Преобразуващата сила на голямото слънчево изригване – 89-ти епизод, 7-ми февруари, 2017 г., Джей Уайднър, Кори Гууд и Дейвид Уилкок

(с) Превод АТИ, 2017 г.

Дейвид Уилкок: Добре дошли в Космическо разкритие. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок и ние пристъпваме към втората част на нашето изследване на голямото слънчево изригване със специалниа ни гост, Джей Уайднър, който е изследвал този конкретен въпрос и връзката му с алхимията, със Стенли Кубрик, с филма „2001: Космическа одисея” и т.н., и т.н., в продължение на много години. Той е един от малкото изследвали тези въпроси по-дълго време от мен. И така, Джей, добре дошъл в предаването.

Джей Уайднър: Здрасти и благодаря.

ДУ: Кори, добре дошъл в предаването.

Кори Гууд: Благодаря ти.

ДУ: Ще започнем оттам, докъдето бяхме достигнали с Кафявата книга, която съдържа удивителна информация, дадена на човек, с когото всъщност е бил установен личен контакт – също както случилото се с теб, Кори – бил е качен на един космически кораб от добронамерени същества, бил е разведен наоколо, след което е получил телепатична информация под формата на този ченълинг.

Това, което виждаме тук, е един от най-ранните проверени случаи на ченълинг от 1950-те. По този начин У.Б.Смит предоставя на хората един лист от 200 въпроса и така той е могъл да провери всеки, отговорил по един и същи начин на тези въпроси, защото отговорите са били основани на класифицирана информация. Така че хора от цялата страна, които никога не са разговаряли един с друг, са могли да отговорят точно на тези въпроси.

Това е един проверен и доказан процес на ченълинг. Той е един от малкото, с който разполагаме. И когато четете това, което казва У.Б.Смит за този ченълинг … той казва, че там се съдържа религиозно звучаща информация относно края на една епоха. Той обаче никога не се впуска в подробности.

Вижте това сега. Това е главозамайващо.

image001

„Щастлив съм да бъда заедно с вас тази сутрин. Нещата, за които ще говорим тази сутрин, са много сериозни. Човеците в сегашното си състояние на вашата планета трябва да се променят, за да оцелеят. На тази планета ще се случат много неща. Следователно вие ще трябва да се промените заедно с планетата.”

Вижте тук и това:

„Тази Слънчева система се придвижва в област от космоса, където вибрациите са много по-високи. Това ще предизвика промени в особеностите на вашата планета. Това също така ще предизвика промени във вас, хората. Вибрациите на планетата ще станат по-високи. Следователно, вие ще трябва да повишите вибрациите си, за да съществувате на вашата планета. Тези вибрации могат да бъдат повишени само чрез мисълта на хората.”

Дж.У: Ето, че всичко е казано тук.

ДУ: Както виждате …

Дж.У: Уха!

ДУ: Ето ви един удар в десетката.

Дж.У: Наистина е така.

ДУ: Сега, Кори, мислиш ли, на основа на написаното тук, че ако Съюзът на Сферите издига тази външна бариера около Слънчевата система и тези извънземни, тези Драко от Орион, не могат да излязат през нея, мислиш ли, на основа на тази информация, че те вече няма да могат да съществуват тук, ако останат, когато това се случи?

image002

КГ: Точно това е, което тези от Съюза на Сферичните същества, ми казаха.

ДУ: О, така ли?

КГ: Да. И това се отнася не само за Драко, но и за други извънземни, които са тук и се намесват в нашия живот. Те няма да могат да понесат новата вибрация или енергия.

ДУ: Нека за момента бъда адвокат на дявола. Не мислиш ли, че е възможно хората от престъпните групировки, при вида на тези добронамерени извънземни същества, които всъщност са подмогнали събития като падането на Атлантида, съпроводено с масовото измиране на отрицателно настроени същества, да приемат тези добронамерени извънземни същества като терористи?

КГ: О, разбира се. Разбира се, че те ще ги приемат за врагове.

ДУ: Защото те искат да продължат да правят това, което правят, завинаги, без да бъдат смущавани.

КГ: Според техните вярвания и философии, те правят това, което е „добро”. Така че те приемат тези така наречени от нас добронамерени същества като зли.

