Голямата стъпка и Високите бели – 160 епизод, 17 юли, 2018 г., Дейвид Уилкок и Емери Смит.

(с) Превод АТИ, 2018 г.

Дейвид Уилкок: Добре дошли в Космическо разкритие. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок и съм тук заедно със специалния ни гост, Емери Смит, с когото продължаваме нашия удивителен разговор относно колегите, с които той лично е взаимодействал като живи същества, докато е работил в подземните съоръжения.

Емери, добре дошъл отново.

Емери Смит: Благодаря, Дейв. Приятно ми е да бъда отново тук.

0_emery_smith_4_9fe33b6e253276777aeb2ad3e37da541_1600x0

ДУ: Какъв бе първият извънземен, когото си видял в тези бази? По-точно, какво е било първото живо същество, което действително си видял, което не е изглеждало човек като нас?

ЕС: Това бяха Високите бели.

1_tall_whites_c972915a9da75a42bf7295a26d700cdd_1600x0

ДУ: О, разбирам.

ЕС: Да, абсолютно.

ДУ: Тогава можеш ли да ни кажеш малко повече за тези първи твои срещи? Защото си мисля, че когато човек види за първи път живо същество, което категорично не е едно от нас, това би се отпечатало завинаги като изключително събитие в живота му.

ЕС: Ами всъщност, след като ги бях виждал отдалече, през различни прозорци и в различни програми, и като след това четох за тях, аз имах доста добро разбиране за това какво се случва, много преди да имам възможност да ги видя в изследователските програми, в които ми бе позволено да участвам.

ДУ: Разбирам.

ЕС: Така че те те въвеждат първо само с помощта на видеозаписи и книги, и четива в техните бази данни, свързани с предишна работа с тези същества.

ДУ: Тогава нека да поговорим за тези Високи бели, защото има известно объркване свързано с тях. Например това, което описва един свидетел на име Чарлз Хол като Високи бели, са същества, чиито очи според него изглеждат повече като тези на Сивите, но с определен син оттенък.

Пит Питърсън също описва свои преживявания с Високи бели и той казва, че това наименование всъщност не означава един определен тип, а е просто едно събирателно понятие, свързано с външния им вид.

ЕС: Правилно.

ДУ: Кори Гууд също така има свои преживявания с хората Аншар, които изглеждат много повече като човеци, но с напредването на възрастта си стават по-високи.

Така че ти кои наричаш Високи бели? Като начало, дай ни описание на това как изглеждат, с някои специфични физически подробности.

ЕС: Разбира се. Те са високи повече от  2.1 м. Имат лице по-малко от нашето. Ръцете им са много тънки. Движенията им са много плавни и приличат на танц. Когато се движат, ставите и крайниците им са доста гъвкави и не са твърди като нашите.

Те също така притежават много задълбочено разбиране за нашите системи от вярвания и са твърде състрадателни, както и много умни.

Аз ги бях виждал отдалече шест или седем месеца, преди действително да се озова до няколко от тях в един проект.

ДУ: Значи, ако разбирам правилно, лицата им са предимно като нашите, само че по-малки?

ЕС: И по-слаби. Мразя да се позовавам на филми, но в „Междузвездни войни” има една група от високи бели същества, които клонират един от войниците и които отговарят за онази планета, и те имат едни наистина слаби, красиви и кръгли лица, с много красиви очи.

И очите им бяха два или три пъти по-големи от нашите, а носът им почти не се забелязваше – много малък, с много малки ноздри, с красиви устни и приятна малка уста.

ДУ: Значи очите са нещо силно изявено …

ДУ: Да.

ДУ: … но в същото време все пак изглеждат човешки, само че са доста по-големи.

ЕС: Точно така. Очите им са овални и наклонени под 20 градуса, ей така.

3_emery_showing_slant_of_eyes_865def556dfc8e6b6dd27445ad3bd58d_1600x0

Нашите са хоризонтални,  докато техните са малко по-раздалечени и под ъгъл.

