваш, че ще се случи, ако си позволиш да бъдеш вярна на себе си?

Участник: Струва ми се … чувство, че не принадлежа …

Башар: Че не принадлежиш към какво? Към нещо, което не предпочиташ?

Участник: Да.

Башар: Това не е ли нещо добро? Тогава защо го чувстваш?

Участник: Мисля, че начинът, по който другите гледат на мен …

Башар: Чуждото мнение за теб!

Участник: Чуждите отражения по отношение на мен.

Башар: Но това са само отражения! Тогава защо осъждаш себе си? Не казваме, че няма хора, които да те оценяват, но въпросът е, че ти можеш да не изпитваш ефекта от тази оценка, ако не я приемаш за вярна.

Участник: …

Башар: Виждаш ли, ако някой се приближи към теб на улицата, това, което наричаш непознат, и ти каже нещо като например: „О, не мога да понасям твоето зелено неоново яке”, а ти не носиш такова яке, ти просто ще го погледнеш, ще повдигнеш рамене и ще кажеш: „Това няма нищо общо с мен”. Защо трябва да съдя себе си и да приемам чуждата оценка, след като разбирам, че това няма нищо общо с мен и то очевидно е проблем на другите, но не мой! И аз изпълнявам ролята на отражение за тях и по този начин им правя услуга. Аз обаче не приемам за истина това, което те казват за мен, защото аз зная коя е истината. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Когато приемаш чуждите оценки в отрицателен план, ти пренасяш тази енергия в собствената си реалност. Виждаш ли, точно това е смисълът на израза: ”Не съди другите, за да не бъдеш съден”. Той означава, че когато снижаваш своята вибрация до равнището на вибрацията на оценката, която другите ти предлагат, и се синхронизираш с честотата на енергията на тази оценка, ти осъждаш себе си и приемаш тази отрицателна вибрация в себе си, в своето съзнание, в своето тяло – ти приемаш тази оценка. Виждаш ли обаче, даже и ако тези хора проявят такова отношение към теб, това е просто едно предложение към теб да определиш сама дали казаното от тях е вярно, или не. Това е един подарък, една възможност да решиш как сама да определиш себе си. Ние знаем, че много пъти, поради начина, по който сте били възпитани, и начина, по който сте били научени да мислите, за вас е по-лесно да добиете разбиране за това кои сте, след като видите толкова много отражения на това, което не сте. И след като много ясно елиминирате всички вибрации, които не отразяват истинската ви същност, ще остане единственото нещо, което остава – вибрацията, която наистина отразява това, което сте в действителност. И така, ако приемаш чуждите оценки като подаръци и възможности, за да елиминираш тази вибрация от своето определение за себе си, ти можеш да им благодариш с безусловна любов за това, че ти показват все по ясно какво представляваш, като ти дават много ясно отражение на това, което не си. Ето как можеш да използваш всичко това по положителен начин и да повишиш самомнението си, защото съпротивата и болката, която изпитваш, са резултат от това, че задържаш тази оценка в себе си и че я приемаш за вярна, просто защото някой желае да я отправи към теб. Ти я използваш по отрицателен начин, вместо да я използваш по положителен начин. Ти приемаш чуждата гледна точка, вместо своята по отношение на себе си. Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да.

Башар: Това помага ли ти да се почувстваш малко по-леко?

Участник: Малко.

Башар: Добре. Помни, че много често пътят към истинската просветеност минава през това да хвърлиш малко светлина върху самата себе си, разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Има ли някакъв друг аспект на всичко това, което би искала да изследваш, ако все още не чувстваш и все още не знаеш, че си усвоила напълно тази идея? Искаш ли още малко помощ, за да закрепиш това в своята система от убеждения?

Участник: Чудя се дали системата от убеждения е свързана с това, което консумирам в тялото си.

Башар: Да! Всеки път, когато създаваш нещо, което усещаш като празнота в тялото си, ти правиш всичко възможно, за да запълниш това празно място. Идеята в случая е, че тя трябва да бъде запълнена с друг вид енергия. Само способността ти да изпълниш своето предназначение може да запълни тази празнота. Нищо друго няма да я запълни. Разбираш ли?

Участник: Да, напълно.

Башар: Тогава готова ли си да направиш това?

Участник: Да.

Башар: Сигурна ли си?

Участник: Да.

Башар: Добре, тогава си позволи да знаеш, че колкото повече си готова и желаеш твоите убеждения да достигнат до съзнателния ти ум, толкова повече ще си наясно върху какво трябва да поработиш и от какво трябва да се отървеш. Преди това ние ще говорим за всичко това малко по-ясно утре вечер – точно каква е връзката между Несъзнателен ум, Подсъзнателен ум, Съзнателен ум, Свръхдуша, Висш разум и всички тези неща. Ние ще говорим за тях подробно, за да разберете какви са връзките между тези равнища на съзнанието и защо трябва да работите с тях по много енергичен и хармоничен начин, за да видите много ясно какво представлява структурата, с която си имате работа, и как може да използвате тази структура по полезен за вас начин, за да извършите необходимите ви преобразувания. Идеята обаче е, че само след като идентифицирате своите убеждения и ги доведете до съзнанието си, вие можете съзнателно да видите от какво трябва да се освободите. Ние ще подсилим тази идея за освобождаването от ненужните убеждения, когато в неделя говорим за привличането и отблъскването. Всичко това ще обясни много, много ясно, под формата на инструмент, на механизъм, на позволение, как да установите контакт със своите убеждения, как да разберете много ясно тяхната природа и структура и как да използвате разбирането на Законите за привличането и отблъскването, за да се освободите и трансформирате определени неща много бързо. Нали така?

Участник: О кей.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да.

Башар: Благодаря ти за споделянето.

Участник: Благодаря.

Участник: Добър ден, Башар!

Башар: Добър ден!

Участник: Името ми е Кейли.

Башар: Щом настояваш.

Участник: Аз имах някои въпроси, но докато седях отзад и те слушах, ти отговори на много от тях.

Башар: О, колко сме синхронни!

Участник: Не зная с какво да започна, но ми изглежда, че не ми достига време да свърша каквото и да било и аз се шегувам с приятелите си, че времето се срива, като че ли денят има само 18, а не 24 часа. 

Башар: Добре, ние ще разгледаме това след един момент.

Участник: И си мислех, че тъй като сме на прага на четвъртото измерение …

Башар: Четвърто равнище на плътност!

Участник: На четвъртото равнище на плътност, аз си мислих по повод билокацията и едновременното присъствие на множество места … След като има успоредни вселени, аз бих могла да свърша много от тези свои работи в другите плътности … (смях в залата)

Башар: Да, в определен смисъл …

Участник: Да, наистина …

Башар: Да, да, да! Ти знаеш ли, че това е в основата на една нова технология, която разработвате в момента на вашата планета, наречена квантови компютри?

Участник: Не зная.

Башар: Квантовите компютри могат да извършват изчисления едновременно в различни измерения.

Участник: Добре, значи съм на прав път.

Башар: Да, помни, че вашата технология отразява промени във вашето съзнание. Така че това са отражения на способности, които вие създавате в себе си. Ето защо ти не се нуждаеш задължително от толкова време, колкото си мислиш, в едно конкретно измерение или равнище на реалността. Помни също така, че идеята да следваш своята радостна възбуда е, че това е организиращият принцип, както и двигателят на твоя живот и съответно ако във всеки един момент правиш това, което предизвиква у теб най-голяма радостна възбуда и съответства на най-големите ти способности за предприемане на действие, докато изчерпиш възможностите си за действие, след което ако избереш следващото най-възбуждащо нещо, и следващото след него в реда, в който те възникват пред теб като възможности, това, което си успяла да свършиш него ден, е всичкото, което е било необходимо да направиш за деня. И това, за което не си имала време, не е било необходимо за свършване … Защото трябва да вярваш в организиращия принцип на своята радостна възбуда, който ти показва точно какво трябва да бъде свършено в даден ден.      

Участник: О кей.

Башар: Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да, намирам. Когато става дума за способност да бъдеш на повече места едновременно …

Башар: Стоп! Това, което описваш, е способността ти да усещаш по-ясно, че ти вече се намираш на повече от едно място едновременно … макар това да е едно нарастващо усещане, че всички времена и всички места са просто други версии, други гледни точки на „тук и сега”, тъй като всичко, което съществува, е „тук и сега”. 

Участник: Ъ-хъ.

Башар: Така че тези различни гледни точки се появяват едновременно в съзнанието ти. Ти вече се намираш навсякъде едновременно и започваш да го усещаш, защото навсякъде едновременно е точно тук и сега. Това, което наричате различни моменти, са само различни гледни точки на един и същи момент, тъй като в Творението съществува само един момент – „сега”. 

Участник: На мен ми изглежда, че щом имам това чувство, аз усещам чувствата на всички хора едновременно. И ние си прехвърляме мост между различните реалности, и можем да вкараме всичко в по-голяма степен в нашата реалност?