ДУ: Джей, защо мислиш, че е нужно тези отрицателно настроени същества физически да изчезнат?

image003

Дж.У: Защото те са диктатори на цялата Слънчева система и това (да изчезнат) е нещо добро. В своята книга относно Кръста на Хендай Фулканели ни казва, че когато събитието настъпи, ще умрат много същества, но не всички. И аз мисля, че той наистина говори за това пречистване, едно пречистване на цялата територия и отърваване от много от отрицателно настроените същества.

Така че аз мисля, че те ще измрат и мисля също така, че те са наистина разтревожени, много разтревожени. Чул съм това и от други източници, не само от Кори.

ДУ: Мисля, че е доста странно, че имаме този човек насред Небраска, който не знае нищо за древните пророчества. Той е просто един обикновен човек, който се появява тук, и те започват да предават информация чрез него.

Дж.У: Моите източници определено са ми казали, че през 1950-те извънземните са започнали телепатично да предават информация на много добри хора, за да подпомогнат еволюционния преход на човешката раса. Това е, което са ми казали. И Слънцето играе централна роля в това със своята промяна.

ДУ: Кори, в Закона за Единството, ние разисквахме вече това, там е казано, че илюзията за пространство-времето ни е дадена, за да можем да виждаме последиците от своите действия. Дали смъртта е част от тази илюзия на време-постранството?

КГ: Мисля, че би могла да бъде, тъй като ние имаме това преживяване в тази среда. Обаче смъртта е също част от нашето обучение.

ДУ: Значи тези същества в действителност не умират. Те просто биват премествани от едно ниво на планетната или междупланетната игра на друго ниво.

КГ: Предполагам, че те биват рециклирани.

ДУ: Точно така. И защото в крайна сметка пространство-времето е една илюзия, изглежда че тези периодични масови катастрофи … макар че има привидна физическа смърт в илюзията, това прилича повече на градинарство, нали така?

Дж.У: Хм-м.

ДУ: Нещо като разораване на нивата преди нова реколта.

Дж.У: Да.

ДУ: Това е облагородяване на почвата, нали така?

Дж.У: Да, точно така.

ДУ: Какво мислят алхимиците за тази идея за метафората на прераждането? По този повод те използват термина „нова зора”.

Дж.У: Да, те не вярват, че смъртта е краят. Те вярват, че човешкият живот трябва да бъде удължен, така че всеки човек да има възможност да разбере какво става. Те мислят, че в нашето развитие са се намесили по някакъв начин, така че имаме кратка продължителност на живота. Така че ние никога не можем да разберем точно какво се случва. Ние умираме на 70-80-годишна възраст и толкова, нали така? А това не стига, за да можеш действително да разбереш как стоят нещата.

Така че алхимиците се опитват да удължат живота си, за да имат повече време за това. И те считат, че средният човек може да живее между 300 и 800 години.

Само си представете, ако живеехме до 800 години, как би се променил светът. Няма да има войни, защото никой няма да води война, ако има да живее още 780 години, нали така?

ДУ: Разбира се.

Дж.У: Ти няма да имаш деца, докато не станеш на 200 години. Ще си станал много мъдър, когато имаш деца. Децата ти ще бъдат много умни.

Ще учиш, докато станеш на 150 години. Разбираш ли какво искам да кажа? Искам да кажа, че това ще бъде един напълно различен свят и те са ни лишили от него.

Патриарсите в Библията са живели до 900-годишна възраст, така че …

ДУ: Точно така.

КГ: Ами даже най-възрастните и най-мъдрите измежду нас са все още деца в духовно отношение.

Дж.У: Такива са. За нашето бъдеще е много важно да имаме по-дълъг живот. Мисля, че това ще е част от вибрационната промяна, която ще настъпи. И ние ще започнем да живеем по-дълго.

Ние вече живеем по-дълго. Когато дядо ми и баба ми бяха на 60, те изглеждаха като сегашните хора на 90, нали така? Днес хората на 90 изглеждат като хората, които в миналото бяха на 60.

КГ: И това не се дължи на всички фармацефтични неща, с които ги помпаме.

Дж.У: Ха, ха.

КГ: Ха, ха.

Дж.У: Надявам се, че не. Фармацефтичните продукти може би са един от начините, чрез които те се опитват да се намесят в промяната, която не желаят, нали така?