ДУ: Значи изглеждат повече като руснаци или скандинавци?

ЕС: Правилно.

ДУ: Добре.

ЕС: Когато говоря за Високите бели, аз нямам предвид русите синеоки високи хора от Скандинавия, които са много популярни в поп културата.

ДУ: Като например така наречените Nordics.

ЕС: Правилно, Nordics. Кожата на тези е чисто бяла. Всъщност толкова бяла, че изпъква и отразява светлината. Наистина красива кожа. Те имат дълги пръсти и обикновени крака като нашите.

ДУ: Плешиви ли са?

ЕС: Да.

ДУ: Добре.

ЕС: Нямат коса. Никога не съм ги виждал с коса.

ДУ: Наистина?

ЕС: Те носят дрехи и униформи като нас, които обикновено са плътно прилепнали към тялото.

Имат доста специална система от вътрешни органи, която им позволява да живеят в различни видове атмосфера на почти всякакви планети. Така че те могат да вдишват всякакви разтворени във въздуха химикали и различни видове газове, които обикновено биха ни убили.

Също така имат много малък гръден кош с формата на V.

ДУ: Значи определено не приличат на Сиви.

ЕС: Не.

ДУ: Значи става дума за плешиви хора, като нас, с бяла кожа, но с по-слабо лице и високи.

ЕС: Да, правилно.

ДУ: Според описанието на Пит Питърсън, тези същества носят нещо като палка, или жезъл. Забелязал ли си някога такова нещо?

ЕС: Не, никога, но те носят едни специални гривни и  специални неща около вратовете си с форма на яка. Не зная дали това е свързано със системата им от вътрешни органи. Не бях осведомен за това.

ДУ: Добре. Имаш ли някаква идея за какво биха могли да служат тези неща около вратовете им?

ЕС: Те излъчваха светлини – нещо като синя светеща лента по средата на тази яка. Да кажем, че яката е широка около 2,5 см., а по средата й има една светеща лента, широка 0.6 см. И светлините на тази лента светват последователно една след друга около врата и са в синхрон с подобни светлини на гривната на ръката.

ДУ: Светлините на врата и на китката се въртят в синхрон?

ЕС: Да, в пълен синхрон.

ДУ: Хм.

ЕС: Да.

ДУ: Някога интуицията подсказа ли ти, или да си се опитвал да предположиш за какво са служили тези неща?

ЕС: Мисля, че имаха нещо общо с … може би, когато пътуват до различни места, те по някакъв начин помагат при извличането на определени хранителни вещества като химикали, минерали и витамини, нужни за организма им.

Мисля, че те по някакъв начин поддържат волтажа или енергията им на нужното ниво.

ДУ: Разновидността на Високите бели, за които говори Пит, които може да не са същите като тези при теб … той каза, че наистина им е било трудно да се приближават твърде близко до хора, защото това нарушавало силно психиката им.

Ти наблюдаваше ли нещо подобно – да поддържат задължително дистанция от обикновените хора от Земята?

ЕС: Не и тези Високи бели, но да, имаше други хибридни Бели, които са свръхчуствителни към нашите енергийни полета, защото те усещат всяка клетъчна енергия, която ние притежаваме.

Всички ние не сме в синхрон с другите бели раси извънземни и аз мисля, че това е свързано с … Ние сме носители на редица бактерии, добри и лоши, както и вируси, и всички те излъчват специфична енергия, която е прекалено неподходяща за тях. Те всъщност могат да се разболеят, ако прекарат дълго време в контакт с някой от нас.

ДУ: Чувал съм такова нещо.

ЕС: Така че аз мисля, че това е, което той е имал предвид.

ДУ: Опиши ми първата си среща лице в лице с Висок бяп.

ЕС: Те ги водеха при нас, за да работят върху хора с неизвестни заболявания.

ДУ: Хора от Земята?

ЕС: Хора от Земята.

ДУ: Добре.

ЕС: Доведоха двама от тях по едно и също време в стаята, където работех, за да вземат проби от едно тяло.

