9. Намерние

© 2019 Превод АТИ

Адаму: Мои мили приятели, за мен е огромно удоволствие да ви приветствам отново и да ви запозная със следващата от шестте свещени стъпки.

Аз съм Адаму от Монадичната същност на цивилизацията на Плеядите, който ви говори чрез моя мил млад приятел Зингдад.

Ако сте следвали последователно частите на тази серия презентации от самото й начало, може да сте забелязали продължителната пауза между този запис и предишния. От вашата перспектива това може да са били няколко години, откакто за последен път разговарях с вас чрез Зингдад. В края на тази презентация аз ще ви кажа защо бе нужно да направя такава пауза и това ще доведе до важна информация, която искам да споделя. За момента обаче бих искал директно да започна с представянето на втората от шестте свещени стъпки.

Намерение

Изявата на намерение е всъщност нещо твърде просто за изпълнение. Така както е просто обаче, то често бива изпълнявано неправилно, при което крайният резултат може да е нулев, както и да бъде катастрофален и само-разрушителен.

Ако искаме да постигнем положителни резултати, трябва да се научим да заявяваме своите намерения правилно. Това е, което ще споделя с вас днес.  

Има четири основни момента, с които трябва да сте наясно, когато заявявате своите намерения.

Първият е, че намерението е само една част от магията.

Целта на шестте свещени стъпки е да трансформират част от вашия живот или начина, по който преживявате живота си. Става въпрос за пресъздаванетона вашата реалност. За съжаление има мнозина, които учат твърде погрешно, че изявата на намерението е достатъчна, за да произведе промяна в живота ви. Според тях фокусирането върху една положителна мисъл привлича към вас това, върху което се фокусирате в своите мисли.

Приятели мои, определено съществува закон за привличането. Този закон обаче не гласи, че вашите мисли магически водят до проявление. Ако това бе така, то хората щяха да забележат, че всяко тяхно пожелание бива изпълнено. Това щеше да бъде отразено в народните мъдрости и в религиозните истини. Всъщност, вярно е обратното. Във всяка култура има поговорки от рода: „Ако пожеланията бяха коне, то просяците щяха да бъдат конници”. Или, казано по-грубо, пожеланията не работят.

Тогава кога законът за привличането наистина работи? Аз ще ви кажа. Той работи, както и всичко останало, на основата на фундаменталната истина, че всичко е едно. В смисъл че всеки друг е един друг твой аз. Ето защо това, което правите на другите, вие го правите и на себе си. Допълнението към тази истина, е, че всяко нещо, което искате да привлечете към себе си в големи количества, трябва да започнете да го изразявате или раздавате на живота, най-малкото в малки количества.  

Нека сега да видим. Ако това е истина, то би трябвало да е отразено в културните мъдрости и в древните религиозни истини. Така ли е? Ами да, бих казал, че определено е така. Това е основата на златното правило, което може да бъде открито закодирано във всяка една световна религия. Златното правило е: „Прави на другите това, което искаш да правят на теб”. Вие определено сте го чули, нали? Тази основна истина също така присъства в народните мъдрости. Всеки знае, че „Каквото повикало, такова се озовало”. Ние всички знаем това… макар и не всички да се съобразяваме с него.

Така че ТОВА е основата на закона за привличането. Законът за привличането гласи следното:

„Това, което изразяваш в Живота, бива умножено по Универсалната воля и след това ти се връща.”

Това е законът за привличането.

В този закон има два важни момента. Това, което изразяваш и Универсалната воля. Ще поговорим за Универсалната воля след малко. За момента искам да се фокусирам върху първия момент – това, което изразявате. Виждате ли, приятели, вие не можете просто да седите с едно намерение в ума си и да се случи чудо. Вие трябва да изразите своето намерение. За да задействате магията, вие трябва да го изпълните с енергия.

На нивото на реалността, в която се намирате, сътворяването не зависи само от мисълта. И това е от голяма полза за вас. Представете си, ако имаше такава пряка зависимост. Всяка ваша проява на страх, на тревожност и загриженост, щяха да се проявяват в живота ви. А повечето хора много повече се тревожат, отколкото мислят положително. Това е причината всички, които обитават вашето ниво на съзнание, да бъдат всъщност предпазени от директното проявяване на техните мисли. На това ниво на съзнание вие трябва да заредите с енергия своите намерения, за да ги реализирате. И след малко аз ще ви науча точно как да правите това. За момента обаче бих искал да разберете само, че намерението самó за себе си не притежава магическа сила.

