6. Облагите на Единното съзнание

© 2019 Превод АТИ

Здравейте, приятели мои.

Аз съм Адаму от Монадичната същност на цивилизацията на Плеядите.

Сега ще продължа нашите разговори относно Единното съзнание.

Придобиването на единно съзнание се равнява на предприемане на едно голямо пътешествие. Въпреки че това пътешествие навътре във всеки от вас е нещо удивително, то си остава едно сериозно начинание. И преди човек да предприеме нещо такова, което изисква толкова време и енергия, той трябва да е сигурен, че наистина ЖЕЛАЕ да го направи. И един справедлив и логичен въпрос, който трябва да си зададе, би бил: „ЗАЩО бих искал да придобия единно съзнание?” Или, казано по друг начин: „Какви са облагите на единното съзнание?” Това е, което бих искал да разгледаме заедно с вас днес. И тогава, в края на тази презентация, ще ви покажа една бърза техника, която може да използвате, за да сте сигурни дали желаете да изберете за себе си единното съзнание. В последващите разговори ще ви разкажа в реални и практически термини КАК може да започнете своето пътешествие към единното съзнание.

Преди да продължим обаче, ако вече не сте гледали предходните видеоматериали от тази серия (или ако не сте прочели техните транскрипти), моля да го направите. Така ще можете да извлечете максимума от тази серия разговори.

Сега назад към темата: облагите на единното съзнание.

Виждане през илюзиите

Истината е тази, че Всичко Е Едно и играта на отделеност и двойственост, в която участвате, е една игра. Когато постигнете единно съзнание, вие ще може да виждате през илюзиите. Вие ще осъзнаете в по-голяма степен истината. Това само за себе си е огромна облага – това да знаете истината, вместо да продължите да бъдете жертви на илюзията.

Откриване на СОБСТВЕНАТА истина

Когато откриете най-основната истина, че Всичко е Едно, вие ще постигнете синхрон с Висшето си Аз или с Висшия си разум и всъщност с Първоизточника на всичко. Тогава ще започнете да откривате истината и на собственото си същество. Ще откриете отговорите на основните въпроси, които не могат да бъдат открити с рационални и логически разсъждения, като: „Защо аз съм тук?” Каква е целта на живота и конкретно, каква е ВАШАТА цел. И така, ще започнете да откривате кои сте наистина. А това не е нещо тривиално.

Откриване на собствената идентична сила

Защото виждате ли, това да откриете кои сте наистина, означава да откриете, че сте едно същество творец с неимоверна сила. Съществата затънали най-дълбоко в отделеност и двойственост често жадуват за власт. Това, което вие ще откриете обаче, е нещо различно. Вие ще откриете, че притежавате силата да създавате самостоятелно и съвместно цялата своя реалност. Това не е тази егоцентрична власт за господство над другите, които съществата в двойствеността желаят. Това означава вие да изявявате своята същинска природа като дар на Живота около вас. Това за вас ще бъде правилно и добре, при което няма да ощетявате или наранявате никого. В същото време, потъналите в отделеността, независимо от своята егоцентрична сила, не могат НИКОГА да открият удовлетворение или мир. Те никога не могат да се почувстват завършени. Те никога не получават достатъчно. Когато обаче вие сте в правилни отношения с Единството, вие ВИНАГИ чувствате мир, удовлетвореност и завършеност. Винаги ще имате всичко, кото ви е нужно, и винаги ще изпитвате, че имате повече от достатъчно.

Което ме отвежда до следващия момент.

Обвързаност, Принадлежност, Мир и Радост

Да придобиете единно съзнание означава да бъдете в идеален синхрон с всичко живо. Това означава никога повече да не почувствате парещата болка на отделеността. Вие ще познаете истинската принадлежност. Ще бъдете заобиколени отвсякъде с най-близките си хора, които ще бъдат вашето истинско духовно семейство. Болезнената самотност, която е основният белег на живота в двойствеността, за вас ще стане нещо от миналото. Един спомен, който ще ви учудва. И вие също така няма да бъдете отделени от своите емоции. Всъщност, вие ще научите, че вашите емоции са като кредата и маслените бои за един талантлив художник. Ще откриете, че може да избирате своите емоции и да ги използвате като инструменти, за да създавате желаните от вас преживявания и резултати. Защото наистина това е било винаги предназначението на емоциите – да бъдат енергията на движението*), която мотивира вашата духовна реалност, която след това се проявява във физическата ви реалност.

*) emotion = емоция;  e (съкратено от енергия) и motion = енергия (в) движение. Бел.прев.

Вие ще може да ги избирате и да ги използвате като инструменти за съзидание. И те ще бъдат такива. Това е един  от другите дарове на Единното съзнание. Ето защо никога повече няма да има причина да чувствате нещо различно от най-дълбок душевен мир и безгранична радост.