ДУ: Беше ли лесно да различиш мъжете от жените?

ЕС: Ами да. Имаше една женска … с по-нежни черти на лицето и очи, които не бяха толкова големи, но без коса. Само пигментът над очите й бе малко по-тъмно бял. Само по тези два белега можех да кажа, че е жена. Телата им бяха идентични. И винаги бяха облечени с нещо.

ДУ: Как изглеждаше облеклото им?

ЕС: Винаги бе прилепнало плътно към тялото, подобно на някаква материя Спондекс. Те винаги носеха ръкавици, така че този материал покриваше цялото им тяло без врата и главата.

ДУ: Любопитен съм каква бе формата на комуникацията им. Те говориха ли с уста?

ЕС: Те са много телепатични. Могат да говорят перфектен английски, както и други езици, всъщност всички езици, но това не им се налага, защото е достатъчно само да гледат в теб.

И те казват: „Когато те погледна, моля погледни ме и ти”, защото така те комуникират чрез очите си. Когато се погледнете взаимно в очите, възниква някакъв вид връзка и ти получаваш всичко, което те мислят, като те приемат по същия начин твоите мисли. Това ще рече, че след като се срещнеш веднъж с тях, те вече знаят всичко за теб.

ДУ: Какво ще стане, ако си помислиш нещо лошо за тях, например за това как те изглеждат… защото съм сигурен, че това понякога се случва.

ЕС: Определено се случва.

ДУ: Тогава какво става? Нека просто разгледаме по-подробно една подобна ситуация.

ЕС: Да, те не … Те не реагират на това, защото знаят, че понякога на хората им е необходимо малко време, за да ги опознаят, тъй като те са различни и мисля, че същото би се случило и с тях, ако ние бъдем хвърлени в техния свят.

ДУ: Наистина бих искал да разкажеш малко по-конкретно за първия момент, когато си установил зрителен контакт с едно от тези извънземни същества. Къде си бил? Какво изпита в първия момент, когато го погледна в очите?

ЕС: Ние си слагахме комбинезоните, за да влезем в операционната. Техните костюми бяха доста по-различни от нашите. Те прилягат идеялно към всяко тяхно тяло. Когато техниците им помагаха да си облекат костюмите, забелязах колко плавни бяха движенията им.

След това, на операционната маса, аз им помагах с някои инструменти и те се движеха толкова плавно … но в същото време наистина много бързо. Те се движат бързо, но движенията им приличат на танц. Наистина е интересно.  И както казах, костите им са доста гъвкави, не като нашите.

Те имат ръце с по пет пръста. Само че пръстите им са по-дълги и дланите по-четвъртити, не като нашите. И това са някои от особеностите им, които са ми известни.

Спомням си как ги гледах, без да кажа нещо и тогава с един от тях се погледнахме един друг и в съзанието ми се появи думата „приветствие”. Това не бе глас. Просто думата „приветствие”.

И аз си спомням как докато гледах към него, изрекох същата дума наум и той се усмихна.

Знаеш ли, аз можех да видя … Те имат същите черти на лицето като нас. Очите им се движат нагоре и надолу. Могат да движат носа си и имат лицеви мускули.

ДУ: Могат ли да предават неща в ума ти, като цветове, символи, визуални образи на места …?

ЕС: Абсолютно. Те даже имат начин, ако искат да те научат на нещо, което не знаеш, просто да го заредят в ума ти, в съзнанието ти, за секунди.

Така че можеш да усвоиш твърде бързо нещо, което те правят на операционната маса, само като стоиш от другата страна срещу тях.

ДУ: Когато си работил с тях при тези аутопсии, ти спомена, че понякога те са били загрижени за хора, които са умрели тук при странни обстоятелства.

Какви са били някои от другите случаи, когато те са били повикани да помагат?

ЕС: Наистина тежки случаи, при които те не знаеха защо този човек или това извънземно бе умряло.

ДУ: „Те”, това са хората от базата?