Да ви го докажа ли? Когато се събудите в леглото си утре сутрин, бих искал да ви помоля да полежите малко, без да движите нито един свой мускул и да се фокусирате върху намерението си да станете. Просто лежете и изразете в ума си това намерение с всичка сила. Вижте колко време ще ви отнеме, за да се окажете действитено извън леглото си.

Виждате ли? Намерението не съдържа магия. Намерението е като забождане на карфица върху географска карта. Вие казвате: „Аз искам да отида ТАМ”. Хората обаче допускат фундаменталната грешка да мислят, че самото забождане на карфицата върху картата ще ги доведе в желаната дестинация. Или че някой друг магически ще ги отнесе там.

Казвам го отново. В момента вие сте предпазени от това да се случи. Вие не сте достигнали стадия на своето духовно развитие, в който умът ви е толкова напълно дисциплиниран и толкова напълно под контрол, че да произвежда само тези мисли, които са ви полезни. Вие сте склонни да произвеждате някои твърде непродуктивни и саморазрушителни мисли. Ето защо не ви е позволено мислите ви автоматично да водят до реализация. Вие ТРЯБВА да заредите с енергия тези мисли, преди те да се осъществят.

В същото време не искам да си помислите, че изразяването на едно намерение не е нещо много, много важно.  

Ако лежите в леглото си и нямате никакво намерение да станете… в един момент вероятно ще се наложи някой да ви принуди да го направите.  

Аз казвам, че формулирането на намерение е съществена част от един по-голям процес. То е втората от шестте свещени стъпки. То не е цялата магия. Без него обаче няма магия.

И под магия аз имам предвид неочаквана силна промяна във вашите преживявания. Точно това.

Вторият момент, който искам да подчертая, е, че има един енергиен множител, наречен Универсална воля. Ако намерението ви е в съответствие с Универсалната воля, тогава цялата вселена ще се намеси, за да подпомогне реализацията на намерението ви. Ако намерението ви е в несъответствие с Универсалната воля, тогава вие се изправяте срещу цялата вселена. Няма да се случи нищо. И разбира се, съществува един цял океан от сива област между двете крайности. Очевидно обаче, колкото по-близо е намерението ви до Универсалната воля, толкова по-малко енергия ще ви е необходима, за да го реализирате.

Ще ви дам един пример. Представете си, че отново лежите в леглото си и имате намерение да се претърколите и да паднете на пода. Очевидно е, че гравитацията е част от Универсалната воля, която важи за вашето тяло, докато сте въплътени. Ето защо едно отблъскване с ръцете и вие ще се преобърнете, и… намерението ви ще се реализира.

Ако, напротив, намерението ви е да се изтърколите от леглото си и да полетите към тавана… ще установите, че ще са нужни огромни усилия, за да придадете някаква енергия на това си намерение. Вероятно може да дисциплинирате ума си чрез десетилетия от медитации, за да се научите да левитирате. Или може би ще изобретите някакво устройство, което ще ви изстреля нагоре от лежащо положение, с цената на много усилия и средства.

Примерът ми е може би малко глупав, но това е само защото е очевидно, че земното притегляне има посока вертикално надолу. В редица случаи Универсалната воля не се проявява толкова очевидно. Откъде може да знаете дали е в съответствие с Универсалната воля да получите тази длъжност, която се надявате да заемете? Или да срещнете този човек от вашите мечти? Откъде може да знаете каква е Универсалната воля, свързана с подобрение на здравето ви? С вашите отношения с околните? С вашето отношение към себе си? И т.н…

Ако знаете някои от тези неща, то е поради връзката ви с вашето Вътрешно Аз. Обикновено чрез портала на сърцето ви. И тъй като вашето Вътрешно Аз е едно същество, което знае, че е едно с Единството, то е свързано с Универсалната воля.  

Ако не знаете КАК да правите това… как да установите контакт със своя Вътрешен Аз, тогава аз имам за вас една вълнуваща информация, която ще споделя в края на тази презентация. Тя е свързана с дългата пауза между този запис и предишния.