Башар: Да. Когато си позволявате да разгърнете своето съзнание и да прецизирате идеята за реалността, която съществува само в съзнанието ви, за да възприемеш тези други перспективи и останалите индивиди изберат да направят същото, и вие формирате колективни договорености да преживеете реалност, която съдържа тези понятия, ще започнете все повече да изпитвате такива усещания, и те ще станат част от вашата реалност. Защото така или иначе всичко се случва само във вашето съзнание. Ей там извън вас няма нищо! Всичко се намира тук! (медиумът посочва с две ръце главата си).

Участник: Ъ-хъ.

Башар: Намираш ли смисъл в това?

Участник: Да, намирам.

Башар: Това отговаря ли на въпроса ти?

Участник: Да, отговаря.

Башар: Благодаря ти.

Участник: Благодаря.

Участник: Ха-а ту, Башар.

Башар: Ха-а ту.

Участник: Когато говорихме миналия път, ти ми каза на какво ме учат моите хибридни деца. Можеш ли сега да ми кажеш на какво аз ги уча?

Башар: Ти не знаеш?

Участник: Не, не зная.

Башар: Разбира се, че знаеш.

Участник: Не.

Башар: Разби-и-ира се, че знаеш!

Участник: Не мога да си спомня. Може би зная, но не мога да си спомня.

Башар: Добре тогава. Ти ги учиш как да се приспособят към определени аспекти на земното общество. Така че когато настане времето за много от тези хибридни деца да живеят действително между вас, те най-малкото да имат някаква представа каква е структурата на обществото ви. Разбира се, когато те пристигнат, тази структура ще се е изменила в сравнение с настоящата, така че няма да им се наложи да се приспособяват към обществото такова, каквото съществува в момента. Но, в определен смисъл, ти работиш с тях в една Матрица на реалността, за която ще обясним повече утре вечер от вашето време, за да създадете нови модели, нови идеи, нови структури, нови начини за социализация, в които те могат да участват и да се приспособяват към идеята за живот на Земята в този период на трансформация, през който преминавате сега. Разбираш ли?

Участник: Това е много общо казано.

Башар: Добре, ти им преподаваш идеи за това как да комуникират, как да се обръщат към хората, как да получават информация от други хора. Ти ги обучаваш за смисъла, който хората на Земята придават на различни неща, с който те задължително не трябва да се съгласяват, защото могат да използват собствения си начин на осмисляне. Ти ги учиш на неща, подобни на тези, в които ние обучаваме всички вас, но ти го правиш конкретно, с оглед приспособяването им към земното общество. Ти също до известна степен планираш заедно с тях в какви общности ще попаднат, когато пристигнат тук за първи път, което ще им предостави някаква степен на сигурност и изолация, докато продължават със своята аклиматизация към земната среда. Това ще стане, преди те да се разпространят сред останалата част от земните жители, които междувременно също ще се подготвят да ги приемат. Така че ти им казваш какво да очакват. Ти ги съветваш, ти ги тренираш как да осъществяват социални взаимодействия в една бъдеща Земя. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Това достатъчно конкретно ли е?

Участник: Да, благодаря ти.

Башар: Това задоволява ли те?

Участник: На това равнище, по този въпрос.

Башар: Добре.

Участник: Ще провеждам един детски семинар върху извънземните през март.

Башар: Колко вълнуващо. Това означава, че ти отразяваш на тази планета това, което правиш и на други равнища.

Участник: Да. Имаш ли нещо, което да ми подскажеш?

Башар: Не.

Участник: Добре.

Башар: Освен да следваш въображението си и така ще узнаеш какво да правиш. И позволи на децата да ти помагат.  

Участник: Да, определено. За мен е малко предизвикателство да привлека вниманието на децата.

Башар: Само малко?

Участник: Да.

Башар: Не е ли това голямо предизвикателство?

Участник: Само малко.

Башар: Само малко!? Тогава просто ще кажа следното … Ти готова ли си за по-голямо предизвикателство?

Участник: Да.

Башар: Сигурна ли си?

Участник: Да!

Башар: Тогава ще получиш такова предизвикателство.

Участник: Добре.

Башар: Добре, готова ли си?

Участник: Да.

Башар: Добре …

Участник: …

Башар: Ще видиш, когато започнеш семинара. (смях в залата) Не се смалявай пред предизвикателството, което ти предстои. Посрещни го с гърди напред и знай, че когато възникне голямото предизвикателство, то е отражение на енергията, която си ти. Не позволявай привидната сериозност на предизвикателството да те кара да мислиш или да повярваш, че то е прекалено голямо за теб. То не би било там, ако не е отражение на способността, която притежаваш, за да го използваш. Нали така?

Участник: Да.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да.

Башар: Тогава кажи от наше име „здрасти” на дечицата.

Участник: Ако ти кажеш „здрасти” на моите хибридни деца.

Башар: Сторено.

Участник: Благодаря ти.

Участник: Здравей, Башар.

Башар: Добър ден!

Участник: Аз дойдох от Испания, за да се срещна с теб и съм много щастлива да бъда тук.

Башар: Аз дойдох от Е-сасани, за да се срещна с теб.

Участник: Финансовата ситуация в моята страна в момента е много зле и съм сигурна, че ти знаеш това.

Башар: Много системи на вашата планета имат нужда, в определен смисъл, да се разпаднат, докато възникват нови системи, които да ги заменят.

Участник: Да. Проблемът е, че хората около мен са много отрицателно настроени и също така хората, които обичам, страдат и аз се опитвам да им помогна …

Башар: Всичко, което можеш да направиш, е, да споделяш с тях различни гледни точки и различни идеи, които те биха могли да изберат, вместо тези, за които говориш. Ти обаче трябва да ги обичаш достатъчно силно и безусловно, за да им позволиш да изберат това, което решат да изберат, без да усилваш тяхното отрицателно отношение, като гледаш на техния избор като на нещо погрешно. Ти трябва да приемеш техния избор като естествена част от следвания от тях път, макар в същото време да им предлагаш други възможности за избор. Ти обаче не можеш да ги принудиш да направят този избор, нито трябва да имаш отрицателно мнение за тях само защото те не приемат това, което им предлагаш.

Участник: Да, но аз ги виждам, че страдат и много ги обичам, и това ме кара да искам да бъда по-далече от тях …

Башар: Да, понякога можеш да откриеш, че това е необходимо. Ако индивидите продължават да настояват да избират вибрации, които не са съвместими с предпочитаната от теб вибрация, може да установиш, че Законът за отблъскването ще ви раздели.

Участник: Да, но аз ги обичам и се чувствам егоист.

Башар: Ако ги обичаш без-ус-лов-но … безусловно означава, че ти не поставяш условие на своята любов! Следователно, ако разбираш идеята за несъвместимостта на различните вибрации, което създава идеята за това, което изглежда разделяне, в някои случаи най-любвеобилното нещо, което можеш да направиш, е, да им демонстрираш последиците от техния избор, като се оттеглиш надалече. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Това може да се окаже най-любвеобилното нещо, което можеш да им покажеш, и ако те разберат, че последицата от техния избор е да се разделят с теб, а в същото време предпочитат да бъдат заедно с теб, може би това ще им предостави възможност да променят себе си, при което ще могат да контактуват с твоята честота на вибрации. Ако обаче продължаваш да стоиш там, знаейки за тази несъвместимост, единственото, което правиш, е да засилваш тази несъвместимост. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: И ти не им даваш възможност да видят, че може да изберат нещо различно. Не че е задължително да променят избора си. Отново: любовта е безусловна. Разбери също така, че от по-висока перспектива, в крайна сметка вие сте вечни същества, вечни духове. Няма нужда от бързане. Ако те не изберат нещо в този живот, могат да имат друго преживяване, в което ще го изберат. Нещата не трябва винаги да се случат в даден конкретен живот. Защото вие сте вечни и безкрайни. Така че не трябва задължително да изпитваш чувства на отчаяние или неотложност. Ти само можеш да им предложиш опцията, възможността, но трябва да им позволиш да направят своя избор, защото ако те не изберат по-положителната перспектива, това може да се дължи на конкретната тема, която са избрали да изследват в този си живот. Техните души все още ще извлекат своите уроци от това, те ще се развиват и винаги, винаги, ви-и-и-инаги ще имат и друг шанс. Вторите шансове нямат край. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Тогава успокой своята енергия, за да не добавяш към енергията на отчаянието, която е основата, върху която те правят своя отрицателен избор.

Участник: Разбирам.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да,благодаря ти.

Башар: Благодаря.

Участник: Здравей, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: Един бърз въпрос относно …

Башар: О, времето свърши. (смях в залата) Ти каза „бърз въпрос”.

Участник: Сънища. Как мога да извличам повече от сънищата си, да си спомням повече? Когато си спомням някои неща, това ми дава добра насока, но …

Башар: Когато се събудиш сутрин, ставаш ли бързо от леглото?

Участник: Не.