КГ: Да.

Дж.У: Нали така? Флуорът във водата – кога се случи това? През 1950-те, нали? И какво причинява флуорът? Той калцира епифизната жлеза.

КГ: По този повод, те наистина слагат неща в храната и във водата ни, които съдържат метали и други неща, за да намалят нашата вибрационна честота.

Дж.У: Така е. Ние знаем това.

ДУ: Първият свидетел на Проект Камелот, г-н Х, каза, че е чел документи от 1950-те, предоставени му от една фирма военен подизпълнител, описващи тази среща на така наречените от теб Сини с Айзенхауер, в която правителството е отказало предложението да ни въведат в една епоха на мир, ако се откажем от ядреното си въоръжаване.

При това Сините са казали: „Ако скриете всичко това, ще може да ви се размине до около 2012 г., когато ние ще се завърнем, независимо дали това ви харесва, или не. Няма да може да направите нищо против това.”

И така, Кори, тъй като толкова много от тези предсказания се въртят около 2012 г. – крайната дата в календара на маите, житни кръгове, които са обявили това … не ти ли изглежда, тъй като на теб са ти казали за този период между 2018 г. и 2023 г., че може би сме получили някакво удължение на срока, за да разполагаме с малко повече време от първоначално зададената крайна дата?

КГ: Да ти кажа право, не зная, но от настъпилата паника и от бързите промени в програмите стана очевидно, че началната дата 2018 е била изтеглена напред.

Нещата се случват много бързо. Така че мисля, че събитията изпреварват плановете на тези престъпни групировки. Те използваха тези различни техники за изследване на вероятното бъдеще, получаваха информация от извънземни, и те основаваха своите планове на тази дата.

ДУ: Всъщност ние не сме приключили с Кафявата книга. И ако видяното дотук все още не ви е удивило, има и още. Нека видим това.

image004

„Това да имате по-хубави мисли за всичко в рамките на Творението, повече духовни мисли, мисли, които ще изведат хората на Земята от тъмнината и калта, в които са живели толкова дълго. Принципът на свободната воля все още е в сила. Вие може да се промените и да живеете на тази планета като в едно истинско свещено царство, както и може да решите да не го направите и да разрушите себе си, след което да се въплътите отново в друга триизмерна плътност, в друг материалистичен свят, където ще се опитвате отново да научите своите уроци. Вие трябва да се промените, за да видите разкритието на това свещено царство. Това бе едно дълго послание, така че сега ще ви напусна.”

ДУ: Това, което те казват тук, съдържа идеята за планетно рециклиране, за транспортиране на хора.

И така, Кори, когато имаме тези гигантски сфери, които навлизат в Слънчевата система, и след това Законът за Единството, който казва, че тяхната роля е да управляват и преместят населението на планетата, как тези Сфери … мислиш ли … възможно ли е тези Сфери да пренесат хора в други светове, след като този преход бъде завършен, на основа това, което виждаме тук?

КГ: Абсолютно е възможно, защото те така транспортираха самия мен.

ДУ: Ах, да. Тогава защо да не притежават технология, с която да телепортират милиони или милиарди човеци?

КГ: О, да, много лесно.

ДУ: По същия начин, по който са направили това с теб.

КГ: Да. И ако те могат да използват тези Сфери, в които да поместят една цяла Слънчева система, това за тях би било детска игра.

Дж.У: И аз съм чул от високо място, че те могат просто ей така – „пфшът” – да те вземат и отнесат. Това се случва просто за миг. Мисля, че това се случва с много от тези изчезнали хора.

ДУ: Абсолютно.

Дж.У: Да.

ДУ: Ето още един цитат от по-късен сеанс. Тук виждаме същото нещо – напълно удивително.image005

 „Тази планета и Слънчева система се придвижват в една нова област на вибрации, в която условията, такива каквито са сега на тази планета, няма да оцелеят. Ето защо хората на тази планета трябва да научат истината за свещеното Творение. Любов, мир и хармония – това е всичко, което съществува в истинското Творение. Мнозина няма да повярват на нашата история, но ако не повярват, те няма да бъдат наказани. Те просто ще бъдат преместени на друга планета, по един справедлив начин, където отново ще се опитат да научат своите уроци за любов, мир и хармония …”

Дж.У: Интересно.