ЕС: Хората от базата им даваха вероятно най-тежките случаи.

ДУ: Даваха на Високите бели?

ЕС: Да, на Високите бели. И понякога при такива тежки случаи не ни разрешаваха да присъстваме в операцонната, макар че бяхме в общ операционен екип.

Трябва да разбереш, че макар да не си в самата операционна, ти можеш да работиш извън нея, като например помагаш при доставянето на материали и други неща.

ДУ: Можеш ли да си спомниш конкретен пример за аутопсия върху същество, което не е било от Земята, свързана с участието на Висок бял и да ни кажеш какъв тип същество е било обект на аутопсия и защо случаят е бил тежък за разрешаване?

ЕС: Това отново бе свързано с химически проблем. Понякога имаме работа с други бели хибриди, които изглеждат по-ниски. Те са високи колкото нас, със същите размери, много бели и с кристално чисти сини очи.

Те винаги имат бяла или руса коса, така че … имат също и уши, не като … Високите бели всъщност нямат уши …

ДУ: Разбирам.

ЕС: … но човекоподобните Бели, както аз ги наричам, всъщност имат уши и изглеждат донякъде като нас. Зъбите им обаче са твърде различни. Те са закръглени. Приличат на полумесеци, не са четвъртити като нашите.

ДУ: Уха!  

ЕС: Това е странно. Те обаче не показват много зъбите си.

И ние работихме върху този техен труп, който имаше такива … приличаха на изгаряния отгоре до долу на гърдите. Това бяха шест дупки, от врата чак до пъпа.

Изглеждаха като следи от оръжие, което бе обгорило кожата им. В средата на всяко от тези кръгли изгаряния имаше също така три черни точки, разположени в правилен триъгълник.

ДУ: Разбирам.

ЕС: И те се опитваха да разберат какъв вид оръжие бе убило този хибриден Бял, защо и къде това се бе случило. Изглежда, че те могат да се свържат с мозъка на едно умряло същество и да извлекат намиращата се там информация. Така могат да разберат какво, къде, кога и защо се е случило и кой е бил отговорен за това. Те могат да разберат цялата тази история за минути.

ДУ: Уха! И какво бе заключението? Разбра ли заключението за това как то бе умряло?

ЕС: Не разбрах, но те разбраха какво се бе случило и изглеждаха силно натъжени от това. Можех да видя измъченото изражение на лицата им.

ДУ: Когато гледа един филм като „Мъже в черно”, с Уил Смит и агентите, които работят в подземни бази, заобиколени от тези извънземни, какво бе чувството, което изпита?

ЕС: Не съм голям любител на подобни филми. Не харесвам, когато Холивуд си правят смях с извънземните, като ги третират като някакъв дивеч, или като ужасна заплаха.

ДУ: Разбирам.

ЕС: Този филм въобще не ми хареса. Има обаче и много филми, игрални и анимационни, в които извънземните са представени много добре, като този, който двамата с теб гледахме наскоро, наречен … как беше, „Валериан”? *)

*) „Валериан и градът на хилядите планети”  

http://www.zamunda.net/banan?id=538778&hit=1&t=movie  – Бел. прев.

ДУ: Да, „Валериан”.

ЕС: Да, и извънземните там изглеждаха точно като тези Високи бели.

ДУ: Уха!

ЕС: И аз си спомням … Там нямаше ли епизод, в който Обединените нации на извънземните се събираха, и там бяха представени най-различни видове (извънземни).

ДУ: Да, точно така – в самото начало на филма.

ЕС: И това бе много точно изобразяване на доста различни видове извънземни, които се движат в своя собствена околна среда. Като този, който бе подобен на риба и имаше аквариум около главата си.

ДУ: Точно така.

ЕС: И, разбира се, това е донякъде смешно, но в действителност е истина. Ние сме разговаряли за извънземни, които носят върху себе си неща, които са или от тяхната планета, за да поддържат енергията им, или имат само специална каска на главите си, която ги поддържа живи.

