Сините авиани и сфери в древното изкуство – 54-ти епизод, Юни 2016 г., Кори Гууд, Уилям Хенри и Дейвид Уилкок

(с) Превод АТИ, 2016 г.

Дейвид Уилкок: Добре дошли в Космическо разкритие. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок. Тук сме двамата с Кори Гууд и сме подготвили едно специално предаване за вас с участието на легендата Уилям Хенри.

Аз следя работата на Уилям Хенри от края на 1990-те. Той е изключително последователен в своите изследвания. Винаги е бил фокусиран върху възнесението, върху Христос и върху същината на посланието, което ние искаме в крайна сметка да отправим.

image001

Уилям е вложил невероятно количество труд, повече от всеки друг, когото съм виждал в изследванията върху изкуството, и е открил някои наистина много провокиращи неща. И когато открихме колко много информацията на Уилям потвърждава изнесеното от Кори Гууд, ние си казахме: „Това е. Ние трябва да го поканим в предаването.”

Почакайте да видите това, което сме подготвили в този епизод. Направо ще ви вземе акъла.

И така, Уилям, как си, приятел?

Уилям Хенри: Много добре.

ДУ: Можеш ли да ни кажеш нещо за твоята представа за възнесението? Какво е това възнесение?

УХ: Аз винаги започвам с историята за гъсеницата и пеперудата. Идеята е, че всички ние живеем в човешкото си тяло като в една фаза на какавида, но в същото време в нас е заложена една възнесена фаза, едно следващо ниво – това на пеперудата. И проблемът е подобен на този, който видях веднъж изобразен в една карикатура, където две гъсеници се любуваха на една летяща пеперуда и едната казва на другата: „Аз никога няма да мога да се кача на една от тези.” Нещо подобно. Ние нямаме представа какво означава това да се възнесеш.

Най-просто казано, това означава да станеш звезден пътешественик, едно космическо същество – да оставиш зад себе си своята фаза и форма на гъсеница и да приемеш една възвисена форма. Както ти казваш, аз наистина съм изучил изкуството, изобразяващо възнесението. И то почти винаги е показано по един и същ начин. Това е една хуманоидна форма, едно светлинно същество, едно излъчващо светлина същество, често показано в една сфера – сфера от светлина. И тази сфера обозначава един портал. Тя обозначава някакъв вид средство за възнесение, което неизменно се проявява в собственото ни тяло.

ДУ: Ти мислиш ли, че Кори не е с всичкия си? Искам да кажа какво е мнението ти за всичко това, което разказваме в тези предавания?

УХ: Когато чувам неговата история, тя моментално резонира с това, което зная за древния свят. Тя съвсем не ми звучи налудничаво, защото аз зная, че Сините сфери съществуват. Зная, че Сините авиани са съществували в древните анали. Дали това са действителни същества, или митология, не мога да отговоря със сигурност, но човечеството е било – бих могъл да използвам думата „обсебено” – от ангелски същества в продължение на много хилядолетия. И доста често в това древно изкуство те са изобразени като сини същества, често с пера или подобни на птици. Те са Сини авиани.

ДУ: Някои хора обвиняват Кори, че изведнъж се появява с тази подробна история, която няма никакъв прецедент. Това, което чувам да казваш обаче, е, че тя има исторически прецедент.

УХ: Точно така. И когато чух за първи път историята на Кори, точно това бе усещането ми – ето че има потвърждение на всичко, открито от мен. Това не е плод на нечия фантазия. Това е нещо, битувало в човешкото съзнание в продължение на много дълго време.

ДУ: Според това, което знаеш, каква е връзката между тези същества Сини авиани, които виждаш в древното изкуство, и възнесението?

УХ: Сините авиани са учители. Те са приносители на светлина, така да се каже, приносители на тайните учения на възнесението. И когато гледаме тези същества, ние виждаме едни благодетели на човечеството. Бихме могли да кажем и „спасители”, но това е една напълно различна категория същества. Когато кажем обаче „благодетели” – това са приносители на мъдрост. Те се опитват да ни накарат да се пробудим по отношение своя духовен потенциал – това, което наистина носим в себе си, и нашата способност да напускаме Земята, ако пожелаем, и да пътешестваме из космоса.

Кори Гууд: И ти казваш, че си изследвал тази конкретна тема от 2002 г. насам?

УХ: Точно така. Докато изучавах мистичното християнство, започнах да изследвам историите около възнесението на Исус. В Библията е ясно казано, че Исус се възнася в един облак и също така, че когато се завърне, той ще се завърне по същия начин – в един облак.

И когато се прехвърлим към християнското изкуство, ние отново виждаме един облак. Виждаме го изправен върху един облак, подобно на будистките изображения върху облак, но най-често това възнесение е изобразено в една синя сфера, където Исус даже е изобразен като синьо същество. И той се възнася към звездите в тази синя сфера, или се завръща на Земята в същата синя сфера. Тя е определено някакъв вид транспортно средство.