„… Хората от всички планети трябва да живеят в любов, мир и хармония, ако трябва да получат пълната благословия на свещеното царство.”

Дж.У: Чудесно.

ДУ: И така, отново: те повтарят, че всеки трябва да научи това и ако веднъж не успеете, вие продължавате обучението си на друга планета някъде другаде. И това е точно, което се случва с тези Сфери. Всъщност ние виждаме технологичния или по-измеримия физически аспект на това как те се появяват в последната минута, точно преди нещата да започнат да се случват.

КГ: Точно така.

ДУ: Тези Сфери би трябвало да са тук, за да направят нещо, не мислиш ли така, Джей?

Дж.У: Така мисля.

ДУ: Те не са тук само за да направят едно шоу.

ДЖ.У: Това е много интересно, защото, как да кажа, това е … това прилича на възникването на Ню Ейдж. Чудя се дали това е свързано с появата на Ню Ейдж.

ДУ: Абсолютно. Нека да видим още нещо, защото тук те всъщност говорят за престъпните групировки и за това защо промяната е необходима.

image006

 „Други се опитват да управляват със сила. Това не трябва да съществува. Свободната воля е била създадена, но защо трябва неправилното мислене на малцина да бъде налагано на мнозинството? Всичко това създава небалансирано състояние на вашата планета и около нея.

Дж.У: Ето, че всичко е казано.

ДУ: Това не ви ли звучи като идеята за тези Сфери, за външната бариера и за всички тези неща?

КГ: Да, защото едно от нещата, които ми бяха обяснени и показани, бе, че тези Сфери са поставени из цялата Слънчева система и че те действат като буфер, като един хармоничен буфер за тези енергии, които навлизат в Слънчевата ни система, за да ни предоставят повече време да се аклиматизираме и настроим.

ДУ: И тук се казва, че „управляването чрез сила” създава едно „небалансирано състояние” и че трябва да бъде възвърнато равновесието, нарушено от престъпните групировки.

Така че поражението на престъпните групировки очевидно е от ключово значение в това възстановяване на равновесието в цялата Слънчева система, което те казват, че ще бъде резултат от някакъв вид излъчване на енергия от Слънцето.

Искам да кажа, че това покрива всичко, за което сме говорили. Това е просто удивително.

Дж.У: Определено е така. Това ме връща към чутото от мен за случилото се през 1950-те. И отново: всичко започва през 1950-те.

КГ: О, да.

ДУ: Според данните на Томпкинс, 1,500 души са получили …

Дж.У: 1,422 души. Тези разузнавателни агенции са открили 1,400 души, които  са били установили телепатична комуникация, просто обикновени хора, не физици или нещо подобно. Имало е и физици, но и други хора като този от Небраска, които са придобили невероятно количество знания, в това число и самият Томпкинс, който е бил един от тези 1,400, и е получил информация за построяването на космически кораби и подобни неща.

ДУ: В своята книга Томпкинс описва, че хората, с които работи, са му подхвърляли тези невъзможни въпроси, като например да им проектира едно превозно средство, което да прелети от точка А до точка Б и това да стане до събота.

И той няма никаква представа какво ще прави, след което получава информацията по телепатичен път. След това те не му казват какво ще направят с всичко това.

Дж.У: Не. И той не е сигурен откъде получава информацията. В същото време, той не знае как е възможно да построи космически кораб, който да побере 300 души и това да стане през един уикенд. Ха, ха.

ДУ: И тогава той стига до извода, че това трябва да идва по телепатичен път от извънземни.

Дж.У: Да.  Точно така – от добри извънземни. И ако си помислим, че казаното от Кори е вярно, тук има и лоши извънземни. И човек не би искал да се срещнеш с тях. Тогава как да бъдат победени? Това ще бъде направено по този начин. Това е най-интелигентният начин това да бъде направено.

ДУ: Балансиране на Слънчевата система.

Дж.У: Да, балансиране на Слънчевата система, като бъдат подбрани добри хора, както този човек и те бъдат захранени с информация, която след това да предоставят на другите. Това би трябвало да е било излъчено през 1950-те.

ДУ: Да. Ето тук един малък цитат отгоре: „Аз съм вашият учител и приятел Хаттон”, след което най-отдолу: „Аз съм Латю”.