Живот в един свят изпълнен със съчувствие 

Една от най-големите облаги на това наистина да виждате през илюзиите е, че ще започнете да виждате къде и как другите се опитват да ви измамят. Лъжите им ще станат за вас прозрачни. И сложните построения от лъжи, наречени политика, финанси и религиозни организации и т.н., и т.н., всички ще разкрият истинския си облик. Ще престанете да бъдете заблуждавани от тирадите на мазно говорящите търговци. Ще престанете да им предавате енергията си. Ще се оттеглите от техните игри. И тогава ще започнете да виждате около себе си все повече красиви души… такива като вас, които отстояват своята истина, открояват се с почтеността си и раздават безрезервно своята енергия и любов.

Когато откриете единното съзнание, вие ще откриете други, които също са открили единното съзнание. Вие ще се разпознаете взаимно и ще се наричате един друг братя и сестри. Вие ще ги разпознаете като своето духовно семейство. И ще знаете, че това са хората, с които искате да общувате, да извършвате съвместен бизнес, да споделяте енергия и да творите съвместно. Да споделяте своите приключения. Да споделяте своята любов. Така вашият кръг от сродни души непрекъснато ще се увеличава. И бавно, но в същото време по-бързо, отколкото очаквате, ще видите, че общувате само с тези, които уважават вашата енергия и които винаги се стремят да се отнасят към вас справедливо, мило и със съчувствие… които ще се отнасят с вас както искат другите да се отнасят към тях самите. И вие ще им отвръщате със същото.

И всичко това е само повърхностно споменаване на ранните облаги и удоволствия на единното съзнание. Вие ще срещнете много повече по своя път към единството. Ето някои примери:

Себе-разкритие 

Срещата с вашето галактическо семейство е абсолютно неизбежна като част от придобиването на единно съзнание. Най-хубавата част обаче, е, че ще срещнете ТЕЗИ ваши съседи, които самите притежават единно съзнание. Това е истинската гаранция, че тези, които срещнете, ще имат най-възвишени и чисти намерения.

Телепатия 

Това, което наричате телепатия, е всъщност нормалният начин на комуникация за душата с единно съзнание. Защото на определено ниво ние всички сме сънищата и мислите на един и същ велик ум… и следователно е твърде лесно да споделяме своите мисли, когато пожелаем това. И когато НАИСТИНА срещнете своите галактически съседи, няма да ви изненада да откриете, че те ще комуникират с вас… чрез телепатия. Ум с ум и сърце със сърце.

Преместване във време-пространството 

Преместването във време-пространството е друга облага на единното съзнание. Всичкото време е едно време, всичкото пространство е едно пространство и всичката енергия е една енергия. По тази причина става възможно проявяването на едно подходящо тяло навсякъде, където пожелаете да бъдете. Съществата от по-висш порядък правят това непрекъснато.

Но, виждате ли, всъщност всичко се свежда до това, че всичко наистина е едно. Така че да избирате да се синхронизирате с нещо различно от това, означава да изберете да се синхронизирате с една илюзия. А синхронизирането с илюзия означава, че вярвате в нещо, което е временна истина. За известно време то ще ви удовлетворява, след което неговата преходна природа ще се прояви и с разочарование и отвращение вие ще се откажете от него и ще започнете отново да търсите нещо по-истинско. И така ще продължите в едно „спри-тръгни” отношение с истината, до края на света. Или ще престанете да се самобичувате в търсенето на истината и просто ще се синхронизирате, сега веднага, с това, което е вечно вярно. Вие може да започнете да разбирате как и защо Всичко е Едно и може да започнете да живеете в съответствие с това убеждение. То ще ви позволи да подминете препятствията по пътя към истината. Вашият път ще бъде директен и верен. В резултат на това ще се окажете в компанията на величествени същества с невероятно съзнание, които сътворяват цели реалности с мащабите на вселени, и ще може да работите с тях, за да осъществите най-красивите и чудни творения, които желае сърцето ви. И след това, когато всичко е точно както го желаете, ще може да играете в тези реалности и да се наслаждавате на удоволствието, което това ще ви достави.

Това ми звучи по-приятно от играта с една реалност, която не разбирате, която ви причинява болка и объркване, и ви поднася конфликти и нещастие. Не е ли така?

Дотук съм споменал едва бегло НЯКОИ от облагите на единното съзнание. Това са някои от нещата, които може да преживеете по своя път към Дома. Истината е в това, че пътят към Дома за всеки от вас ще бъде толкова уникален, колкото сте вие самите. Другата истина е, че всяка една частица съзнание, неизбежно в крайна сметка ще се слее с Единството. Защото няма друго място, на което да отиде! Така че наистина, нещата се свеждат до това дали ще решите да се мотаете в двойствеността в продължение на още един цикъл на тази реалност. Това означава още много въплъщения, защото, разбира се, природата на двойствеността е подобна на плаващите пясъци – колкото повече се борите да се измъкнете, толкова по-надълбоко потъвате.