Така че аз бях впечатлен от работата на режисьорите, продуцентите и аниматорите, създали този филм.

ДУ: Кори Гууд, в своето първо преживяване на Луната в последно време, казва, че е срещнал хоманоид подобен на птица, който очевидно никой в космическата програма не е виждал преди.

И това е Синият Авиан. Ние говорихме за това. Зная, че ти си виждал изображението му.

4_ra_tear_eir_448b3ad99c6f543a7e1c94b98c8c043c_1600x0

ЕС: Да, виждал съм това.

ДУ: Ти виждал ли си някога подобен хоманоид с черти на птица, подобен на този Син Авиан, или други подобни извънземни?

ЕС: Подобни да, но не точно такива. Те приличаха много на човеци, имаха много малки пера и големи пори на кожата си, но в повечето случаи приличаха повече на човеци, отколкото на птици.

Те например нямаха нос, а нещо подобно на клюн, в който всъщност имаше зъби.
Също така, нямаха глава прилична на главата на птица. Очите им бяха отпред, точно като нашите, не като на птиците отстрани.

И те се движеха повече като хора. Имат много малки крилца … нещо като кожена ципа под мишниците си, много пера на гърба, но никакви на лицето и на гърдите.

ДУ: Как бяха оцветени?

ЕС: Тюркоазено синьо с красиво червено, бяло и нюанси на синьо по цялото тяло. Главата и вратът може да са сини, след което надолу цветът постепенно да избелява, след което леко да почервенява към краката. Те имат крака както нашите.

ДУ: Те не изглеждаха като крака на птица?

ЕС: Не, съвсем не. Но както казах, единствените черти, които ги издаваха, бяха тези на лицето и перата, и тази много люспеста кожа, с много пори.

ДУ: Малко е смешно, но как би ги сравнил с патето Хауърд? *)

*) Патето Хауърд (Howard the Duck) – американски анимационен герой. https://www.youtube.com/watch?v=2mz3oytpugs – Бел. прев.

ЕС: Нe! Ха, ха. В никакъв случай.

ДУ: Защото той има човка, която е доста дълга.

ЕС: Онова е голяма патешка човка.

ДУ: Да.

ЕС: Никога не съм виждал извънземно с такава голяма човка, освен при птеродактила.

ДУ: Птеродактил звучи доста смущаващо.

ЕС: Той вероятно изглежда плашещо за много хора, защото има тези черти на дракон, като съчетание на криле и ръце, но краката му са като нашите – доста тънки крака, подобни на тези при хората-мравки.

5_pteradactyl_being_904b73dd01c6550d49ae98ea7be99c66_1600x0

Той също така има много малки криле, като на плодов прилеп. Ръцете му са част от крилете. И те винаги носят със себе си някакво приспособление. Този, за когото говоря, носеше някакъв цилиндричен инструмент в ръката си. Имаше дълъг, заострен клюн, чията горна част бе извита към гърба.

ДУ: Да.

ЕС: Те комуникират със серия от високи тонове, не като бухалите, не като повечето птици, само с един висок тон.

ДУ: Виждал ли си тези същества птеродактили, докато работеше в подземните бази?

ЕС: Да.

ДУ: Виждал си ги?

ЕС: Информираха ни, че те живеят в най- най-дълбоките нива на подземните бази, че са свързани с някакъв вид съзнание и … бих искал да кажа религия, но не е това. Става въпрос за изучаване на някакъв вид история, забравена от много отдавна.

И те са изпратени, за да … Те са като хора, които разплитат загадки, и те могат да преместват неща с ума си. Те притежават телекинетични енергии и могат да придвижват с ума си малки неща из помещенията.

Виждал съм как няколко от тези същества разглеждат нещо и движат неща из тези „стаи за мозъчен тръст”, както ги наричат.

ДУ: Защо мислиш, че ги държаят толкова надълбоко в базите?

ЕС: Вярвам, че … поради начина, по който изглеждат, защото приличат на летящи дракони. Също така, по някаква причина, те не се чувстват добре в компанията на други извънземни.