Хаттон и Латю са двете същества, които са разговаряли с Карла, преди тя да започне да приема чрез ченълинг Закона за Единството.

Така че тези същите същества са открили Карла. Тези същества, които ни предават тези пророчества, тук са назовали себе си.

Така че те все още са тук. Човекът от Небраска вече не е бил в контакт с тях, но те се прехвърлят на Карла и започват да й предават информация. И това я е настроило, за да почне да приема Закона за Единството.

Дж.У: Точно така.

БАЙРД УОЛЪС: ГОЛЯМО РЕЗЮМЕ

image007

ДУ: Ето тук тази книга на Байрд Уолъс, която обобщава това, което всички тези контактьори са казали през 1950-те и 1960-те. Той събира всичко това в едно послание.

image008

Ще ви покажа датата на публикуване – юни 1972 г. Аз съм сканирал това от книгата. Ако наистина се постараете, може би все още ще я откриете. Заглавието й е: „Космическата история и Вътрешната Светлина” и аз ще ви прочета няколко цитата. Сега няма да четем това от фотокопието. Ако искате да направите това, трябва да го пуснете през телевизора си. Аз просто ще ви го прочета по един приятен начин, ето така.

image009

„Информацията на контактьорите гласи, че нашата Слънчева система в момента е в преход …” – спомнете си, че това е 1972 г. …” от трета към четвърта категория плътност …”

Това се случва преди Закона за Единството. Те вече използват думата „плътност” …

”И тази промяна е буквално един преход към една нова област на космоса. Това движение променя вибрацията на магнитните енергии в ядрата на атомите на вашия свят сега.”

Така че, Джей, това звучи много алхимически.

Дж.У: Така е. Така е. Фулканели споделя няколко пъти в своята книга „Мистерии на катедралите”, че цялата човешка раса е един алхимичен експеримент.

Кори казва, че 22 различни раси са дошли тук, за да експериментират с нас. Други хора са ми казали същото нещо. И мисля, че експериментът се състои в това да вземеш едно ръмжащо същество, както в „2001: Космическа одисея”, и да го превърнеш в едно много развито духовно същество. Това мисля, че е основният експеримент. Има и други експерименти, както казва Кори.

КГ: Но ти си прав. Това е генетично и духовно. Те казват, че това е генетично и духовно по съдържание.

Дж.У: Генетично и духовно. И когато предавания като тези по телевизия Гая се появят, ние повдигаме вибрациите на всички и променяме играта. И аз мисля, че Гая играе голяма роляа в цялата тази промяна на съзнанието.

ДУ: Нека чуем какво той има да каже относно този мета анализ на всичко, казано от различните контактьори.

„Това събитие ще окаже огромно влияние върфу формата и проявлението на растителния и животински живот на нашата планета и върху съзнанието на човечеството. Това вече е започнало и се увеличава, защото човеците на Земята са изостанали в своето духовно развитие от еволюцията на своята планета и не са подготвени за тази промяна.”

И така, Кори, това е от 1972 г. Ти чул ли си нещо, което да звучи по този начин?

КГ: Както казах преди, Сферите са тук, за да послужат за буфер на енергията, за да можем да се аклиматизираме по-бавно, тъй като Земята се променя по-бързо от нас. Ето защо … ако те не направят това, ще има повече катастрофи … Поради тези промени на Земята настъпват катастрофи и ще настъпи страх, който ще затрудни повишаването на вибрацията ни.

ДУ: Така че наистина е била нужна тази намеса на технологиите на Сферите, защото ние не сме готови, както е казано тук през 1972 г.

КГ: Точно така. 

ДУ: Удивително, нали?

Дж.У: Удивително.

ДУ: 40 години преди 2012 г.

КГ: И това, че говорят за придвижването на Слънчевата система … защото аз чувам хората да говорят как Слънчевата систева е подложена на всички тези енергии …

ДУ: Или за фотонния облак.

КГ: Точно така. Шокиращо е да чуеш, че те казват същото нещо, което казват и в Тайната космическа програма, а именно, че нашата Слънчева система се придвижва в част на галактиката, в която има нещо като облаци от високо енергийни частици, които предизвикват промени в нашето Слънце и в Слънчевата ни система.