И така, съгласуването с волята на Единството… или с Универсалната воля, както я нарекох… е най-добрият начин да осигурите реализацията на своето намерение.

Има обаче една друга, също толкова важна причина да се синхронизирате с Универсалната воля и това е третият момент.

Когато се синхронизирате с волята на Единството, вие се синхронизирате с най-голямото добро. Универсалната воля ви предлага защита, здраве, любов и радост.

Ще обясня начина, по който Универсалната воля ще ви защити. Представете си за момент, че някой наистина ви е ядосал. Представете си, че вие реагирате като му пожелавате всякакви лошотии. Заразна болест, хемороиди, косопад.

Вие бихте направили това само в резултат на най-наивно невежество. Защото даже малко напредналите същества са наясно, че това, което правиш на другите, го правиш и на себе си. Така че създаването на болка и страдание за другите би довело директно до същото и за вас.

Добрата новина е, че никога не е в съответствие с Универсалната воля да причинява и йота повече болка и страдание, отколкото е нужно за общото добро. Имам предвид, че Универсалната воря ще ви помогне да нараните себе си, ако това е най-добрият начин, за да научите нещо важно за собственото ви развитие. Ако вие наистина, наистина желаете да навредите на някого, може да ви бъде позволено да навредите на себе си, за да се научите да не го правите отново.

Универсалната воля винаги води до най-голямото добро за всички. И тя винаги ще клони към оздравяване, любов и радост.

Друг начин, по който Универсалната воля ви предпазва, е, като ви помага да избягвате болезнени непреднамерени последици.

Знаете ли, ако обещаете на случайно избран набор земни човеци да изпълните едно тяхно желание, вероятно 90-95% ще предпочетат да получат пари. Много пари. Милиони и милиарди. Или неизчерпаем поток от пари. Това е, защото огромното болшинство от земните човеци са се поддали на его-магията, която им е била натрапена. Убеждението, че парите са сами за себе си нещо ценно. Убеждението, че всичко, което искаш и от което се нуждаеш, може да бъде придобито, стига да имаш достатъчно пари. И тъй като хората са приели това убеждение, те са готови с желание да разменят своето скъпоценно време на Земята, своето здраве, своя мир, своята радост… почти всичко, което ценят и обичат… за пари. Така че вероятно е разбираемо, че хората считат парите за най-ценното нещо на света. И вероятно е разбираемо, че техните желания се свеждат до повече пари.

Това, от което обаче това мнозинство няма абсолютно никаква представа, е, огромното количество болезнени непредвидени последици, които биха съпровождали изпълнението на тяхното желание. Ако тези хора изведнъж получеха милиони и милиони в брой… те много бързо щяха да разберат, че това е много повече проклятие, отколкото благословия. Те ще видят как цялата им социална структура бива разрушена от завист, ревност и алчност. Те повече няма да могат да вярват на приятелите си. Семействата им ще бъдат подложени на неимоверен стрес и ще се разрушат. Животът им ще изгуби своята цел. И т.н, и т.н. И най-фундаменталната причина за това е, че желанието за много пари в основата си не е желание за по-голямо изобилие. Това е желание за по-голямо неравенство между себе си и околните. Защото паричното богатство представлява точно  това. То означава неравенство. Ако пожелаехте ВСИЧКИ изведнъж да забогатеят… ще видите, че това съвсем не отговаря на желанието ви. Ако целият свят получи милиони, тогава милионите няма да струват нищо. Защото в основата си парите са кухи. Зад тях не стои нищо реално. Тяхната ценност се съдържа само в техния недостиг. Защото парите, така както елитът на вашия свят ги е създал, нямат никакво реално покритие. Те са пряк резултат от задлъжнялост и от нищо друго.  

Аз използвам парите за пример, защото те са свързани с най-често срещаната грешка. Хората най-често използват своите творчески способности за създаване на повече пари. И ако успеят да получат това, което са пожелали, те се оказват горчиво излъгани и нещастни. Ако обаче съчетаете своята воля с Универсалната воля, вие сте предпазени от това. Защото Вътрешният ви Аз желае да имате истинско изобилие. Под това разбирам, че Вътрешният ви Аз желае да имате всичко, от което действитено се нуждаете. И след това всичко, което желаете и което ще ви донесе по-голяма радост, без да ви причинява вреда. Вашият Вътрешен Аз ви желае най-голямото добро. И вашият Вътрешен Аз знае, че много често вие не знаете кое е най-добро за вас. Затова не трябва да изпадате в несъгласие със своя Вътрешен Аз. Вие имате най-голям интерес да съчетаете своята воля с Вътрешния си Аз… и следователно с волята на Единството.

