Тунелите на Наска и технология на супер костюмите – 137 епизод, 6 февруари, 2018 г., Дейвид Уилкок и Емери Смит

(с) Превод АТИ, 2018 г.

Дейвид Уилкок: Добре дошли отново в Космическо разкритие. Аз съм вашият домакин Дейвид Уилкок и ние сме тук отново двамата с нашия специален гост и свидетел, Емери Смит.

Емери, отново, искам да ти благодаряи изключително много, че най-накрая се реши да направиш това.

Емери Смит: Благодаря, Дейв. Както знаеш, отне доста време, около 10 години, да реша да разкажа за всичко. Мисля, че е време хората да узнаят и да добавят към това, на което вече си ги научил. Съществуват обаче някои бели петна и аз искам да ти помогна да ги запълниш, ако имаш някои открити въпроси.

image001

ДУ: Ние с теб разговаряхме за това, което Пит Питърсън ми каза в един от предишните епизоди на Космическо разкритие.

ЕС: О кей.

ДУ: Ние разговаряхме за съществуването на обширни изсечени тунели под земята – с гладки като стъкло стени, все едно, че са направени от …

ЕС: Обсидиан. Да.

ДУ: Точно така.

ЕС: Да, стопена скала.

ДУ: Значи ти знаеш за това?

ЕС: Да, зная.

ДУ: И Пит каза, че в някои случаи те следват линиите на Наска и че там има помещения, където изглежда са живели хора, но изглежда че който е бил там преди, е изнесъл всичко, когато е напуснал мястото.

Така че можеш ли да разкажеш малко за това? За идеята, че някой може да е почистил всичко и това може да не сме били ние, а самите същества, обитавали това място.

Какво знаеш за причините всичко да изглежда изоставено?

ЕС: Всъщност там има много (извънземни) кораби и те са свързани с редица други тунели.

Аз не зная какво са казали на Пит, но това, което са ми казали, е, че там има 200-300 кораба и доста същества, които са някак вкаменени в стените.

Това е пещерна система подобна на кухините, образувани при изстиването на лавата, но тези са целенасочено стопени и изглеждат като … замръзнали в даден момент, като внезапно застинали.

ДУ: Интересно е това, което ти казваш за 200-300 кораба, защото Пит каза, че техният брой е възможно да достига 500.

ЕС: Оу.

ДУ: Така че това е подобна цифра.

ЕС: Това е само в областта на Мексико, но тези тунели продължават много на юг.

ДУ: Уха!

ЕС: И че там работи една голяма група учени, които е трябвало да предадат всичко на американското правителство.

ДУ: Едно друго нещо, което Пит ми каза, което не съм споделял с никого и което ще кажа пред обектива сега, е, че според последните сведения там има доказателства за пет различни епохи на Земята, през които е имало твърде многобройни извънземни колонии. Той каза, че някои от тези пет епохи могат да бъдат проследени милиони години в миналото и че и петте са твърде различни една от друга според своята технология, вид общество и начина, по който изглежда всичко, което са оставили след себе си под земята.

И се чудя дали някога си чул за съществуването на пет различни епохи на извънземна колонизация на Земята.

ЕС: В известна степен съм запознат с три, поради артефакти и същества, за които съм чувал само от втора ръка. От първа ръка съм чел някои неща и, разбира се, съм видял част от технологиите и някои от телата.

Но да, вярно е. Трябва да е имало поне пет различни цивилизации и то разделени една от друга с милиони години.

ДУ: Точно така.

ЕС: И може би това е свързано с нещата в Египет и в Антарктика, както и с древна Лемурия и Атлантида.

Тези неща са свързани по някакъв начин с различни времеви зони, защото символите и нещата, които откриват, цялото оборудване и технологии, са напълно различни едни от други, както ти каза.

В момента там са ангажирани редица учени, които се опитват да … да разгадаят кодовете и разшифроват това, което те означават.

Разбира се, те не могат да задействат някои от апаратите, защото не разбират, че съзнанието е преди всичко просто една технология.

На второ място, това е една толкова напреднала наука, че ние даже не … тя е извън нашите понятия. Ако бях едно извънземно и се опитвах да ти обясня тези неща, мозъкът ти нямаше да може да го асимилира, на базата на това, което знаеш в момента.

ДУ: Бях особено удивен, когато в предишния епизод ти каза, че в една пещера в Коста Рика са били открити неща, подобни на тези в Антарктика. Бих искал да ти подхвърля нещо, за да видим как ще реагираш.