ДУ: И ти каза, че те са изпращали хора с кораби в тези облаци, за да видят какво се случва с тях.

КГ: Точно така. Те ги изпращаха там, за да изследват. И на тези хора се случваха странни неща. Те психически се сриваха.

ДУ: Но не всеки реагира на такъв облак по един и същ начин, нали така?

КГ: Правилно. Те също създаваха изкуствено тази енергия в затворени пространства, в които вкарваха нищо не подозиращи хора, уж да свършат някаква работа, за да видят какво ще им се случи. Те правеха това на собствентите си хора.

ДУ: Кои са някои от нещата, които се случиха?

КГ: Хората, попаднали там, ставаха социопати, полудяваха. Те биваха отписвани.

Дж.У: Всъщност това е, което съм чувал, че ще се случи.

КГ: Да. И хората, които са били положително настроени, са изпадали във възторг, чувствали са се щастливи, започвали са да си свирят с уста и такива неща. А хората, които са имали психически проблеми … тези проблеми са се увеличавали.

ДУ: Уха! Така че това много добре съвпада с казаното от него.

Дж.У: Добрите стават още по-добри, а лошите стават още по-зле.

ДУ: Ха, ха.

КГ: И лудите стават по-луди.

ДУ: Ето още един цитат от този удивително доказан материал, за да видим още колко той съответства на всичко, което обсъждахме дотук.

„Животът при четвърта категория плътност, към която се придвижваме сега, притежава качеството на възникване, на разпознаване още от детска възраст на вътрешното Присъствие на нашия Творец. Земните човеци в този цикъл ще претърпят много промени и усъвършенствания в чувствителността на своите тела.”

Джей, ти каза преди, че е имало един наистина интересен масонски ритуал, където те държат на тъмно продължително време …

Дж.У: Точно така.

ДУ: … след което те изваждат на светло. Сега би ли описал това отново?

Дж.У: Отново: това е свързано с епифизната жлеза. Може да се каже, че това е нещо като възбуждане на тази жлеза. Това е начина бедният човек да опита елексира на живота.

Ние знаем, че епифизната жлеза отделя серотонин, когато стане светло сутрин. Също така, когато стане тъмно, тя отделя мелатонин.

Знаем, че мелатонинът обръща процеса на стареене, нали така? И това, което те правят, по мое мнение, е, че те вкарват в една тъмна стая в продължение на три дни, в пълна тъмнина, след което твоите събратя масони те поствят в един ковчег, напълно лишен от светлина, и те пренасят в него или на върха на една планина, или на върха на някаква сграда, откъдето можеш да видиш изгряващото слънце. До този момен през всичкото време очите ти са завързани. За тези, които са запознати с масонските ритуали, това е напълно обяснимо.

ДУ: О, да.

Дж.У: И след това те изваждат от ковчега и твоите събратя те обръщат с лице към слънцето. Свалят превръзката от очите ти и слънцето блясва в тях. И ти трябва да се взираш в слънцето в продължение на три минути.

След това ти слагат отново превръзката … между другото, това наподобява сюрреалистично преживяване.

ДУ: И твоят мозък е генерирал тонове мелатонин?

Дж.У: Абсолютно. Ние знаем, че ДМТ се приближава анатомично много близко до серотонина, нали? И това се равнява на това да приемеш доза ДМТ. В случая става дума за ДМТ на собственото ти тяло, хомеопатично.

ДУ: Получава се нещо като денатуриран мелатонин. Той изведнъж се трансформира.

Дж.У: И се превръща в супер-серотонин.

ДУ: Точно така.

Дж.У: След което те поставят отново в ковчега и те отвеждат отново в тъмната стая, където трябва да престоиш 40 дни.

ДУ: В пълна тъмнина.

Дж.У: В пълна тъмнина. И тогава супер серотонинът се предръща в супер мелатонин, нали така?

Така че първо имаме мелатонин. След това светлината активира епифизата. Мелатгонинът се превръща във високо вибрационен супер серотонин. След това, когато останеш отново на тъмно, последният се трансформира в супер високо вибрационен супер мелатонин, който започва почти веднага да обръща процеса на стареене.

Предполага се, че през тези 40 дни ще се подмладиш с 15, 20 години.

Доколкото зная, това не е приятно преживяване.