Башар: Добре. Имаш ли желание да създадеш ситуация, в която просто да седнеш там и да си помечтаеш относно съня, който си имал, даже и ако веднага не можеш да си го припомниш?

Участник: Разбира се.

Башар: Добре. Колкото повече правиш това, толкова повече ще си припомняш. Също така можеш да помолиш за помощ своите водачи, ако не си направил това досега. Направил ли си го?

Участник: Опитах това, да.

Башар: Опита и …?

Участник: И подейства, но не го правя винаги.

Башар: Важно ли е за теб винаги да си спомняш?

Участник: Може би не.

Башар: Добре, нека отворим тази врата. Имаш ли доверие на начина, по който протича животът ти?

Участник: Имам.

Башар: Вярваш ли, че разполагаш с необходимата информация, когато се нуждаеш от нея?

Участник: … Понякога чувствам, че …

Башар: Усетих някакво колебание.

Участник: Да … Когато се събудя сутрин, имам чувството, че е възможно да съм сънувал нещо важно, което пропускам …

Башар: Ти вярваш ли, че ще узнаеш това, което трябва да узнаеш, когато трябва да го узнаеш? Да, или не?

Участник: …

Башар: Колебанието означава „не”.

Участник: (смее се) Предполагам, че отговорът е „не”.

Башар: Добре. Колкото повече си позволяваш да имаш доверие в начина, по който се разгръща животът ти, и вярваш, че получаваш помощ и че ще помниш тогава, когато трябва да помниш, тогава ще помниш това, което трябва да помниш, и това, което не помниш, точно сега не ти е необходимо. Разбери, че спомените биват създавани в настоящето. В нашето общество ние въобще нямаме памет. Ние просто знаем това, което знаем, в момента, в който ни трябва да го знаем. И ние имаме доверие в това. И нещата, които трябва да знаем, идват при нас в мига, в който имаме нужда да ги знаем. Нито секунда по-рано, нито секунда по-късно. Следователно, ако успокоиш чувството си, че имаш нужда да знаеш, ще установиш, че знаеш това, което трябва да знаеш … когато трябва да го знаеш. И точно тази нагласа, парадоксално, ще ти позволи да си спомняш повече. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Това е прекрасно.

Башар: Ще запомниш ли това? (Смях в залата) Отговорът е: „Когато трябва да си го спомня”.

Участник: Благодаря ти.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Това е супер, да.

Башар: Тогава приятни сънища!

Участник: Благодаря.

Участник: Здравей, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: Какъв синхрон. Моят въпрос е по повод ума и паметта, и съм открила точно това – когато трябва да зная нещо, аз го узнавам, без да зная откъде идва то, но паметта ми не работи, и …

Башар: Нашата също не работи, аз току-що ви казах това.

Участник: Да, но това не е много удобно, защото забравям

Башар: Не е удо-о-обно?!

Участник: Не е приятно, защото забравям имената на хора, които срещам всеки ден.

Башар: Да. Ти можеш да отидеш при такъв човек и да му кажеш: „Знаеш ли какво, аз толкова съм се вживяла в настоящия момент и вече съм толкова различен човек, че всъщност не съм сигурна, че някога сме се срещали. (смях в залата) Приятно ми е да се запознаем!” Забавлявай се с това и не се тревожи толкова по този повод. В много отношения ти се ограничаваш с тревогата си как това изглежда отстрани. Просто се забавлявай с това. Ако можеш да си представиш други начини да представяш тази идея и да се забавляваш с нея, хората ще започнат да се забавляват заедно с теб. И ще се успокоиш, и ще знаеш това, което трябва да знаеш. Много от тези условности обаче не са толкова необходими, колкото си мислиш. Може би това ти предоставя възможност да преформулираш представата за себе си, а може би това дава възможност на другите да ти се представят също като нови хора. „Зная, че в определен смисъл, друга моя версия те познава, но аз не те познавам и това е една прекрасна възможност за теб да ми се представиш по различен начин от този, по който си направил това пред другото ми Аз преди. Би ли искал да смениш името си?”. Зная, че някои хора може да те помислят за побъркана, но това е игрив начин на побъркване и всъщност може да разкрие възможности за изграждане на нови взаимоотношения. Нека обаче да те попитам следното. Очевидно има неща, които си спомняш относно тези хора, когато ги срещнеш, защото знаеш, че си ги срещнала.

Участник: Да.

Башар: Разпознаваш ли физиономията, енергията, нещо друго?

Участник: Енергията.

Башар: Енергията, добре. Тогава защо не им даваш енергийни имена, които си спомняш? Нали можеш да направиш това?

Участник: Ъ-хъ. О кей.

Башар: Така че поиграй си с тази идея, използвай въображението си, нека Висшият ти разум да ти помогне с това и просто поставяй (на тези хора)етикети, които ти вършат работа. Когато им поставяш етикети и имена, които ти вършат работа, прякори, които ти вършат работа, те ще изпитат чувство на интимност … може би не всички … разбира се, ще зависи от прякора, който си избрала … но във всички случаи, ако разшириш идеята си за обозначаване на тези хора, за което всъщност става дума … следователно когато преосмисляш това как определяш и дефинираш реалността си на различни равнища, една от последиците може да бъде, че някои неща изглеждат неутрални, или мъгляви, но това е в реда на нещата. Има различни начини да си играеш с тези неща по начин, който ще те накара да се отпуснеш, да интегрираш в себе си тези ситуации по начин, който ще ти позволи да знаеш това, което ти трябва, тогава, когато ти потрябва. И ако не знаеш нещо, можеш да допуснеш, че не го знаеш в момента, но че можеш да го замениш с нещо, което можеш да измислиш. И това може да създаде ситуации, които ще се окажат по за предпочитане, отколкото ако бе използвала истинското им име.

Участник: Хм-м-м. О кей.

Башар: Това са допълнителни възможности да преформулираш нещата и да преформулираш отношенията си с хората по един много творчески и занимателен начин. Имаш ли желание да направиш това?

Участник: Да.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да.

Башар: А какво е твоето име?

Участник: Дайана.

Башар: Сигурна ли си?

Участник: Не, аз имам няколко имена.

Башар: Като например?

Участник: Диана …

Башар: Нещо по-различно, като например … Пуки? (смях в залата)

Участник: Душа.

Башар: Душа?

Участник: Да.

Башар: Добре, това умилително ли звучи?

Участник: Да.

Башар: Добре, ти харесваш ли го?

Участник: Да.

Башар: Виждаш ли, ти се усмихваш, когато го произнасяш?

Участник: Да.

Башар: Тогава използвай повече такива умилителни имена, този вид етикети, и ще се усмихвате взаимно с всички хора, с които контактуваш. Нали това ще бъде забавно?

Участник: Да.

Башар: О, благодаря ти, Душа.

Участник: Другият ми въпрос е … аз използвах един метод … оу, как се казваше … трябва ли да вярвам, че е правилно да чувствам това, което чувствам?

Башар: Ти питаш какво трябва да вярваш, че е вярно, за да изпитваш емоцията, която изпитваш, нали?

Участник: Да, и аз имам убеждения, които ме карат да се чувствам задръстена. И откривам, че имам определени дълбоки убеждения за това, че не трябва да бъда щастлива …

Башар: О-о!

Участник: Аз имам това убеждение и не мога да се отърва от него, защото …

Башар: Но ти току-що доказа, че можеш, защото се усмихна.

Участник: Да, от време на време правя това.

Башар: О-о-о, от време на време. Добре, тогава можеш да накараш тези „времена” да се случват по-често, ако пожелаеш.

Участник: Те се случват по-често напоследък.

Башар: Виждаш ли, тогава какъв е проблемът?

Участник: Проблемът е, че все още имам периоди, в които се чувствам задръстена.

Башар: Не, имаш периоди, в които вярваш, че си задръстена, без да си действително в такова състояние. Ти имаш периоди, в които изследваш понятието „задръстеност”, но в това няма нищо лошо. Научи се да преформулираш това понятие. Когато  се почувстваш задръстена, не казвай „аз съм задръстена”, защото това е едно определение. Кажи си: „О, аз съм свободна да изследвам идеята за задръстеност”. Това е друго определение на ситуацията, което те поставя в положение на контрол върху преживяването, наречено „задръстеност”. И в този смисъл, това вече не е нещо, което се случва на теб, а нещо, което ти изследваш. И какво от това? Усвои мантрата „И какво от това?”.

Участник: О кей.

Башар: И дефинирай нещата по начин, и това се отнася за всички, за всички, за всички … преформулирайте преживяванията си по начин, който ви върши работа! Ако не ти върши работа, вслушай се в начина, по който го определяш. „Аз съм задръстена!” Това е определение! Вие казвате тези неща толкова автоматично и неволно, че всъщност не си давате сметка, че ги дефинирате и с това укрепвате мястото им в своята действителност. „Аз съм задръстена”. Това е определение. Само по себе си това не е реалност, а само една версия на реалността, която създаваш в момента, в който изричаш това определение. Ако не предпочиташ това определение, използвай въображението си и връзката си с Висшия си разум, за да достигнеш до определение, което ти върши работа, като например: „Аз съм свободна да изследвам идеята за задръстеност и моето отношение към тази идея”. И тогава не си задръстена, а само изследваш тази идея!