ДУ: Добре, нека скочим от самолета и се приземим с парашут в тази сфера, защото това са толкова изумителни данни. Не искам да губим и една ценна минута.

УХ: Чудесно.

ДУ: Какво ще разгледаме за начало?

УХ: Нека видим храма на Хор в Египет. Той се намира в Горен Египет, на брега на Нил. Това са външните стени на храма на Хор, датиращи от 300 г. пр.н.е.

image002image003
Виждаме върху стената тези удивителни изображения на Хор като човекоподобно същество с глава на птица. И ключовият момент са тези останки от синя боя. В този кадър отблизо се вижда ясно, че Хор е изобразен като синьо същество.

image004

ДУ: Определено има останки от синя боя под брадата и над окото.

УХ: Точно така. И ти би могъл да кажеш: „Добре, някой е добавил това по-късно, или нещо подобно. Не съществува никаква история за това, че Хор е бил синьо същество подобно на птица, или Син авиан.” Нека тогава отидем при храма на Хатор в Дендера, който се намира наблизо и който е построен по същото време. И какво виждаме в храма на Хатор?…

image005ДУ: О, човече!

УХ: … Това невероятно изображение на Хор върху един трон с наметало от пера, указващо, че това е едно същество-птица. Тук символизмът, свързан с птицата, е много очевиден. И той седи върху един трон на възнесението, което означава, че това е трон, с който той може да пътува сред звездите.

image006
Той определено е едно същество-птица, или Син авиан в нашия контекст.

ДУ: Кори, това, което виждаме изобразено тук, не изглежда точно като видяното от теб.

КГ: Правилно.

ДУ: Но, Уилям, тези хора … Това не са очевидци, които са издялали тези изображения. Те би трябвало да са се основавали на някаква легенда, не мислиш ли?

УХ: Това са … Е, може и двете неща да са верни. Не можем да знаем откъде скулпторът е черпил вдъхновението си.

ДУ: Правилно, о кей.

ДУ: Дали този скулптор в Дендера е виждал Син авиан, или му е казано какво да изобрази от някого другиго? Първоизточникът на информацията може да бъде само обект на предположения.

ДУ: Важното обаче е това, че имаме едно човешко тяло с лице на птица, което е синьо.

УХ: Точно така. 

ДУ: Това не може да е истина. Това е лудост.

УХ: Напълно. И когато погледнем на това изображение на Хор, както вече казах, той седи върху трон, предназначен за възнесение. Имаме също така една човешка фигура, която му поднася един символ на душа, както и един портал. Хор на свой ред държи в ръце много важни приспособления. В дясната си ръка той държи един дълъг жезъл, като инструмент на възнесението. Той служи за отваряне дверите на небесното царство. В лявата си ръка държи „ключа на живота”.

Кори, погледни този жезъл на възнесението и виж какво има в долния му край. Какво виждаш там?

КГ: Това е нещо като камертон или средство за произвеждане на резонанс.

УХ: Точно така. Изглежда като камертон или нещо подобно. Също като „ключа на живота”. Това може да са обикновени неща, но също така да са някаква вибрационна технология, която той в случая демонстрира.

КГ: Изглеждат като много фин намек за нещо.

УХ: Точно така.

ДУ: Ние знаем също така от някои епизоди на Мъдри учения, които правих, че птицата на върха на жезъла е всъщност глава на птеранодон. Изглежда също така, че понякога тези динозаври преминават през портали в нашето време и че египтяните са ги виждали и са гравирали това върху този жезъл. Изглежда че този птеранодон върху жезъла символизира възнесение, портали и подобни неща.

УХ: Правилно. Много странно, че те са имали този вид дизайн и ние можем да видим изображението на този вид динозавър, който не би трябвало да присъства в тази сцена.

Ето че тук виждаме един благодетел, един учител на човечеството, който казва: „Аз ви нося ключа на живота. Аз също така ви нося едно учение, може би една вибрация, която ви отваря пътя към някакъв вид средство за транспортиране към звездите.”

КГ: И Сините авиани … Тяхното послание бе относно това да повишаваме вибрациите си.

УХ: О кей, виждате ли? Значи става дума за вибрации. Вибрациите, разбира се, са любов – това, на което най-много искат да ни научат. 

КГ: Да, любов и прошка.

УХ: Това е, което отваря порталите.

ДУ: Уилям, има ли още други неща в тази последователност, които ще видим като връзка между този дизайн и някои от останалите, свързани с това, върху което той седи, или това, с което е облечен?

УХ: Гледайте внимателно какво държат в ръка. Обикновено това е някакъв жезъл. Внимавайте също така за трона, върху който седят.

ДУ: Можеш ли да върнеш кадъра, за да погледнем отново?

УХ: Да, виж отново това.

ДУ: Добре, какво имаме тук?

УХ: Тук имаме Хор с една дреха от пера, което означава летене или възнесение.

ДУ: Или действителни пера.