Един от моите свидетели ми разказа за комплекс, открит в Еквадор и че на Нийл Армстронг и на определени  други астронавти на Наса е било разрешено да го посетят. Това нещо е било много, много напреднало като технология и подобно на откритията в Антарктика.

Досега не съм намерил друг свидетел, който да разполага с данни за това нещо. Разговарях с Пит, разговарях с Кори Гууд. Те не знаеха нищо за Еквадор.

ЕС: В последния епизод аз ти казах, че това се намира БЛИЗО до Коста Рика.

ДУ: Оу! Точно така.

ЕС: Така че това е правилно. Аз съм бил там.

ДУ: Бил си в пещерата в Еквадор?

ЕС: Да.

ДУ: Наистина?

ЕС: Да.

ДУ: От това, което съм чувал, там е абсолютно удивително.

ЕС: Да, изглежда че там вече е започнала да се развива собствена флора и фауна. Там има един кораб, който е катастрофирал много, много отдавна, и на него все още действа някаква енергийна система.

На него трябва да е имало допълнителни бактерии или нещо подобно, защото там има някаква био-луминисценция и атмосферата е малко по-различна от тази на повърхността.

И това НЕ Е много дълбоко под земята, да знаеш.

ДУ: Хм.

ЕС: Трябва обаче да ти кажа, че растителният живот там долу не прилича на нищо, което съм виждал тук на Земята …

ДУ: Уха!

ЕС: … така че това бе наистина удивително. И, разбира се, някои от малките насекоми и други животинки, които тичаха наоколо, бяха също доста различни.

ДУ: Уха!

ЕС: Това място е строго охранявано и има една действително добра система за сигурност, но мисля, че то ще бъде оповестено на широката публика, защото вече спътници на други организации се натъкват случайно на неща от Вътрешната Земя. Това ще бъде трудно за укриване.

Така че той е прав за това. Той пещера ли го нарече, или …?

ДУ: Той каза само, че това е един подземен комплекс.

ЕС: Правилно. Това е един подземен комплекс. Но там наистина е катастрофирал някакъв кораб, след което са започнали да надграждат около него.

След това, тъй като всичко е било много близо до повърхността на Земята, водата е проникнала там и част от земната флора и фауна се е смесила с това, което извънземните са донесли, или е възможно енергията на този кораб да е предизвикала тези промени.

Не мога да дам повече подробности от тези.

ДУ: О кей. Направо ме подлудяваше това, че Пит използваше думи като „много удивително”, но след това не ми даваше никакви подробности за това, което можем да видим там. Все пак можеш ли да ни разкажеш още малко какво бихме видели, ако се озовем там?

ЕС: Да, мога, но просто мразя да използвам филми за сравнение.

ДУ: Но филмите са пълни с информация, която има за цел да дискредитира свидетелите.

ЕС: Това, което има там, би направило филма „Аватар” да изглежда като детска игра.

ДУ: Уха!

ЕС: Всички неща там имат някаква течност, която преминава през тях. Клоните на дърветата … навсякъде преминава някаква течност.

ДУ: Уха!

ЕС: Също така, всичко излъчва светлина – всякакви различни оттенъци на светлина. Светлина, каквато не съм виждал никъде другаде. Не говоря само за цветовете на дъгата, но там има толкова много други изумителни цветове.

И растенията са най-удивителни и някак съзнателни, не като нашите … Разбира се, всички растения притежават някакво съзнание, но онези там са различни. Там всичко от листата до почвата прилича на гъба. Когато ходиш по почвата, все едно, че стъпваш на матрак с дебелина 2-3 см. И всичко е особено влажно.

Също така имаше малки същества, малки животни с размерите на мишки, подобни на голи къртици, които бягаха наоколо и бяха твърде различни. Всъщност те излъчваха някаква цветна светлина, но не зная дали това бе отражение на светлината, която преобладаваше навсякъде, или светлина излъчвана от самите тях.

Аз не бях там, за да наблюдавам тези конкретни неща. Аз бях там … с друга цел. Но това бе едно от най-удивителните неща, които съм виждал тук на Земята.

И определено вярвам, че има и други подобни биосфери, които са се формирали. Тази просто се е оказала някак по-достъпна и се е смесила с някои неща от повърхността и това ги тревожеше. Дали тези неща ще се разпространят на повърхността? Растенията и животните, които са внесли оттам, не са могли да оцелеят на повърхността на Земята.