Участник: О кей.

Башар: Виждаш ли разликата?

Участник: Да.

Башар: Чувстваш ли разликата?

Участник: Да.

Башар: Ето, виждаш ли? Когато създадеш определение, което е в синхрон с истинската ти същност, ти ще почу-у-у-увстваш свободата! Ще почу-у-увстваш разликата. Това е твоят барометър, който ще ти покаже, че имаш определение, което ти върши работа. Точно за теб, Душа.

Участник: (смее се)

Башар: Душа, Душа, Душа, Душа, Душа!

Участник: И последният въпрос е свързан с това, че трябва да следваме своята най-голяма радостна възбуда.

Башар: Да?

Участник: Например мислила съм върху това каква е моята цел … и …

Башар: Целта ти е да следваш своята най-силна радостна възбуда!

Участник: Да, но все пак имам нужда от някаква основна тема …

Башар: Някаква какво?

Участник: Основна тема.

Башар: Основна тема?

Участник: Да.

Башар: Разбира се, че ти имаш основна тема, но тази основна тема може да има много различни проявления.

Участник: Как тази възбуда е свързана с … защото аз следвам за известно време своята най-силна радостна възбуда, след което започва да ми се струва, че това е резултат от възприето чуждо мнение.

Башар: Кое е резултат от възприето чуждо мнение?

Участник: Например бих искала да помагам на хората.

Башар: Тогава прави го!

Участник: И това ме прави щастлива за известно време.

Башар: Добре.

Участник: И след това се задръствам.

Башар: Ти не се задръстваш! Ти не ставаш задръстена! Разбираш ли, че различни проявления на твоята радостна възбуда се менят, за да можеш да преживяваш радостната си възбуда по различни начини. Ако погледнеш на това като на препятствие, ще се почувстваш задръстена. Ако го разглеждаш като стрелка, която ти казва: „Сега тръгни в тази друга посока”, ти просто ще следваш посоката на завоя. Ще следваш радостната си възбуда в посоката, в която тя те води. Защо приемаш, че едно определено усещане на радостна възбуда трябва да продължава през целия ти живот?

Участник: Ъ-хъ. Да.

Башар: Твоята тема е да изследваш радостната си възбуда по всички възможни начини, по които избираш да я изразиш, и всичко това ще се вмести в една обща идея за радостна възбуда, която ще бъде общата тема, която изследваш през този си живот. Нали така?

Участник: Да.

Башар: Тогава?

Участник: О кей.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да, благодаря ти.

Башар: Как се казваш?

Участник: Душа.

Башар: Да! Кажи го отново.

Участник: Душа.

Башар: Кажи го отново.

Участник: Душа.

Башар: Отново.

Участник: Душа.

Башар: Отново. (смях в залата)

Участник: Душа.

Башар: Добре. Ако правиш повече неща като Душа, ще се забавляваш повече. И ще виждаш нещата по различен начин. Защото Душа не вижда нещата и не ги определя по същия начин, по който правят това Дайана, или Диана! Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Тогава бъди Душа и ще можеш да видиш как да дефинираш нещата, защото помни, че не можеш да възприемеш това, което не отговаря на твоята вибрация! Ако не си в определено вибрационно състояние, което благоприятства повяването на определени възможности, проникновения и вдъхновения, те ще останат невидими за теб и ти трябва да се настроиш на тази честота на вибрации преди всичко останало. И ако Душа е повече енергията, честотата, състоянието, които отразяват това, което предпочиташ да бъдеш, тогава бъди Душа и Душа ще бъде способна да се вдъхнови, способна да разбере, способна да определя нещата по друг начин, за разлика от Дайана … която и да е тя!

Участник: (смее се) Благодаря ти.

Башар: И така, когато Дайана се почувства задръстена, защото това е начинът, по който Дайана дефинира нещата, дай свобода на себе си като Душа. Нали така?

Участник: Да, благодаря ти.

Башар: Благодаря и аз … И някой ден ще очакваме да видим книга, написана от теб, със заглавие „Как да постигнем просветление с усмивка”. Автор – Душа.

Участник: Здравей!

Башар: Добър ден.

Участник: Как си?

Башар: Идеално, а ти?

Участник: Добре съм, благодаря. Нещо съм малко нервна.

Башар: Нещо си какво?

Участник: Малко нервна.

Башар: Малко нервна?! Не развълнувана?

Участник: Развълнувана.

Башар: Добре, благодаря ти. Можеш да си нервна, ако желаеш, но не би трябвало да бъдеш.

Участник: Благодаря ти. Първи въпрос. Аз идвам от Япония и там има много голяма трагедия.

Башар: Ако искаш да го наречеш по този начин, но това е също така една благоприятна възможност.

Участник: Да, благоприятна възможност.

Башар: Ние вече сме говорили подробно за това в много различни предавания.

Участник: Когато мислим за бъдещето на Япония, то ще бъде добро, или ще има повече такива промени?

Башар: Ще има много хора, които все още ще създават за себе си това, което наричаш катастрофална трагедия, но също така всичко ще бъде добре. Защото много хора ще се поучат от това по положителен начин. Това също се е появило като символ, за да промени колективното съзнание по повод на това как бихте искали да постъпвате в бъдеще с енергията. Нали така?

Участник: Това означава ли, че колективното съзнание на японците е причинило тази ситуация?

Башар: Да. За да послужи за пример, че нещо може да се случи, ако избирате определени неща, които не са задължително полезни за вас.

Участник: Хм.

Башар: И това е една благоприятна възможност да видите, че определени решения могат да имат последици, които не предпочитате, и като получавате този пример, пострадалите индивиди са били достатъчно смели да преживеят тези неща и да послужат като пример за света, за да му подскажат да промени мнението си по повод на това как би искал да постъпва по по-различен начин. 

Участник: Хм.

Башар: Разбираш ли?

Участник: Да. Значи, ако те не променят мнението си, нещата ще стават по-зле?

Башар: Тези, които не желаят да променят мнението си в посока на нещо, което е повече в хармония с истинската им същност, ще имат повече отрицателни преживявания. Тези, които притежават по-положителни идеи, ще преживеят неща, които са по-радостни. Всичко е толкова просто. Това е въпрос на елементарна физика. Аз говоря само за хората, които желаят да се променят, и това е всичко, което има значение. Тези, които не искат да се променят, няма да се променят и толкова. Но те ще продължат да обитават своя свят, докато другите ще съществуват в друг свят.

Участник: Ъ-хъ.

Башар: Помни, че когато ти се променяш, ти действително се преместваш в друга Земя, която вече съществува и която отразява в по-голяма степен промяната на вибрациите в теб. Ти никога не променяш Земята, в която си в момента. Ти се преместваш на друга Земя, която отразява повече това, което предпочиташ. Така че всеки, който желае да се промени по този начин, ще направи това и веднага ще преживее една Земя, която е по-близка до неговите предпочитания. Останалите, които не направят този избор, ще продължат да преживяват Земята, която отразява техния избор. 

Участник: Да-а.

Башар: Така че предприеми действия, които са подобни на действията, които би искала да предприемеш, във вида Земя, в която би искала да живееш, и тези действия ще заземят енергията на твоя избор, който ще бъде в по-голяма хармония с тази вибрационна успоредна реалност. Намираш ли смисъл в това?

Участник: О кей, намирам.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да, но …

Башар: Да, но, да, но, да, но … да, но какво?

Участник: (смее се) Енергията на един индивид се прибавя към енергията на другите индивиди.

Башар: Не, тя не се прибавя! Това става само по взаимна договореност! Спомни си какво казахме преди – ти не можеш да се повлияеш от нищо без твое съгласие. Ти можеш да стоиш непосредствено до някого, който има много отрицателни преживявания и голяма трагедия, и това въобще да не те засяга.

Участник: Хм.

Башар: Въобще няма да те засегне.

Участник: Хм.

Башар: Напълно няма да те засегне. Това зависи от твоята вибрация. Тук няма жертви. Не мисли като жертва!

Участник: О кей.

Башар: Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Защото само ако мислиш като жертва, това засилва енергията, която те прави жертва. Разбираш ли?

Участник: Да.

Башар: Ти си всемогъщо духовно същество, което прави своя избор, в зависимост от това, в което вярваш, че е истина за теб. Вие си предлагате един на друг благоприятни възможности да виждате от личен пример различни видове избор, който може да направите, който може да бъде повече в синхрон с това, което наистина сте. Също така, вие си предлагате един на друг примери, които са в пълна противоположност на това, което сте наистина. Зависи от теб да решиш кое приемаш за вярно и ще преживееш това, което вярваш, че е вярно. И даже когато преживяванията ти включват как другите преживяват определени неща, това не означава, че трябва да се отнасяш към тези неща по отрицателен начин или да им поставяш отрицателен етикет, за да не приемаш в собствения си живот идеята за отрицателни последици. Гледай на нещата в положителен план, виж как те могат да бъдат пример за това да помогнат на хората да направят положителни промени, използвай ги по този начин и ще получиш ефекта от този твой избор. 