Когато сте в съответствие с Универсалната воля, тя ще ви предпази по толкова много начини от саморазрушително творчество. И отново, вие ще бъдете в синхрон с Универсалната воля, когато се научите да се вслушвате във Вътрешното си Аз. И отново, аз ще споделя малко информация относно това в края на този разговор.

Четвъртият и последен момент, който трябва да имате предвид при заявяването на намерение, е, че трябва да сте абсолютно наясно относно това точно какво е това ваше намерение. Вие трябва да може да го изразите с едно кратко, категорично изречение. Също така, когато изразявате своето намерение, то трябва да предизвиква положително, овластяващо чувство в сърцето ви.

Бих искал да ви предложе пример от собствената си история. Като проявление на Монадата на Плеядите, аз съм напълно наясно, че има части от моята духовна група, които са все още въплътени. Много части са живи точно сега като представители на Плеядите и се разхождат между вас на планетата Земя. Някои от тези, които гледат (четат) тази презентация, са твърде вероятно такива членове от духовното ми семейство. Може би ти, драги зрителю (читателю), си един от тях. Въпросът е в това, че аз съм напълно наясно, че тези фрагменти от моята собствена по-голяма душа… тези други мои Аз… биват често доста наранени. Някои са станали твърде изгубени. И когато погледна светлината на божественото, която се излъчва от мен, аз изпитвам твърдото убеждение, че за мен е правилно да работя, за да излекувам, реинтегрирам и върна у дома тези други мои части.

За мен това е правилно на най-фундаментално ниво. И този предшестващ абзац е моето намерение.

Вие виждате обаче, че това е едно доста тромаво изявление. То не е нито ясно, нито кратко. Ето защо, ще ми бъде много трудно да мобилизирам съществото си зад този набор от изречения.

Колко различно би било, ако формулирах намерението си по този начин:

„Аз съм агент на реинтеграция на духовната си същност.”

Почувствахте ли това? Почувствахте ли неговата сила?

То е едновременно истина и нещо неоспоримо. Това е нещо, за което си струва да живееш и да се стремиш. Ясно. Кратко. Недвусмислено. Заявено в първо лице, в сегашно време.

Няма: „Аз ще направя това или онова”, или още по-зле: „Аз искам това или онова”, „Надявам се на това или онова”. Никакви увъртания. Само чистата истина.

Когато откриеш едно такова намерение, приятелю мой, това се равнява на откриването на магическо заклинание. Можеш да почувстваш как думите трептят от енергия. Усещаш как им се иска да изскочат от езика ти и да се задействат по света. И това е, защото ще си приложил правилно и четирите момента, които очертахме днес.

Ти ще си разбрал, че докато намерението не е цялата магия… то е съществена нейна част.

Ти ще си се синхронизирал с Универсалната воля и множителят на енергията вече ще полага усилия, за да ти помогне.

Ти ще си се синхронизирал с Универсалната воля и ще знаеш, че си защитен от вредните последици на разрушителното намерение. Ти ще знаеш, че намерението ти води до оздравяване, любов и радост. Ще почувстваш неговата истина.

И ще си заявил своето намерение по много ясен и кратък начин, така че да можеш да го изпълниш с енергията на цялото си същество.

Това е, на което ще те науча сега. Ще те науча как да придаваш сила на своите намерения. Как да ги изпълваш с енергия и да ги превръщаш в действителност. Ние правим това с действие, което е третата свещена стъпка, след това с визуализация – четвъртата стъпка, и емоцията – петата стъпка. И накрая, прилагаме шестата стъпка, наблюдението, за да присъстваме на възникването на магията.

Очаквам с нетърпение да споделя конкретните моменти и подробностите на тези стъпки в следващите презентации на поредицата Говори Амаду.

А сега има още нещо, което трябва да направим, преди да завършим тази презентация.

