4. От Двойственост към Единно съзнание

© 2019 Превод АТИ

Здравейте, всички. Аз съм Зингдад. В последно време получавам много запитвания от вас за информация относно това как да повишим вибрацията си, с оглед достигане на Единно съзнание. За някои от вас това означава да повишите чувствителността си, за да осъществите контакт с галактическите съседи. За редица други това е просто желание да ускорите собственото си духовно развитие. Бих искал да осветя този въпрос от собствената си перспектива, след което да дам думата и на Адаму. 

Досега повечето от нас се стремяхме към положителна нагласа. Това се нарича също „В услуга на другите” (ВУНД), или може би „съзнание, основано на любов и светлина” (love-and-light consciousness). Една от причините положителната ориентация да е толкова привлекателна, е, че тя ни позволява да поставим всички „лоши” неща в живота си извън себе си. Ние приписваме всичко на „тъмните сили”, след което самодоволно ги заклеймяваме, поставяме себе си над тях, като си седим тук на светло и се черпим един друг със сладкиши.
Единственият начин обаче да можем успешно да поддържаме тази нагласа, е, като отказваме да погледнем „тъмнината” в собствените си души. Ние скриваме от себе си факта, че ние също сме способни да нанасяме вреда и отричаме страшните, гневни, отрицателни и разрушителни мисли и емоции, които са вътре в нас. Ние старателно пренебрегваме всички наранявания, които сме причинили на другите, и се абстрахираме от своето минало – в този живот и в предишни животи – когато сме наранили други хора. 

По същество, за да поддържаме илюзията, че сме изключително на страната на светлината, ние се стремим да се разделим на две, след което да обичаме само едната половина, пренебрегвайки другата. Всичко това, за да можем да се потупаме по гърба и да си кажем колко сме добри, докато съдим другите за тяхната лошотия. Което е твърде съблазнително, нали? Аз зная, защото съм го преживял и все още изпитвам понякога желание да мисля по този начин. 

Аз обаче съм обитавал двойствеността достатъчно дълго, за да видя, че този начин на мислене е не само самоизмама… но също така саморазрушение. Животът ме е научил, че всяка психологическа, духовна, емоционална и физическа травма, която съм имал, е била в основата си някакъв далечен, отдавна забравен избор, който съм направил, за да осъдя и отхвърля някаква част от себе си, защото съм решил, че е сбъркана и че не заслужава любов.

Дълбоката медитация и регресиите в минали животи ми позволиха да видя това. Тези практики ми помогнаха да открия много от поразените, наранени и нeдолюбени фрагменти от собствената си психика, след което да ги заобичам, излекувам и да ги приобщя отново в цялостта. Във всеки от случаите това ми донесе дълбоко оздравяване. И това не е само моят случай. От известно време аз предлагам една лечебна процедура под название Реинтеграция на душата и предлагайки я на другите, имах привилегията да видя същата динамика да се проявява отново и отново при всеки, с когото съм работил – дълбоко вкоренени и често древни избори и заричания, които са основани на двойствено съзнание и причиняват фрактури на душата. Една такава фрактура остава в нас и продължава да ни носи болка и дискомфорт, докато пожелаем и успеем да се освободим от това решение и да вземем ново, основано на единно съзнание. Когато успеем, моментално започва истинско оздравяване. 

И така, аз достигнах до твърдо заключение: двойственото съзнание ни наранява и убива. Разделянето на живота с едно измислено разграничение между добро и зло, правилно и неправилно, заслужаващо и незаслужаващо любов, е нещо дълбоко само-разрушително. Може да го правите, но срещу определена цена. И тъй като живеем в една двойствена среда, ние всички сме го правили. И ако се огледаме за бъркотията, в която сме превърнали живота си и своя свят, няма съмнение, че плащаме тази цена. Всеки от нас, персонално, заплаща цената в страх, гняв и болка и телата ни са болни от това, и нашите отношения с любимите ни хора също плащат тази цена. Обществото ни също плаща за това по начина, по който позволяваме на корпорациите да изтезават нашата планета, и на политиците да причиняват разделение и войни между нациите. Това двойствено мислене буквално ни убива и разрушава нашия свят.

Ето защо, за себе си, аз съм взел решението да променя съзнанието си от двойствено в единно. Направил съм доста успешни стъпки и с огромно удоволствие мога да съобщя, че всеки ход, който мога да направя в тази посока, ми носи по-голям душевен мир, радост, здраве и цялостност. Откривам всякакви удивителни неща относно начина, по който животът се проявява, и как всъщност можем да бъдем мощни съвместни създатели на живота, който желаем да имаме, стига да се пробудим за този факт. Това и много повече можем да открием по пътя към единното съзнание. 