ДУ: Уха!

ЕС: Така че там има специфична биосфера. Възможно е да има някакво защитно електромагнитно поле …

ДУ: Част от това, което Пит нарече „много удивително”… Определено съм радостен да чуя тези детайли. Сега те ми звучат напълно смислено.

И предполагам, че това е бил един от начините да подкупят Нийл Армстронг и другите астронавти, за да си затварят устата.

От твоето описание изглежда, че всичко това е толкова невероятно, че би искал да си мълчиш, само за да имаш възможност да отидеш там и друг път. Или …

ЕС: Да, имаше размяна на услуги. В тези програми никога не се разменят пари. Всичко става с помощта на услуги.

ДУ: Хм.

ЕС: И ако приемеш услугата, но не спазиш уговорката, обикновено възниква голям проблем. Такива услуги са и посещенията на астронавти в Антарктика, както знаеш.

ДУ: Да, точно така.

ЕС: Така че … А има толкова други специални места на планетата, подобни на това, за които все още не сме разговаряли.

Всъщност има много подобни места. Те са в Земята и около Земята. Просто това се е отворило като счупена черупка на яйце и са се показали красиви неща.

ДУ: Колкото до технологията, когато Пит каза: „Много удивително”, той наистина намекна, че става дума за наистина интересни кораби, които могат да бъдат видени там.

Така че би ли казал още нещо по тази част? Например каква е връзката между технология от космически тип, която се намира там, и нещата в градините на „Аватар”?

ЕС: Ами корабът, който се намира там, е изграден от светлина, така че не е нещо, на което можеш да ритнеш гумите на колелата. Ха, ха. И светлината е осезаема. Формата му е овална и е много дълъг и тънък, но огромен. Това, което видях, бе с големи размери, но аз не съм влизал вътре по цялата му дължина.

Аз влязох само на първите 300 метра, но това бе достатъчно, за да … Челюстта ми направо увисна.

ДУ: Уха!

ЕС: Така че този кораб от светлина е осезаем. Помисли си за светлина, която не заслепява като тези, които са насочена срещу теб, а за светлина, която можеш да видиш и върху която можеш да се фокусираш, без да те заслепи. И можеш да навлезеш в нея, т.е. в кораба, откъдето пожелаеш.

ДУ: Уха!

ЕС: Когато се доближиш до нея и я докоснеш … Това е нещо биометрично.

ДУ: Много интересно. Когато Пит взе участие в предаването и говори за Антарктика, той описваше някаква дифузна светлина.

ЕС: Точно така.

ДУ: Той каза, че навсякъде е било светло, независимо къде се намираш и изглежда, че тази светлина е била излъчвана непрекъснато, но неизвестно откъде.

Той каза също, че едно от децата, което е било заведено там в една от тези програми, е открило как може да разговаря с кораба и че той е можел да променя формата си, в зависимост от това, което искаш да направи и което му кажеш да направи. Корабът е можел да разпознае език, мисъл и такива неща.

ЕС: Абсолютно. Да, определено. Това е, какво да ти кажа … Цялото съзнание, за което говорим тук на Земята, е просто една технология.

Тези кораби са живи и не е нужно … За да управляваш такъв кораб, трябва само да кажеш: „Тръгвай!” и да уточниш къде искаш да отидеш. Толкова е просто. И … Или само си помисляш къде искаш да отидеш и той те пренася там безопасно.

Когато се намираш в кораба, накъдето и да погледнеш, виждаш всичко извън него. Така че независимо накъде поглеждаш, можеш да видиш всичко много ясно под доста широк ъгъл …

ДУ: Уха!

ЕС: … в това число нагоре и надолу.

ДУ: Можеш ли също така да имаш телескопично зрение?

ЕС: Не, не съм изпитал такова нещо.

ДУ: Едно от нещата, за които Пит разказа, бе, че по-усъвършенстваните бойни реактивни самолети имат технология, свързана с тези две издатини, които имаме отзад на раменния пояс. Ако пипнеш задната част на раменете си, ще усетиш от двете страни по една малка издатина и той каза, че там се пресичат много нерви. Той е участвал в един екип, който е открил как може да бъдат подавани сигнали през тези издатини, които са нарекли бордове, и които всъщност са позволявали на слепи хора да виждат.