ДУ: На края на тази процедура излагат ли те отново на интензивна слънчева светлина?

Дж.У: Не, ти просто излизаш навън.

ДУ: Ох.

Дж.У: Предполага се, че това е … Те те изваждат навън през нощта, защото е много, много трудно да излезеш на светло след такова преживяване. Очите ти са много чувствителни. Така че те те изваждат през нощта и обикновено за известно време ставаш нощен човек.

ДУ: Кори, чувал ли си за някои по-напредничави, вероятно химически или енергийни методи, при които протича някакъв процес подобен на този, който Джей описва и който може да усили психическите способности на човека?

КГ: Да. Те усилват по химически път способностите на интуитивните емпати чрез инжекции. Интуитивните емпати, които познавам, са с изключително високи способности, но ако прекарат между шест и осем седмици без тези инжекции, способностите им започват да намаляват.

Дж.У: Точно така.

ДУ: Добре, нека продължим, защото има още някои неща, които трябва да видим.

„Пред тях ще се отвори един напълно нов аспект на живота и те ще заживеят с познание за своето предназначение и с една дълбока, вътрешна привързаност към духа на Твореца.”

Това звучи чудесно. Сега ще поговорим за този цитат и за това, което се случва.

image010

„Ако обобщим различни източници, описващи тези събития … (слънчевото изригване) … ще възникне голямо пренареждане в ориентацията на планетите и спътниците им в Слънчевата система.”

ДУ: Сега, преди да продължим, Кори, чул ли си нещо за промяна в орбитите на планетите, или например нещо за удължаване времето на земната орбита след  настъпването на това събитие?

КГ: Да. Също така и за орбитите на планетите, за това че за разлика от някои други слънчеви системи, планетите съвсем не са в хармония една с друга. Това е … Да, това е много интересно.

ДУ: Това не е ли изумително. Говорим за 1972 г.

КГ: Да.

„Вулкан, най-близката до Слънцето планета, ще бъде абсорбирана от Слънцето …”

ДУ: И в Закона за Единството се казва, че това е планета от първа категория плътност, която е невидима за нас. Тя прилича на топка енергия.

Дж.У: Точно така.

ДУ: Тя всъщност е невидима, но бива абсорбирана.

„… Плутон ще бъде изхвърлен от Слънчевата система …”

ДУ: Той май бе веше изхвърлен от НАСА. Ха, ха.

Дж.У: Да, вече е изхвърлен. Ха, ха.

„… нашата Луна се очаква да напусне земната орбита и да се превърне в самостоятелна планета …”

ДУ: Това е интересно. Не зная дали ще се съглася с това, но тя вероятно ще бъде изхвърлена от земната орбита.

Дж.У: Тя се отдалечава бавно от Земята.

„… и в орбитите на останалите планети ще настъпят големи промени.”

ДУ: Това отново съвпада напълно с очакванията ни, основани на данни, получени от свидетели. Нека изчетем останалата част.

„Ще се появи ново равновесие, което ще има за резултат много преимущества в проявленията на един по-духовен живот в Слънчевата система.”

ДУ: Това очевидно е Възнесението.

„Аз вярвам … (тук говори авторът), че това събитие е буквално космическото проявление на сбъдването на думите, изречени от Исус Христос, когато той описва тези времена, събитието на появяването на младоженеца.”

ДУ: Това е написано в Евангелието на Матей, след като там се говори за метафората с жътвата. Младоженецът е просто още един символ – женитбата, алхимичното бракосъчетание …

Дж.У: Това е алхимичното бракосъчетание.

ДУ: Бракосъчетанието на плътта с духа.

Дж.У: Точно така.

ДУ: Подобно на затъмнение.

Дж.У: Това е точно така. Това е, което те казват тук. Тук те говорят за алхимия.

ДУ: И Джей, Кубрик използва затъмнения и подобни неща в своя филм „2001”, нали?

Дж.У: В целия филм има най-малко пет (слънчеви) затъмнения.

ДУ: Мислиш ли, че Кубрик е бил наясно с тази библейска аналогия на бракосъчетанието на плътта с духа?

Дж.У: О, да. Абсолютно. Вярвам, че той е бил … Не зная дали той е бил практикуващ алхимик, но той определено е разбирал от алхимия … както и е бил запознат с дейността на престъпните групировки.