За мен пътешествието започна с доста откровения относно себе си. Това означаваше непоколебимо вглеждане в собствените ми „вътрешни демони“ и след това полагане на усилия, за да ги притежавам, обичам, изцелявам и реинтегрирам. Далеч не съм завършил с този процес, но по пътя откривам нещо удивително – това, което изглеждаше като „вътрешни демони”, се оказаха просто изплашени, наранени, изгубени части от моето Аз. И докато ги лекувах и привличах към светлината на любовта, която изпитвам към себе си, аз открих, че те съхраняват някои от най-скъпоценните части на моята душа. Някои от най-добрите части на самия мен се оказаха изгубени заедно с ТЕЗИ части от моето Аз. Едно от нещата, които открих, бе, искрено състрадание към околните. Виждате ли, в моите минали животи, както и в този живот, аз съм наранявал наистина сериозно други хора. Аз определено съм бил на „тъмната страна”. И когато осъзная ясно това, разбирам, че не мога да съдя другите, които са там сега. Аз съм бил там преди и сега те разиграват същата драма. И това ме учи на състрадание. 

Същото се отнася и до изпълняващите ролята на жертви. Аз съм изпитал и това. Бил съм жертва и зная какво е. Така че не мога да съдя тези, които правят това сега. Аз изпитвам единствено състрадание. Аз съм бивал обладан от отрицание и съм научил колко лошо може да бъде това усещане. Много добре си го спомням. Бивал съм също така обладан от положителна енергия и съм играл ролята на избавител. Това, което ме объркваше, когато се опитвах да бъда добър и мил избавител на околните, бе, че нещата никога не завършваха така, както ми се искаше. Независимо колко се стараех, аз се оказвах пленник на един танц с негативно настроените. Виждате ли, тези неща вървят заедно! Ето защо аз се оказвах жертва на тези, които се опитвах да избавя. Това се повтаряше, докато проумях, че това не работи при мен и открих друг скъпоценен камък в душата си. Открих мъдростта, че въпреки голямото състрадание, което изпитвах, този танц не бе моят танц. Аз не съм тук, за да избавям, когото и да било. Избавянето на другите просто не работи. Тази мъдрост ме учи, че аз съм единственият, когото мога да променя. ОБАЧЕ при условие, че НАИСТИНА се пробудя и живея така, все едно че съм в условията на промяната, която желая да видя в света около мен. И тогава, почти магически, откривам, че помагам на други, които също се опитват да се пробудят. Аз правя това, разбира се, не като ги избавям, а като винаги им посочвам пътя на собствената им истина и им показвам как да се излекуват сами. И когато постъпвам по този начин, аз откривам повече от собствената си истина и повече от собственото си самоизлекуване. 

Така че това е, което аз правя. Аз съм се запътил към Единството и в движение споделям това, което зная и което откривам. Освен мъдростта и състраданието, някои от другите скъпоценности на душата, които съм открил, включват факта, че всеки от нас твори с голяма сила собствената си реалност с помощта на мислите и убежденията относно себе си. Когато заедно правим това, ние буквално създаваме съвместно реалността, в която живеем. Откривам, че има определени инструменти, които можем да прилагаме, за да осъзнаем по-добре този процес на сътворяване на реалността и на усвояване способността да създаваме повече това, което НАИСТИНА желаем, и по-малко от разрушителната болезнена бъркотия, на която може би отдаваме в момента творческата си енергия. 

Има много други подобни скъпоценности на душата и всеки ще открие своите собствени по пътя. Идеята е в това, че когато започнем ИСТИНСКИ да се обединяваме с Първоизточника, не просто да сме щастливи, и да се наслаждаваме на захаросаната страна на тази двойственост, а да се ориентираме към сливане с Единството на Първоизточника, тогава Неговата енергия започва да преминава през нас. Ние откриваме лечение, връзка, принадлежност, автентична сила, магия, скъпоценности и мистерия. И това е началото на пътешествието към Дома и към Единството.

Исках да ви разкажа това от моята перспектива – от перспективата на едно друго човешко същество тук, заедно с вас, на планетата Земя. Макар съществата от по-висшите измерения да имат много мъдрост и истини за споделяне, те може би се чувстват малко отделени от нас, които се трудим тук долу на планетата Земя. Така че аз споделям с вас малко от собствената си перспектива, преди отново да ви предам на Адаму, за да сподели своята мъдрост и учения. 

В следващия видеоматериал, аз ще се оттегля, за да дам възможност на Адаму да сподели някои практически съвети за конкретни неща, които можем да правим, за да повишим вибрациите си в посока на единното съзнание. 
Ако все още не сте видели предходните видеоматериали от тази серия, мога да ви препоръчам да ги гледате в хронологичен ред, като започнете с уводния материал. Те са предоставени в такава последователност в моя сайт тук.

Надявам се да споделя своето пътешествие към Единството с вас.

Аз съм Зингдад