Насочване на човечеството към възнесение – Дейвид Уилкок и Кори Гууд – 77-ми епизод, 8-ми ноември, 2016 г.

(с) Превод АТИ, 2016 г.

Дейвид Уилкок: Добре дошли в Космическо разкритие. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок и съм тук заедно с Кори Гууд. Кори, добре дошъл в предаването.

Кори Гууд: Благодаря ти.

ДУ: Когато говорихме за последен път, ти разказваше за някои свои интересни преживявания, когато си бил заведен на Венера. Ти си се срещнал с това същество наречено „Стражът”. Дадена ти е била възможност да научиш кой си бил, кой си и кой ще бъдеш, която си отказал. Също така ние получихме някои отрицателни коментари, според които хората мислят, че ти искаш да обрисуваш себе си като някакъв спасител, месия или нещо подобно.

Моля те изясни тези неща, защото е възникнало някакво объркване.

image001image002КГ: Разбира се. Те притежават тази информация за всеки човек. Не става дума за това, че аз или Гонзалес сме били излъчени като нещо повече от всички останали.

ДУ: Разбирам.

КГ: Всеки човек в даден момент ще получи тази възможност – да узнае кой е бил, кой е и кой ще бъде. Тъй като те не виждат времето в линеен план като нас … Тиър-Ер каза, че когато се въплъщаваме (отново), това не винаги става по линеен начин.

image003

Понякога ние се въплъщаваме назад във времето за набавяне на житейски опит. Така че по същество това е едно предложение за преглед на живота, а не предложение да ми бъде разкрито, че съм някакъв вид месия.

ДУ: Някои от критикуващите казват, че твоята скромност е фалшива и че ти всъщност се преструваш на скромен, докато в същото време се опитваш да се представиш като някакъв спасител на планетата.

Аз разбирам, че това, което се случва с теб, е напълно автентично. Каква точно е причината да не искаш да узнаеш тази информация за себе си?

КГ: Защото ми казаха, че ще променя природата на всички свои отношения по един много сериозен начин. Така че научаването на тази информация може да ме промени до степен, в която няма повече да бъда същият човек за семейството и приятелите си. Много хора не разбират това. Те искат да знаят такава информация и заявяват, че не се интересуват от последиците. Аз обаче съм в много голяма степен семеен човек и децата ми и жена ми са много важни за мен.

ДУ: Така че можеш ли сега да заявиш пред камерата, че не виждаш себе си като спасителна фигура и че няма да се опиташ да промениш това в бъдеще?

КГ: Същността на посланието към всички хора е да престанат да търсят спасители, да започнат да се вглеждат навътре в себе си и всеки да стане свой собствен спасител. Това е посланието и това е, което се опитвам да следвам.

ДУ: Сега, след като установихме това, след преживяванията ти споделени в твоята последна информация, които включват тези твои интересни контакти, Сините авиани ти казаха, че слънчевата енергия се увеличава, че ще започнем да виждаме появяването на духове и че това ще означава, че промяната е наблизо.

Кое е следващото нещо, което ти се случва, за което не сме споменали?

КГ: Почти веднага след като напечатах тези последни неща, бях пренесен у дома, след което щях да пътувам за конференцията посветена на Тайната космическа програма в Седона. И същата вечер си бях у дома, когато ме взеха и пренесоха в една от тези Сини сфери, и отново в далечината видях Тиър-Ер.

image004

И както обикновено, погледнах нагоре, защото исках да установя дали мога да видя тази космическа сцена, която вече съм описал, където можех да видя Слънцето, Земята, понякога Луната, в зависимост от разположението й, и всички тези Сини сфери, разпръснати на равни разстояния из Слънчевата ни система.

Аз бях виждал тази електрическа корона около Слънцето, която излизаше малко настрани, след което видях електричеството, което изстрелваха към Слънцето тези сфери. Изглеждаше като електрически обмен между сферите.

ДУ: Ти описа това преди, но този път то изглеждаше ли по-драматично, или по-значимо?