УХ: Правилно, или действителни пера. И той седи върху трон. В други изображения, троновете имат също пера. Озирис седи върху трон с пера, защото идеята е, че този трон лети. Така той си заминава и пристига отново. И вместо да ни показват един голям космически кораб или нещо подобно, те ни показват един обикновен трон. Техническият термин за това в мистичните кръгове е „Меркаба трон колесница”. Това е тронът, върху който сядат тези същества и с който се възвисяват. Те си заминават и пристигат обратно на този трон.

КГ: Това е удивително.

УХ: Виж този пример. Това е нещо изключително. Имаме един фараон на своя трон, който държи своите инструменти – жезъл и ключ, и той е на един кораб.

image007

Това се нарича „Кораб на вечността”. „Саркофагът на милионите години” е терминът, с който са го обозначавали. Това какво ви говори?

КГ: Това говори много.

УХ: Да, това са вечни същества.

КГ: Точно така.

ДУ: И човекът отляво изглежда доста по-голям от този отдясно. Една от особеностите на Сините авиани е, че са по-високи от нас. Нали така, Кори?

КГ: Точно така.

ДУ: Значи това може да бъде още едно съвпадение.

КГ: Да, би могло да бъде.

УХ: И тук има една синя сфера.

КГ: Очевидно.

УХ: Имаме синьо същество и синя сфера. И двете заедно правят едно същество в синя сфера.

ДУ: Удивително. Вижте това – този великолепен камък лапис лазули.

УХ: Да, и златото.

ДУ: Да.

УХ: И отгоре … забележете редицата звезди отгоре. Това е египетският йероглиф за небето. Така че това обозначава едно небесно същество, което управлява своя Саркофаг на милионите години, като седи върху своя трон в тази синя сфера. Всичко наподобява един време-пространствен тунел.

КГ: Да.

УХ: Цветове на лотоса от двете страни приличат като входовете на един време-пространствен тунел.

ДУ: Точно така.

УХ: Така че това е един време-пространствен тунел, през който пътува този приятел. Той е един щастливец. Това е крайната цел на всички човешки стремежи за възнесение.Човекът иска да седне на този трон.

ДУ: Кори, ти всъщност си пътувал в тези сини сфери.

КГ: Да, така е. Те се появяват в стаята, изпълняват своите зиг-заг движения, спират на около половин метър пред мен, изчакват да дам знак, че съм готов, след което те увеличават своя размер и аз се оказвам вътре.

УХ: Ето, виждате ли? Ние ще разговаряме за това по време на предаването, защото това е ключовото преживяване, което всъщност всички ние сме способни да имаме.

КГ: О, да.

УХ: Ние можем да уловим един от тези проблясъци на синя светлина, да преминем през него в една синя сфера и да пътуваме. Нека обаче отидем напред с 300 години. Нека напуснем Египет и да видим какво имаме тук вляво.

ДУ: Това е невероятно. Тук има криле. Тук има нещо, което прилича на синя сфера. Има най-различни лъчи наоколо, които изглеждат като пластове на портал или нещо подобно.

УХ: Да. Това е сцена на Страшния съд.

ДУ: Това откъде е?

УХ: Това е Второто пришествие. Така че Христос се завръща. Той се е възвисил на един облак и в „Деяния на апостолите” се казва, че той ще се завърне по същия начин, по който е напуснал – на този облак, който е оцветен в синьо. Това е картина на Фра Анджелико, от Ренесанса. Ето Исус, който седи върху своя трон за възнесение, заобиколен от тази мандорла*), портал от светлина и сини ангелски същества. Сини птици.

*) Мандорла – в християнската и будистката иконография, сияние в специфична овална форма. – Бел. прев.

image008ДУ: Има ли някаква … Фра Анджелико членувал ли е в някаква мистична школа, или в нещо подобно? Имало ли е някакъв вид …

УХ: Да. Той е бил един от благодетелите на фамилията Медичи. Те са изхарчили еквивалента на 50 милиона съвременни долари, преследвайки тайните на възнесението.

ДУ: О, наистина?

УХ: Нарича се Корпус херменикум*). Те са го декодирали и са се обърнали към Сандро Ботичели, Микеланджело, Фра Анжелико и са им казали: „Ето ключовите кодове на възнесението. Вие трябва да ги скриете в своето изкуство.” И те това и са направили.

*) Корпус херметикум – cбopниĸ oт 18 aнoнимни гpъцĸи cъчинeния в пpoзa oт ІІ и ІІІ в., вepoятнo възниĸнaли в Eгипeт и пpeдcтaвяни зa oтĸpoвeния нa eгипeтcĸия бoг нa мъдpocттa Xepмec Tpиcмeгиcт. – Бел. прев.

КГ: Знаеш ли, това ми говори, че тези посветени в мистичните школи са знаели за Сините авиани.

УХ: Трябва да са знаели. Абсолютно трябва да са знаели. Всеки посветен в дадена мистична школа би трябвало да е могъл да каже, подобно на нас тук, които гледаме първия пласт на това изображение: „О кей, този портал с овална форма? Това е портал, държан отворен от Сини авиани. Те са посещавали и напускали Земята в продължение на много хиляди години.”