Участник: Значи в крайна сметка това, което мога да направя, е, просто да бъда вярна на себе си, за да преживея всичко това?

Башар: Действай по начин, който отразява това, което предпочиташ да бъдеш, споделяй с другите идеи за това, което предпочиташ да бъдеш. Ако те решат да се синхронизират с твоята честота, ще вземат такова решение, ако не решат, няма да го направят.

Участник: О кей.

Башар: Това е, което можеш да направиш. Дай личен пример. Живей живота си, действай и прави неща, които ти носят радостна възбуда по един положителен начин, и другите могат да си кажат: „Я виж, тя ни предлага възможност, тя ни дава пример за един друг поглед върху нещата, за нещо друго, което можем да направим, за нещо, което можем да извлечем от всичко това, което всъщност е положително”. Разбери, че много хора по време на това преживяване, особено тези, засегнати от ядрената радиация … аз просто говоря в линеен план … всички животи, в това число и така наречените от вас минали животи, са едновременни и съществуват по едно и също време, но тъй като за удобство в този разговор говоря в линейна перспектива … много хора, преживели поражения от радиацията при това конкретно преживяване, са хора, умрели по време на бомбардировките през Втората световна война в Япония. Така че те са много добре запознати с идеята за поражения от радиация и това е една от причините да се въплътят отново, за да участват в такова преживяване по това време, за да покажат: „Ето до какво води този вид избор. Това ли е, което предпочитаме, или искаме нещо друго? Ще решим ли да използваме друг вид енергия, която по никакъв начин не може да ни навреди? Можем ли да бъдем по-естествени? Искаме ли да направим друг вид избор?”. Много от тези хора ще поведат останалите към избора на по-различни неща. Разбираш ли? Така че те извършват услуга с това, че са тук по това време, за да покажат резултатите от предишни решения, за да можете да вземете други решения. Но това зависи само от вас. 

Участник: Разбирам.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да, много.

Башар: Благодаря ти.

Участник: Благодаря.

Участник: Здравей, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: Радостно съм развълнуван, че съм тук.

Башар: Аз също съм развълнуван по този начин.

Участник: Честит рожден ден!

Башар: Благодаря. Честит рожден ден на всички ви, тъй като вие се подновявате всеки момент.

Участник: Благодаря. По време на това упражнение, когато се опитвах …

Башар: Ти правеше какво?!

Участник: Оу … когато визуализирах новата личност, която бих искал да бъда, аз прескачах от едно нещо на друго и не мога да намеря …

Башар: Да, да, има само една дума – практика!

Участник: Оу, о кей.

Башар: Ще свикнеш с това. Нямам никакви очаквания, че някой от вас ще започне да използва този инструмент перфектно от първия път, веднага след като излезе от тази зала. Това, което се получава, е най-доброто, което може да се получи в даден момент. Не би трябвало да се съизмервате с някакъв идеализиран вариант на преживяването. Задачата на въображението ви е да променя преживяването, като прецени кое е най-добро за вас.

Участник: Разбирам.

Башар: Ако в момента образът ти убягва, той ти казва нещо, може би както положително, така и отрицателно, на което трябва да обърнеш внимание. Нестабилният образ ти помага да използваш упражнението, за да откриеш нещо у себе си, което може да пожелаеш да промениш. Решението е твое. Обаче не укорявай себе си за това, че си направил нещо погрешно.  

Участник: (смее се)

Башар: Аз не ви давам упражнения, които може да изпълните по погрешен начин!

Участник: А-ха, разбирам. Търсих някои неща в Интернет и открих, че съществуват плеядеанци и арктурианци, и сириусианци … и хибриди. Всички те заедно ли действат?

Башар: Най-общо – да, но по различни начини. Разбира се, има различни групи с различни фокуси и тези, които имат сходен фокус, ще бъдат тези, които действат заедно. Има други същества и други цивилизации, които действат различно, но в това няма нищо лошо, просто те вършат други неща. Земята е привлякла вниманието на мнозина, поради трансформацията, която протича сега. Това е едно много вълнуващо място.

Участник: Това само за Земята ли се отнася сега?

Башар: Не, но тук промяната е една от най-мощните, що се отнася до трансформацията от мрак към светлина. Защото няма много други места, открити от нас, които да преживяват тази висока степен на ограничения. Ето защо ние ви наричаме майстори на ограниченията. Но виждаш ли, ние също така сме наясно, че Земята не представлява една детска градина. Това е един майсторски клас. Трябва да имаш много силен дух, за да знаеш, че можеш да трансформираш тази степен на ограничения в свобода, тази степен на мрак в светлина! Ето защо ние поставяме ударението върху майстори на ограниченията. Всички вие сте много силни, това е един дипломиращ се клас. И това е много вълнуващо.

Участник: Чух че 11.11.2011 г. е време за отваряне на портали …

Башар: Не случайно ние наричаме тази дата „портал”. Портали, прагове, завихряния … всички те се усилват с вибрацията, свързана с трансформацията и прехода.

Участник: Има ли места по Земята, където тези портали се отварят?

Башар: Да, мнозина от вас вече са запознати с много от завихрянията и чакрите на планетата. Наистина това важи за всички точки на Земята, но да, планетата е структурирана подобно на кристал, ето защо има определени портали, завихряния на съответните места,  които, в определен смисъл, са по-подходящи за свързване с преживявания в други измерения и за изтегляне на енергия, която да бъде разпръсната из вашия свят.

Участник: И това се случва днес?

Башар: Това се случва от известно време. Днес се получава усилване, което ще ви изстреля към прага през вашата година 2012-та. Така че сега е време, през което яхвате една по-голяма вълна, така да се каже. Нали така?

Участник: Прекрасно!

Башар: Приливът настъпва. Хвани една по-голяма вълна.

Участник: Благодаря ти, Башар.

Башар: Благодаря.

Участник: Здрасти.

Башар: Добър ден.

Участник: Това ми е за първи път.

Башар: Това и за нас е първият път, в който разговаряме с теб.

Участник: За първи път слушам гласа ти и за първи път те виждам.

Башар: Ти всъщност не ме виждаш, но разбирам какво искаш да кажеш.

Участник: Имам въпрос, който всъщност се отнася до теб.

Башар: Да, разбира се.

Участник: Преди всичко ме интересува на колко си години.

Башар: Точно в този момент съм на 197, обаче в различни моменти от този разговор ще бъда на различни възрасти, в зависимост от това коя част от съзнанието ми ще трябва да комуникира с теб. По същество, в собствената ми времева рамка, аз съм на повече от 250 години. В момента този, който е на 197 години, е този, който трябва  да разговаря с теб.

Участник: Защо си по-млад, когато разговаряш с мен?

Башар: Защото това, за което искаш да разговаряш с мен, съответства в най-голяма степен на вибрациите на тази конкретна моя версия.

Участник: Откъде знаеш това?

Башар: Аз не зная. Просто това става автоматично.

Участник: Искам да попитам нещо, но ми трябва малко време да формулирам въпроса си.

Башар: Най-добре е да използваш английски език.

Участник: Да, вероятно ти разбираш, че не съм оттук … Как би описал своето тяло?

Башар: Висок съм около метър и половина, с бяла белезникава кожа, сравнително слаб, очите ми са по-големи от вашите, нямам коса, ушите, носът и устата ми са по-малки от вашите. За вас ще изглеждам хуманоиден, но вие бихте ме нарекли хибрид.

Участник: Как би описал хората при вас? Имат ли различни характери? …

Башар: Да, имаме различни характери, но в нашата еволюция ние сме достигнали до етап, в който планетата ни е мирна.

Участник: Напълно в мир.

Башар: Напълно. При нас няма болести, омраза. Подобни идеи не съществуват в нашата матрица.

Участник: Как изглежда вашата природа?

Башар: Цялата ни планета прилича на парк. Ние нямаме градове. Космическите ни кораби са нашите градове. Климатът на планетата ни е постоянен, с температура около 22 градуса по Целзий, плюс-минус 1-2 градуса. Нашата орбита ни позволява да имаме наклон, който определя целогодишен умерен климат. Нямаме действителни сезони. Имаме дървета, треви, цветя, всичко е много естествено. Имаме най-различни животни. На планетата има някои структури, но те са много прости и много малко. Ние просто позволяваме на планетата да запази естественото си състояние.  

Участник: Можете ли да видите нашето бъдеще като същества?

Башар: Не съществува такова нещо, като предсказване на бъдещето. Има само усещане на енергията, която съществува в момента на предсказанието, защото има безкраен брой вероятни състояние на бъдещето. Ако зад нещо стои много натрупана енергия и ако тази енергия е малко вероятно да промени своята посока, ние можем да видим определени модели, които бихте могли да наречете предсказания. Много често обаче самият факт на узнаване на предсказанието променя енергията и анулира самото предсказание.  