Така че ето ви сега пред прозореца на открилата се възможност. Фактът, че слушате (четете) тези презентации, означава, че сте готови да чуете това послание. Вие най-малко преценявате стойността му. И ето тук е откритата за вас възможност. Вашият момент на избор – ако вече не сте решили. Сега и тук, вие може да решите или да потвърдите своя избор, да стъпите решително и смело по пътя на Единството.

Готови ли сте за този избор?

Нека проверим. Нека проверим най-дълбоката истина, която лежи в сърцето ви. Направете следното: 

Вдишайте много дълбоко. Напълнете дробовете си чак до мускулите на диафрагмата над стомаха. Издишайте бавно, като в същото време се освободете от всякакво объркване или съмнение, което може да изпитвате.  

И отново. Вдишайте с усещане за мир и яснота, докато белите ви добове се изпълнят. Сега издишайте бавно, освобождавайки се от всякакви страхове, които може да замъгляват истинското ви познаване.   

За последен път, вдишайте с усещане за мир и вяра в себе си, дълбоко и докрай. Сега издишайте бавно, издишвайки последните останки от съмнение в себе си, които носите.

Сега насочете сетивата си към сърцето. Отделете момент, за да почувствате равномерното, ритмично биене в гърдите си. Докато правите това, почувствайте енергията на сърцето си. Тя често се нарича сърдечната чакра. Когато усещате най-дълбоките, най-силно изпълнени с любов чувства към някого, когото обичате, вие усещате това в своето енергично сърце. Така че концентрирайте се в ТОВА място във вашето същество: вашия център на безусловна любов.

Това е истинският център на вашето същество. Това е мястото, където сте свързани директно с Единството на Всичко. Това е мястото, където може да имате достъп до безкрайна мъдрост, безкрайно състрадание, безкрайно творчество и безкрайно познание.

Сега вие ще получите достъп до тази мъдрост и познание и ще откриете кое е правилно да направите като следваща стъпка. Вие ще усетите много добре какво чувства вашето енергично сърце, докато задържите две противоположни мисли в ума си и ги сравнявате. Вижте какво казва сърцето ви. 

И така, почувствайте сърцето си и задръжте следната мисъл в ума си: ”Правилно ли е за мен да остана в двойствеността още много животи и да бъда част от вечната борба между светлината и мрака?” Почувствайте сърцето си, изкажете този въпрос наум и вижте какво е усещането ви. Това изглежда ли ви добре и правилно? Нека го кажем отново, като този път повтаряйте наум заедно с мен:  

„Правилно ли е за мен да остана в двойствеността още много животи и да бъда част от вечната борба между светлината и мрака?”

Добре. Запомнете усещането на сърцето си, но сега се освободете от самата мисъл, за да опитаме нещо противоположно. 

Отново почувствайте сърцето си, докато задържите в ума си следната мисъл: „Правилно ли е за мен да тръгна по пътя на Единството сега и да започна да се пробуждам директно по отношение на факта, че съм едно с целия Живот, едно с планетата, едно с природата и едно с вечния Творец на всичко?”

Отново почувствайте доста внимателно сърцето си. Усещате ли ТОВА като правилно и в хармония със себе си? Или може би усещате лек порив на възбуда? Или всичко това ви изглежда неправилно? Опитайте да го кажете наум заедно с мен и вижте какво е усещането на сърцето ви: „Правилно ли е за мен да тръгна по пътя на Единството сега и да започна да се пробуждам директно по отношение на факта, че съм едно с целия Живот, едно с планетата, едно с природата и едно с вечния Творец на всичко?”

Добре. Сега сравнете усещанията от двата въпроса в сърцето си. Кое е правилно за вас? Ако е положителният отговор на втория въпрос, аз ви приветствам за добре дошли по пътя към Дома. Има толкова много неща, които искам да ви кажа, но боя се, че това ще трябва да почака до следващата презентация от тази серия. Защото наистина тогава ще започна да ви разказвам КАК може да започнете да вървите по този път към Единството. Това да почувствате решението в сърцето си е първата стъпка. След това ще ви покажа следващите няколко стъпки, за да стъпите наистина здраво на пътя към Дома.

Отново ви казвам добре дошли. Вие се прибирате у Дома.

Сега ще ви оставя, до следващия ни разговор.

Аз ви обичам със сърцето на единството.  

Аз съм Адаму от Монадичната същност на цивилизацията на Плеядите. 

.