ДУ: Защо според теб Кубрик в последния момент се насочва към „Тъй рече Заратустра”?

Дж.У: Ти как мислиш? Ха, ха, ха.

ДУ: Аз зная отговора, просто те провокрам.

Дж.У: Аз също зная отговора, защото Заратустра е бил персийски алхимик. И от самото начало Кубрик казва: „Това е алхимия. Така говори алхимикът.” И в началото на филма „2001” имаме тромпета и „Тъй рече Заратустра” по време на затъмнение. Така че всичко е точно.

ДУ: Заратустра е Зороастър, който е автор на пророчеството на Фрашокерети (Frashokereti) *), където Слънцето избухва и преобразува човечеството.

*) Frashokereti – древен персийски религиозен термин, свързан с описание на едно окончателно обновление на вселената, при което злото ще бъде унищожено и ще бъде установено пълно единение с Бог. – Бел. прев.

Дж.У: Точно така.

ДУ: Добре. Сега ще завършим с това много бързо, защото сме достигнали почти до края. Бих искал само да чуете още и това.

„Източниците на контакт ни казват, че излъчванията от новото Слънце ще окажат пряко влияние върху усъвършенстването и одухотворяването на нашата нервна система, при преминаването ни в новото състояние, което небесните събития ще донесат на този свят.”

Дж.У: О кей. Така „усъвършенстването и одухотворяването на нашата нервна система” … Нервната система е носител на електричеството в нашето тяло.

ДУ: Да.

Дж.У: Слънцето по същество е едно електрическо слънце, както посочи Кори.

КГ: Така е.

Дж.У: И когато се появи новото Слънце, то отново прониква през очите ни, достига до ендокринната система, променя нервната система и ни прави по-електрични, по-напреднали в развитието си. Тогава ще можем да живеем по-дълго.

ДУ: Точно така.

Дж.У: Ние сме светлинни тела.

ДУ: И затъмнението е нещо като метафоричен пример за едно съчетаване, което е много по-обхватно, едно подреждане, което води до това слънчево излъчване.

Дж.У: Това е така. Това е точно така.

ДУ: Добре. Е, Кори, какво мислиш за всичко това от 1972 г.?

КГ: Не е за вярване. Тогава съм бил на две години. Ха, ха. И тази информация, за която научих съвсем наскоро, разбира се, от напълно различен извънзмен източник. 

ДУ: Мислиш ли, че е възможно някой да е подправил всичко това – човекът от Небраска през 1958 г., Уолъс в 1972 г., изчитайки написаното от всички тези проверени медиуми и съвпадението на това с твоите познания?

Възможно ли е някой да е подправил всичко това като една голяма измама?

КГ: Това е много преди времето на Интернет и не съм сигурен, че в една обикновена библиотека биха имали тази информация. Даже и да е имало, това би изисквало издирване и сглобяване в продължение на години. Това просто не изглежда реално.

ДУ: И също така знанието е било пазено в тайна, нали, Джей?

Дж.У: Да, разбира се, че е било пазено в тайна. Това е абсолютно доказателство, че казаното за тези извънземни телепатични контакти наистина се е случило.

ДУ: Абсолютно.

Дж.У: Да. Аз съм живял по онова време. Не съм бил много възрастен, но тогава през 1972 г. не бяхме особено изискани. Това нещо тук е прекалено добро.

ДУ: Да, това е зашеметяващо. И това са неща, засекретени в тайни общества и въпреки това тези хора в Небраска събират всичко това.

Дж.У: И вероятно са вбесили престъпните групировки.

ДУ: О, да. Те се опитват да ни спрат.

До.У: Да.

ДУ: Е, това е всичкото време, с което разполагаме в този епизод. Надявам се, че всички сте удивени, подобно на мен.

Исках да ви представя тази информация по подходящ начин. Задържам тези неща от много дълго време. Винаги съм закривал конференциите си с подобна информация.

За мен това са някои от бисерите на колекцията ми. Сега сме тримата заедно и това е правилният начин да ви го поднесем. Надявам се, че ви е доставило удоволствие.

Това е Космическо развитие. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок, заедно с нашия специален гост, Джей Уайднър, и ви благодаря, че бяхте с нас.