Участник: Това наподобява математика.

Башар: Точно така. Просто става дума за вероятности. Фиксираните неща не са много.

Участник: Вие щастливи ли сте?

Башар: През всичкото време, винаги.

Участник: Това бе всичко, благодаря ти.

Башар: Благодаря.

Участник: Здравей, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: Когато говореше за визуализацията и гледането през стъклото, и за това, че там виждаме друга своя версия, която предпочитаме, стана дума за обмен на подпомагаща енергия между двамата. Там малко се обърках, защото си помислих, че ако гледам своя предпочитана версия, защо тя би се нуждаела от помощ от версията, която представлявам аз в момента? Как мога да помогна някому, който е по-напреднал в развитието си от мен?

Башар: Защото ти й позволяваш също да създаде от другата страна на стъклото версията, която тя предпочита … като използват теб по същия начин, по който ти използваш нея. Така както ти гледаш през стъклото и я използваш да продължава да променя своята реалност, която да става все по-близка до тази, която предпочиташ, тя прави същото по отношение на теб по същото време. Тя използва твоята енергия, за да й помогне да създаде образ на реалността от твоята страна, която тя предпочита. По тази причина и възниква обменът.

Участник: Искаш да кажеш, че тя вижда моя версия, която предпочита да види.

Башар: Да.

Участник: О кей, сега разбирам.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да, благодаря.

Башар: Благодаря.

Участник: Здравей, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: Ти почти отговори на въпросите ми.

Башар: Тогава си седни обратно на мястото.

Участник: Бих искала да те попитам за един слух, който звучи като научна фантастика. По повод на земетресението на 3-ти ноември – дали е плод на човешка дейност?

Башар: Не. Само в контекста на отражение на съзнанието на човечеството. То не бе технологично предизвикано, ако това имаш предвид.

Участник: Значи няма никой, който да е свързан пряко с него.

Башар: Току-що ти казах – то не бе предизвикано по технологичен път.

Участник: Добре.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да. Благодаря ти. Още един въпрос. Как хората могат да се справят със загубата на свои близки? Аз загубих майка си преди две години и още ми е трудно да го преодолея. Как хората на твоята планета гледат на смъртта?

Башар: Ние просто я виждаме като преминаване от една стая в друга, като преминаване в друго състояние. Ние сме винаги в комуникация с тези от нас, които са умрели. Те са винаги в комуникация с нас, защото това е начинът, по който функционира нашето съзнание, и ние разбираме, че в случая става дума само за разлика в състоянията. Много от вас започват да разбират това, че няма толкова голяма разлика между физическата и нефизическата реалности и в този смисъл завесата, която сте си създали между двете, изтънява непрекъснато. Мнозина от вас узряват за идеята за разговори с тези, които са преминали в отвъдното, в духовната сфера. Отново: погледни отраженията във вашата реалност. Тези отражения непрекъснато съответстват на промените в съзнанието ви. Защо мислиш, че имате толкова телевизионни програми и филми, които изследват идеята за духове и за разговори с духове? Това е, защото вие знаете, че може да разговаряте и че те съществуват! Защото знаете, че животът продължава. В определен смисъл, няма такова нещо като живот след смъртта. Има просто живот. Той променя своите състояния, но си остава живот. Ако съществувате, това означава, че ще съществувате винаги, защото това е единственото ви неизменно качество. Това е ваше фундаментално качество. Затова първият закон на Творението гласи: „Вие съществувате.” И не можете да направите нищо по въпроса. Може да промените начина си на съществуване, но не и факта, че съществувате. Просто човек променя състоянието на своето съзнание. Отново: ние ще обясним това по-ясно утре – как това действа като механика.

Участник: Така че няма нужда от тъга.

Башар: Не е задължително да тъгувате. Ако изпитвате тъга, защото ви липсва някой, в това няма нищо лошо. В този смисъл, ние не ви казваме да не тъгувате, ако изпитвате нуждата да го правите, но вие трябва също така да разберете, че починалите не желаят задължително да тъгувате за тях. Те искат да празнувате, защото са се пробудили в едно ново равнище от реалността, където, в определен смисъл, са по-близо до истинската си природа. И много от тях се опитват да ви кажат, че не трябва да тъгувате поради това, че те не са с вас. Доста  пъти обаче поради толкова голямата плътност на физическата реалност, за вас е трудно да почувствате, че те се опитват да ви кажат, че са добре, че са щастливи и че може да празнувате заедно с тях техния преход отвъд. И че те съвсем не са ви напуснали. Разбираш ли? 

Участник: Да.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да, благодаря ти.

Башар: Благодаря.

Участник: Здрасти, Башар.

Башар: Добър ден.

Участник: Ти говореше …

Башар: По-високо, за да те чуват всички.

Участник: Да, господине!

Башар: О, господине!?

Участник: Когато умрем, къде отиваме?

Башар: Духовната сфера е една реалност със собствено измерение – една реалност с по-висока вибрационна честота, успоредна на физическия свят. В тази духовна сфера преживяването на времето и пространството е различно. По същия начин, по който вие изпитвате движение в пространството, и не в такава степен движение във времето, на по-високото духовно равнище, съществата преживяват повече придвижване във времето и по-малко в пространството. С други думи, те виждат повече от „Всичко, което е” в тази реалност и не им се налага да пътуват, за да го виждат … защото те знаят, че всичко се случва точно тук и точно сега. Също така, на това равнище няма промеждутък във времето между това да си представиш нещо и да го преживееш. Намираш ли смисъл в това?    

Участник: … Зная, че можем да използваме определени техники за пътуване извън тялото …

Башар: Да, по този начин и понякога в сънищата си много от вас посещават духовната сфера и взаимодействат с тези, които съществуват в тази реалност.

Участник: Бих искала да си избера една техника, но не зная коя би била …

Башар: Тази, която приляга най-добре на въображението ти. Тази, която те привлича най-силно, ще бъде най-добрата за теб … във всеки един момент, или можеш да си измислиш собствена техника. Разбираш ли?

Участник: Да. Имам друг въпрос. Имам роднина, която е на 22 години.

Башар: Добре, 22 орбити.

Участник: Тя страда от булимия. Как мога да й помогна?

Башар: Ние трябва да разговаряме директно с този индивид. Очевидно има много проблеми, много убеждения, много самопредстави, присъщи на този индивид, свързани с ниско самочувствие, които трябва да бъдат прегледани и изследвани, и ние не искаме да оставим впечатлението, че един прост отговор на въпроса ще може задължително да свърши работа.

Участник: О кей, благодаря ти.

Башар: Благодаря.

Участник: Честит рожден ден, Башар.

Башар: Благодаря ти и добър ден.

Участник: Имам въпрос относно едно от твоите предавания, свързано с идеята за действие спрямо най-силната радостна възбуда.

Башар: Добре.

Участник: Когато си получавам заплатата, чувствам силна радостна възбуда да си изхарча парите още в същия ден.

Башар: Добре, ако настояваш, стига да си сигурна, че това е радостна възбуда, а не тревожност или несигурност.

Участник: Мисля, че е радостна възбуда. Например получих парите си, разбрах, че ще има конференция с теб, бях радостно възбудена и се записах.

Башар: Добре, ти си създала някакви средства, които са ти е позволили да предприемеш определено действие.

Участник: Допълнително има концерти, дрехи, от които се нуждая …

Башар: Добре, щом казваш. Да нямаш проблеми с изобилието?

Участник: Възможно е, защото не изпитвам радостна възбуда, когато трябва да си платя сметките.

Башар: Защо не изпитваш радостна възбуда, когато имаш възможност да си платиш сметките?

Участник: Радостна възбуда да си плащам сметките?!

Башар: Да, защо това не ти носи радостна възбуда? Това не означава ли, че ти създаваш изобилие в необходимата за тебе форма, за да имаш възможност да размениш услуга срещу услуга?

Участник: Аз разбирам нуждата да го правя, но има други неща …

Башар: Значи в случая подценяваш радостната възбуда.

Участник: Може би.

Башар: Може би.

Участник: Просто не усещам радостна възбуда по тези поводи.

Башар: Добре, може би в това е проблемът. Ти поставяш етикет на тези неща, като такива, които не са част от радостната ти възбуда. Аз не казвам, че всичко на този свят трябва да бъде разпознато на равнище на вибрация като нещата, които ти носят най-силна радостна възбуда. Въпреки това, идеята е, че когато следваш най-голямата си радостна възбуда, с всичките си възможности, без конкретно очакване, ти ще привлечеш формите на изобилие, които ще ти позволят да усетиш и изразиш всяка друга форма на изява на своята радостна възбуда, или всяка друга форма на проява на неща, необходими в твоята среда, които ти позволяват да следваш радостната си възбуда, и следователно стават част от твоята радостна възбуда, защото ти позволяват да следваш радостната си възбуда. Разбираш ли? Тук няма разделение. Всичко се съдържа в процеса; процесът е нещото.