КГ: Да. Този път изглеждаше така, по няколко причини. Когато погледнах нагоре, Сините сфери – тези най-близко до мен, които можех да видя най-добре, бяха даже по-прозрачни от последния път, все едно че избледняваха и изчезваха в далечината.  

ДУ: И те ти бяха казали, че в крайна сметка те ще изчезнат напълно, след като преминем през всичко това.

КГ: Точно така. Точно така.

ДУ: О кей. И така, кое бе различното относно тези енергийни явления този път?

КГ: От външната страна на Сините сфери имаше вълни. Също като когато хвърлиш шепа камъни в едно езеро и виждаш как се набраздява водата. Това ставаше, но то не бе синхронно между отделните сфери. При някои бе повече, при други – по-малко и изглеждаше, че има някакъв слънчев вятър или нещо като звукови вълни, които влияеха на тези трептения. Те просто пулсираха, като бз-бзз-бзз, все едно че нещо се удряше в тях.

ДУ: Но, както ти каза преди, това е станало, след като контролната мрежа на Драко е била усилена максимално, за да продължава да подтиска нашето съзнание.

КГ: Правилно.

ДУ: Значи това предполага възникването на по-драматични енергийни промени, които мрежата за контрол върху умовете ни няма да може да спре.

КГ: Да, точно така.

ДУ: О кей.

КГ: Тези Сини сфери … сега определено има разлика в начина, по който те реагират на тези енергийни вълни.

ДУ: И ти не си ги виждал да бълбукат като вода преди?

КГ: Виждал съм подобни трептения и преди, но не толкова драматични.

ДУ: О кей.

КГ: Друго нещо, което забелязах, бяха големи метални сфери, които прииждаха от външната страна на Слънчевата система и …

image005ДУ: Метални сфери?

КГ: Метални, големи метални сфери.

ДУ: Колко големи?

КГ: Нямах никаква … Те не бяха близо до нещо, с което можех да ги сравня, но изглеждаха големи колкото една трета от Луната. Във всички случаи обаче гадая, защото нямах с какво да ги сравня.

ДУ: Какво би могло да бъде това?

КГ: Щом погледнах към тях, обърнах се и видях Тиър-Ер, който се приближаваше към мен, и го попитах: „Какви са тези метални сфери?” Той ми предаде, че това са други членове на Конфедерацията, които са тук, за да изпълнят определена задача, за която се подготвят.

ДУ: И Тиър-Ер не ти даде никаква информация за какво се подготвят?

КГ: Не. Той просто промени темата на разговор, все едно че имаше по-важни неща, за които да разговаряме. 

ДУ: Възможно ли е това да са някакви подобия на Ноев ковчег, така че когато преминаваме през тази промяна, определени хора от Земята да бъдат преместени на други планети, които ще бъдат по-подходящи за тях, ако не могат да понесат повишената вибрация на Земята?

КГ: Това не ми бе казано, но е много възможно. Това е много възможно, защото те …

ДУ: В Закона за Единството се казва, че ще има разделение на три части. Ще има отрицателно настроени хора, които ще поемат по отрицателната времева линия, положително настроени хора, които ще поемат по положителната времева линия, и хора, които не са готови за новата вибрация на Земята, които ще бъдат преместени на други планети от трети порядък на плътност.

ДУ: Хм.

ДУ: Така че може би за това става дума.

КГ: Възможно е.

ДУ: И какво се случва след това?

image006

КГ: Той се приближи и ме проветства по обичайния начин, и заяви, че трябва да разговаряме по тази тема за тристата хиляди души. Той каза, че след като ние сме излъчили тази информация, начинът, по който тя е била оповестена, е причинил много тревожност и объркване и че човечеството и хората, които са били объркани, са призовали за яснота.

ДУ: Преди всичко, нека първо изясним какво имаше предвид под 300,000, защото някой може да не е гледал онзи епизод и да не е наясно за какво става дума.

КГ: Когато общувах с Тиър-Ер предишния път, аз го попитах колко души са готови да се възнесат. Тогава той ми отговори „по-малко от 300,000”. Аз докладвах това и тогава аритметиката се оказа малко странна.