Споменах, че имам информация, която искам да споделя относно това как може да се синхронизираш със своя Вътрешен Аз… и по този начин да се синхронизиираш и с Универсалната воля.

Има два начина да направиш това. Първият е да следваш собствения си път. Да използваш дисциплини като медитация, телесни упражнения, методи на дишане и т.н., за да постигнеш състояние на дълбок, мирен покой. Това ще рече да практикуваш дълбока себе-любов и да отвориш своя сърдечен портал, и след това да застанеш в светлината на собственото си божествено Аз, и да узнаеш какво е пожелал за себе си твоят Вътрешен Аз… и защо се е въплътил като теб. Когато узнаеш това и когато се синхронизираш по този начин с Вътрешния си Аз, тогава ще можеш да разпознаеш твърде лесно валидната за теб Универсална воля.

И хубавото е, че ще можеш да научиш на това и другите.

Това е единият начин. Другият е да откриеш някого, който е преминал по този път, за да те научи и напътства. В момента на планетата Земя има няколко такива същества. Избери внимателно едно от тях и ще получиш пълната му подкрепа.

И това ме довежда до причината за изминалите години между тази презентация и предишната. Виждаш ли, мили мой приятелю, ние не сме разпилявали безотговорно времето си в този период. През това време човекът, който предава посредством ченълинг тази презентация, бе ангажиран с точно такъв тип пътешествие. Той откри своя начин да общува с Вътрешния си Аз, както и начин да споделя и преподава това, което е научил.

Сега искам да сме напълно наясно: аз не казвам, че ако извървиш пътя заедно с него, това е единственият начин да постигнеш резонанс с Вътрешния си Аз. Аз казвам, че ако за теб е правилно да тръгнеш заедно с него… ще установиш, че това ще бъде едно изключително силно и полезно преживяване.

Като едно малко отклонение от нормата, сега аз ще се оттегля и ще го помоля да ти разкаже директно за това, което предлага. Целта е да свериш казаното от него със сърцето си и да решиш дали това ще ти бъде от полза по твоя път.

И с това аз ти пожелавам довиждане. Аз съм Адаму от Монадичната същност на цивилизацията на Плеядите и достигам до теб чрез чанелинг с помощта на моя скъп приятел Зингдад.

*        *        *

Зингдад: Уха, добре… благодаря ти, Адаму.

Може би това изглежда малко странно, защото ти все още чуваш същия глас. Сега обаче това съм аз – Арн Алингъм. Аз съм произвел книги, видеоматериали, направлявани медитации и семинари под името Зингдад. И, разбира се, аз посреднича на Адаму, за да ти говори.

Адаму спомена за материала, който съм произвел, и ме покани да ти разкажа за него. Това за мен е удоволствие. Ако искаш да се научиш как да синхронизираш своя ум с Вътрешния си Аз, мога да ти предложа един шест седмичен мултимедиен семинар, който да ти помогне да постигнеш точно това. Той е на разположение от известно време и много хора са завършили целия курс, и съобщават феноменални резултати. Този семинар се нарича „Сърце и ум в едно” и е част от една по-голяма серия, наречена „Сънуващ, събуди се”. Бих искал да те поканя да посетиш уеб страницата на „Сънуващ, събуди се” – zingdad.com/dreamerawake

Мога напълно уверено да заявя, че ако сърцето ти подсказва да направиш това сега, ще установиш, че то напълно ще промени живота ти. „Сърце и ум в едно” ти позволява да се срещнеш със своя Вътрешен Аз. Помага ти да се освободиш от своите блокажи и ограничения, които ти пречат да водиш открити и ясни разговори със собствения си божествен Аз.

Ако имаш нужда от помощ, за да установиш такъв контакт… може би това е точно което ти трябва. Моля провери предлаганото на моя уебсайт и вярвай на интуицията си да ти подскаже дали това е, от което се нуждаеш. Както Адаму каза, има и други хора, които могат да ти окажат помощ. Също така ти можеш да извървиш своя път сам. Предлаганото от мен е само една опция. Това е обаче опция, за която съм положил наистина много усилия. Изработването й ми отне години. Ето защо за мен е удоволствие да ти я предложа сега.

И това е всичко.

Сега мога да ти кажа…

Довиждане.