И така, на тези изтребители не е нужно да има прозорци, защото ти виждаш през ума си, и това е същото като зрението, освен че също така има и телескопична функция.

ЕС: Искаш да кажеш, че не ти е нужен визуален пулт за управление?

ДУ: Точно така. Той се намира в главата ти.

ЕС: Това определено е вярно. Това е прилагано от известно време, но всъщност е стара технология.

ДУ: Ха, ха. Стара технология?!

ЕС: Ха, ха. Съжалявам. И това е … Те даже вече правят играчки, където ти слагаш нещо на пръста си и мислиш, и една топка започва да плава във въздуха …

ДУ: Точно така.

ЕС: Така че всичко това е реално и е стара технология, в сравнение с това, което имаме сега. Особено с новата програма за изработване на костюми, където всичко е вградено в шлема и трябва само да си помислиш, и … и можеш да приближаваш и отдалечаваш това, което виждаш, както зума при фотоапаратите.  

Можеш да виждаш различни дължини на вълните и светлини, и … както ти каза. Аз мога определено да потвърдя, че казаното от Пит е вярно.

ДУ: Е, тъй като сме на тема технологии, нека да поговорим за така наречените умни костюми, или както там искаш да ги наречеш. Можеш ли да ни кажеш … Преди ти ми бе казал някои направо удивителни неща за тези костюми.

ЕС: О, боже мой. Тези костюми са толкова забавни. Да.

ДУ: И ти всъщност си имал удоволствието да ползваш един от тях.

ЕС: Да, да.

ДУ: Разкажи ни за тези умни костюми.

ЕС: Уха! Това е обширна тема. Искаш ли първо да започна с удивителната технология вградена в тях, като …

ДУ: Преди всичко, какво представлява един такъв костюм?

ЕС: На първо място, той бе проектиран така, че с него да можеш да отидеш навсякъде и …

ДУ: Това е костюм, който обличаш? Трябва да дадем на хората някаква зрителна представа. Какво би видял върху тялото на някого, който е облякъл такъв костюм?

ЕС: Върху тялото прилича на неопренов коостюм за плуване под вода.

ДУ: О кей.

ЕС: Доста тънък неопрен, но съвсем не е неопрен … просто приляга толкова плътно и е много, много тънък. Има свойството да абсорбира всякакъв удар по тялото, например ако решиш да скочиш на земята от скала висока 10 метра. И тъй като цялото тегло е разпределено равномерно по повърхността на костюма, не усещаш абсолютно нищо.

ДУ: Уха!

ЕС: Освен че предпазва от удари, той е и непробиваем от куршуми. В определена степен е и защитен от електромагнитни излъчвания.

Има различни способности, а шлемът е просто удивителен. Той е напълно контролируем чрез ума и мисълта, защото всъщност е свързан с теб чрез тези две малки неща, както ти каза, на гърба, но не …

ДУ: А какво ще кажеш за неща като студ и висока температура?

ЕС: Да, това е едно от най-добрите му качества – че поддържа всякаква температура, която пожелаеш. Той всъщност измерва непрекъснато състоянието на тялото ти и знае колко много се изпотяваш, колко въздух вдишваш и издишваш, каква е телесната ти температура, кръвното ти налягане, всичко.

Той също така може да се стегне, за да абсорбира удар, както и да се отпусне, за да се почувстваш комфортно навсякъде, където се намираш, така че даже не го чувстваш върху себе си. Имаш усещането, че все едно си гол.

Когато обаче решиш да се движиш, той се стяга и се активира за наносекунди.

Той бе направен като костюм за супер войници, за да замени стария костюм, дилитиевия костюм „Хищник”, който бе използван предимно за камофлаж, тъй като под него трябваше да носиш бронирано облекло. 

Така че сега този е различен … защото е изработен от различни материали и …

ДУ: Добре. Това „дилитиев хищнически костюм” … моля те обясни какво е … О, филмът „Хищникът”, разбира се …

ЕС: О, това е само …

ДУ: Съществото във филма понякога става невидимо.

ЕС: Да.

ДУ: То обаче има това нещо на ръката си, което може …

ЕС: Да, това е термин от поп културата. Аз никога няма да използвам … Аз не използвам истинските наименования на тези устройства.

ДУ: О кей.

ЕС: Знаеш ли, този тип костюм, по същество, това са мънички, кръгли пирамидки, които са фасетирани. И на дъното на всяка пирамидка има едно огледало. Те са много, много малки, 0.3 от милиметъра.