И сега имаме Христос като новия Хор, както го наричат, свързан със Сините авиани и със звездните пътувания. Той идва и си отива обратно в космоса през този портал, заобиколен от тези сини същества. И това ми говори, че той е част от същата мистична школа. Това е, което виждаме тук сега.

КГ: Да. Мисля, че много от нас може да са виждали тези изображения, но никога не бихме открили тези връзки без допълнителни изследвания.

УХ: Да. Всеки обикновен християнин или друг човек би погледнал това и би казал: „О, това са сини ангели, които го заобикалят.” – ако въобще стигне толкова далече в наблюденията си. Хората може даже да не видят всичко това, защото те така скриват нещата пред очите на всички. Веднага не става ясно, че той е заобиколен от един портал, съставен от тези същества.

ДУ: Искам само да добавя нещо наистина бързо, така че някои от любителите на конспирации да могат да приберат шпагите си. Това, което научавам от текстовете на Едгар Кейси и от Закона за Единството, е, че първоначалните египетски тайни школи са били изключително положително ориентирани. Изида, Озирис, Хор са били положителни същества, които са проповядвали същите учения като Христос. Текстовете на Кейси казват това, Законът за Единството казва това. По-късно те са били присвоени от отрицателно настроените и изопачени. Така че всъщност текстовете на Кейси гласят, че Тот Хермес Трисмегист е предишно въплъщение на Христос.

УХ: Да.

ДУ: И Тот е един от тези Сини авиани, нали ?

УХ: Ами ти определено го виждаш като човекоподобно същество с глава на ибис, макар той задължително да не трябва да бъде син, за да го отнесем към тези същества.

ДУ: Да, човекоподобно с глава на птица.

ХУ: Точно така. Точно така. И първия път, когато отидох в Египет, няма да забравя това, което каза екскурзоводът: „Християнството е египетската религия”. Моята първа реакция бе: „Какво говориш? Вие всички сте мюсюлмани. Вие сте араби.”

КГ: Да.

УХ: Вие сте мюсюлмани. И след като го чух за трети път, разбрах за какво става дума. Християнството е египетската религия, осъвременена с Христос като новия Хор. И тайните учения са все част от мистичната страна на християнството, страната на гностицизма, който е произлязъл от Египет. Искам да кажа, че християнството води началото си от Египет.

Едно от нещата, които е сторила католическата църква, е да прекъсне тази връзка с Египет, защото след като веднъж проследиш Христос в Египет, веднага се сблъскваш с всички тези мистични идеи. А те не желаят това.

КГ: Възникват прекалено много въпроси.

УХ: Да, „не се занимавайте с това”.

ДУ: Добре, Уилям, аз също си спомням, че присъствах на една лекция, която изнесе Греам Хенкок, в която той описваше египетските духовни учения. И в тези учения се говори за везна, в двете блюда на която има съответно сърце и перо …

УХ: Да.

ДУ: … И там се казва, че сърцето ти трябва да тежи по-малко от едно перо, за да се възнесеш.

УХ: Точно така. Абсолютно. Нека се върнем за момент и погледнем Маат*), която излъчва рейки енергия, или лечебна енергия към фараона, който седи на трона. Тя има перо на главата си. Това е същото перо.

*) Маат – древноегипетска богиня на правосъдието, представяна като жена с перо на главата. Бел. прев.

image009
ДУ: О, уха!

УХ: И това обозначава, че това същество е преминало успешно земния тест. Неговото сърце е по-леко от перото. Той е едно чисто същество. И това е единствената причина той да може да седне на трона, тъй като притежава чисто сърце.

ДУ: Удивително!

УХ: Той е същество на светлината и любовта.

ДУ: И ако се върнем обратно към това ренесансово изкуство и традицията на тайните учения, свързана с Медичите, ти искаш да кажеш, че те може да са притежавали някои тайни документи, които не са позволявали да бъдат видени от хората и на които е имало подобни изображения? 

УХ: Категорично. Това не подлежи на съмнение, защото това, което те са знаели – това, което са разбрали от изучаване на Корпус херметикум, който са придобили от Египет и който са приели като оригиналното християнско тайно учение, е силата на изображението. Корпус херметикум съдържа една много важна фраза: „Образът ще ти покаже пътя”. Така че те са били много, много склонни да кодират образи с тази сила, която ще събуди спомени, ще те накара да съпоставяш и свързваш нещата. И ти започваш да си изграждаш цялостната картина.

Спомняте ли си списанията с картинки от детството ни? Седях на пода, отварях онази страница: „Открийте 15-те неща, скрити в рисунката”. И имаше един списък.

ДУ: Да.

УХ: И аз можех да прекарам цели часове. И сега правя същото като възрастен. Изучавам произведенията на изкуството и откривам 15-те скрити неща. Обаче нямам списъка на това, което търся. Медичите от своя страна, са имали списъка, защото те са скрили всички неща в изображенията. И останалите посветени са имали списъка, който ние трябва да открием. И това е, което правим тук.