ДУ: Е, аз се опитах да изчисля какъв процент от човечеството представлява  това и когато го изписахме като цифра, някак изгубихме една нула. Трябваше да бъде 0,0045, докато ние написахме 0,045. Мисля, че това е, което се случи.

КГ: Да, аз получих много и-мейли по този повод. Да, в нашето съобщение имаше някакво объркване.

ДУ: О кей.

КГ: Той започна да комуникира и ме върна към времето, когато първоначално му зададох този въпрос – колко души са готови да се възнесат. И той заяви: „Във вашата времева реалност в момента, това е броят на хората, готови да се възнесат и тази цифра непрекъснато се променя”. 

Нашата времева реалност се решава в момента и настъпват непрекъснати промени поради индивидуалното ни и колективно съзидателно съзнание.

ДУ: Когато погледнем ефекта на медитацията – говорих за това в предаването Мъдри учения – 7,000 души. Има 39 изследвания с различен брой хора подобни на тези, но основното касае 7,000 души, които се събират на едно място и медитират. И по целия свят войните, престъпността, нещастните случаи, тероризмът намаляват средно със 72%, което показва, че един много малък брой хора, които са положително настроени, могат да предизвикат този непропорционален ефект върху съзнанието на всички останали.

Така че мислиш ли, че може би е възможно един малък брой от нас, като броят на тези, които ни гледат в момента, които далеч надвишават 7,000, че ако започнем да си пишем редовно домашното и да станем по-положително настроени всеки ден, бихме могли значително да увеличим тази цифра с помощна на този ефект на разпространено влияние върху цялата планета?
image007КГ: Абсолютно. И едно от нещата, което присъстваше в реакциите на повечето хора, бе – как е възможно бройката да е толкова малка, когато на планетата има милиони малки деца?

ДУ: Да.

КГ: Повечето от тях не попадат ли под някакъв възрастов праг, при което не носят отговорност? И Тиър-Ер заяви, че в историята на нашата планета никога не е имало по-голям брой странници (wanderers) и че повечето деца на планетата в момента са тук, за да преминат през това преживяване и за да внесат един дух на любов, и да ни помогнат в този преход на съзнанието, който преживяваме. 

Така че много от съществата извън тази бройка на 300,000 са странници, хора, които са тук от други духовни групи, които се опитват да ни помогнат в този грандиозен преход, който преживяваме.

ДУ: Вероятно болшинството хора, които гледат това предаване, са странници. Броят им още през 1981 г. бе 65 милиона. Изглежда, че броят им сега далеч ще надвишава 300 милиона.

КГ: Повече.

ДУ: Така че 300,000 може би са измежду хората, които не са странници, които са застояли се души, които са били рециклирани на планета след планета, без да могат да се възнесат, защото постоянно са се прецаквали. И само 300.000 от тях в момента са действително готови да се възнесат.

КГ: Това е точно така.

ДУ: Да. И болшинството деца, които сега се въплъщават, са всъщност с по-висока вибрация.

КГ: Да. Децата са се съгласили чрез някакъв вид съглашение да дойдат тук и да ни помогнат, в много случаи само с присъствието си и с това, че са любящи, добри и мили.

ДУ: Нека те попитам следното. Много пъти, когато си имах работа с възвишена метафизика и прочие, аз обичах да посещавам това свещено място, наречено Другарството на Вътрешната светлина (the Fellowship of the Inner Light). Това бе една между-религиозна църква във Вирджиния Бийч. Най-добрите проповедници там винаги си спестяваха цялата сложност и казваха, че същината на духовния път е да се научиш да обичаш себе си.

Мислиш ли, че ако един човек притежава непрекъснато мисли пълни с ненавист към себе си, даже и да се опитва да бъде в услуга на другите, но не обича себе си, това би нарушило равновесието?