Когато се движат, изглежда че имат нужда от доста пространство. Така че има места … Те не могат просто така да преминат през една врата. И само за да обърнат глава … само главите им може да са дълги 80-100 см.

ДУ: Уха!

ЕС: Само като обърнат глава, могат да съборят доста неща. Така че са им отделили специално пространство там долу, където им е разрешено да правят тези … всъщност не зная точно с какво се  занимават. Зная само, че те работят с умовете си. Те са „специалисти по решаване на загадки”, така ги наричат.

ДУ: Искам да споделя нещо с теб, което съм научил от други свидетели.

Това е нещо, което също така съм чел, и също така не един човек ми е казвал. Това е, че определени групи извънземни очевидно са загрижени относно присъствието на рептили със съзнание тук на Земята, които започват наистина да доминират и са агресивни спрямо останалите видове.

И този катаклизъм, поразил Земята преди 65 милиона години, очевидно е бил с цел да ги унищожи. По същото време Луната, която очевидно е нещо като стар употребен автомобил – и аз съм разговарял нашироко за това с Уилям Томпкинс – е била паркирана около Земята, за да създаде определен сезонен климат, който да поддържа живота на бозайниците, но не и на рептилите.

Интересно ми е дали някога си чувал за този сценарий на катастрофа на динозаврите, като за едно планирано събитие, предназначено да унищожи рептилите?

ЕС: Чувал съм за „Събитие”, което е имало за цел да разруши Земята, защото рептилите не са били желани повече тук и защото съществата от Вътрешната Земя, още от времето на Атлантида, Лемурия и какво ли още не, са водили някаква война, защото са били използвани от тези Рептили, наречени също така Драко.

Това е, което съм чел в някои исторически книги там, но не зная колко бе точно всичко, защото бе написано не като документ. Все едно, че някой просто разказваше какво се е случило в онези времена.

Има също така археологични открития във Ватикана от онези времена, които описват Рептили, които унищожават извънземноводни и други същества, живели тогава.

Така че аз мисля, че когато съпоставим нещата, излиза, че бих се съгласил с това, което казваш.

ДУ: Любопитен съм дали си виждал нещо, което да прилича на Йети или Голямата стъпка, докато си работил в тези съоръжения, защото някои хора са докладвали за това.

ЕС: Да, аз имам лични преживявания с Голямата стъпка и с Йети, и с всички различни видове …

Спомням си в младежките ми години, когато бях на около 16 г., видях едно голямо, бяло и високо близо 2,5 м. същество, когато къмпирах южно от Флорида, близо до парка Евърглейдс.

6_chewbacca_being_82c00b2164260c80545d72a0c9d8357d_1600x0

То бе на около 75 метра от мен. Не бе много наблизо, но бе на открито. Това се случи на зазоряване. Видях това същество, което вървеше покрай оградата на къмпинга. Бе около 1,5 м. по-високо от колците на оградата, които бяха високи около 1 м.

Всяка от крачките които правеше, беше близо 2 м. Аз бях стъписан и не свалих поглед от него, докато премина покрай оградата.

И когато се върна назад във времето и проверя датите, след като вече има тези неща онлайн, виждам, че има много информация от хора, забелязали тези извънземни. Забелязах също, че в областта, в която бях тогава, това същество е било видяно много, много пъти от доста хора, което за мен бе голямо потвърждение.

По-късно получих още по-голямо потвърждение, когато започнах да работя в лабораториите и действително да виждам тези същества.

7_chewbacca_2_a826efaaca7cc8ce5dc82c876f066e9c_1600x0

Тези същества са били тук от много отдавна. Те работят съвместно със съществата от Вътрешната Земя. Те са тук, за да събират данни и ДНК от всички живи видове и растения, и от водата, и рибите, и от всичко.

И те каталогизират тези неща и ги слагат в някакъв вид хранилище някъде, за да запазят Земята в оригиналния й вид – нещо като музей на Земята някъде.