Кори: Трябва да дешифрираме, без да притежаваме ключа.

УХ: Точно така, точно така.

ДУ: Чувам ви да казвате нещо подобно на идеята за гносис, където информацията е нещо живо.

УХ: Да.

ДУ: И ако си изложен на това, то започва да предизвиква тази метаморфоза вътре в теб.

УХ: Напълно. Напълно. Така че всъщност образи като този, който гледаме сега на Исус върху трона на възнесението, това не е статично изображение.

image010
За тайните школи това е един портал. Те искат от вас да влезете в тази сцена. Те искат от вас да разберете какво да направите тук горе (ума) и тук (сърцето), за да предприемете това пътуване в тази синя сфера. Това е цялата игра на земния живот. Това е сферата на възнесението. И ти знаеш, че се възнасяш, когато си в тази синя сфера.

Може би тези ангелски същества, които виждаш тук, те обграждат. Може самият Исус да седи до теб и се е завърнал, за да ти помага в твоето възнесение.

КГ: Те трябва да са направили голямо опрощение на всичките ми грехове. Ха, ха, ха.

УХ: Това е едно много важно изображение и важно послание за нас днес, защото ние разбираме неговия смисъл. Ние притежаваме понятия за портали, време-пространствени тунели и междузвездни пътувания. Знаем, че зад всичко това стои една цяла физическа наука. И това е, което е кодирано в тези образи – цялата тази междузвездна физика, която е наистина една нова духовност. Аз я наричам старгейт метафизика.

И това е, което откриваме в древния Египет. Това е, което откриваме в християнството, в будизма. Също и в исляма.

ДУ: Да не говорим за толкова много хора, които имат преживявания близо до смъртта …

УХ: Точно така.

ДУ: … Които виждат същества от светлина да ги заобикалят, всяко облечено в тази сферична аура.

УХ: Тунелът от светлина в преживяванията близо до смъртта е време-пространствен тунел.

ДУ: Да.

УХ: Можем спокойно да сложим това на масата и да го обявим за един факт. Това обаче не изчерпва въпроса. Искам да кажа, че ние знаем, че този време-пространствен тунел съществува и всички ние сме в състояние да го отворим вътре в себе си. И това е идеята във всички тези изображения.

Погледнете само това. Имаме Исус върху своя трон. Той се намира в една синя сфера и сферата е изпълнена със звезди.

ДУ: Този трон не е прикрепен за земята, нали? Тук той левитира.

УХ: Не, не е прикрепен, той левитира. И аз понякога изпадам в състояние „Форест Гъмп”.*) Когато видя пръстен от звезди, веднага си казвам: „Портал”. Той се намира в портал. Или да го кажем по друг начин, по-удобен за хората – какво ако Исус е един пътник във времето с помощта на портал и това е, което синята сфера представлява? Какво ако?

*) Алюзия за умствено изостаналия главен герой на едноименния филм на режисьора Робърт Земекис. – Бел. прев.

ДУ: Аз обаче мисля, че ти казваш също така, че тези картини, които ни показваш, не са просто резултат от творческите хрумвания на тези илюстратори.

УХ: Точно така.

ДУ: Те са основани на езотерично, тайно познание.

УХ: Точно така.

ДУ: Ние не достигаме до цялата тайна.

КГ: Прекалено много различни художници изобразяват едно и също нещо.

УХ: Знаете ли как узнаваме това? Художниците често са неизвестни.

КГ: Ох.

УХ: Все едно, че авторът ни казва: „Тук не става дума за мен. Това не се отнася до моето възвеличаване. Тук става дума за посланието.” Така че художникът е неизвестен.

КГ: Това е важно.

УХ: Да. И това, което се опитваме да дешифрираме тук, е истинското послание зад изображението. Защото те знаят, че повечето хора ще гледат това и посланието ще остане незабелязано от тях, или те просто няма да проявят интерес. Ако обаче проявиш истински интерес, ще си кажеш: „О кей, това е същинското послание.”

ДУ: О кей, и така, Уилям, когато гледаме тези четири ангела около Исус в тази синя сфера, кои са те? Какво знаем за тях?

УХ: Това са архангели и те са пазителите на трона. Понякога те са символизирани от лъва, бика, човека и орела, които са четирите основни символа на евангелистите и четирите посоки, и така нататък. Основното им предназначение обаче е да ни посочат, че това се случва в небесните покои и че това, което трябва да видим, е силата на светлината или възнесението, една ангелска свръх сила.

ДУ: И доколкото знам, думата „ангел” на гръцки е “aggelos”, което означава „предвестник”, нали?

УХ: Точно така, предвестник.

ДУ: И така, Кори, той казва „пазители”, след това „предвестник”. Това какво ти говори в момента?

КГ: И преди това, той каза „учител”. Това ми напомня за много хора, които имат преживявания със сини сфери. Те виждат сини сфери, които се появяват пред тях. И понякога те съзнателно си спомнят как получават информация от сферата.