КГ: Определено. Ако не преминем през процеса да прощаваме на другите и на себе си, тогава когато се опитваме да помогнем на околните, ние ще се ударим в един от тези стъклени тавани. Когато се променяш и се излекуваш, ти правиш промени в Свръхсъзнанието, от което всички сме част. Така че когато помагаш на себе си и обичаш себе си, ти помагаш и като обичаш останалата част от човечеството.

ДУ: Нека сега да продължим. Какво се случва след това?

КГ: След това известно време говорихме за лични неща. Исках да зная какъв процент в услуга на другите съм самият аз. Бях силно разочарован от отговора. След това питах за хората около мен и за това какво можем да направим, за да заслужим да бъдем сред тези 300,000 и да увеличим този брой. И той отговори, че ние се придържаме към много проблеми от трети порядък на плътност и че след като веднъж се научим да се откажем от тях, тогава ще бъде много по-лесно тази енергийна промяна да има по-положителен ефект върху нас.

Ние всички сме принудени да погледнем тези тъмни кътчета на своята душа и тези различни инциденти от живота си, на които сме придали толкова голяма сила. Човек, който е бил наранен от някого като дете, но сега е на 40 години, ако не е простил на онзи човек и не е преодолял онази енергия, той ще бъде все още под властта на онзи човек, както когато той го е наранявал като дете.

Така че след като веднъж започнем да преобръщаме нещата и да се фокусираме върху себе си и върху отрицателните неща, върху които трябва да се фокусираме, ние ще бъдем в състояние да се насочим към оптималната времева реалност, за която говореше Тиър-Ер.

ДУ: Каква е тази оптимална времева реалност?

КГ: Това е най-добрият сценарий за нашето колективно съзнание. Това е Възнесението.

ДУ: О кей. Тогава кое е следващото важно нещо, което се случва по време на тази среща?

КГ: Ами, очевидно все още имаше някакво объркване по повод на Ефекта Мандела. И той говори още малко за Ефекта Мандела и каза, че това е едно космическо явление. Това не е нещо, което се случва само тук на Земята, и то е на такова космическо ниво, при което настъпват промени както в космоса, така и в собствената ни реалност.

Има неща, които са били редактирани, важни събития, които са били редактирани и заличени от нашата споделена реалност, които в момента не помним. Така че да предположим, че изведнъж утре настъпи някаква промяна и ние не помним нищо за 11-ти септември (2001 г.). Изглежда че той ни съобщаваше, че подобни много важни неща са били редактирани от нашето минало. И когато той ми описваше това, аз видях една гигантска стена от кристални пръти, които се въртяха. И светът около мен започна да се променя, и моментално започнах да виждам странни неща, като леки коли, които меняха цветовете си и начина, по който изглеждаха, дървета, които … искам да кажа, че всичко бе много странно и трудно за възприемане.

Той обаче ми даде да разбера, че това е една голяма част от промяната, през която преминаваме.

ДУ: Ти се опитваш да кажеш, че тези събития могат да бъдат основно катастрофални, като начало на Трета световна война или детонация на мръсна ядрена бомба, или неща като голямо земетресение, което избива милиони хора? От този род неща?

КГ: Да, неща от този род.

ДУ: И те биват редактирани?

КГ: Точно така. И …

ДУ: Това дело на Сферичните същества ли е?

КГ: Това бе и моят въпрос. Попитах го: „Каква цел преследвате с това, което правите?”

И отговорът му бе, че те не го правят. Ние го правим. Че всички същества в определен сек … предполагам в определен сектор, тяхното колективно съзнание създава този Ефект на Мандела.

ДУ: Хм.

КГ: Да. И за мен бе проблем да проумея това.

ДУ: Много интересно е, ако погледнеш данните за планетата Марс в четирите дни непосредствено преди 11-ти септември (2001 г.), когато цялата планета бе обгърната от червен дим, от червени облаци. И това е безпрецедентна прашна буря, каквато не сме виждали никога преди това.