ДУ: Уха!

ЕС: Да, 0.03 или 0.3, така че в един кубически сантиметър могат да се поберат хиляди.

ДУ: Уха!

ЕС: И когато върху костюма попадне светлина, той отразява светлината около теб. И също така … При старите костюми те отразяват основно това, което е зад теб. Това, разбира се, върши добра работа в тъмното, както и по време на бой в джунгла. Е, те не са толкова добри, колкото във филма, но са спасили живота на доста хора.

Желанието при подобрената версия бе костюмът да е по-добър от този във филма „Железен човек”, да ти позволява мобилност и да не се налага да го сваляш от тялото си. Можеш да го носиш в продължение на седем дни.

ДУ: И той почиства тялото ти?

ЕС: Да.

ДУ: Уха!

ЕС: И в същото време ти дава хранителни вещества.

ДУ: Нямаш нужда да ядеш и пиеш?

ЕС: Ти нямаш нужда да ядеш и пиеш, защото тези неща проникват в теб през кожата ти. Те са разработили начин хранитените вещества и водата да бъдат абсорбирани от човешката кожа.

ДУ: Налага ли се да преминеш през първоначален период за преодоляване чувството на глад?

ЕС: Е, хората все още се хранят и пият нормално. Не става дума … говорим само за случаите, когато това се налага. В същото време костюмът се нуждае от поддържане. Не можеш например да го носиш без прекъсване цяла година.

Той е зареден със специална вода и всъщност използва специално заредена плазма.

ДУ: Има ли нещо като прикрепена малка кутия, или някаква издатина, която …?

ЕС: Нищо. Няма никакви ръбове или шевове.

ДУ: Уха!

ЕС: Има една функция подобна на Зиплок*) за затваряне, след като го облечеш.

*) Ziplock – Алтернатива на цип за затваряне на полиетиленови пликове и торбички с притискане една към друга на двете страни при отвора. – Бел.прев.

Всички костюми са изработени по индивидуална мярка, в противен случай костюмът не може да функционира правилно. Всъщност би могъл … Ако облечеш чужд костюм и се опиташ да направиш нещо, можеш да се нараниш.

ДУ: Това звучи логично.

ЕС: Това, което се опитват да постигнат сега, е универсален размер, който да приляга на всеки. Вероятно това ще стане след известно време.

ДУ: Можеш ли да ни кажеш нещо за бягане и скачане с този костюм? Кое ще бъде по-различно?

ЕС: Ами, можеш да бягаш със скорост до 70 км/час.

ДУ: Уха!

ЕС: И костюмът няма да ти позволи да паднеш. В него има специална система, която … Трябва да разбереш, че костюмът има милиарди от тези вградени нишки, които могат да се променят. Той може да абсорбира удара от идващ към теб куршум. Не е напълно защитен от куршуми, но в общия случай без проблем би спрял един куршум с калибър 223.

ДУ: Уха!

ЕС: Това, което се случва, ако изгубиш равновесие и започнеш да падаш, е, че той ще промени налягането в различни свои части така, че да компенсира нестабилната поза на тялото ти и да те запази в изправено положение.

ДУ: Уха!

ЕС: Защото ти можеш … Той ти позволява да бягаш по всякакъв терен, в това число и когато носиш голям товар. Ти можеш да скочиш с него от висока скала, да направиш салто и макар да не си гимнастик, да се приземиш на краката си като котка.

ДУ: Уха!

ЕС: Той няма да ти позволи да паднеш на глава или да се нараниш. В критична ситуация костюмът поема контрол върху тялото ти, може да те свие на кълбо, но накрая винаги ще те изправи на крака. Много е интересен.

Също така има малки неща, които могат да се разгънат встрани. Това могат да бъдат малки перки за плуване. Също така, ако се объркаш и скочиш например от по-голяма височина, той може да промени начина, по който падаш, в случай че например изгубиш съзнание.

ДУ: Кажи нещо повече за скоковете.

ЕС: Скоковете са удивителни. Можеш да скочиш на разстояние около 15 метра.  15-16 метра, от статично положение, ако не носиш допълнителна тежест. А ако носиш нещо тежко, той го калибрира и това променя всичките му функции.

Това е възпроизведена извънземна технология, която те използват. Определено не е нещо, което изведнъж ни е хрумнало като гениална мисъл и сме го изобретили. Костюмът бе разработен за наистита най-висока класа хора от специалните тайни проекти и няма нищо общо с правителството. Става въпрос за наистина много високо ниво.