УХ: Точно така.

КГ: Така че тези сфери носят информация и познание. И те винаги се уголемяват и се променят отвътре.

УХ: Точно така.

КГ: Отвътре.

УХ: Да, аз разказах за това в един епизод наречен „Синята сфера и душата” в моето предаване Пробудената душа, което е същото …

КГ: Чул ли си за сини сфери, които посещават хора и им носят послания?

УХ: Да. Това е толкова важно. Има един индийски гуру на има Swami Muktananda.

КГ: Да, чувал съм това име.

ДУ: Да.

УХ: Свами Муктананда казва, че най-дълбокото медитативно преживяване, което можеш да имаш и на което можеш да се научиш, е така да повишиш вибрацията си, че да привлечеш едно от тези същества Сини сфери, или проблясъци от светлина, и то да се появи пред теб, и да приеме формата на голяма сфера така, че да можеш да влезеш в нея и да пътуваш.

КГ: Ти се шегуваш. Дали това го пише в една от тези книги, или …

УХ: Мм-мм, да.

КГ: Уха!

ДУ: Това е наистина малко нереално, защото ние правим този запис в Болдър, Колорадо. След като завърших колежа, аз пътувах с един влак, за да дойда тук в Болдър и да кандидатствам в Института Наропа. И докато пътувах насам, срещнах тези двама души, които бяха последователи на Муктананда.

УХ: Уха!

ДУ: На единия от тях му писнало да живее в ашрам и не желаел да го прави повече. И той разказа как стоял в единия край на една зала, а Муктананда в другия. И Муктананда протегнал ръката си ей така и там се появила тази топка от синя светлина, която Муктананда насочил към него. И когато топката се ударила в него, този човек изпаднал в екстаз. Той буквално паднал в екстаз на земята. И този човек във влака ми разказа за това свое лично преживяване. Това се случи съвсем случайно.

Тогава Муктананда се приближил към него и му казал: „Сега ще бъдеш щастлив и с удоволствие ще пребиваваш тук.” На което той отговорил: „Да, да”. След това този човек започнал да мете пода, да почиства и да извършва всякакъв вид работа.

КГ: Предполагам, че това е един бърз начин за повишаване на вибрациите.

ДУ: Да.

УХ: Точно така. Това послание обаче е било тук още от … ние сме документирали 2,500 години човешка история, откогато са се появили тези Сини сфери. Възможно е сега да е дошло времето голям брой хора да започнат масово да развиват тази способност и да имат това преживяване. Това е невероятно.

КГ: Да.

УХ: Мисля, че е напълно възможно космическите създания да могат да имат това преживяване. Отново – ние сме гъсеницата, която казва: „Аз никога няма да мога да летя на едно от тези неща.”

КГ: Това преживяване е за всеки.

УХ: Точно така. Точно така.

ДУ: Ти спомена Пробудената душа. Ти каза, че това е едно предаване?

УХ: Да, тук на телевизия „Гая”.

ДУ: О кей.

УХ: Това е Пробудената душа. 13 епизода, изгубената наука на възнесението. Ние започваме от самото начало. Опитвам се да дам един исторически контекст на идеята за възнесението, завръщайки се към историята и казвам: „Хей, ние сме говорили за това от много отдавна. Затова нека разгледаме неговата история. Нека разгледаме изкуството.” Чували сте този ню ейдж термин starseed*) – „Аз съм starseed”, нали?

*) От  star = звезда и  seed = семе. Термин за обозначаване на същества, живели на други планети и в други нефизични измерения, преди да се въплътят на Земята. В груб превод – „звезден пришелец”. – Бел. прев.

КГ: Точно така.

УХ: Този термин отблъсква много хора. В същото време доста хора не знаят, че той е бил въведен от стоиците в древна Гърция, 200 г. пр.н.е.

КГ: Наистина?!

УХ: … Където те са смятали, че нашата душа е звезден пришелец.

КГ: Бих предположил, че това е нещо повече от ню ейдж термин.

УХ: Точно така. И това е част от посланието на Пробудената душа, което ще рече: „Хей, приятели, този разговор, който водим, има много дълга история. Нека приложим малко историческа документация. Нека приложим и малко изкуство и да покажем как това е възможно за всеки от нас”.

КГ: Това ще бъде интересно.

УХ: Да. Така че това наистина ме вълнува. Затова ви благодаря, че го споменахте.

ДУ: Добре, нека видим нещо друго. Какво още си донесъл в своята торба с фокуси?

УХ: Нека отидем в четвърти век от новата ера. Това е от Египет. Аз направих тази снимка в Коптския музей в Кайро, Египет.

image011

Коптите са египетските християни и те вярват, че притежават оригиналната християнска история – оригиналната история, която е различна от днешните възгледи на болшинството хора. Вижте обаче ключовия момент – тук имаме Христос, който седи върху един трон с книга в ръка, и всичко това се намира в една синя сфера. Това е сцена на възнесение.