Тъй като Марс е планета на войната, предполагам, че колективната травма, която ние изпитахме на Земята, по някакъв начин се е отразила обратно във времето и Марс, който притежава история от войни като 11-ти септември, всъщност демонстрираше визуално това. Така че ако времето се проявява в този не-линеен план и 11-ти септември е могъл да хвърли сянка назад във времето по този начин, би ли казал, че събития, които ще се случат, могат да хвърлят сянка назад върху подсъзнанието ни и че ние по някакъв начин избираме това да не се случи?
image008

КГ: Това е вероятно по-добре от начина, по който аз бих го обяснил.

ДУ: О кей. Ние как променяме времевата линия?

КГ: Не съм съвсем сигурен как става това. Нашето съвместно творческо съзнание променя реалността ни. Част от проблема е, че в настоящето си състояние не можем напълно да разберем този ефект.

Веднъж след като преминем през тази промяна и преодолеем тези проблеми на третата категория плътност, умовете ни ще могат да виждат нещата от напълно различна перспектива и различен тип физични и космически идеи ще придобият смисъл за нас. Точно сега просто не мога да проумея как … искам да кажа, че бях изненадан колко важна е ролята на съвместното ни творческо съзнание в този процес. Така че аз все още се опитвам да проумея голяма част от всичко това.

ДУ: Възможно ли е промяната да бъде толкова крайна, че да се преместим в реалност, където не съществуват престъпни групировки?

КГ: Да. Да, бихме могли изведнъж да се окажем в реалност, където вече е настъпило Разкритието. Ние няма да си спомняме, че сме стояли тук и сме си говорили за Разкритието. Това може да се случи в един миг, след който да нямаме никаква памет за настоящето. И искам да кажа, че за нас е трудно да проумеем това.

ДУ: Е, ако мога да цитирам от Библията, в посланието на Петра се казва: „Предишният свят няма да бъде помнен, нито ще идва наум, след като веднъж настъпят това Ново Царство и тази Нова Земя.” Винаги съм бил озадачен от този библейски цитат.

КГ: Друго нещо, което може да те изуми, е, че Тиър-Ер ми предаде, че много от тези неземни същества, с които взаимодействаме в момента, даже не са открили все още нашата планета.

ДУ: Не разбирам това.

КГ: Точно така.

ДУ: Ха, ха, ха. Много от извънземните, с които взаимодействаме сега, не са открили нашата планета?

КГ: Да. Нека да кажем, че в 2080 г. извънземни идват в Слънчевата система и ни откриват. Тези същества пътуват във времето и пространството. Няма разлика между двете. Така че те идват в една слънчева система, откриват настоящото й състояние, след което се връщат обратно във времето в слънчевата система и започват да го манипулират.

ДУ: Уха!

КГ: Аз все още се опитвам да проумея и това.

ДУ: Това също така ми напомня за Хенри Дикин, който първоначално се свърза с мен, защото се бе толкова впечатлил от моята статия за промяната на междупланетния климат, която написах заедно с Ричард Хогланд, използвайки документацията на НАСА за промените в планетите на Слънчевата система.  Тогава той ми каза, че в космическата програма, в която той е работил и която очевидно бе Слънчева стража, са знаели, че ще има такова слънчево изригване. И той каза, че колкото повече се приближаваме към това слънчево изригване, ние ще променяме времевите линии толкова много, че може да загубим ориентация до степен, в която даже няма да можем да водим нормален разговор – т.е. че настъпва дезориентация, защото ние прескачаме през различни времеви линии.

КГ: Интересно.

ДУ: Може ли хората с течение на времето да стават все по-объркани, защото тези промени във времевите линии изглеждат много големи?

КГ: Да, ще има много объркване, защото хората не знаят какво се случва. Даже и ние двамата с теб обсъждаме това и имаме малко вътрешна информация, но не можем напълно да го разберем.

ДУ: Мисля, че едно от нещата, които затрудняват хората, е например: „Чакай малко. Ако реалността, в която сме се променили, тогава няма ли написаните ни исторически книги да съдържат все още старата ни реалност? Или промените са в нелинейно време, така че даже написаната в книгите история се променя?

КГ: Ами ние стоим тук и се опитваме да проследим нещата напред и назад във времето, за да разберем нещо, което просто все още нямаме способността да разберем. Време и пространство, пространство-време – ние не го разбираме, както си мислим, че го разбираме.