И ето че сега имаме възможност да оповестим това на света, без да включваме всички специални функции, но като запазим защитните, които могат да бъдат от полза за хора от полицията, пожарникари … Той може да предпазва от висока температура, от студ.

ДУ: Добре, нека бъдем малко по-конкретни. Когато казваш „ние”, кого имаш предвид и как това може да бъде доведено до знанието на широката публика?

ЕС: Ще кажа само, че хората, които са изобретили този костюм, искат да го използват за добро. Има, разбира се, и други разновидности на този костюм, предназначени за военни цели.

Трябва да разбереш обаче, че тук става дума за прототипи. Все още той не е на разположение на много хора. Всичко това са експериментални образци.

И изобретателите все още не са решили окончателно какво ще правят с него. 

Причината аз да бъда замесен в това, бе, че те се нуждаеха от една субстанция, която аз притежавах, и ми казаха: „Ако можеш да ни дадеш тази субстанция, която да помогне на костюма да левитира, тогава можем да се спазарим и да ти дадем един костюм.”

„Ние можем да ти дадем личен костюм, но, разбира се, той ще бъде съхраняван при нас. Ти ще можеш да го имаш винаги, когато поискаш. Разбира се, няма да можеш да се разхождаш с него пред хората и да го показваш. Можеш обаче да го изпробваш на безлюдни места, където пожелаеш на територията на САЩ.”

И това е, което исках да направя, защото познавах материалите, от които бе направен, особено шлема, с който работех, който бе напълно отделен от костюма, но щеше да бъде направен така, че да му приляга.
image002Той бе изграден напълно от материали с извънземен произход, които те бяха възпроизвели.

ДУ: Ти спомена набързо нещо за това, че той левитира.

ЕС: Да.

ДУ: Какво точно означава това? Как той левитира?

ЕС: Левитацията на този костюм е свързана с бяло злато.

ДУ: Хм.

ЕС: Те се нуждаеха от чисто бяло злато, каквото са използвали в древни времена.

ДУ: Наистина?

ЕС: Да.

ДУ: Но какъв вид левитация? Можеш ли да бъдеш малко по-конкретен?

ЕС: Костюмът се управлява с помощта на съзнанието, така че съчетавайки тази  му способност с това специално бяло злато, той може да левитира. Да, наистина можеш да левитираш.

ДУ: Колко можеш да левитираш?

ЕС: Колкото пожелаеш.

ДУ: Наистина?!

ЕС: Да.

ДУ: Уха!

ЕС: И ако костюмът ти е изработен достатъччно точно, можеш и да отидеш с него в космоса.

ДУ: Странно е наистина, защото от време на време се появяват тези истории – имаше наскоро един случай в Австралия, при който изглежда е имало човек, който е левитирал нависоко във въздуха.

image003

ЕС: Ъ-хъ.

ДУ: Човешка фигура … просто левитира във въздуха. Колко на брой от тези костюми са предоставени за изпробване?

ЕС: Известни са ми два костюма.

ДУ: Наистина?

ЕС: Да. Известни са ми само два костюма на този производител. Да.

Сигурен съм, че има МНОГО други костюми. Виждал съм доста от типа на показаните във филма „Железен войник“, като истински … и подобни на тях, но никога като този.

ДУ: Разбирам.

ЕС: Защото този е отвъд всичко широко известно.

ДУ: Разбира се. Искам да подчертая, че Кори Гууд, когато споменах пред него за това, каза, че са имали такива костюми в неговата Тайна космическа програма и той ги е използвал.

Той каза също, че е имало кратковременно включване на анти-гравитация, така че ако падаш, в последните 50-тина сантиметра, преди да се удариш в земята, костюмът изстрелва достатъчно газ, за да те левитира и да можеш да се приземиш леко, но това е било само възможност за кратък момент на левитация.

ЕС: Да, костюм за скачане и приземяване. Костюмите, с които аз съм запознат, не притежаваха такова нещо. Те използваха електромагнитни полета за тази цел.

ДУ: О, наистина?

ЕС: Да.

ДУ: Ние също така сме гледали филми, като „Живей, умри, повтори” с Том Круз …

image004

… където войниците имат тези големи метални шасита, с които могат да повдигат паркирани коли и подобни неща.