ДУ:  Нека попитам от името на скептиците. Възможно ли е всички тези хора да са виждали едни други своите произведения? Или те са прекалено географски изолирани?

УХ: Те са географски изолирани. Възможно е някой да е отишъл в Египет в четвърти век и да го е видял, след което да го е прерисувал. Идеята обаче е, че това е част от християнската документация.

ДУ: Правилно.

УХ: Това е, което те казват. Това е преживяването. И после това бива потвърдено от други хора с подобни преживявания, такива като теб.

КГ: По онова време корените на изкуството са били в традицията.

УХ: Точно така. И хората са се придържали към традицията. Те не са смеели да се отклонят от традицията и да дават собствените си интерпретации, защото тя е нещо свято.

ДУ: В момента също така си мисля, Уилям, че в Библията се казва, че Христос е разговарял с масите само чрез притчи.

УХ: Точно така.

ДУ: Но в същото време, на своите ученици той е казвал зад сцената неща, които не са притчи, а това е нещо, което не можем да прочетем в свещените книги.

УХ: Правилно.

ДУ: Мислиш ли, че това е част от не прикритите учения?

УХ: Аз мисля, че това е част от тайните учения на християнството, защото средният обикновен християнин вероятно никога не е виждал подобни образи. И за това има причина, защото те са предназначени за посветените.

КГ: Да, аз съм израснал като християнин и все още считам себе си за християнин, и не съм виждал повечето от тези изображения.

УХ: Точно така, защото църковната йерархия е казала: „О кей, ние просто ще съхраним това тук и може би хората ще го открият сами.” Така че когато гледаме това изображение тук, наистина е провокиращо това, че имаме Исус в една синя сфера. Забележете също концентричните кръгове. Като символист, когато видя концентрични кръгове, аз си мисля за две неща. Аз си мисля за звуци или за вибрация. Звукови пръстени – хуа, хуа, хуа,  хуа, хуа, хуа, хуа.

КГ: И това ни отвежда към този камертон.

УХ: Точно така. Това ни отвежда до камертона, до ключа на живота. Аз също така си мисля за портал, за завихряне, за време-пространствен тунел. О кей?  И така ние можем да разчетем това и да кажем: „Добре, това е Исус върху своя трон в един вибрационен портал, очевидно излъчващ светлина и любов. И той пътува през космоса.” И ако добавим тези противоположно въртящи се пръстени, това торсионно поле ли е? За какво говорим тук?

КГ: И тъй като той е едно същество с по-висока вибрация, това може също така да са вибрации, излъчвани от него.

УХ: Така е. Виждате ли, това е също един ключов момент, защото това са същества с висока вибрация, които са отвъд нормалното ни възприятие. Така че те се нуждаят от нещо, за да забавят вибрацията си така, че да можем да ги възприемем. И може би това е част от функцията на синята сфера. Това определено е функцията на този трон, защото сега аз ще ви издам една наистина езотерична тайна.

Този трон, с неговите крака върху табуретката, това е Кивотът на завета. Предполага се, че християнството се е отказало от Кивота на завета, защото това е образ от Стария завет. И Исус не се нуждае от Кивота на завета.

КГ: Правилно, Новият завет.

УХ: Но той е поставил краката си върху табуретката и божията табуретка е Кивота на завета. Тя е Земята и Кивота на завета. Тогава какво, ако Кивотът на завета е някакъв вид приспособление, което забавя вибрацията му така, че да можем да го възприемем? Защото в противен случай той е напълно извън обсега на възприятията ни.

КГ: И начинът, по който Кивотът е описан в Стария завет, той прилича на някакво приспособление.

УХ: Абсолютно. Това не подлежи на съмнение. Той е някакъв вид приспособление.

КГ: Средство с множество предназначения.

УХ: Точно така. И за мен това е повече от електрическо приспособление, от някакъв вид радиоактивно оръжие или нещо подобно, и мисля, че е една машина за телепортация. Това далеч надхвърля нашия разговор, но …

ДУ: Също така, при щурмуването на стените на Йерихон (Джерико), те са използвали Кивота и са надували рогове, и тогава стените са се превръщали в кал. Камъкът просто се е превръщал в течност и се е разпадал.

КГ: Те са използвали вибрация.

ДУ: Да.

УХ: Да, определено. Обаче тук отново имаме заедно трона и синята сфера. Това е египетското изображение от Сините авиани.

ДУ: Ти току-що ми припомни нещо. Когато гледаме тези концентрични сфери, това е толкова удивително. През април 2001 г. аз отправих една молитва. И казах: „Единственото нещо, което все още не ми се е случило, е, че след като чета за тези хора, които виждат сини сфери, бих искал това да се случи и на мен.” След това се обаждам на баща ми и той е на другата линия заедно с брат ми, и така тримата водим разговор едновременно. И тогава брат ми обяснява, че е видял синя сфера по време на своята медитация.

УХ: Уха!