ДУ: Би ли казал, че може би след спускането на завесата и когато преминем в един свят след Възнесението, ще проумеем факта, че сме били в една времева линия, която в един момент успешно се е сменила?

КГ: Не зная. Няма как да зная.

ДУ: О кей. Значи цялата тази странна интернет спекулация относно Ефекта Мандела … те (Сините авиани) казват отново, че това е нещо вярно и даже по-мащабно, отколкото си мислим?

КГ: Това се случва в космически план.

ДУ: Така че тази дискусия за Ефекта Мандела … ние можем да го променим със собственото си намерение? Можем ли с колективното си намерение да причиним тези промени, като един малък брой от нас промени целия краен резултат?

КГ: Абсолютно. И Тиър-Ер даде съвсем ясно да се разбере, че една много малка група хора могат да подействат като кормило за останалата част от колективното съзнание, защото всички останали са толкова объркани, че хора в тази общност и някои други, които се пробуждат и се обединяват, притежават повече сила в своите съвместни творчески способности, отколкото предполагат. 

И тогава двама, трима, четирима души се събират и се фокусират върху едно положително намерение, и тогава ние създаваме едно положително бъдеще.

ДУ: И ако твоите хора говорят с термините на Закона за Единството и са ти казали да четеш Закона за Единството, изглежда, че те са източникът на този материал. Би ли се съгласил с това?

КГ: Да.

ДУ: Ние вече установихме това, нали? Те са източникът на Закона за Единството?

КГ: Трябваше ми време, за да достигна до този извод, но да.

ДУ: Законът за Единството обявява казаното от Едгар Кейси за автентично, както е написано там. Всеки може да го прочете. И по време на Втората световна война, Кейси е имал една група, наречена Радостните помагачи (the Glad Helpers). И в един от своите сеанси той е казал, че тази група от 40 души е могла да промени и спре Втората световна война. Те обаче не са го разбрали. Те не са проумели, че 40 от тях всъщност са могли да спрат Хитлер и да предотвратят Втората световна война.

КГ: Това е, защото тези отрицателно настроени групи са успели да ни държат в неведение относно съвместната ни творческа сила.

ДУ: Те говориха ли ти нещо относно тази наша творческа съзидателна сила в тази среща след историята с Ефекта Мандела?

КГ: След Ефекта Мандела ние започнахме да дискутираме съзнанието и как тези от нас в тази общност … как е напълно в реда на нещата да се фокусираме върху Тайната космическа програма и извънземните, които контактуват с нас.

Тиър-Ер ми предаде, че тези от нас, които се занимават със съзнанието и уфология, трябва да започнат да се фокусират повече върху посяването на идеи и оказването на положителен ефект върху нашето групово съзнание. Не ми бяха показани конкретни начини, по които да правим това, защото всички ние имаме свои индивидуални способности и всеки отделен човек е еднакво важен в това начинание.

Човекът, който сега седи у дома си и гледа това предаване, контактува с много хора. И ако той може да окаже влияние върху творческото съзнание на един, двама, или трима души, това ще има голям положителен ефект.

ДУ: Това, което ни казваш тук, е наистина ценно, защото ние всъщност можем да обърнем иглата на компаса в желаната от нас посока. Ние просто не наблюдаваме това шоу и не се надяваме да получим Разкритие от силните на деня, които си отиват. Ние контролираме крайния резултат повече, отколкото си даваме сметка.

КГ: Абсолютно.

ДУ: И това е едно много вдъхновяващо послание. Кори, бих искал да ти благодаря за това, че си тук. Искам да благодаря и на всички вас, нашите зрители, за участието и за всичко, което може да направите, за да водите един мирен, освободен от стрес живот. В тази телевизия предлагаме много чудесни ресурси за здраве, фитнес и всичко останало, което вашият абонамент включва. Препоръчвам ви да се запознаете с тези неща.

Аз съм Дейвид Уилкок. Това е Космическо разкритие и довиждане до следващия път.