Участник: О кей, тогава би ли нарекъл това проблем с изобилието?

Башар: Какво е изобилие за теб? Определението ти за изобилие същото ли е като нашето?

Участник: Да имам ресурсите да правя нещо, когато трябва да го направя?

Башар: Да, способността да правиш това, което трябва да правиш, когато трябва да го направиш, независимо от формата, в която то се проявява.

Участник: О кей.

Башар: Тогава, ако желаеш да позволиш всички прояви да бъдат част от твоята радостна възбуда и не подценяваш тези неща, които ти позволяват да следваш своята радостна възбуда, стига системата на убежденията ти да съдържа убеденост в тези твои способности, тогава ще функционираш като цялостно същество. Всеки път обаче, когато започнеш да разделяш нещата и да ги раздробяваш на елементи, все едно че някои от тях нямат нищо общо със способността ти да привличаш към себе си това, което ти трябва, тогава може би подценяваш някои неща, които отразяват част от твоята радостна възбуда и твоето изобилие, защото по някакъв начин допускаш, че те не са важни.

Участник: Да, значи аз трябва да разгледам тези други неща, за да видя …

Башар: Да, едно е да разпознаеш нещо, което наистина не отразява твоята радостна възбуда, и съвсем друго е да омаловажаваш нещо, което всъщност е част от тази възбуда. Трябва да можеш да разпознаваш разликата между двете. И ако наистина чувстваш, че начинът, по който правиш тези неща, които ти позволяват да следваш радостната си възбуда, не отговаря на това, което искаш да правиш, тогава можеш да използваш определението за изобилие, за да привлечеш други неща, които ти дават тази възможност.

Участник: Тази част ми харесва.

Башар: Така можеш да привлечеш към себе си ситуация, в която няма да е необходимо да плащаш сметки.

Участник: О кей, ще се концентрирам върху това.

Башар: Не е необходимо да се концентрираш, а само да знаеш, че ако разтвориш всички врати, през които може при теб да дойде изобилието във всички възможни форми, то ще дойде при теб по начин, който ще ти бъде най-полезен. А ако не дойде по този начин, може би това ще ти подскаже, че имаш убеждение, или ограничение по повод на убежденията си, които не позволяват на нещата да се случат по този начин. Тогава това ще ти даде възможност да видиш какво трябва да промениш.

Участник: Значи трябва да огледам убежденията си …

Башар: Да, винаги е много важно да уважаваш убежденията, които вече имаш, и да не ги омаловажаваш, защото няма много смисъл да скачаш от голяма височина, ако не вярваш, че имаш парашут. Разбираш ли? Първо, отдай нужното на системата, която е вече там, но знай, че можеш да я промениш, ако искрено вярваш, че можеш да го направиш. Ако обаче откриеш, че не можеш да го направиш, очевидно имаш убеждение, което по някаква причина не би трябвало да имаш … или всъщност може би притежаваш житейска тема, която изследваш, и според която не желаеш да промениш тези свои убеждения. Тогава това ти дава възможност да им поставиш други етикети, които ги правят част от радостната ти възбуда, вместо да продължаваш да считаш, че те не са. Трябва да разглеждаш всичко това от най-различни гледни точки, за да разбереш наистина – честно и ясно – какво представляваш по отношение на убежденията, които изграждат твоята личност.

Участник: Как мога да открия своята житейска тема на изследване?

Башар: Предизвикателствата, които възникват в живота ти, отразяват темата, която си избрала да изследваш. Следователно, ако срещаш предизвикателства по отношение на изобилието, или те са свързани с нещата, които ти позволяват да правиш това, което казваш, че ти носи радостна възбуда, може би това е една от темите, които си избрала да изследваш, и трябва да дефинираш тези неща така, че да ти вършат работа.

Участник: О кей.

Башар: И използвай въображението си за това как нещата могат да бъдат осъществени. Когато предложих, че можеш да привлечеш към себе си обстоятелства и ситуации, които могат да направят плащането на сметки излишно … не си ли си представяла, че това е нещо възможно?

Участник: Не, не съм си представяла.

Башар: Защо не? Виждаш ли, за нас това би било нещо очевидно и естествено. (смях в залата) Защо да не е очевидно за теб? Ако казваш, че наистина, наистина, наистина радостната ти възбуда няма нищо общо с плащането на сметки, защо не си си казала: „Хм, чудя се дали няма начин да привлека ситуация, в която няма да е необходимо да плащам сметки”. Не би ли трябвало това да е първата мисъл, която да се появи в главата на някой, който е във вибрацията на най-голямата си радостна възбуда?

Участник: Мисля, че това никога не ми е хрумвало.

Башар: Защото …?

Участник: …

Башар: Защото не си във вибрация, в която такива мисли са позволени!

Участник: О кей.

Башар: Виждаш ли, ти не можеш да възприемеш нещо, преди да отговаряш на неговата вибрация! Ако вече не си във вибрационното състояние, което позволява такова нещо, то тази мисъл и самото вдъхновение ще бъдат напълно невидими за теб, ти няма да мислиш за това.

Участник: О кей.

Башар: Ти трябва да бъдеш във вибрацията, която предпочиташ, вместо да допускаш, че не си в идеалното желано състояние. Трябва да бъдеш в идеалното състояние, за да възприемаш неща, които съпровождат идеалното състояние, в това число възможности, обстоятелства, синхронности и вдъхновения. В противен случай, просто никога няма да видиш тези врати. Когато обаче си в идеалното състояние, без да подценяваш всяко друго състояние, в което можеш да бъдеш, тогава ще бъдеш в нужната вибрация, ще притежаваш тези вдъхновения и ще мислиш автоматично за тези неща. Те ще бъдат очевидни за теб. Виждаш ли? Това помага ли ти? 

Участник: Да, помага ми. Имам и друг въпрос.

Башар: Да? Защо звучиш все едно, че правиш въпрос от това, че имаш друг въпрос?

Участник: Не зная.

Башар: Добре.

Участник: Едно от нещата, които ми носят радостна възбуда, е, да имам възможността да разговарям със същества като теб и да чувам различните идеи, които те представят.

Башар: Добре, значи си радостно възбудена в момента?

Участник: Да. И съм разговаряла с 3-4 подобни същества …

Башар: Ти разбираш, че ние също изпитваме радостна възбуда да общуваме с теб, нали?

Участник: Да, аз се надявам, че е така.

Башар: Ти какво, какво?

Участник: Аз зная, че е така.

Башар: Благодаря ти! Виждаш ли, как току-що подцени себе си?

Участник: Виждам.

Башар: Благодаря ти. Може би трябва да преосмислиш някои неща.

Участник: Вероятно, казвали са ми го.

Башар: Брей, каква изненада.

Участник: О, да. Въпросът ми е следният. В ученията, предлагани от различни същества, има много сходни неща, но и много различия. Защо има такива различия?

Башар: Защото на вашата планета има хора с различни убеждения, които се нуждаят да чуват неща по различни начини.

Участник: Хм.

Башар: Използвай това, което ти върши работа. Отхвърляй това, което не ти върши работа. Толкова е просто, нали?

Участник: Аз се опитвам да интегрирам всичко.

Башар: Не, не, не! Не, не, не! Това е като да отидеш в ресторант и да поръчаш всичко, включено в менюто, след което да се чудиш защо си се подула от ядене.

Участник: Да, и това съм правила.

Башар: Да. Тогава виждаш ли? Просто поръчай това, което ти върши работа.

Участник: Правилно.

Башар: Ако в следващия момент апетитът ти се промени, поръчай нещо различно. Не трябва обаче да изяждаш всичко наведнъж. И всичко не е предназначено за теб. Разбираш ли?

Участник: Разбирам, разбирам.

Башар: Това помага ли ти?

Участник: Да, определено.

Башар: Благодаря ти.

Участник: Много благодаря, Башар!

Участник: Привет, Башар:

Башар: Добър ден.

Участник: След като изпитваме удоволствие от всичко, което ни предлагаш, как можем да ти се реваншираме?

Башар: Вие винаги правите това. Тези комуникации са такава компенсация. Те са реципрочни.

Участник: И това е достатъчно?

Башар: Да, абсолютно! Ние винаги сме превъзбудени, когато взаимодействаме с други аспекти на Творението, тъй като виждаме във вас отразени различни начини, по които Творението възприема себе си. Това развива нашето разбиране за Творението и увеличава нашето семейство. И това ни носи радост.

Участник: Когато говорим за семейство, чул съм те да казваш, че ние изпълняваме ролята на ума, вие – на сърцето, а Сириус – на духовната част.

Башар: В определен смисъл, това е евфемизъм по отношение на енергиите, които се проявяват точно в тази тройка и нейните взаимоотношения, но моля разбери, че това е едно прекалено голямо опростяване на нещата само за целите на илюстрацията на идеята.