Никога не можеш да заснемеш тези същества на филм, защото те имат способността да се телепортират по желание.

ДУ: Наистина?

ЕС: Да. И те могат да бъдат твърде мистериозни и да изчезват наистина изключително бързо.

ДУ: Добре, аз просто искам да кажа следното: Удивително е, че нямаме широко разпространено разбиране за реалността на съществуването на Голямата стъпка, при наличието на хиляди и хиляди свидетели, проследяването на отпечатъци на стъпки, много странни случаи на повреди на имущество, като например драскотини от нокти по леките коли и други подобни неща.

Защо мислиш, че ни е толкова трудно да приемем показанияата на тези свидетели за съществуването на Голямата стъпка?

ЕС: Това са много големи животни. Бих казал, че не ги приемам за много подобни на човека. Те обаче притежават съзнание и имат определени функции, които изпълняват.

Те са извънземните, които са най-непретенциозни спрямо условията си на живот. Те могат да бъдат спуснати на една планета без нищо, да съберат определени неща, да ги опишат и класифицират и да ги съхранят някъде.

ДУ: Значи те не правят нищо агресивно?

ЕС: Не.

ДУ: Добре.

ЕС: Не, не им е позволено. На тях всъщност е забранено да нараняват всякакъв вид живо същество.

ДУ: Уха! Това, което описваш тук, звучи като описание на твърде интелигентно същество. Те имат ли комуникационни умения? Могат ли да говорят, или имат ли телепатични …

ЕС: Да, те използват гласните си струни и също така могат … Слоновете имат тази способност да изпращат сигнали с удари в земята, които могат да бъдат чути от много, много километри разстояние от други слонове.

Така че те притежават тази способност и ето защо хората чуват техните наистина странни писъци, както и странни звуци от удари, които хората приемат като удари в дърветата. 

ДУ: Изглежда, че има различни видове Голяма стъпка. И тъй като сега времето ни напредва, аз бих искал да обобщим. Мислиш ли, че има някоя тяхна разновидност, които нямат задължително такава мисия, по-малко интелигентни са и също така по-примитивни и опасни?

ЕС: Чел съм някои документи, когато работех в тези секретни проекти, където се казваше, че те имат … Ако например се разболеят или нещо им се случи, те не могат да използват телетранспортните си способности, губят се и биват изоставени на много планети, където трябва да пребивават завинаги.

И това са някои от изгубилите се, които могат да бъдат открити в … Но те са много адаптивни и обичат да работят и живеят сами. Това са извънземни, които живеят в уединение и съм чувал, че се чифтосват само веднъж в целия си живот.

ДУ: Ако се телетранспортират там, откъдето са дошли, къде би било това? Ти знаеш ли нещо за техния произход?

ЕС: Не, не зная нищо за техния произход, но аз зная, че те знаят … Те имат един специфичен начин за проследяване и откриване на естествените портали на Земята, не на изкуствените портали, и могат чрез тях да преминават големи разстояния.

Те обаче никога не биха отишли в един град и не им е позволено да взаимодействат със същества от друга планета.

ДУ: Последен въпрос, наистина набързо. Ти виждал ли си ги в подземните бази? Имало ли е случай, в който те да работят заедно с нас в тези подземни съоръжения?

ЕС: Виждал съм само мъртви техни тела.

ДУ: О, наистина? Значи те не работят в тези подземни бази редом с нас?

ЕС: Казват … Има слухове, че това се случва. Също така съм виждал силуети отдалече, които изглеждаха като тях. Също така, присъствието им в някои бази е документирано в каталози, но аз не съм работил физически заедно с някой от тях.

ДУ: Добре, чудесно. Е, Емери, това бе наистина вълнуващо. Благодаря ти за това, че ни предостави тази удивителна информация.

ЕС: Благодаря и аз.

ДУ: Благодаря и на вас, зрителите, за участието. Това е Космическо разкритие с нашия специален гост, Емери Смит.