ЕС: Да. Това е твърде остаряла технология. Тя бива използвана във всеки таен проект. Среща се много често в подземните бази.

ДУ: Наистина?

ЕС: Екзоскелети, каквито виждаме по филмите, даже и във филма „Извънземно” със Сигорни Уивър, тези големите. 

image005

ДУ: Точно така.

ЕС: Те вече са много по-малки. Прилягат по-лесно към тялото. Могат да регулират големината си и не са толкова обемисти. С тяхна помощ можеш да повдигаш 10 пъти собственото си тегло. Нещо като човек-мотокар.

ДУ: Уха!

ЕС: Но не можеш … Не са направени за скачане, или акробатика, за бягане с висока скорост, като тези, с които аз съм запознат.

ДУ: Какво може да направи за теб, ако получиш разкъсване или счупена кост, или нещо подобно? Може ли да противодейства на такива случаи?

ЕС: Абсолютно. Костюмът ще прилепне силно на това място, за да спре кървенето и ще добави лекарство за съсирване на кръвта, вградено в тъканта.

ДУ: Уха!

ЕС: Костюмът не само ти дава витамини, минерали, електролити, хранителни съставки и други специални протеини и аминокиселини, и комуникира с теб, но може и да замести счупения ти крак. Така че ако си счупиш крака, на това място костюмът се втвърдява и ти служи за опора.

ДУ: Уха!

ЕС: Да, той е нещо удивително.

ДУ: А как реагира на твоята болка? Има ли …?

ЕС: Да, може да облекчава болката. Също така, костюмът взаимодейства непрекъснато със спътник и някой винаги поддържа връзка с теб. Ти никога не оставаш сам.

И това е само прототип.

ДУ: Какво се случва, ако изпиташ силен страх, чувство на тревожност? Костюмът ще знае ли, че те е страх? Има ли начин да ти помогне в такъв случай?

ЕС: Да, той измерва непрекъснато твоите феромони и химикалите в тялото ти. Така че действа непрекъснато като една лаборатория. Знае, ако адреналинът ти се повиши. Знае, ако пулсът ти се учести. Знае … Той анализира разни неща.

И не забравяй също, че той обикновено е свързан с един екип, който те наблюдава и който взема предпазни мерки в случай на нужда, предписва ти епинефрин, или морфин, или каквото ти е нужно на съответното място на тялото ти.

ДУ: Може ли да прилага ароматерапия?

ЕС: Не ми е известно. Не си спомням да съм видял или чул нещо подобно.

ДУ: Интересно, защото версията на костюма, който описва Кори Гууд, съвпада почти напълно с това, което ти казваш.

Едно от нещата, които си спомням, че той каза, бе, че ако си разтревожен, в даден момент костюмът излъчва миризма, например на лавандула, или нещо, което обичаш, което да те успокои.

ЕС: В моя случай костюмът не използва фармацевтичти продукти. Той използва … Тялото ти притежава свои химикали, за да се справя със стреса. Значението на това даден костюм да бъде направен специално за теб е, че след като ти изследваме кръвта, ние измерваме всички химикали в него, които тялото ти генерира в различни твои състояния. Така че той може наистина бързо да ти даде допамин, или серотонин, но това са допамин и серотонин произведени от собственото ти тяло, само че в концентриран вид. 

Така че костюмът може да те лекува и да ти помогне да оздравееш, да добави от собствените ти химикали, ако имаш нужда, така че да не се наложи да вземаш нещо друго. Той замества всички тези фармацевтични средства.

ДУ: Ако това стане достъпно на широката публика, как можем да избегнем някой … на първо място терорист, да се превърне в неуязвим супер злодей с помощта на такъв костюм? Как можем да избегнем такава злоупотреба?

ЕС: Да. Ами това … В това е цялата работа. Мисля, че бавното му популяризиране ще започне с полицейските служители.

Освен това, той ще има само отделни нужни качества. Защита от куршуми. Няма да става за скачане. Няма да става за бързо бягане. Няма да има толкова много вградени нишки. Няма да има всички тези хранителни вещества и т.н.

Вероятно ще има повече неща свързани със защитата на лицето, но нищо от категорията на супер героите, така да се каже.

Това е начинът, по който те смятат да го предоставят на цивилните лица. Разновидност за цивилни, която помага на болни хора, или на такива с опасни за здравето професии …

ДУ: Като охранители.

ЕС: Охранители или заварчици, или хора, изпълняващи работа, при която могат да се изгорят.