ДУ: И това нещо се появява. То просто кръжи из стаята, след което се издига към тавана, преминава в завихряне, което изглежда точно така. Според описанието му е било по-светло в периферията и по-синьо към средата.

КГ: Когато той ми разказа това, бях шокиран.

ДУ: Синята сфера се е превърнала в портал. Изглеждала е като време-пространствен тунел, преминаващ през тавана.

УХ: Точно така.

ДУ: След което той чул глас: „Възнесението, за което пише брат ти, няма да се случи изведнъж. Това е серия от прогресивно възвисени събития. За теб това е първото от тези събития.”

УХ: Ето, виждате ли? Виждате ли?

ДУ: Това направо ми изкара акъла. И когато гледам това тук … това е точно видяното от брат ми. Ха, ха.

image012

УХ: Ето и един детайл. Той държи една книга, Книгата на познанието. И с това иска да каже: „Хей, ето как се прави това.” И той има този нагръдник с кръста върху него, което обозначава отворената сърдечна чакра, нали така? И тук той ни дава една благословия.

Така че ако сме чувствителни и сме на тази вълна, ние гледаме този символизъм и си казваме: „О кей, той ни приканва да отворим синята сфера вътре в себе си, или да поканим една синя сфера в своето съзнание, за да можем да имаме това преживяване.”

КГ: Това е удивително.

УХ: Това е възнесение.

ДУ: Добре, Кори, каква е връзката между … защото ние някак все се въртим около това. Ние все още не сме попаднали напълно в целта. Каква е връзката между посланието на Христос и Сините авиани, а може би и да прибавим и хората от Вътрешната Земя, и твоя разговор в библиотеката с Каарии. Как се връзват всички тези неща?

КГ: Тяхното послание е да прощаваме на другите, да прощаваме на себе си, да се стремим непрекъснато да служим на другите и да повишаваме вибрациите си – да се фокусираме върху вътрешната си светлина, да вадим гредата от собственото си око, преди да се опитваме да извадим сламката от окото на ближния.

УХ: Точно така.

КГ: И това звучи като посланието на повечето религии.

УХ: Да, абсолютно. И това, което разбирам от думите ви, е, че те ни дават допълнителна мотивация да постъпваме точно по този начин. Защото сега ние знаем, че ако живеем в услуга на другите, това ще бъде истинската ни награда и мисля, че това е една много силна мотивация. 

КГ: Да, нека видим още някои от тези изображения. Те са удивителни.

УХ: Чудесно. О кей. Това е от Синайската планина. Ние всички знаем историята за Мойсей и Синайската планина. Там има един красив манастир, където са започнали да правят много от тези ранни изображения. И ето тук имаме отново възнесения Христос върху един мост от дъга в една синя сфера, изпълнена със звезди.

image013
Така че това очевидно е друг портал, показващ, че той пътува през небесните царства.

КГ: Хм.

ДУ: Ти каза и други неща, които съм споменал в Мъдри учения, относно значението на това, че той седи върху небесна дъга. Какво означава това?

УХ: Това означава, че той се намира  в така нареченото Светлинно тяло-дъга. Това е тибетският термин. Християните говорят за възнесение на светлинното тяло.

ДУ: Точно така.

УХ: Това е пеперудата, за която говорих преди – следващото ниво на човешката еволюция. В себе си ние имаме това светлинно тяло, което е изобразявано като излъчвана светлина с цветовете на дъгата. И така, всеки път когато видим Исус да седи върху дъгата, или да е обгърнат от тази светлина на дъгата, това обозначава, че той е под формата на това светлинно тяло.

ДУ: Изглежда, че той стои върху една синя сфера.

УХ: Така е. Зад него има един втори син кивот, което е отново идеята за табуретката. Но отново … пътуване с портал, евентуално и пътуване във времето.

КГ: Звезди в заден план.

ДУ: Можеш ли да повториш името на новото си предаване, което предлагаш тук в „Гая“?

УХ: Пробудената душа.

ДУ: О кей.

УХ: Това са 13 епизода върху изгубеното изкуство на възнесението, където ще преведем хората през тази невероятна история на възнесението, заедно с много свързани с това практики, присъстващи в много различни традиции – християнски, будистки, египетската традиция, божественото женско начало – и как те всички виждат тази идея на възнесението, и как ние можем да я превърнем в своя реалност. 

ДУ: Това е страхотно.

КГ: Наистина съм радостен, че всичко това бе доведено до вниманието ми, защото, както казах по-рано, много от нас са виждали тези изображения, но никога не бихме могли да навържем всички неща в едно.

УХ: И аз ви благодаря. Искам да кажа, че това е една силно въздействаща история. Мисля, че това е ПОСЛАНИЕТО за нашето време, за да можем да повишим вибрацията си по този начин и може би да се повозим в една от тези сини сфери.

КГ: Благодаря ти.

ДУ: Добре. Е, това е цялото време, с което разполагаме за този епизод. Аз съм Дейвид Уилкок. Тук сме заедно с Уилям Хенри и Кори Гууд и ви благодарим, че бяхте с нас.