Участник: Мисълта ми е, евентуално когато станем по-близки като семейство … ние се движим в тази посока, нали?

Башар: Да, това се нарича … контакт.  Така че когато вие се приближавате до истинската си природа и приемете вибрацията, характерна за един контакт, вие ще ни срещнете на половината път.

Участник: И ще интегрираме сърцата си.

Башар: Да, ако това е намерението ви.  Не е ли то такова?

Участник: Да, такова е.

Башар: Ето, че се получава. Има ли някаква пречка по пътя на това?

Участник: … Не.

Башар: Освен?

Участник: Нас самите.

Башар: Благодаря ти. Виждаш ли колко е просто? (смях в залата)

Участник: Просто.

Башар: Да не би да е прекалено просто?

Участник: Не, това ми харесва.

Башар: Просто искам да съм сигурен, че не искаш от мен да усложня нещата, защото ние знаем колко много вие, хората, обичате да усложнявате нещата. Не искам да ви отнемам това удоволствие.

Участник: Не, така е добре, благодаря ти.

Башар: Благодаря.

Башар: Сега, ако желаете, може да се подготвите за втория вариант на идеята за позволението, с което вече ви запознахме.

Позволете си да се отпуснете и дръжте очите си отворени. Позволете си да се научите да давате свобода на въображението си с широко отворени очи, докато също така абсорбирате спектъра от енергия, цветове и светлина и всички вибриращи резонанси, които съпровождат това конкретно упражнение.

Вие се отпускате все повече, отваряте се все повече и все по-силно желаете да се доближите до истинската си същност по един рефлексивен начин. Поемете дълбоко въздух … и го изпуснете. Поемете дълбоко въздух … и го изпуснете. Сега поемете дълбоко въздух и го задръжте … задръжте, задръжте и сега го издухайте навън … и продължете да дишате спокойно. Позволете на цветовете и на вибрациите да влязат през прозорците на вашата душа, докато едновременно позволите на въображението си да си представи още веднъж огледалото и вашето парче хартия с цифрата 11. Сега поставете парчето хартия до огледалото така, че да виждате едновременно цифрата на хартията и нейното отражение в огледалото. И още веднъж погледнете своето отражение в огледалото. Сега, докато описваме това упражнение, не затваряйте своите физически очи, но си представете, че когато правите това упражнение, докато виждате себе си, седящи пред огледалото, вие затваряте очи, когато ви кажа да го направите.  Защото това е също нещо, което ще правите физически, когато имате тази възможност. Така че ще проведете това упражнение наум, но в крайна сметка вие ще го изпълнявате и физически.

Сега си представете, че имате това огледало, в което гледате, и представете си, че седите в една стая, която е много слабо осветена – за предпочитане даже само от една свещ – така че образът ви в огледалото отразява тази топла, мека светлина. Вие може да виждате своя образ в огледалото, но в огледалото има дълбочини, дълбочини и сенки в стаята, които огледалото отразява така, както вашият образ е отразен в меката светлина. Докато гледате себе си, погледнете се в очите и задръжте погледа си така. Сега … вие ще изпълнявате това физически по-късно, но засега си представете … не затваряйте очите си в момента тук …, представете си, че седите пред огледалото и се оглеждате в него, че за момент затваряте очи и в сърцето си, и в ума си … отново не тук, но после, когато правите упражнението … вижте себе си и задайте въпроса, по повод на най-важното нещо, което искате да знаете за себе си, за своята реалност, за своя свят, за своите убеждения, за своите чувства, за вашите приятели, връзки, каквото пожелаете. Задайте въпроса със затворени очи пред огледалото. След това, след като почувствате, че въпросът е ясно формулиран в ума ви, когато той ви изглежда ясен, отворете очи и погледнете в отражението в стъклото и сега знайте, че това отражение в стъклото е всъщност вашият Висш разум, който приема вашата форма, гледа ви, след което дайте на глас отговор на собствения си въпрос, като си представяте, че този отговор идва от отражението на Висшия ви разум в огледалото, докато гледате в очите на отражението си. Продължавайте да практикувате това, след което затворете отново очи и ако не сте получили отговор първия път, затворете отново очи, задайте отново въпроса на глас, след което отворете очи, погледнете Висшия си разум в отражението, в стъклото, който ви гледа на свой ред, усмихва ви се, както знаете, че Висшият ви разум би направил, и отговорете на въпроса си високо на глас, като гледате в отражението, докато то ви отговаря. Наблюдавайте движението на устните, докато чувате отговора, който излиза от онази уста, макар той също да излиза и от вашата уста. Колкото повече правите това – да си затваряте очите и да задавате въпроса на глас, във вашия ум и във вашето сърце, след което да отваряте очи и да наблюдавате отражението на Висшия си разум, който гледа към вас и ви отговаря, докато вие си отговаряте сами високо на глас … колкото повече практикувате комуникация с Висшия си разум, толкова повече ще бъдете способни действително да получите отговора от отражението. Ние създаваме разновидност на това, което наричате психомантеум, но не толкова с цел разговори с духове, както се използва обикновено, колкото за установяване на истинска визуална връзка с Висшия ви разум, маскиран като ваше тяло, като ваш образ. Продължавайте да практикувате това, правете го реално, физически и колкото повече правите това, толкова повече ще се изненадвате колко бързо ще получавате отговорите, колко ясни ще са те и колко повече ще започнете осезаемо да чувствате, че буквално създавате тясна връзка с Висшия си разум и му позволявате да комуникира с вас чрез този рефлективен инструмент на психомантеума. Това е следващата стъпка в създаването на истинска здрава връзка с Висшия разум и в създаване на истинско физическо преживяване на разговор с него. Колкото повече развивате това свое умение, толкова повече ще може да получавате съобщения от Висшия си разум посредством своето въображение и това е начин за физическото закотвяне на умението в идеята за рефлективното огледало, с използване енергията на портала 11.11. Предоставете си възможността да извършвате това лесно и гладко, забавно, където и когато решите, в помещение със запалена свещ, при подходящо огледало, с което се чувствате удобно, и колкото повече правите това, толкова по-голяма интимност ще постигнете със своя Висш разум, толкова по-синхронно ще получавате информацията, която ви е необходима, и толкова по-способни ще бъдете да си позволявате да продължавате да избирате състоянието си, което предпочитате, вместо да попадате в състояние, което не желаете.

Докато продължавате да си представяте как правите това упражнение, докато очите ви абсорбират честотите на цветовете и звуците на нашето предаване, вие знаете, че това, което се случва, е пренастройване на нервната ви система, за да може да получи тази информация по възможно най-ефикасния начин за вашата конкретна матрица и че вие бивате зареждани с вибрацията на енергията на 11.11.11., за да се запознаете много по-добре с тази енергия на ускоряване и трансформация, за да се носите по вълната към пресичането на прага на вашата година 2012-та. И знайте, че тези промени се извършват във вас и вие ги усещате чак до своето атомно и молекулно равнище, чак до равнището на електромагнитната енергия, която създава кристализирането на вашата физическа форма, и прониква в цялото ви съзнание…, и всички равнища в синхронна хармония функционират успоредно едно на друго, при което успоредните реалности вибрират в хармония и резонират като камертони, от равнище на равнище, от измерение в измерение, синхронизирайки всички равнища на съзнанието ви, за да могат те да функционират като едно цялостно създание. Нека всичко това попие във вас. Правете това упражнение у дома си, когато ви е удобно, и ще го почувствате като едно проникновение.

Приемете сега посланието на 11.11.11. и го приемете на равнището, на което то трябва да бъде … поемете дълбоко въздух и направете всичко това част от себе си … и издишайте. Поемете дълбоко въздух и го задръжте, след което го изпуснете към света, за да го трансформира, трансформира, трансформира. Поемете дълбоко въздух и го задръжте, и почувствайте неутралния момент на колапс, след което го издухайте в една експанзия, докато се премествате в една нова реалност, в една нова реалност, в една нова реалност, в една нова реалност … милиарди пъти в секунда. Вие се премествате без усилия от една успоредна реалност в друга, в предпочитаната от вас посока, в посоката на вашата радост, в посоката на вашия екстаз. 11.11. е преизпълнена със синхронност, 11.11. е изпълнена с рефлексии. Не се учудвайте, а бъдете просветени, когато виждате все повече и повече синхронни изненади в своята реалност. Ще стане ваша първа природа да преживявате тези синхронности. Нека бъде така.

Сега си позволете да преместите своя фокус върху реалността, която желаете, докато се съвземате и се изпълнете с радостна възбуда и радостно очакване от практикуването на тези упражнения в удобството на вашия дом, или заедно с приятели, така както подсказва въображението ви, и отново в отговор на това, с което дарихте нашата цивилизация, ние ви отправяме най-дълбоката си благодарност, признание и безусловна любов за това, че ни допуснахте в своето семейство и че ни позволихте да ви поканим в нашето. Добре дошли у дома! Приемете нашата безусловна любов и хубав ден!