ДУ: Пожарникари.

ЕС: Да, пожарникари, точно както си говорехме. И постепенно във времето всеки ще може да има такъв костюм, за да предпазва здравето или да поддържа тялото си в добра форма, и други подобни неща.
.

ДУ: Производството на нещо като тази технология подобно ли е на това на чиповете за нашите смартфони, които стават все по-добри и по-добри и постепенно стават масово произвеждани? И постепенно ще поевтинеят, защото ще бъдат произвеждани навсякъде?

Мислиш ли, че тези костюми в крайна сметка ще достигнат приемлива за широката публика цена?

ЕС: О, абсолютно, но не с всички функции. Ще имат ограничени характеристики.

Не мисля … С течение на времето ние няма да се нуждаем от някои неща. Мисля, че ние постепенно ще започнем да се отдалечаваме от този потребителски нагон – в бъдеще, в следващите 20-тина години.

ДУ: Исках да не пропусна нещо. Каза, че съществува проблем с шлема. Би ли описал какъв е този проблем?

ЕС: Шлемът е удивителен. Проблемът с него е свързан с херметизацията и комуникацията с костюма, защото производителите им са различни.

ДУ: Ох.

ЕС: Просто … Шлемът работи безпогрешно. Просто не комуникира правилно с костюма, защото костюмът приляга идеално на формата на тялото, за разлика от шлема. Така че той е малко по-обемист. Той всъщност е много по-малък от една каска на мотоциклетист, но въпреки това…. И това е проблемът в момента. Те обаче сигурно вече са го преодолели. Това бе … миналото лято. Всъщност не току-що изминалото лято, а лятото преди това.

ДУ: Ще е коректно ли да кажем, че ти е била предоставена възможност да станеш дистрибутор на този костюм, след като той стане публично достояние?

ЕС: Да, но аз гледам на себе си повече като на посредник. Не си падам много по бизнес страната на това нещо, тъй като имам толкова много други текущи задачи.

Бих искал обаче да посреднича, за да можем да използваме това нещо за предпазване на хора, които се грижат за нас, като полицаи, пожарникари, парамедици – всички тези хора в цивилния свят, който става все по-налудничав, а те се нуждаят от помощ.

Те трябва да са в малко по-изгодно положение при тези различни видове заплахи, на които са подложени. Тези костюми, заедно с шлемовете, могат да свършат доста полезна работа.

ДУ: Любопитен съм по отношение международното право и на ООН, как биха се чувствали, ако конкретна военна сила получи достъп до тази технология и има толкова голямо предимство по време на война, ако управлението на съответната страна бъде компрометирано и установи някакъв вид глобална диктатура.

Някакви идеи по този въпрос?

ЕС: За момента те не говорят по тези въпроси.

Производителите и изобретателите, и хората, които управляват тези корпорации, не мислят в дългосрочен план. Те се интересуват от това кой ще заплати най-много и как ще го направи.

За щастие тази група от хора, те са по-състрадателни, защото те са, как да кажа … Не мога да кажа нищо повече за тях, защото ще бъда … знаеш … не мога да говоря за тях персонално.

И след това …Искам да кажа, че сърцата им са на правилното място и те искат да правят добро. И те задължително нямат нужда … така да се каже, да водят война.

ДУ: Разбирам.

ЕС: И нещата все още не са тръгнали в тази посока, макар че това определено би могло да се случи.

Мисля, че… При наличието на всички тези дронове днес и всички тези неща, които не изискват присъствието на място на човек, който да свърши работата…

ДУ: Разбира се.

ЕС: Това са по-опасни неща – например един дрон пуснат от спътник, който да се задейства върху дадена територия в режим Стелт … с простата съвременна технология. Това са толкова архаични неща, но в същото време …

ДУ: Мисля си, че можем да обобщим като кажем следното. С по-нататъшния напредък в Разкритието ще има толкова много изненади, които даже не сме си представяли, че само тази технология, в определен смисъл, ми прилича на „Възнесение”.

ЕС: Тя е такова нещо.

ДУ: Да.

ЕС: Тя ни позволява да пътуваме към звездите.

ДУ: Това е наистина удивително. Е, Емери, толкова съм ти благодарен, че си тук. Искам да благодаря и на всички зрители. Това е Космическо разкритие. Аз съм вашият домакин, Дейвид Уилкок, заедно със специалния ни гост, Емери Смит.